Επιστροφή στο Forum : Leandros's log!
ειμαι 15 χρονων,υψος 1.74 βαρος 64 κιλα.(ημουν 60 τον Σεπτεμβριο)
σημερα ξεκινησα ενα νεο προγραμμα.Τη μια εβδομαδα κανω Α-Β-Α(Α=ανω σωμα,Β=κατω σωμα)και την αλλη Β-Α-Β.για Α κανω πιεσεις παγκου,στρατιωτικες πιεσεις και μονοζυγο.για Β κανω σκουωτ,αρσεις θανατου και κοιλιακους.
αν και εισαι μικρος εγω θα σου ελεγα ποιο πολυ βαση στην διατροφη να μαθεις απο τωρα γιατι θα πηγαινει τσαμπα η δουλεια στο γυμναστηριο οσο καλη και νανε η προπονηση
3 γευματα τουλαχιστον κρατα πρωινο μετα την προπονηση και πριν τον υπνο στα αλλα οτι θελεις αυτα μην τα παρεμελεις
καθημερινα καταναλωνω 5 γευματα.κανω διατροφη ογκου.
καταρχην καλη αρχη :rocking: :rocking:
επισης αν θες γραψε και αναλυτικα τη διατροφη που κανεις
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=41948#41948
Μα ήδη το έχει κάνει
Steve KinG STyLe
09-12-08, 11:54
Πολυ καλα κανεις που ανοιγεις το log.Καλοριζικο και καλες προπονησεις :rocking:
:liftheavy: :liftheavy:
Muscleboss
09-12-08, 15:16
με γειά το log... με αυτόν τον τρόπο θα δείς ότι θα πάρεις καύτερες απαντήσεις, τόσο στην προπόνηση όσο και στη διατροφή. :awesome:
ΜΒ
να σας πω,το τυρι cottage ειναι καλο να το προσθεσω στο μεταπροπονητικο γευμα μαζι με βρωμη,γαλα και ενα ασπραδι?απορροφαται γρηγορα απο τον οργανισμο?
άνοιξες το λογκ αλλά δε βλέπω αυτά που θα έπρεπε να δω...
στην ερώτηση σου όχι.
αν δεν χρσηιμοποιείς συμπληρώματα μετά την προπόνηση φάε κάποια πηγή πρωτείνης χωρίς λίπη και για υδατάνθρακα πχ βραστή πατάτα.
μετά βάλε και σαλάτες και απ'όλα.
αν για κάποιο λόγο επιμένεις στο παραπάνω που είεπς βγάλε τη βρώμη ή έστω βάλε λίγη, βάλε περισσότερα ασπράδια(βραστά και όχι ωμά), και γάλα 0%, το μέλι καλό είναι
TRIANTAFYLLOU
20-12-08, 00:07
καλή αρχή και απο μένα :awesome:
Steve KinG STyLe
20-12-08, 12:08
άνοιξες το λογκ αλλά δε βλέπω αυτά που θα έπρεπε να δω...
Και εγω,εχει περασει μια βδομαδα και και δεν εχεις γραψει καμια σου προπονηση :) Περιμενουμε με ανυπομονησία...
Καλη συνεχεια :bbbiceps:
χθες σηκωσα στα σκουωτ 25 κιλα( 3 λειτουργικα σετ 10 επαναληψεις)και στις αρσεις θανατου 20.προθερμανση στα σκουωτ εκανα ενα σετ 20 κιλων και στις αρσεις θανατου 15 κιλα προθερμανση.στους κοιλιακους εκανα αρσεις ποδιων και ροκανισματα με επιπλεον βαρος.(3 σετ 15 επαναληψεις)
σημερα εχω ενα απαισιο πιασιμο στη μεση και στην εσωτερικη πλατη.απο εβδομαδα σε εβδομαδα θα αυξησω τα κιλα.
ωραίος καλή αρχή!!!! :army2:
χθες σηκωσα στα σκουωτ 25 κιλα( 3 λειτουργικα σετ 10 επαναληψεις)και στις αρσεις θανατου 20.προθερμανση στα σκουωτ εκανα ενα σετ 20 κιλων και στις αρσεις θανατου 15 κιλα προθερμανση.στους κοιλιακους εκανα αρσεις ποδιων και ροκανισματα με επιπλεον βαρος.(3 σετ 15 επαναληψεις)
σημερα εχω ενα απαισιο πιασιμο στη μεση και στην εσωτερικη πλατη.απο εβδομαδα σε εβδομαδα θα αυξησω τα κιλα.
αντρας εισαι η γυναικα? :? :? :? :? :?
ruhl δε χρειάζεται να κοροιδεύεις, είναι "νέος" ακόμα και έχει το πρόγραμμά του.
ruhl ακου να σου πω,δεν σηκωνω πολλα κιλα ακομα γιατι ειμαι στην αναπτυξη και δεν θελω να εχω προβληματα τραυματισμων.πρεπει να μαθω την τεχνικη καλα και οχι να ξεκινησω το κλεψιμο απο τωρα.αν δεν εκτελω τις ασκησεις με την σωστη τεχνικη τοτε μπορει να μην αναπτυχθω πληρως στο υψος.αλλωστε και εσυ ruhl δεν νομιζω πως ξεκινησες για πρωτη φορα με 50 και 80 κιλα στις ασκησεις με μπαρα.
πρεπει να μαθω την τεχνικη καλα
:clap:
όλα τα άλλα περιττεύουν
ruhl ακου να σου πω,δεν σηκωνω πολλα κιλα ακομα γιατι ειμαι στην αναπτυξη και δεν θελω να εχω προβληματα τραυματισμων.πρεπει να μαθω την τεχνικη καλα και οχι να ξεκινησω το κλεψιμο απο τωρα.αν δεν εκτελω τις ασκησεις με την σωστη τεχνικη τοτε μπορει να μην αναπτυχθω πληρως στο υψος.αλλωστε και εσυ ruhl δεν νομιζω πως ξεκινησες για πρωτη φορα με 50 και 80 κιλα στις ασκησεις με μπαρα.
Ποιος κοροιδευει 20 κιλα αρσεις θανατου πολυ περιεργο μου φανηκε τι σκετη μπαρα κανεις? και σκουτ σκετη μπαρα παλι με 2,5 αρια πανω δεν ξερω λιγα μου φενοντε δεν ειναι το θεμα τεχνικη
Και δεν κοροιδεψα απλος δεν λεει εδω αν εισαι ανδρας η γυναικα ουτε καθησα να ψαξω που συστηθηκες για αυτο ρωτησα
εγω τα μονα κιλα που θυμαμε ηταν στον παγκο τι εκανα τις πρωτες 2 εβδομαδες στα 13 μου οταν ημουν 59 κιλα ηταν 20 κιλα για 7 επαναληψεις
απλος εισαι καιρο στο φορουμ δεν ξερω και την ηλικια σου(για πες?) περημενα να δω ποιο μεγαλα νουμερα παρα σκετες μπαρες για αντρα απο σκετες μπαρες για αυτο ρωτησα τι εισαι?
Μια συμβουλη θελεις να ψηλωσεις?????ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΙΑ ΚΙΛΑ
εχει μερικες ερευνες που το αποδηκνυουν ΤΑ ΒΑΡΗ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ζωντανο παραδειγμα εγω 186
Τα κιλά είναι λίγα στις άρσεις θανάτου (πιθανόν και στα Σκουωτ, αυτο εξαρταται και απο άλλα πράγματα), για να μάθεις σωστά την τεχνική.
Σκοπός είναι να παίρνουν και τα οστά σου την πρέπουσα θέση, κάτι που με υπερβολιά χαμηλά κιλά δεν γίνεται.
Δηλαδή σκέψου και απο αυτη την πλευρά, όταν είναι χαμηλά τα κιλά και είναι σαν να δεν κρατάς βάρος (εκτός κι αν τα 20 κιλά σου είναι πολυ΄βαριά), είναι σαν να κάνεις την κίνηση μόνο με το σωμα σου, σαν να κρατάς "φανταστική" μπάρα, οπότε καταλαβαίνεις ότι και η ίδια η κίνηση (και με βαση τα οστά που ανεφερα παραπάνω) απέχει πολύ απο την πραγματική κίνηση όπου θα κρατας ένα "σοβαρό" βάρος.
αλλιως είναι π.χ. να ρίχνεις ακόντιο στην πραγματικότητα και αλλιως να το κάνεις παντομίμα, αν με πιάνεις.
Εκτός κι αν είσαι σε θεση ακόμη και χωρις βάρος να μπορεις να κάνεις να δουλεύουν όπως πρέπει τα motor units, οι μυες και τα οστά, σαν να κρατάς βάρος.
Οπότε και χρησιμοποιώντας υπερβολικά χαμηλά κιλά (αναλογα την άσκηση), μπορει κατα κάποιον τρόπο να θεωρηθεί και αυτό "κλέψιμο".
Όσο για τους τραυματισμούς, δεν σου λέω να βάλεις βάρος μεγάλο που να μην μπορεις να το σηκώσεις ή να μην μπορεις να κάνεις την κίνηση σωστά ή ολοκληρωμένα, αλλά να βάρεις ανάλογο βάρος που να βάζει "μπρός" αυτες τις λειτουργίες που αναφερθηκα παραπάνω, και τα 20 κιλά στις άρσεις πιστευω ότι δεν το κάνουν σε σένα, βαση και αυτά που μας είπες για σένα.
Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχεις κάποιο κινητικό ή σωματικό πρόβλημα και τέτοια, που δεν το φαντάζομαι, αλλιως πιθανότατα δε θα έκανες προπόνηση, ουτε θα έγραφες λογκ κλπ, αν με πιάνεις.
Απο την άλλη, αν έχεις πρόβλημα τραυματισμού είναι άλλο θέμα, και θα έπρεπε να το δεις απο την πλευρά του μεγέθους του κλπ.
Επίσης, όπως ειπε και ο Ruhl, τα βαρη δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη, αλλά την προάγουν, και μαζί με αυτή, προάγουν και το να αποκτήσει κανείς και γερά οστά, και αυτό θέλει και κάποιο ερέθισμα.
Την κόρη μου στα 14 της με 15, την πρωτη φορά που την έβαλα να δοκιμάσει άρσεις θανάτου, με σκέτη μπάρα είχε πολύ floppy form δεν είχε αντισταση και η μπάρα "ταξίδευε", αμέσως μετα της έβαλα 40 κιλά για να μαθει την άσκηση και όλα στρώσανε.
Τωρα μετα απο 1 και κάτι χρόνο, έχει κάνει Romanian άρσεις με 117 κιλά για 2 επαναλήψεις, και ουτε γάτα ουτε ζημιά.
Απο την άλλη, δεν ξερω αν συνεχίζεις στο σπίτι ή αν πηγες σε gym όπως σου είχα προτείνει, οπότε ίσως και δικαιολογεί αυτό τους φόβους σου.
Η πρότασή μου να πας σε gym κλπ, ότι σου ειχα πει και τότε, ισχύει ακόμη, διότι έτσι δεν μπορουμε να ξέρουμε αν τις κάνεις και σωτά τις ασκήσεις, ενω αν πας σε γυμ, υπάρχει μια ελπίδα.
Υ.Γ.Επίσης, μεχρι να μαθεις την τεχνική σε πολυαρθρικές κινήσεις, με μεγάλο range, χρησιμοποίησε χαμηλότερες επαναλήψεις.
Αυτα κατα την άποψή μου.
romanian ειναι αυτες που η κινηση παει λιγο ποιο κατω απο γονατο στην κατω θεση?
romanian ειναι αυτες που η κινηση παει λιγο ποιο κατω απο γονατο στην κατω θεση?Ναι συνήθως, γιατι καμμιά φορά άλλοι πάνε και τερμα κάτω.
Στην προκειμένη περίπτωση με την κόρη μου, μιλάμε για άρσεις απο ύψος λιγο κατω απο τα γόνατα.
Κατα κάποιον τρόπο Romanian είναι αυτές όπου κρατάς κλειδωμένα (κλειδωμένα όχι τεντωμένα) τα γόνατα, ή αν θες να "παίζουν" λίγο, και να βγαίνουν σχεδόν εντελώς εκτός παιχνιδιου τα τετρακέφαλα, που αντιθετα με τις κανονικές άρσεις όπου υπάρχει και η συμμετοχή της αρθρωσης των γονάτων στην κίνηση (σαν τα Σκουωτ κατα κάποιον τρόπο), μπαινουν στο παιχνίδι αρκετά και τα τετρακέφαλα.
Τις άρσεις τις οποίες τις κάνουμε απο το υψος των γονάτων ή και λιγο πιό πάνω συνηθως τις λέμε top deadlifts.
αντε αλλος ενας συνομηλικος στο αθλημα.και εγω 15 ειμαι φιλε :awesome:
οτι θες ρωτα
και περιμενουμε προοδο στα κιλα σου οπως και στην μαζα σου.καλη επιτυχια :bbbiceps:
προς Brawny:οκ θα αυξησω τα κιλα!
προς napstor:ευχαριστω φιλε!
εχω καιρο να κανω update..................
λοιπον,τη Παρασκευη ειχα Α=ανω σωμα
στις πιεσεις παγκου εκανα ενα σετ για προθερμανση και σηκωσα 40 κιλα.
στα επομενα τρια σετ των 8 επαναληψεων σηκωσα 45 κιλα.
στις στρατιωτικες πιεσεις σηκωσα 40 κιλα ιδια σετ και επαναληψεις αλλα μονο τρια λειτουργικα σετ.
τελος,εκανα ελξεις μονοζυγου 3 σετ 8 επαναληψεις.την επομενη μερα ειχα ενα πιασιμο στα σημεια που γυμναστικα.ειναι λογικο αυτο σωστα?
Steve KinG STyLe
18-01-09, 19:14
Ετσι μπραβο αρκετη βελτιωση...Το πιασιμο απολυτα φυσιολογικο ειναι και ειναι ενα δειγμα οτι η προπονηση ηταν "σοβαρη" :wink:
Καλη δυναμη φιλε
ευχαριστω παιδια!δηλαδη αν καποια φορα την επομενη μερα δεν εχω παισιμο σημαινει οτι δεν προπονηθηκα σωστα ή οτι πρεπει να αυξησω τα κιλα?την Παρασκευη σηκωσα πρωτη φορα τετοια κιλα στο ανω σωμα.προσπαθησα να τα αυξησω αλλα δυσκολευομουν.αυτο θα αλλαξει απο προπονηση σε προπονηση ετσι?
εκανες αρκετη προοδο με τον καιρο και θα συνεχιζεις να ανεβαινεις μεχρι...τη στιγμη της στασιμοτητας που δεν θα αργησει να ερθει.αμα δεν νιωθεις πιασιμο την επομενη,δεν σημαινει οτι δεν προπονηθηκες καλα απλα δεν ειχες μεγαλη ενταση.αντε συνεχισε ετσι δυνατα :awesome:
Steve KinG STyLe
25-01-09, 13:52
Καλα ρε αντωνη τι πας και λες?Γιατι να εχει στασιμοτητα το παιδι δηλαδη?Επειδη ειχες εσυ η εγω??Εμεις καναμε οταν πρωτο αρχισαμε 16+ set ανα μυικη ομαδα ρε συ...επομενο δεν ηταν να μεινουμε???Μια χαρα κανει το παιδι και κανει only basic...
Και σιγα δεν πειραζει αν καποια φορα δεν εισαι πιασμενος σιγα...και μενα μου εχει τυχει να κανω σκληρη προπονηση και να νιωθω μια χαρα την επομενη και ακομα και το αντιθετο με λιγοτερη σκληρη δουλεια να πιστω μεχρι το κοκαλο :green:
Καλη συνεχεια φιλε Λεανδρε και σορρυ για το Οφ:awesome:
πρεπει να σας πω οτι εχω παρει λιγο λιπος στην κοιλια και γυρω απο την μεση.(θα το παρατηρησατε οσοι ειδατε τις φωτο μου) μηπως να ξεκινησω αεροβικη?
μην αρχισεις γιατι θα συνηθισει ο οργανισμος σου και μετα θα θελει παραπανω.απλα καθαρισε λιγο την διατροφη σου.τιποτα αλλο :awesome:
Mάζα πήρες?
π.χ. μέτρησες τα μπράτσα σου πριν και τωρα για να δεις διαφορά?
Το σωματικό σου βάρος αυξήθηκε παράλληλα με το λίπος που έβαλες?
Τα κιλά σου στην προπόνηση αυξήθηκαν?
Αυτα να κοιτας, σε αυτά να εστιάζεσαι.
Για αυτά κάνεις προπόνηση.
π.χ. (μεταφορικά)
πήρες καινούριο αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιείς για μετακίνηση και για μεταφορικό μέσο γενικά.
-Αν φοβάσαι μη λεωθεί, χρησιμοποίησε λεωφορείο και αστο να κάθεται στο γκαράζ.
-Αν όμως θες να το χρησιμοποιείς, φρόντιζε να το οδηγείς καλά και με ασφάλεια, να σου κάνει τη δουλειά.
Κι αν σε κάποιο ταξίδι λερωθεί, ολοκλήρωσε το ταξίδι σου και μετα το πλένεις.
πιστευω πως πηρα μαζα.εχω παρει καποια εκατοστα παραπανω στα μπρατσα σε σχεση με πριν,(αλλωστε φαινεται και στον καθρεφτη)στα κιλα αυξηθηκα απο 60 που ημουν τον Σεπτεμβριο σε 67.και τα κιλα στην προπονηση αυξηθηκαν.
αρα να αρχισω αεροβικη?ή μηπως ετσι θα χασω και λιγη μυικη μαζα?
Όχι να μην αρχίσεις αεροβική, προς το απρόν δε σου χρειάζεται.
Ρίξε μια ματια σε ότι έγραψα εδω, αφορουν και εσένα:
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=56807#56807
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=56670#56670
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=46951#46951
αρα να μην ανησυχω για το λιγο λιπος που πηρα.τωρα αλλη μια ερωτηση.το στηθος μου εχει λιγη μυικη μαζα.και δεν εχει αυξηθει σε σχεση με το καλοκαιρι.θα αυξηθει σε με το χρονο?
30/1/2009
προπονηση Β=κατω σωμα
ροκανισματα 3 σετ 15 επ.
αρσεις θανατου προθερμανση 1 σετ 30kg 3 λειτουργικα 8 επ. 41 κιλα.
σκουωτ 3 σετ 8 επ. 36 κιλα.
αρα να μην ανησυχω για το λιγο λιπος που πηρα.τωρα αλλη μια ερωτηση.το στηθος μου εχει λιγη μυικη μαζα.και δεν εχει αυξηθει σε σχεση με το καλοκαιρι.θα αυξηθει σε με το χρονο?Ναι, όλα μαζί θα αυξηθούν, και όταν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, τοτε θα δεις και που υστερείς και τι επιτρέπουν τα γεννετικά σου σε σχεση με τα σχήματα.
Είναι πολύ νωρίς για να ανησυχείς και να το ψάχνεις.
Κοιτα να δυναμωνεις και να τρως καλά προς το παρόν, αυτη τη στιγμή σε όλα πρεπει να δίνεις προτεραιότητα.
Τελικά κάνεις τις προπονήσεις στο σπίτι?
Σου είχα πει παλαιότερα αν θυμαμαι καλά, να πας σε γυμναστηριο πρωτα, ωστε να σου δείξουν και τις ασκήσεις και να αποκτήσεις και κάποια εμπειρία κλπ και παράλληλα να ψάχνεις ότι μπορεις σε σχεση με εκτέλεση και τεχνική, στο διαδυκτιο.
γυμναστηριο παω.ζητησα απο εναν πιο εμπειρο να μου δειξει την τεχνικη σε καποιες δυσκολες ασκησεις οπως αρσεις θανατου και σκουατ.τωρα εχω μαθει την τεχνικη σε ολες τις βασικες ασκησεις.απλα δυσκολευομαι να ανεβασω κιλα στα σκουατ.οσο πλησιαζουμε προς το καλοκαιρι θα μειωνω τις αναλογιες/ποσοτητες γευματων ετσι?αλλα δεν θα μπω σε φαση γραμμωσης,ουτε ογκογραμμωσης.
Όχι, γιατι να μειώσεις τις αναλογίες στην διατροφή σου.
Θα τρως συνεχώς για μάζα και δυναμη, και όσο γίνεται καθαρά.
Όταν θα είσαι έτοιμος για γράμμωση (σε αρκετά καλό επίπεδο μυικό και δυναμης), τότε θα ασχοληθείς με ανάλογη δίαιτα.
Απλά όταν έρθει το καλοκαίρι και μόνο απο τις ζέστες, μαύρισμα κλπ, και εφόσων αναπτύσεσαι κιόλας, θα δείχνεις καλύτερος, χωρις να κάνεις αλλαγές σε στυλ μειώσεων κλπ στη διατροφή.
Κάνε υπομονή σιγά σιγά θα ανέβεις στις ασκήσεις, και κάποια στιγμή θα περάσεις και σε άλλο πρόγραμμα.
οκ καταλαβα.απλα ανυσηχουσα για το λιπος που θα εχω στη κοιλια και στη μεση το καλοκαιρι.
Brawny,αναρωτιομουν αν ειναι ωρα να αλλαξει το προγραμμα μου καθως περασε καιρος απο τοτε που ξεκινησα.
δεν αλλάζουμε πρόγραμμα ντε και καλά επειδή πέρασε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. γενικά πώς πας? "ανεβαίνεις"?
Αν θες, παραμένεις με το σπλιτ ανω/κατω σωμα και προσθέτεις ασκήσεις.
Κάνε το πλάνο με το σπλιτ ανω σωμα/κατω σωμα, που έχω παραθέσει για πρόταση στο τόπικ λογκ του mathiteuomenos.
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=56568#56568
Eίναι το δεύτερο πλάνο
Μέσα στο ίδιο τόπικ παρακάτω έχει ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σχόλια και ειδικά πάνω στην εκτέλεση των ασκήσεων, και πάνω στην προπόνηση γενικά, σε περίπτωση που μπορει να έχεις κάποιες απορίες.
Εγω μιας και βλεπω οτι προβληματιζεσαι για το ποσα κιλα σηκωνει/αν μενεις στασιμος κτλ,θα σου προτεινα σε αυτην την φαησ να κανεις ενα 5Χ%.Εγω ενα μηνα κανω και εχω δει τρελη διαφορα.Απο αποαψη τουμπανιασματος,μεχρι και την γενικη αισθηση δυναμης που σου δινει.Απο εκει και περα,μπορει ςνα οτ προσαρμοσεις(υπαρχουν πολλα 5Χ5)
εχω ανεβει σε κιλα και μαζα.δεν ειναι οτι θελω να προσθεσω και αλλες ασκησεις αλλαοντας προγραμμα αλλα απλως ρωταω,πρεπει να αλλαξω προγραμμα ή οχι?(επι την ευκαιρια, τα χερια μου παραμενουν λεπτα αν και τα μπρατσα εχουν παρει λιγο ογκο)
εχω ανεβει σε κιλα και μαζα.δεν ειναι οτι θελω να προσθεσω και αλλες ασκησεις αλλαοντας προγραμμα αλλα απλως ρωταω,πρεπει να αλλαξω προγραμμα ή οχι?(επι την ευκαιρια, τα χερια μου παραμενουν λεπτα αν και τα μπρατσα εχουν παρει λιγο ογκο)Κάνε το πλάνο με το σπλιτ ανω σωμα/κατω σωμα, που έχω παραθέσει για πρόταση στο τόπικ λογκ του mathiteuomenos.
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?p=56568#56568
Eίναι το δεύτερο πλάνο
Μέσα στο ίδιο τόπικ παρακάτω έχει ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σχόλια και ειδικά πάνω στην εκτέλεση των ασκήσεων, και πάνω στην προπόνηση γενικά, σε περίπτωση που μπορει να έχεις κάποιες απορίες.
σκεφτομαι να ξεκινησω μια πολεμικη τεχνη.θα επηρεασει τις προπονησεις μου?
να ξερεις οτι σε ενα απο τα δυο θα επικεντρωθεις.. και τα δυο τελεια δεν μπορεις να τα κανεις!
να ξερεις οτι σε ενα απο τα δυο θα επικεντρωθεις.. και τα δυο τελεια δεν μπορεις να τα κανεις!
+1 :awesome:
με τι πολεμικη τεχνη αν επιτρεπετε??? συστημα καρατε??
σκεφτομουν να ξεκινησω aikido ή τζουντο.αλλα αφου δεν γινεται να τα συνδυασω με το bodybuilding τοτε μαλλον το προσπερναω.κριμα, κριμα...........
διάβασε τα αντίστοιχα τόπικ να πάρεις μία ιδέα. συνδοιάζονται, πως δε συνδοιάζονται. απλά θα χάσεις λίγο από αυτό που θα έκανες στο γυμανστήριο αν έκανες μόνο βάρη και το αντίθετο.
αποφάσισε τι θες και γιατί και καν'το.
δηλαδη θα μπορουσε καποιος να εχει περισσοτερη μυικη μαζα αν δεν ακολουθουσε μια πολεμικη τεχνη?ενα παραδειγμα λεω.
πολυ υποθετική ερώτηση...
έχει πολλές παραμέτρους. σε γενικά πλαίσια μάλλον
μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?
είναι σαν να κάνεις πολλή αεροβική. δεν είναι το ίδιο βέβαια αλλά έχουν πολλα κοινά. επίσης χάνεις ενέργεια αφού κουράζεσαι. απλό είναι....
άσε που άμα έχεις κάνει πχ στήθος και πει ο δάσκαλος πέσε και παίρνε πχ τι θα πεις, όχι γιατί έκανα στήθος και δε μπορώ, ή δε λέει γιατί άυριο έχω στήθος???? και πάει λέγοντας...
καταλαβα.....κατι αλλο τωρα μπορω να αντικαταστησω τις ξαπλωτες εκτασεις τρικεφαλων με αλλη ασκηση?
δεν κατάλαβα ποιά άσκηση λες
καταλαβα.....κατι αλλο τωρα μπορω να αντικαταστησω τις ξαπλωτες εκτασεις τρικεφαλων με αλλη ασκηση?Για ποιό λογο θες να την αντικαταστήσεις?
Αν σε ενδιαφέρει να αυξησεις δύναμη και μάζα, και στόχος σου είναι αυτός βασικά και καθαρά, το να κάνεις πολεμικές τέχνες σε αυτη τη φαση που είσαι, δε θα το συνιστούσα.
καταλαβα.....κατι αλλο τωρα μπορω να αντικαταστησω τις ξαπλωτες εκτασεις τρικεφαλων με αλλη ασκηση?Για ποιό λογο θες να την αντικαταστήσεις?
Αν σε ενδιαφέρει να αυξησεις δύναμη και μάζα, και στόχος σου είναι αυτός βασικά και καθαρά, το να κάνεις πολεμικές τέχνες σε αυτη τη φαση που είσαι, δε θα το συνιστούσα.
για μια ακομη φορα συμφωνω
:bowdown: :bowdown:
καθως θα εισαι κουρασμενος απο τη πολεμικη τεχνη οποτε πιο λιγα κιλα θα σηκωνεις απο το να πηγαινες μονο γυμναστηριο εκτος αν δε σε ενδιαφερει τοσο να αναπτυξεις καλη μυικη μαζα οποτε αλλαζει το πραγμα :rocking:
αποφάσισε τι θες και γιατί και καν'το.
8)
θελω να αντικαταστησω αυτη την ασκηση γιατι δεν μπορω να βαλω πολλα κιλα και μετα την προπονηση νιωθω ενα πονο στους πηχεις.
θελω να αντικαταστησω αυτη την ασκηση γιατι δεν μπορω να βαλω πολλα κιλα και μετα την προπονηση νιωθω ενα πονο στους πηχεις.Μάλλον δεν την κάνεις σωστά.
Με ποιά άσκηση σκέφτεσαι να την αντικαταστήσεις?
δεν ξερω. γι'αυτο ρωταω.Προτείνω να την κρατήσεις και να κοιτάξεις για την εκτέλεσή της.
απο την άλλη, αν θες να αλλάξεις, βάλε ή βυθίσεις με κλειστή λαβή για τρικεφάλους (όχι ανάμεσα σε πάγκους, αλλά σε δίζυγο), ή πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή
καταρχην,οι ξαπλωτες εκτασεις τρικεφαλων ειναι γαλλικες εκτασεις σωστα?
καταρχην,οι ξαπλωτες εκτασεις τρικεφαλων ειναι γαλλικες εκτασεις σωστα?
http://exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExt.html
και Skull Crushers
http://exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExtSC.html
Γαλλικές λέμε πιό πολύ αυτές >>
http://exrx.net/WeightExercises/Triceps/DBTriExt.html
τη δευτερη ασκηση εχω δοκιμασει και μου εχει προκαλεσει πονο στους πηχεις.θα δοκιμασω την πρωτη!
αν δε σου κανει η δευτερη προτιμα την τελευταια απ'αυτες που σου ειπε ο Brawny.
παντως αμα την κανεις σωστα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα, τωρα δε καταλαβαινω πως πιανεσε στον πηχη.. προσπαθα να εχεις τους αγκωνες σου να βλεπουνε μπροστα και οχι τοσο δεξια κι αριστερα !
αν δε σου κανει η δευτερη προτιμα την τελευταια απ'αυτες που σου ειπε ο Brawny.
παντως αμα την κανεις σωστα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα, τωρα δε καταλαβαινω πως πιανεσε στον πηχη.. προσπαθα να εχεις τους αγκωνες σου να βλεπουνε μπροστα και οχι τοσο δεξια κι αριστερα !
+1
:awesome: :awesome:
το πιο πιθανο ειναι οτι κανεις λαθος την ασκηση κοιτα τη σωστη εκτελεση της και βαλε την επομενη φορα που θα τι κανεις κιλα που να μπορεις ανετα για να καταλαβεις πως πρεπει να γινεται σωστα η ασκηση
οκ!θα δοκιμασω την πρωτη ασκηση και με καλυτερη εκτελεση αυτη τη φορα.
οσων αφορα τα δευτερολεπτα στις κινησεις πρεπει ειναι π.χ.στις πιεσεις παγκου 2-4 η αρνητικη 1 δευτ. παυση και με ταχυτητα η θετικη?
Όχι.
Στο επίπεδο που είσαι, μην ασχολείσαι με τέμπο.
Θα σου τραβήξει την προσοχή απο το να μαθεις να συσπας τους μυες σου και να αποκτησεις και νευρομυική συναρμογή κλπ.
Ουτε χρειάζεται να χρησιμοποιείς χρονόμετρο.
Συγκεντρώσου, στο να κατεβαζεις το βάρος κοντρολαρισμένα και με τους μυες σου, δηλαδή να μην το αφηνεις απλά να "πέφτει" και να μπει στο παιχνίδι η κεκτημένη ταχυτητα κλπ.
Και ανέβαζε όσο πιό ταχυτατα μπορεις, συσπώντας τους μυες που στοχεύεις με την ασκηση.
Περισσότερο θα πρεπει να σε ενδιαφέρει να αποκτησεις αρχικά ένα mind-muscle connection, και αυτό πιό καλά θα το πετύχεις με το τρόπο που σου είπα να εστιάζεσαι.
Μην κοιτας τους προχωρημένους και τους πολύ έμπειρους, αυτοί μπορουν να μην κινήσουν καθολου σχεδόν την μπάρα σε μια ασκηση, και παρόλα αυτά να συσπάσουν και να διεγείρουν τους μυες που στοχεύουν, το ίδιο κι αν τους δεις να κάνουν με κλέψιμο κάποια άσκηση κλπ κλπ.
Αυτοι μπορουν να διαχειριστούν καλύτερα τα τεμπο κλπ και εχουν ηδη καλύτερο mind-muscle connection, αλλά και πιό ικανό νευρικό συστημα, και καλύτερη ικανότητα επιστράτευσης των motor units, καλύτερη ικανότητα στη επιβάρυνση κλπ κλπ
οκ!και εγω ετσι νομιζα οτι δεν πρεπει να ανησυχω για αυτα τα θεματα στο επιπεδο που ειμαι απλως ηθελα να σιγουρευτω.
σημερα ανακαλυψα οτι εχω λορδωση,δηλαδη η παραμορφωση του κορμου στην οποια η καμπυλη της σπονδυλικης στηλης εχει μεγαλυτερη κλιση απο την κανονικη προς τα μεσα και μπροστα,ετσι ο κορμος για να ισορροπησει γερνει προς τα πισω.ξερεται αν επηρεαζει καποιες ασκησεις?
Οι ασκήσεις και τα βάρη/γυμναστική γενικά, μάλλον θα επιρρεάσουν θετικά την λόρδωση, και όχι αυτη αυτά, αν με πιάνεις.
ευτυχως!αλλα μηπως για παραδειγμα η πλατη δεν θα φαινεται τοσο γυμνασμενη οσο αλλα μερη του σωματος?
Το πόσο γυμνασμένη θα φαίνεται δεν εξαρτάται απο την στάση και μόνο.
Προσπάθησε να έχεις καλύτερη στάση και να αποφεύγεις στασεις που επιδεινώνουν την κατασταση.
Σε αυτό θα βοηθήσει και η πλάτη αλλά και όλοι οι μυες, όσο θα γίνονται πιό γυμνασμένες.
Τωρα, μπορει και να μην είναι λορδωση ή σε σοβαρό βαθμό, μιας και το ανακάλυψες και το κρίνεις εσυ.
Γενικά μπορει να είναι και λόγω μυικού επιπεδου, αλλά και πιθανότατα λόγω μυων που είναι σε "βραχυνση", δηλαδή σφιγμένοι.
Συνήθως όλοι λιγο πολύ έχουμε κάποια λόρδωση σε ενα βαθμό.
Η προπόνηση και η γυμναστική με τον καιρό θα το στρώσουν, όσο θα δυναμώνουν και θα μεγαλώνουν οι μυες σου, θα "στηρίζουν" και πιό σωστά τα κόκκαλα κλπ.
τι εννοεις μπορει να ειναι λογω μυικου επιπεδου?πιστευω πως εχω λορδωση γιατι η περιγραφη της ταιριαζει(παρεπιπτωντος πριν εναμισι χρονο περιπου καμπυριαζα λιγο αλλα αργοτερα αρχισα να ισιωνω και τοτε καταλαβα οτι η καμπυλη της σπονδυλικης στηλης εχει μεγαλυτερη κλιση απο την κανονικη αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα αρκετα.)μαλλον θα παω σε γιατρο για να σιγουρευτω.
τι εννοεις μπορει να ειναι λογω μυικου επιπεδου?πιστευω πως εχω λορδωση γιατι η περιγραφη της ταιριαζει(παρεπιπτωντος πριν εναμισι χρονο περιπου καμπυριαζα λιγο αλλα αργοτερα αρχισα να ισιωνω και τοτε καταλαβα οτι η καμπυλη της σπονδυλικης στηλης εχει μεγαλυτερη κλιση απο την κανονικη αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα αρκετα.)μαλλον θα παω σε γιατρο για να σιγουρευτω.Εννοώ ότι δεν έχεις ακόμη το κατάλληλο μυικό επίπεδο και ότι θέλεις δουλειά.
σκεφτομαι να βαλω whey protein optimum στο μεταπροπονητικο γιατι δεν μπορω να τρωω αλλο πια τονο αλλα με απονθαρρυναν καποια παιδια στο γυμναστηριο.μου ειπαν πως σε τετοια ηλικια καλυτερα ειναι χωρις συμπληρωματα.εχουν δικιο?
Κατα την γνωμη μου, δε νομίζω ότι θα πείραζε
αρα να παρω?Δεν σου λέω παρε ή μην παίρνεις, όπως αισθάνεσαι και κρίνεις εσύ