Επιστροφή στο Forum : Ποιο ψωμί είναι το καλύτερο...
giorgos_xania
07-09-06, 11:00
poio psomi einai to poio ygieino kai me tis ligoteres thermides?
to aspro ksexna to pantws!!!egw sou proteinw to polysporo!!exei tis perissoteres fitikes ines (pou opws oloi kseroume den prosdidoun thermides giati den peptontai)!alliws to ollikhs allesews!synthetous ydatanthrakes olh th mera ektos meta thn proponhsh!!!
ego ksero oti to legomeno "mavro" exei ligoteres thermides kai nomizo kai perissotera threptika systatika
billias15 Posted: 07/09/2006 19:31 Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
ego ksero oti to legomeno "mavro" exei ligoteres thermides kai nomizo kai perissotera threptika systatika
to mavro pswmi exei perissoteres apeptes fitikes ines!!!opote h idia posothta mavrou pswmiou me asprou exei ligoteres thermides logw twn fitikwn inwn!!!
Albert_Wesker
07-09-06, 21:48
poio psomi einai to poio ygieino kai me tis ligoteres thermides?
Λοιπόν μακρυά απο το άσπρο το ψωμί είναι θάνατος!το ρίχνουμε μέσα πολύ αλάτι αλλά και ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ που είναι ο χειρότερος δισακχαρίτης πάνω στην γή!ζάχαρη=φρουκτόζη+γλυκόζη. η φρουκτόζη παρουσία γλυκόζης γίνεται λίπος...θες κι άλλα?(γι αυτό και τα φρούτα τα τρώμε σκέτα χωρίς άλλους υδατάνθρακες η τουλάχιστον έτσι πρέπει να τα τρώμε)
Γενικά πρέπει να μένουμε μακρυά απο τα 3 άσπρα, δηλάδη άσπρο αλεύρι άσπρη ζάχαρη άσπρο ψωμί...
Ο γλυκαιμικός δεικτης αυτών των τροφών σε παχαίνει κι όχι οι θερμίδες που έχουνε, μιας και πολλά μαύρα είναι πιο θερμιδογόνα απο τα άσπρα αλλά πιο υγιεινά και με πιο πολλές φυτικές ίνες.
Συμπέρασμα:νομίζω το βγαζεις μόνος σου...
Duke-Nukem
08-09-06, 15:50
to aspro psimi periexei mesa xamilis piotitas katergasmenous idatanthrakes alati,zaxari kathos kai ligoteres fitikes ines. protimiste mavro psomaki
Stephany Thes
20-08-09, 23:41
to aspro psimi periexei mesa xamilis piotitas katergasmenous idatanthrakes alati,zaxari kathos kai ligoteres fitikes ines. protimiste mavro psomaki
τα ψωμιά συσκευασίας,για το τοστ που πουλιούνται στα σουπερ μαρκετ λένε τίποτα? Προσέχω στη συσκευασία πως έχουν ζάχαρη & δεξτρόζη,είναι πολύ επεξεργασμένα... Τα ψωμιά του φούνου,το πολύσπορο συγκεκριμμένα δεν έχει καθόλου ζάχαρη?
αν μπορουσαμε να φαμε πιτσα καποια στιγμη αυτη θα μπορουσε να ειναι μαργαριτα με μανιταρια και πολυσπορη λεπτη ζυμη απο πιτσα φαν:shock:
flowin_through
21-08-09, 15:19
Ο γλυκαιμικός δεικτης αυτών των τροφών σε παχαίνει κι όχι οι θερμίδες που έχουνε, μιας και πολλά μαύρα είναι πιο θερμιδογόνα απο τα άσπρα αλλά πιο υγιεινά και με πιο πολλές φυτικές ίνες.
Ειναι λαθος αυτο. Ο γλυκαιμικος δεικτης δεν παχαινει. Ειναι δευτερευων δεικτης και βγηκε στη φορα μονο και μονο για τους διαβητικους και μαλιστα οταν αυτοι κανουν λιγα γευματα τη μερα (2-3). Χανει τη σημασια του ο GI οταν κανεις τα 6 γευματα σου. Αδυνατιζεις οταν παιρνεις λιγοτερες θερμιδες απο τις αναγκαιες για συντηρηση. Αυτο δεν αλλαζει. Οι συνθετοι υδατανθρακες των μαυρων ειναι αυτοι που καθυστερουν την πεψη και οι ιδιοι δεν πεπτονται. Ειναι το καθαριστικο του εντερου και δεν εχουν θερμιδες ειτε γιατι δεν απορροφουνται ειτε γιατι αυξανουν τη θερμικη επιδραση της τροφης. Γι`αυτο μερικοι λενε οτι εχουν αρνητικες θερμιδες. Γιατι χρειαζεσαι περισσοτερες θερμιδες να τους πεψεις απο τις θερμιδες που σου δινουν οι ιδιοι, οπως το αγγουρι.
Stephany Thes
21-08-09, 22:59
τα ψωμιά συσκευασίας,για το τοστ που πουλιούνται στα σουπερ μαρκετ λένε τίποτα? Προσέχω στη συσκευασία πως έχουν ζάχαρη & δεξτρόζη,είναι πολύ επεξεργασμένα... Τα ψωμιά του φούνου,το πολύσπορο συγκεκριμμένα δεν έχει καθόλου ζάχαρη?
Όσο λιγότερη επεξεργασία έχει υποστεί ένας υδατάνθρακας, τόσο το καλύτερο κατ'εμέ.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές να προτιμάς ολικής άλεσης προϊόντα.
Να προτιμάς ψωμιά στα οποία να αναγράφονται τα συστατικά τους.
Αν δεις ότι περιέχουν δεξτρόζη, ζάχαρη ή μαλτοδεξτρίνη, ξέχνα τα. Μόνο για cheat meals κάνουν.
Ακόμα και τα μεγάλα σούπερ μάρκετς που πωλούν φρέσκο ψωμί τα τυλίγουν σε διαφανή συσκευασία όπου αναγράφονται τα συστατικά.
Αν αγοράζεις απ'το φούρνο της γειτονιάς σου, κάνε ό,τι νομίζεις.
Η μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου!!!!Με αλεύρι ολικής 1 κιλό,λαδακι,μια πρεζα αλάτι και ξέρεις τι τρως και σε θερμίδες και σε ποσότητα και σε ποιότητα κατά βάση.:thumbup:
Stephany Thes
22-08-09, 22:24
Όσο λιγότερη επεξεργασία έχει υποστεί ένας υδατάνθρακας, τόσο το καλύτερο κατ'εμέ.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές να προτιμάς ολικής άλεσης προϊόντα.
Να προτιμάς ψωμιά στα οποία να αναγράφονται τα συστατικά τους.
Αν δεις ότι περιέχουν δεξτρόζη, ζάχαρη ή μαλτοδεξτρίνη, ξέχνα τα. Μόνο για cheat meals κάνουν.
Ακόμα και τα μεγάλα σούπερ μάρκετς που πωλούν φρέσκο ψωμί τα τυλίγουν σε διαφανή συσκευασία όπου αναγράφονται τα συστατικά.
Αν αγοράζεις απ'το φούρνο της γειτονιάς σου, κάνε ό,τι νομίζεις.
δηλαδή απο φούρνο δε λέει & τόσο ε..? Οκ, η μόνη μου(thanks Μαρία!) η από σ.μάρκετ, κάτι Γερμανικά του Μασούτη είναι just perfect νομίζω
παντως τα περισσοτερα "μαυρα" ψωμια απ οτι εχω δει εχουν μεσα δεξτροζη, ζαχαρη και δεν ξερω κανενα να ειναι "καθαρο" απ αυτα..
αν ξερετε καμια περιπτωση τετοιου συσκευασμενου ψωμιου απαλλαγμενο απο αυτα γραψτε αν θελετε.
εννοω και εμπορικη ονομασια, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα..
παντως τα περισσοτερα "μαυρα" ψωμια απ οτι εχω δει εχουν μεσα δεξτροζη, ζαχαρη και δεν ξερω κανενα να ειναι "καθαρο" απ αυτα..
αν ξερετε καμια περιπτωση τετοιου συσκευασμενου ψωμιου απαλλαγμενο απο αυτα γραψτε αν θελετε.
εννοω και εμπορικη ονομασια, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα..
Το πιο ευκολο πραγμα είναι να φτιαξεις μόνος σου,φούρνο χρειαζεται και τίποτα αλλο ξερεις και τι βαζεις μεσα και τι τρως!
Το πιο ευκολο πραγμα είναι να φτιαξεις μόνος σου,φούρνο χρειαζεται και τίποτα αλλο ξερεις και τι βαζεις μεσα και τι τρως!
xaxaxa!!! 5 παρα το πρωι θα ξεκινησω και εγω! σαν τους φουρναρηδες!!! στο ενα χερι νευροανατομια και στο αλλο ο πλαστης!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχ
xaxaxa!!! 5 παρα το πρωι θα ξεκινησω και εγω! σαν τους φουρναρηδες!!! στο ενα χερι νευροανατομια και στο αλλο ο πλαστης!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχ
Οχι το φτιαχνεις όποτε θες οποια ωρα πχ το απόγευμα μπορεις και σου κρατάει και περισσοτερες μερες απο το αγοραστο!!!!και καθε μερα τρως όση ποσοτητα θες!!!!!
flowin_through
22-08-09, 23:51
Εγω παντως που βαριεμαι να ζυμωσω εχω να προτεινω κατι αλλο. ¨Γενημα θρεμα Καραμολεγκος¨ ολικης αλεσης, σταριου και τα ρεστα. Ειναι πεντανοστημο και κραταει και μερες. Τα συστατικα του παντως δε συγκρινονται με κανενα αλλο... αν και τωρα τελευταια το`χω κοψει.
Εγω παντως που βαριεμαι να ζυμωσω εχω να προτεινω κατι αλλο. ¨Γενημα θρεμα Καραμολεγκος¨ ολικης αλεσης, σταριου και τα ρεστα. Ειναι πεντανοστημο και κραταει και μερες. Τα συστατικα του παντως δε συγκρινονται με κανενα αλλο... αν και τωρα τελευταια το`χω κοψει.
λοιπον πηγα και πηρα αυτο το ψωμι, το οποιο λεει απ εξω "χωριατικο" και δεν ειναι αυτο που λεμε μαυρο ψωμι, δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει ή αν πηρα λα8ος ψωμι στην τελικη. παντως απο συστατικα φαινεται καλο.
flowin_through
01-09-09, 21:11
Οχι το χωριατικο. Το αλλο λεω εγω με το κοκκινο χρωμα στη συσκευασια. Σκαλες ανωτερο. Τρωγεται μεχρι και μονο του.
Οχι το χωριατικο. Το αλλο λεω εγω με το κοκκινο χρωμα στη συσκευασια. Σκαλες ανωτερο. Τρωγεται μεχρι και μονο του.
φτουουουου...:(
flowin_through
01-09-09, 22:02
Αναλωσιμο ειναι. Στην ξαναλλη...
Αναλωσιμο ειναι. Στην ξαναλλη...
ναι αλλα τωρα θα θολωσω!!!!! :turtle::turtle::turtle::turtle::turtle::turtle::turtle:
flowin_through
01-09-09, 22:55
καντο δολωμα και ψαρεψε κανενα ψαρακι. Καθαρη πρωτεΐνη...:green:
KATERINI 144
02-09-09, 14:28
εδω και μερικα χρονια εχω ενα τετοιο μηχάνημα σπιτι
http://media2.feed.gr/filesystem/images/20081113/engine/assets_LARGE_t_23761_761874_type11186.jpg
ριχτέ μεσα τα υλικα και τα κανει ολα μονο του, (σίγα μη κατσω να ζυμώσω σαν τη μαρια :P:P )
εδω και μερικα χρονια εχω ενα τετοιο μηχάνημα σπιτι
http://media2.feed.gr/filesystem/images/20081113/engine/assets_LARGE_t_23761_761874_type11186.jpg
ριχτέ μεσα τα υλικα και τα κανει ολα μονο του, (σίγα μη κατσω να ζυμώσω σαν τη μαρια :P:P )
Μου έδωσες ιδέα,κάποια στιγμή θα πάρω και εγω αν και δεν είμαστε και πολύ του ψωμιού!:toast:
TRIANTAFYLLOU
02-09-09, 18:40
με το ψωμί με ρωταν καμια φορα το μαυρο έχει λιγότερες θερμίδες? εδω εχω να πω δεν είναι θέμα θερμίδων μπορεί να εχουν τις ιδιες ακριβως θερμίδες απλα το ασπρο παχαίνει και το μαυρο όχι απλα γιατί το άσπρο έχει υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείχτη και λόγω επεξεργασίας δεν έχει φυτικές ίνες χρήσιμες για τον οργανισμό .
επίσης μια φετα ψωμιού αν την φαμε στεγνη και βρεγμένη η βρεγμένη θα μας δώσει περισσότερη και πιο γρήγορη ενέργεια , οι υδατάνθρακες θέλουν νερό , γι αυτό και πολλοι ββερ όταν κάνουν φόρτωμα και δεν πίνουν νερό είναι φλάτ και χωρίς πρήξιμο και θολοί στους αγώνες
παιδες εγω γενικα ψωμι δεν τρωω..
αλλα μια στο τοσο βαριεμαι και θα παρω ειτε να βαλω μεσα cottage με ντοματα ειτε κοτοπουλο με ντοματα..
σημερα πηγα στο φουρνο (που τουλαχιστον ξερω οτι ειναι σημερινο και δεν εχει τα συντηρητικα της συσκευασμενης τροφης) και ζητησα (βασικα δεν το ζητησα, της το εδειξα γιατι δεν ξερω και πως το λενε) ενα μαυρο ψωμι.. και τη ρωταω και για ενα αλλο επισης μαυρο πιο διπλα..
και μου λεει "το ενα ειναι πολυσπορο, το αλλο ειναι ολικης αλεσεως"
τελικα τι παιρνουμε? πολυσπορο ή ολικης? ή απλα μαυρο να ναι και οτι θελει ας ειναι?
ολικης παρε,και μην εισαι σιγουρος πως δεν εχει συντηρητικα:green:
Το καλυτερο ψωμι που υπαρχει και ετοιμο σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα ειναι το ψωμι Εσσαιων.
Ειναι --> AYTO (http://www.bionews.gr/bionews/053/greenbay.htm)
Ειναι αζυμο,πολυ υγεινο,χωρις γλουτενη,με μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη απο οποιοδηποτε αλλο ψωμι
Ballbreaker
21-10-09, 16:03
Το καλυτερο ψωμι που υπαρχει και ετοιμο σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα ειναι το ψωμι Εσσαιων.
Ειναι αζυμο,πολυ υγεινο,χωρις γλουτενη,με μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη απο οποιοδηποτε αλλο ψωμι
Μονο που το ειδα με επιασε κοψιμο :P
Μονο που το ειδα με επιασε κοψιμο :P
:green: δεν ειναι το πιο νοστιμο ψωμι αλλα ειναι το καλυτερο για τον οργανισμο,διαλεγεις και παιρνεις ;)
Δευτερη καλυτερη επιλογη ειναι το αλευρι ντινκελ,οποιος εχει αρτοπαρασκευαστη μπορει να παρει αλευρι και να το φτιαξει με αυτο,ειναι κλασεις ανωτερο απο το ολικης
Ballbreaker
21-10-09, 16:19
Κοιτα που απο το πουθενα θα καταληξουμε να ζυμωνουμε!
Με τον αρτοπαρασκευαστη τι παιζει;Κανει δουλεια αυτοματα ή θελει μαεστρια;
Το λεω γιατι οτιδηποτε εκτος απο σκετα μακαρονια ειναι υψηλη μαγειρικη για μενα
Κοιτα που απο το πουθενα θα καταληξουμε να ζυμωνουμε!
Με τον αρτοπαρασκευαστη τι παιζει;Κανει δουλεια αυτοματα ή θελει μαεστρια;
Το λεω γιατι οτιδηποτε εκτος απο σκετα μακαρονια ειναι υψηλη μαγειρικη για μενα
στον αρτοπαρασκευαστη τα πετας ολα μεσα οπως γραφει στις οδηγιες,πρωτα το νερο,λαδι και μετα το αλευρι,την μαγια και το αλατι και σε 3 ωρες περιπου εχεις ετοιμο ψωμι χωρις να κανεις απολυτως τιποτα.
εγω για να ειναι πιο νοστιμο,το βαζω στο προγραμμα του ζυμωματος και μολις φουσκωσει το βαζω σε ενα ταψακι και το ψηνω στο φουρνο,γινεται πολυ πιο νοστιμο ετσι αλλα και μονο στον αρτοπαρασκευαστη να το βαλεις ειναι πολυ καλυτερο απο του φουρνου που εχει βελτιωτικα κλπ μεσα.
Εχει διαφορα προγραμματα και κανει μεχρι και κεικ και μαρμελαδες
stormbringer
28-10-10, 08:23
Έχω μπερδευτει με τα του ψωμιού... -2φετες/μερα ειναι ενταξει?(σικαλεως). Αναλόγως τι στόχο έχεις?(όγκο η γραμμωση?)
Έχω μπερδευτει με τα του ψωμιού... -2φετες/μερα ειναι ενταξει?(σικαλεως). Αναλόγως τι στόχο έχεις?(όγκο η γραμμωση?)
Αν μπορείς να το αποφύγεις είναι καλύτερα.
stormbringer
28-10-10, 09:29
:welcome: Δηλ. δεν είναι από τους συνιστώμενους υδατ/κες??
Μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα γιατί έχει "διάφορα" μέσα για να φουσκώνει και να δείχνει λαχταριστό το ψωμί. Επίσης η μαγιά που έχει προκαλεί σε πολύ κόσμο δυσανεξία. Μπορείς να φας ρίζι, πατάτες, γλυκοπατάτες για σύνθετο υδατάνθρακα.
stormbringer
28-10-10, 09:38
Απ αυτα τρωω μόνο ρύζι..- μαλλον πρεπει να προσθεσω και την πατάτα..
Ευχαριστω!!
Και η γλυκοπατάτα είναι πολύ καλή. Επίσης αν μπορείς πάρε το μαυρο ρίζι το αναποφλείωτο. Εγώ καμιά φορά φτιάχνω και πλιγούρι. Είναι σπασμένο σιτάρι. Το βράζω σαν πιλάφι. Δοκίμασέ το. Γενικά είναι πολύ καλύτερες οι τροφές που δεν είναι πολύ επεξεργασμένες.:welcome:
stormbringer
28-10-10, 09:56
Πληγουρι,ε?? Κατι σε Κυπρο μου θυμίζει!:toast: Παλιά το ετρωγα- θα το επαναφερω!
δες εδω http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=261
http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=2185
μπορεις να φας και λιγο ψωμι που και που. ολικης αλεσεως κατα προτιμηση.μετρα ποσο υδατανθρακες χρειαζεσε αναλογα με το βαρος σου για να ξερεις ποσο μπορεις να φας:toast:
το θεμα μεταφερθηκε.
καντε αναζητηση παιδια πριν ανοιξετε ενα θεμα.
avss που μπορουμε ναβρουμε το ψωμι εσσαιων που προτεινεις παραπανω?
avss που μπορουμε ναβρουμε το ψωμι εσσαιων που προτεινεις παραπανω?
Στο σούπερ μάρκετ στα είδη "υγειινής διατροφής".
gndrkavala
04-11-10, 17:41
Λοιπόν μακρυά απο το άσπρο το ψωμί είναι θάνατος!το ρίχνουμε μέσα πολύ αλάτι αλλά και ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ που είναι ο χειρότερος δισακχαρίτης πάνω στην γή!ζάχαρη=φρουκτόζη+γλυκόζη. η φρουκτόζη παρουσία γλυκόζης γίνεται λίπος...θες κι άλλα?(γι αυτό και τα φρούτα τα τρώμε σκέτα χωρίς άλλους υδατάνθρακες η τουλάχιστον έτσι πρέπει να τα τρώμε)
Γενικά πρέπει να μένουμε μακρυά απο τα 3 άσπρα, δηλάδη άσπρο αλεύρι άσπρη ζάχαρη άσπρο ψωμί...
Συμπέρασμα:νομίζω το βγαζεις μόνος σου...
τα τρια ασπρα ειναι ζαχαρη, αλατι και αλευρη
τα τρια ασπρα ειναι ζαχαρη, αλατι και αλευρη
Γενικά πάντως αποφεύγουμε τις άσπρες σκόνες...:P:P:unsure:
Προσωπικα δε τρωω ψωμι, εκτος οταν δουλευω ( παλι η δουλεια!! )
Σπιτι εχω τα crispies παπαδοπουλου, ολικης, χωρις ζαχαρη και τα σπανε.
ψαξτε να βρειτε τα ψωμια ρεμα
πολυ νοστιμα
και με μεγαλη ποικιλια
Βλεποντας διατροφες ,ειδικα για ογκο, με απουσια του ασπρου ψωμιου στο ημερησιο πλανο.
Το ασπρο ψωμι το αποφευγουμε και προτιμαμε αλλες πηγες υδατανθρακων?????
Στο ημερησιο πλανο εχω παντα 2-3 φετες ασπρο ψωμι (100-150γρ) ενω σε θερμιδικη αυξηση ανεβαζω απο το ψωμι συνηθως καθως ειναι ευκολες θερμιδες χαμηλων λιπαρων.
τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες και αν θυμαμαι καλα ειχε δημιουργηθει παρομοιο θρεντ.....τ ψωμι εχει μεγαλο γλυκαιμικο δεικτη
thegravijia
30-11-10, 17:38
Βλεποντας διατροφες ,ειδικα για ογκο, με απουσια του ασπρου ψωμιου στο ημερησιο πλανο.
Το ασπρο ψωμι το αποφευγουμε και προτιμαμε αλλες πηγες υδατανθρακων?????
Στο ημερησιο πλανο εχω παντα 2-3 φετες ασπρο ψωμι (100-150γρ) ενω σε θερμιδικη αυξηση ανεβαζω απο το ψωμι συνηθως καθως ειναι ευκολες θερμιδες χαμηλων λιπαρων.
σμα θες να βαλεις κιλα φαε μαυρο ψωμι οχι ασπρο
η πολυσπορο η καλαμποκοψωμο
τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες και αν θυμαμαι καλα ειχε δημιουργηθει παρομοιο θρεντ.....τ ψωμι εχει μεγαλο γλυκαιμικο δεικτη
Μην το λες.....
Ασπρο ψωμι=69 γκ
Ρυζι μαυρο πληρες=72 γκ
το θεμα σου συγχωνευτηκε εδω. κανε αναζητηση πριν ανοιξεις ενα θεμα, να δεις αν υπαρχει ηδη.
εχει τυχει να φαω ολοκληρο χωριατκο ψωμι με σαλατα
και ολοκληρο ζαπατα ψωμι με λα βας κι ρι,
ειχασ παει στο φουρνο κατα τις εφτα και ο ψωμι εκαιγε ακομα
μιλαμε μαγειααα