PDA

Επιστροφή στο Forum : Πυγμαχια και συμπληρωματα

Freesoda
03-09-10, 00:14
Καλησπέρα σε όλους συγχαρητήρια για το σίτε σας.
Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

Ασχολούμαι με την πυγμαχία σε ερασιτεχνικό επίπεδο και πάνω από όλα για δική μου ευχάριστη και για να κρατάω το σώμα μου σε καλή φυσική κατάσταση
οι προπονήσεις οι οποίες κάνω είναι 3 φόρες την εβδομάδα για περίπου 1 με 1:30 ώρα ανά προπόνηση… Οι προπονήσεις είναι σε παρά πολύ καλό επίπεδο περιλαμβάνοντας πολλά και διάφορα πράγματα.

Κατά καιρούς έχει περάσει από το μυαλό μου η χρήση κάποιας πρωτεΐνης για την αύξηση της μυϊκής μάζας του σώματος.
Οι απορίες που θέλω να σας ρωτήσω είναι

Χρειάζονται πρωτεΐνες η κάποιο άλλο σκεύασμα. Και αν χρειάζονται σε τι συχνότητα πρέπει να καταναλώνονται όταν οι προπονήσεις είναι 3 φόρες την εβδομάδα? Σε καθημερινό πρόγραμμα η μονό όταν υπάρχει προπόνηση..
Οι πρωτεΐνες τι κακό μπορεί να δημιουργήσουν στο σώμα και δεν εννοώ δυσλειτουργίες απλώς μπορεί παραδείγματος χάρη να επιφέρουν περισσότερο και ξαφνικό βάρος?
Υπάρχει πιθανότητα ο οργανισμός να εθιστεί στα σκευάσματα και να μην απορροφήσει πρωτεΐνες από το φαγητό σε ενδεχόμενο σταμάτημα των πρωτεϊνών?

KATERINI 144
03-09-10, 09:50
Χρήση πρωτεϊνούχων ροφημάτων

α) Ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τη διατροφή σε πρωτεΐνη. Εάν σε κάποιο γεύμα έχουμε χαμηλή ποσότητα πρωτεΐνης τότε μπορούμε να συμπληρώσουμε την πρωτεΐνη του γεύματος με ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Για την παρασκευή τέτοιων ροφημάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρώματα διατροφής με περιεκτικότητα πρωτεΐνης 80% με 90%. Πρέπει όμως να προσέχουμε έτσι ώστε η συνολική πρωτεΐνη του γεύματος μαζί με το πρωτεϊνούχο ρόφημα να μην ξεπερνά τα 30 γραμμάρια.

β) Ροφήματα για την αντικατάσταση γευμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν δεν υπάρχει χρόνος για ένα κανονικό γεύμα. Τα ροφήματα αυτά πρέπει να έχουν την αναλογία ενός κανονικού γεύματος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος

γ)Γενικά μετά την προπόνηση είναι καλύτερο να λαμβάνουμε ρόφημα πρωτεΐνης με ταχεία απορρόφηση. Καλύτερη γι αυτόν τον σκοπό θεωρείται η πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey). Πριν τον ύπνο όπου το σώμα μένει χωρίς πρωτεΐνες για 8 ώρες είναι καλύτερο να λαμβάνουμε πρωτεΐνες βραδείας απορρόφησης όπως η καζεΐνη.

τα υπολοιπα εδω : Πρωτείνες (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=29)

καλος ηρθες στο φορουμ.