Επιστροφή στο Forum : PowerPlate
Ρε παιδιά μίπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος συνοπτικά τι είναι το PowerPlate
ειναι μια πλατφορμα που δονηται σε ενα ευρος 20-50Hz (50 κυκλους η "δονησεις" ανα δευτερολεπτο). Αυτο προκαλει μια ισσομετρικη ανακλαστικη συσφηξη των περισοτερων μυων του σωματος
η χρησημοτητα του ειναι....περιεργη φαση με την εξις εννοια:
1) Ζεσταμα/αποθεραπεια. Λογο της εντονοτατης αιματοσης που προκαλει μπορει να χρησημοποιηθει για ενα γρηγορο ζεσταμα. Επισις η αιματοση διευκολυνει την απομακρυνση των μεταβολικων παραγωγων της ασκησης και αυξανει τη θερμοκρασια στις τερματικες πλακες των νευρων στους μυς.
2) χαλαροση. Λογο των δονησεων αν ας πουμε "κατσεις" επανω του σου κανει μασαζ, χαλαρονοντας τους μυς
3) διατασεις. Παλι λογο των δονησεων "μπερδευονται" τα αισθητιρια του σωματος που σφιγκουν τους μυς οταν τους τεντωνεις πολυ. Αυτο σημαινει οτι μπορεις να κανεις μεγαλυτερες και εντονοτερες διατασεις (κατι σαν PNF-proprioceptive neuromuscular fascilitation ελληνικα ιδιοδεκτικη νευρωμυικη διευκολυνση)
4) μεγιστη δυναμη. Again λογο της αιματοσης τα νευρα εχουν μικροτερη ηλεκτρικη αντισταση και μπορουν να μεταφερουν ταχυτερα το σημα συστολης. Επισις ενεργοποιει ενα ιδιοδιατατικο ανακλαστικο (οπως αυτο που συμβαινει οταν ο γιατρος χτυπαει το γονατο) το οποιο παρουσιαζει μια παρομοια λειτουργια με τις πλυομετρικες ασκησεις. Ητοι μπορει να αυξησει την ισχυ (δυναμη σε μοναδα χρονου)
ΟΜΩΣ, η χρησημοτητα του για *υπερτροφια* ειναι περιορισμενη η εν πασι περιπτοσι εμμεση. Δεν προκαλει το ιδιο το μικροτραυμα που κανει η ασκηση με βαρη, μπορει να χρησημοποιηθει περιοδικα για αυξηση της μεγιστης δυναμης, για αποθεραπεια κτλ.
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου
:P
Για αμιγές bodybuilding μου φένεται λίγο έως πολύ άχρηστο και περιττό
sourlas:
δεν θα το ελεγα αχρηστο και περιτο σε απολυτες τιμες. Ειναι αχρηστο και περιτο δεδομενου οτι κανει 20 ευρω το δεκαλεπτο:p Αλλα αν το ειχες τσαμπα ας πουμε θα βοηθουσε στο χαλαρωμα ξερω γω.
20ευρω το 10λεπτο???? !!!!! :shock: :shock: :shock:
μακρια απο αυτο.ειναι ο εξολοθρευτης τσεπης!!
Μην το βλεπετε ετσι. Δεν ειναι εξολοθρευτης! Αλλωστε δεν σε υποχρεωνει το γυμναστηριο να κανεις.
Εγω που το εχω δοκιμασει σε συνδυασμο με βαρη, εχω δει καταπληκτικα αποτελεσματα.
steven να υποθεσω,συμφωνα και με το παραπανω post του epote,οτι ειδες αυξηση σε δυναμη αρα εμμεση επιδραση σε μαζα;
Παρα πολυ γρηγορη και μεγαλη αυξηση στην δυναμη, που οπως εγραψες ειχα σαν αποτελεσμα να σηκωνω περισσοτερα κιλα και να αλλαξει σε ταχυτερο χρονο το σωμα μου.
Οσο για τους κοιλιακους μυες εκει ειναι που το αποτελεσματα ηταν εκπληκτικα.
Οσο για τους κοιλιακους μυες εκει ειναι που το αποτελεσματα ηταν εκπληκτικα.
εχει μια βαση αυτο που λες, αλλα τι εννοεις?
προσωπικα θεωρω τις πιο συνηθησμενες μεθοδους δυναμης best buck for bang
Δυναμωσαν, εσφιξαν σε πολυ μικροτερο χρονο απ'οτι με τις κλασσικες ασκησεις. Εκει που εμεινα εκπληκτος ηταν οι πλαγιοι.
Μπορουσα και εδινα παραπανω αφοσοιωση αλλα και δυναμη οταν τους γυμναζα χωρις να ποναω, πχ σε αυχενα, μεση κλπ (αυτο μπορεις να το αποφυγεις και με τις κλασσικες ασκησεις αλλα οχι παντα).
Κατα την εκγυμναση τους και σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα σχηματιστηκαν οι κοιλ.μυες αλλα επεξε ρολο και η διατροφη μου.
Να τονισω οτι το μηχανημα αυξανει κατακορυφα το μεταβολισμο, και μπορει να κανεις μονο 10 λεπτα αλλα εχεις αισθημα πεινας ολη την υπολοιπη ημερα. Με σωστη διατροφη λοιπον εχεις πολυ καλα αποτελεσματα.
steven χωρις παρεξηγηση αλλα εχω μια διαισθηση οτι το προωθεις το πραγμα...
εχεις καποια μελετη που να μιλαει για το μεταβολισμο και τις δονησεις, γιατι εγω δεν εχω βρει καμια και σιγουρα δεν μπορω να βρω καποιο φυσιολογικο λογο να συμβαινει κατι τετοιο τουλαχιστον σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι με την υπολοιπη προπονηση.
Πλακα εχεις, δεν εχω λογο να προωθησω τιποτα. Εγραψα οτι το συγκεκριμενο μηχανημα δουλεψε επανω μου. Το εχω σταματησει εδω και 1 μηνα περιπου αλλωστε γιατι οτι ηθελα να παρω το πηρα. Δεν νομιζω να μου δωσει κατι παραπανω με χρηση παραπανω απο τις επισκεψεις που εκανα.
Με την προπονηση για βαρη που συνεχιζω αλλωστε ειμαι υπερ-ευχαριστημενος
Απο εκει περα ο καθενας κανει οτι νομιζει.