PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυτο άμυνα

elixir
03-11-08, 18:34
--------------------------------------------------------------------------------

ιασας παιδια ψαχνω ια καμια αποτελεσματικη πολεμικη τεχνη ια αυτοαμυνα δρομου,τελευτεα λογο το οτι δουλευω και βραδυ αλλα μου ετυχε και 1 ασχημο περιστατικο νιωθω ανασφαλεις.
Εκανα παλια πιγμαχια και παγκρατιο παιδια να σας πω αληθεια δεν εχω ιδεα απο πολεμηκες τεχνες δεν ξερω τη σκοπο εχει το καθενα,και δεν εχω σκοπο να ασχοληθω με φιλοσοφιες η χορευτικα κομματια ειμε 25 χρονων δεν εχω χρονο ια τετοια αυτο που με ενδειαφερει εινε να μαθω αυτοαμυνα αμεσα, την αυτοαμυνα θελω να την μαθω ια παρτη μου και οχι ια τσαμπουκα,ψαχνω μια πολεμηκη τεχνη ευκολη στην πρακτικη χρηση και να μιν εινε πολι χρονοβορα στη μαθηση, ακουασα ια kravga manga,hapkido,hung fou,das streetfighting kai αλλες εσεις τι μου προτεινετε και, πειτε μου και καμια διυθηνση αθηνα

RUHL
03-11-08, 18:55
μεγαλο πιστολι :2guns:

slaine
03-11-08, 19:12
ωραίο θεματάκι.... :green:

ασχολούμαι πολύ με αυτά τα θέματα αλλά δυστυχώς είμαι με λαπ τοπ και η μπαταρία πεθαίνει όπου να'ναι. το βράδυ θα στείλω εκτενή απάντηση.

με λίγα λόγια όμως για να μάθεις κάτι γρήγορα και αποτελεσματικα πρέπει να βρεις ένα δάσκαλο που ξέρει και επίσης έχει κέφι και τρόπο να σε μάθει άσχετα με το στυλ που κάνει.

από κει και πέρα θέλεις κάτι που να έχει κυρίως χτυπήματα, απλά και δυνατά όπως το μποξ πχ αν και λόγω γαντιών υπάρχουν άλλα προβλήματα εκει. κυρίως χέρια λοιπόν αλλά και μερικά βασικά χτυπήματα με πόδια και όχι σύνθετα αεροπλανικά.

επίσης λίγες απλές και "χοντροκομμένες" λαβές και θεωρία-εφαρμογή για μάχη με πολλούς αντιπάλους και 1-2 βασικά πράγματα όταν πέσεις στο έδαφος..

αυτά ως προς το τεχνικό κομμάτι. να ξέρεις ότι αν δε ζοριστείς, στην προκειμένη περίπτωση αυτό μεταφράζεται και σε ξύλο στην προπόνηση, δε θα κάνεις τίποτα.

όλα αυτά που είπα με βάση αυτά που θέλεις οδηγούν στις εξής επιλογές:
μποξ
κικ μποξ
κιόκουσιν κάι καράτε
μουάι τάι
και ίσως μερικά παλαιστινιακά συστήματα τα οποία στηρίζονται σε άλλες αρχές από τις συνηθισμένες τέχνες-αθλήματα.

φυσικά τα καλύτερα είναι τα παραδοσιακά συστήματα αλλά είναι πολύ πιο αργά γι'αυτο αν και διδάσκω ένα από αυτά (aikido) δε στα συνιστώ.

η συνέχεια το βράδυ.
:chinese:

SOLID
03-11-08, 19:30
Ελα ρε Σλειν διδασκεις αικιντο????Που????Ασχολουμαι πολλα χρονια με πολ τεχνες και χαιρομαι που αλλος ενας απο το φορουμ ασχολειται.
Αυτα που ειπε ο σλειν ειναι σωστα και ισως θα προσθετα brazilian jiu jitsu και judo.Αλλα ολα θελουν υπομονη και σκληρη προπονηση μην περιμενεις απο την πρωτη εβδομαδα να ξερεις πραγματα φιλε μου.Να ξερεις ομως οτι το ξυλο στο δρομο ειναι οτι χειροτερο οτι και να ξερεις ποτε μα ποτε δεν ξερεις τι ειναι ο αλλος και πολλα αλλα πραγματα που θα τα συζητησουμε μεσω του φορουμ διοτι τωρα και εγω πρεπει να την κανω.

Καλως ηρθες!!!!!!! :welcome:

RUHL
03-11-08, 20:34

Σλαινε και ολα αυτα μαζι να τα ξερεις και αλλα τοσα εγω με το πανω ^^ σε εχω χαλαρα κιολας

elixir
03-11-08, 21:01
thanks παιδια που με βοηθατε θελω να αρχιζω καποια τεχνη αμεσα , η αληθεια εινε ομος οτι στο δρομο ειναι διαφορετικα οσο καλος πιγμαχος αν εισε , στο δρομο δεν υπαρχουν κανονες , επισης το brazilian jiu jitsu και καποια αλλα αθληματα ια να δεις προοδο θελει πολι καιρο ασε που στην ελλαδα δεν υπαρχει η μορφη που διδασκουν στην βραζιλια μονο κανα 2 λαβες σου μαθαινουνε κα τιπτ αλλο εγω ψαχνω κατι που σε μικρο χρονικο διαστημα θα μου δοσει αποτελεσματα δεν προκειτε να κατεβω σε αγωνες η να το κανω φιλοσοφια της ζωης μου απλα θελω να μαθω να αμυνομε

tezaman
03-11-08, 21:11

Σλαινε και ολα αυτα μαζι να τα ξερεις και αλλα τοσα εγω με το πανω ^^ σε εχω χαλαρα κιολας
χαχαχαχ
χαχαχαχ
αχαχαχα
χαχαχαχα
χαχαχαχαχ
αχαχαχ
αχαχαχαχ

μου θύμησες μια ταινία του ιντιάνα τζόουνς! σε μια φάση του βγαίνει ενας καρατέγκας και αρχίζει τις καρατιες στον αέρα!! κάνει έναν μορφασμό ο ιντιάνα.. τραβάει το κουμπούρι έξω μια μπουμ και τάβλα ο μάγκας αχαχαχα :green: :green: :green:

TRIANTAFYLLOU
03-11-08, 22:18
όλες οι πολεμικές τέχνες αν τις ξέρεις είναι αποτελεσματικές αλλά για πολεμικές τέχνες μιλάμε όχι για αθλήματα όπως έγινε το ταεκβοντο.

απο τις πιό αποτελεσματικές γρήγορες και χωρίς σωματικά προσοντα είναι το γουιν τσανκ κουνκ φου διάβασε την ιστορία και θα καταλάβεις βγήκε για γυναίκα πού δεν έχει ιδιαίτερη μυική δύναμη γιατί εκμεταλεύεσαι την δύναμη του αντιπάλου είναι πολύ αποτελεσματικό και κάνει και για κάποιον που συγχρόνως κάνει ββ γιατί δεν σε κουράζει ιδιαίτερα .

slaine
04-11-08, 00:37
είμαι κομμάτια από την προπόνηση και το ταξίδι από αθήνα οπότε οι λεπτομέρειες αύριο.

έτσι στα γρήγορα όμως:

άν έχει όπλο ο άλλος (πυροβόλο ή μη) οι πιθανότητες αυξάνονται δρματικά υπέρ του αντιπάλου. ωστόσο ρουλ πιο πολύ φοβάμαι ένα μαχαίρι σε κοντινή απόσταση από ένα πιστόλι σε απόσταση που να μπορώ να το πιάσω(από μακριά μάματα με κεφαλαία γράμματα)

judo και brazilian δεν είναι καλές τέχνες για αυτοάμυνα επειδή η πρώτη έχει γίνει άθλημα πια και δεν έχει καθόλου χτυπήματα και οι λαβές γίνονται μόνο στα ρούχα και όχι στο σώμα ή πόδια και η δεύτερη δε χειρίζεται καλά το χώρο και είναι πιο αποτελεσματική σε κλουβί.

τέλος γενικά οι πολεμικές τέχνες δυστυχώς δεν είναι σε καλό επίπεδο στην ελλάδα

Niiick
04-11-08, 00:49
Εγω εχω κανει das και krav maga ομορφα και τα δυο με το δευτερο το πιο φονικο απ τα δυο.Προσοπικα μου αρεσαν γιατι εκανα grappling δηλαδη γουσταρω λαβες ψαξου λιγο υπαρχουν καποιες σχολες που θα μαθεις σταδιακα καλα πραγματα.Υπαρχουν και 3 σχολες στην αττικη η μια ηξερα που βρισκεται που κανουνε "μαθημα" μετα τις 11 το βραδυ σ ενα υπογειο εκει να δεις φιλε απλα αν χωθεις σ ενα σημειο κ επειτα και δε ξερεις τελεια τον εαυτο σου παιζει να γινεις επιθετικος προσεχε δε μαθαινεις για να σκοτονεις κοσμο. βεβαια οπως ειπωθηκε δε πα να σαι 2 μετρα 140 κιλα να τρεμει το εδαφος πυγμαχος και δε ξερω τι,μια πιστολια εισαι χαχαχαχ :green:

elixir
04-11-08, 14:06
niiick που βρησκετε η συγκεριμενη σχολη? που λες. σημερα θα παω σε μια σχολη krava manga να δω τι παιζει μιλησα με τον προπονητη και μου ειπε να παω να παρακουλουθησω ρωτησα ια το προγραμμα και μου ειπε οτι εινε 3 φορες την εβδομαδα και 60 ευρο το μηνα και 40 εγραφη, ρε παιδεια αξιζει λετε επιδη βλεπω 3 φορες την εβδομαδα θα μαθω κατι ι θα με κλεψουνε κανονικα, μενω ζωγραφου και θα πρεπει να πεταγομε και περιστερη καθε φορα που θα εχω

Niiick
04-11-08, 20:11
ητανε μπουρναζι-πετρουπολη αλλα εχω καιρο να πατησω μαλλον τη κλεισανε εξ αλλου δε θα σε εστελνα εκει με τη καμια.Για krav ειναι πολλα τα λεφτα ναι αλλα πηγαινε δες ενα μηνα και αμα δεν σ ικανοποιησει παρατα το αλλα θα σαι 100 ευρο πλην.Αρκετα λεφτα και μονο 3 φορες τη βδομαδα αλλα ειναι περισοτερο τεχνικη παρα προπονηση και θα μαθεις πραγματα.

RUHL
04-11-08, 21:45
Στην καβαλα ολο φασαριες γηνοντε :inandout: σε νυχτερικα κεντρα προς το divas μερια για κατι σπασμενα ποτηρια :inandout:

πολυ οξυθημοι ειναι εκει περα στην καβαλα :rabbit:

μηπως να παω να μαθω και εγω τιποτα :box:
αλλα ακομα μια πολυ καλη πολεμικη τεχνη εκτος απο την σκοποβολη :lol: :lol: ειναι και το τρεξιμο στα 200 μετρα :green: :lol:

tezaman
04-11-08, 21:55
ειναι και το τρεξιμο στα 200 μετρα :green: :lol:

του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ 8)

RUHL
04-11-08, 22:00
ακριβως :bowdown: :bowdown: αλλα ολη η καβαλα ενα βουνο ειναι που να τρεξεις εκει μαλον κατι σε σκαρφαλωμα να μαθουμε :lol: :lol: εχει κατι ανηφορες :rabbit: :rabbit: :rabbit: :rabbit:

tezaman
04-11-08, 22:19
χαχχα :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: άκουσα πως το πικράγγουρο της μάσκλτεκ από την κατερίνη σου δίνει μέχρι και φτερά...

κανονικά φτερά όχι όπως τα κομπογιαννίτικα του redbull που έχω πιει 5 καφάσια και ούτε πούπουλο δεν είδα :sneaky:

stavro
04-11-08, 23:50
[quote="RUHL"]

πολυ οξυθημοι ειναι εκει περα στην καβαλα :rabbit:

ειπες τιποτα????

NewBuilder
16-11-08, 17:01
File mou grapsou se sxolei wing chun i yong chun (to idio einai to onoma alazi)

p.s signomi gia ta greeklish to pliktrologio.. kati epathe kai grafi nomizw rosika anti gia ellinika.

slaine
16-11-08, 20:57
ρώσσικα? :rolf: :thumbup:

κάπως υπερκτιμημένο το γουινγκ τσαν, τουλάχιστον για το σκοπό/χρονικό στόχο που το θέλει ο ελιξήρ

NewBuilder
17-11-08, 00:08
Nai rossika... o aderfos mou kati to ekane kai ante geia twra:!

:banghead:

Ok ama dn mporei :(
Aplos iparxoun sxoles mou exoun taxitati ekpedeusi.
Telos panton mia gnomi:)

Signomi gia ta greeklish.

slaine
17-11-08, 00:33
ταχύτατη εκπαίδευση???????
:shifty:

eyestral
02-02-12, 17:51
Ξεκινα wing chun.Μια πολυ καλη σχολη ειναι αυτη που πηγαινω.Συνδιαζει real time fighting καταστασεις,αντιμετωπιση πολλαπλων αντιπαλων,.chi sao,lap sao,grappling οτι θες.Σε αντιθεση με οτι λενε πολλοι το wing chun ειναι ενα πληρες συστημα τοσο σε κοντινες οσο και σε μακρυνες αποστασεις.Αν ενδιαφερεσαι στειλε μου email στο eyestral@yahoo.gr να σου δωσω διευθυνση της σχολης οπου μπορεις μαζι μενα φιλο σου να ερθεις να παρακολουθησεις καποιες προπονησεις.Η σχολη ειναι στο Περιστερι.Επισης αυτο ισχυει για ολες τις πολεμικες τεχνες:Πολλοι ξεκινανε μια πολεμικη τεχνη και μετα απο 3-4 χρονια τα παρατανε θεωρωντας οτι ειναι ετοιμοι.Μεχρι και την στιγμη που σταματανε ειναι ετοιμοι απο κει και περα ξεκιναει η φθινουσα πορεια αν τα παρατησεις.Οι πολεμικες τεχνες ειναι τροπος ζωης και δεν σταματουν ποτε,αφορουν την εσωτερικη μας πειθαρχια,αυτοσυγκεντρωση,ηρεμια,ακριβεια στα χτυπηματα..Ενας αεναος κυκλος να γινεις καλυτερος γιατι ακομα και αν τους νικησεις ολους παντα θα εχεις αντιπαλο τον εαυτο σου..Κοιτα το νερο δεν σταματαει ποτε τη ροη του..Επισης μακρυα απο δασκαλους που εχουν κανει 2 χρονια εδω,1 χρονο εκει,3 χρονια παραπερα,δειχνουν οτι δεν ειχαν υπομονη ως μαθητες και περασαν επιδερμικα απο το καθε συστημα ψαχνοντας για να λενε οτι ξερουν πολλα..Δεν ξερουν τπτ γιατι δεν διδαχτηκαν την υπομονη.Μπες στο youtube κοιτα τι σαρεσει,παρακολουθα καποιες προπονησεις και ξεκινα.Ενδεικτικα αναφερω:Οι πολεμικες τεχνες και τα αθληματα χωριζονται σε 2 μεγαλες κατηγοριες αμυντικα και επιθετικα.Οποτε εχουμε και λεμε:Επιθετικα:Boxing(αθλημα),kick boxing,muai thai,wing chun,πανκρατιον,karate (ολες οι υποομαδες του okinawa,kyokoushin κτλ),tae kwon do,ninjutsu,jeet kune do,capoeira(πιο πολυ σαν χορος ειναι αυτο)mma(εχει τις ριζες του στο jeet kune do),tang soo do.Αμυντικα :judo,jiu jitsu,aikido,hapkido,escrima kali,krav manga,ελληνορωμαικη και γενικα οτιδηποτε εχει κυριως λαβες πιασιματα κτλ.Μακρυα απο το tai nui που ειναι η υπερτατη σαχλαμαρα και ειναι ενα τιποτα ουσιαστικα και εχει μεσα ενα σωρο σαχλαμαρες.Ελπιζω να σε βοηθησα.

TheWorst
02-02-12, 17:54
Φιλε μου eyestral .. Το τοπικ εχει πανω απο 3 χρονια..Ο τοπικ σταρτερ ισως εχει βρει o,τι εψαχνε.

Dimitrios
02-02-12, 18:04
Φιλε μου eyestral .. Το τοπικ εχει πανω απο 3 χρονια..Ο τοπικ σταρτερ ισως εχει βρει o,τι εψαχνε.

:thumbup::bowdown:

Ηλαπ
02-02-12, 18:38

παρ' ολα αυτα ειμαστε ενα ζωντανο φορουμ με τοσα μελη και αλλους τοσους επισκεπτες που καποιος μπορει να εχει την ιδια απορια....