Επιστροφή στο Forum : Πολεμικες Τεχνες και BB ... Πανε μαζι ;
Eimai_fetes
27-04-09, 17:28
Καλησπερα σας
Σκεφτομαι πολυ εντονα, απο Σεπτεμβριο να ξεκινησω (παλι, μετα απο αρκετα χρονια) καποια πολεμικη τεχνη...
Βεβαια, την προπονηση γυμναστηριου δεν θελω να την αφησω.
Θελω να κανω κ τα 2. Δεν ξερω αν θα καταφερω, αφου λογικα θα πρεπει
να προσαρμοσω κ την διατροφη μου ετσι ωστε μετα απο 3-4 μερες να μην παραπαταω απο την κουραση (με βλεπω στην περιοδο ογκου για να την παλεψω να τρεφομαι με 4000 θερμιδες) .... :P
Βεβαια, δεν θελω να μαθω ουτε για να τσακωνομαι ουτε για προκαλω.
Απλα θελω να μαθω μια καθαρα τεχνη αυτοαμυνας.
Ψαχνοντας στο ιντερνετ, βρηκα μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κ σπουδαια τεχνη.... εκ Ισραηλ.
Ονομαζεται Krav Maga κ με αυτη εκπαιδευονται οι ειδικες δυναμεις του στρατου του Ισραηλ. (ειναι κ τρελοι αυτοι, οποτε σκεψου)...
Οχι οχι... δεν ζωνεσαι με εκρηκτικα, κ αμα σου την πεσουν 2-3 ατομα τραβας
την περονη κ ΤΕΛΟΣ.... :P
Ειναι καθαρα πολεμικη τεχνη αυτοαμυνας κ για την ακριβεια για μαζικη επιθεση... Σε πληροφοριες απο το ιντερνετ βρηκα οτι δεν ειναι τεχνη ουτε ring, ουτε δρομου (βλ. street fighting)... Διακρινεται για επιθεση απο 6-9-13 ατομα κ μαλιστα οχι με ¨καθαρα¨χερια !!!!!!
Υπαρχουν βιντεακια στο youtube που μαλιστα εχει ανθρωπους που τα βαζουν με πιο πολλους σε αριθμο....
Με εψησε καθως ογκος κ τεχνη αυτοαμυνας νομιζω ειναι πολυ καλος συνδιασμος για την σημερον ημερα...
Ριξτε μια ματια εδω ... www.kravmagahellas.gr (http://www.kravmagahellas.gr)
Ακουω τις δικες προτασεις-συμβουλες (το gym ΔΕΝ το αφηνω με τιποτα) :thumbup:
Οποιαδηποτε πολεμικη τεχνη μπορει να συνδιαστει με τα βαρυ, καθως στην πληοψηφια τους εχουν πεισσοτερη αεροβικη κινηση. Το μονο δυσκολο ειναι να τεριαξεις την ιδια μερα να κανεις και τα δυο.
Συνδιαζεται ανετα,αν σ'αρεσει κιολας πολυ μην το σκεφτεσαι,πηγαινε.Απλα προσεξε αυτο που ειπε ο Nasser.
Eimai_fetes
28-04-09, 18:49
Και τα 3 την ιδια μερα δεν νομιζω να την παλεψω...
το βασικοτερο ειναι πως δουλευω κι ολας, οποτε εκ των προταιρων δεν γινεται να δουλευω 8 ωρες, 2 ωρες γυμναστηριο, κ 1,5 ωρα πολεμικες τεχνες...
Επειδη για βαρη παω στανταρ Δευτερα-Τεταρτη-Σαββατο, ενω μαλλον θα παιξω
Τριτη-Πεμπτη πολεμικη τεχνη .....
Εχουμε καποιον απο εδω που να κανει κ τα 2 ;;;
Εχετε καποια αλλα προταση να κανετε ; Καποια αλλη πολεμικη τεχνη ;
Κάνω εδώ και 6 χρόνια Aikido και ετοιμάζομαι για μαύρη ζώνη σύντομα. Βάρη κάνω σχεδόν 20 χρόνια και δεν τα σταμάτησα όταν άρχισα να ασχολούμαι με την Ιαπωνική τέχνη. Απλά περιόρισα σε 2 τις επισκέψεις στο γυμναστήριο για βάρη την εβδομάδα και 3 τις επισκέψεις στο dojo για Aikido. Δεν έχασα κιλά μυικά, αντιθέτως λόγω της αερόβιας έντασης του Aikido βελτίωσα τη γενική μυική εικόνα μου, και αν δεν έτρωγα σαν άμυαλο βούι θα ήμουνα σίγουρα κομμάτια.
Πολεμικές τέχνες και βάρη πάνε μαζί, και μάλιστα παραπάνε. Δύναμη και πυγμή από το ένα, έκρηξη, διατάσεις και αντοχή από το άλλο. Ο καλλίτερος συνδυασμός!
ασχολουμε με την ελληνορωμαικη παλη πολλα χρονια και κανω βαροι απο οταν αρχισα.. βεβαια ειναι και η φυση του αθληματος που τα βαροι ειναι απαραιτιτα..
για τα συστιματα καρατε και πολλα μαχητικα αθληματα τα βαροι που χρησιμοποιουντε ειναι για να τονοσουνε τους μυες και δεν στοχευουνε στην αναπτυξη μυηκου ογκου..
παρεπιπτοντος εγω θα σου προτινα να μην αρχισεις κραβα μαγκα.. αρχισε μια ποιο σοβαρη πολεμικη τεχνη... γνωμη μου κι ολας αλλα το οτι την μαθαινουνε στο ισραηλ στους σωματοφιλακες και οτι ειναι τις μοδας δεν εχει να μου πει απολυτος τιποτα..
γνωμη μου κι ολας αλλα το οτι την μαθαινουνε στο ισραηλ στους σωματοφιλακες και οτι ειναι τις μοδας δεν εχει να μου πει απολυτος τιποτα..
+1000
Καλησπερα σας
Σκεφτομαι πολυ εντονα, απο Σεπτεμβριο να ξεκινησω (παλι, μετα απο αρκετα χρονια) καποια πολεμικη τεχνη...
Βεβαια, την προπονηση γυμναστηριου δεν θελω να την αφησω.
Θελω να κανω κ τα 2. Δεν ξερω αν θα καταφερω, αφου λογικα θα πρεπει
να προσαρμοσω κ την διατροφη μου ετσι ωστε μετα απο 3-4 μερες να μην παραπαταω απο την κουραση (με βλεπω στην περιοδο ογκου για να την παλεψω να τρεφομαι με 4000 θερμιδες) .... :P
Βεβαια, δεν θελω να μαθω ουτε για να τσακωνομαι ουτε για προκαλω.
Απλα θελω να μαθω μια καθαρα τεχνη αυτοαμυνας.
Ψαχνοντας στο ιντερνετ, βρηκα μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κ σπουδαια τεχνη.... εκ Ισραηλ.
Ονομαζεται Krav Maga κ με αυτη εκπαιδευονται οι ειδικες δυναμεις του στρατου του Ισραηλ. (ειναι κ τρελοι αυτοι, οποτε σκεψου)...
Οχι οχι... δεν ζωνεσαι με εκρηκτικα, κ αμα σου την πεσουν 2-3 ατομα τραβας
την περονη κ ΤΕΛΟΣ.... :P
Ειναι καθαρα πολεμικη τεχνη αυτοαμυνας κ για την ακριβεια για μαζικη επιθεση... Σε πληροφοριες απο το ιντερνετ βρηκα οτι δεν ειναι τεχνη ουτε ring, ουτε δρομου (βλ. street fighting)... Διακρινεται για επιθεση απο 6-9-13 ατομα κ μαλιστα οχι με ¨καθαρα¨χερια !!!!!!
Υπαρχουν βιντεακια στο youtube που μαλιστα εχει ανθρωπους που τα βαζουν με πιο πολλους σε αριθμο....
Με εψησε καθως ογκος κ τεχνη αυτοαμυνας νομιζω ειναι πολυ καλος συνδιασμος για την σημερον ημερα...
Ριξτε μια ματια εδω ... www.kravmagahellas.gr (http://www.kravmagahellas.gr)
Ακουω τις δικες προτασεις-συμβουλες (το gym ΔΕΝ το αφηνω με τιποτα) :thumbup:Με εξυπνο προγραματισμο θα πας πολυ καλα εγω κανω δυο πολεμικες τεχνες και ειμαι μια χαρα
Athanasios2104
05-05-09, 02:23
Για το Krav Maga είχε ένα επεισόδιο στο Discovery, με τους δύο τυπάδες που μαθαίνουν διάφορες τέχνες ανά τον κόσμο. Δεν ξέρω αν το είδες, καλά θα κάνεις να το δεις.
Εν ολίγοις, το Krav Maga δεν είναι πολεμική τέχνη. Είναι τεχνικές για να σκοτώσεις τον εχθρό στη μάχη ή τουλάχιστον να τον αφήσεις παράλυτο. Είναι τεχνικές που χρειάζονται στην μάχη, όπου εκεί δεν "παίζεις κλωτσιές", άλλα παλεύεις για την ζωή σου.
Μία πολεμική τέχνη έχει κανόνες ΚΑΙ τεχνικές. Το Krav Maga δεν έχει κανόνες, όπως και στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες. Πάντως, αν σου την πέσουν 10 με μαχαίρια και γκλοπ, τότε η καλύτερη λύση είναι να αρχίσεις να επιταχύνεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα γρήγορα (συμβουλή από ΛΟΚατζή φίλο του αδερφού μου)...
Για το Krav Maga είχε ένα επεισόδιο στο Discovery, με τους δύο τυπάδες που μαθαίνουν διάφορες τέχνες ανά τον κόσμο. Δεν ξέρω αν το είδες, καλά θα κάνεις να το δεις.
Εν ολίγοις, το Krav Maga δεν είναι πολεμική τέχνη. Είναι τεχνικές για να σκοτώσεις τον εχθρό στη μάχη ή τουλάχιστον να τον αφήσεις παράλυτο. Είναι τεχνικές που χρειάζονται στην μάχη, όπου εκεί δεν "παίζεις κλωτσιές", άλλα παλεύεις για την ζωή σου.
Μία πολεμική τέχνη έχει κανόνες ΚΑΙ τεχνικές. Το Krav Maga δεν έχει κανόνες, όπως και στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες. Πάντως, αν σου την πέσουν 10 με μαχαίρια και γκλοπ, τότε η καλύτερη λύση είναι να αρχίσεις να επιταχύνεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα γρήγορα (συμβουλή από ΛΟΚατζή φίλο του αδερφού μου)...
η να βγαλεις οπλο αν κουβαλας:welcome:
TRIANTAFYLLOU
08-05-09, 16:49
εγώ πιστεύω για έναν που του αρέσει συνδιάζονται οι πολεμικές τέχνες με ββ καί έχω πολλούς φίλους που και τεράστιοι είναι και συνδιάζουν αυτά τα δύο, απλά όταν έχουμε πρωταθλητισμο σε κάποιο απο τα δύο τότε βάζουμε προτεραιότητες και προσαρμόζουμε την ρουτίνα μας εκεί που θέλουμε να δώσουμε βάση
οταν εκανα ταε-κβο-ντο κ βαροι μαζι πιστεβω το σωμα μου ειχε παρει τα πανω του.. +του οτι ανεβενα παρα πολυ ψιχολογικα. το θεμα ειναι κατα ποσο μπορεις να τα συνδιασεις κ τα 2, θελουν παρα πολυ χρονο... κ την αναλογη ξεκουραση φυσικα
λοιπον, σχετικα με το κραβ, ειναι μια πολεμικη τεχνη επιβιωσης παρα αγωνων στο ρινγκ. αν πας εκει που ειναι το site που εβαλεσ εχει καλως. αυτος ειναι ο κλαυτεροσ στην ελλαδα. προσεξε ομως, γιατι οι εβραιοι εχουν αρχισει να το κανουν εμποριο και πανε ατομα και με μερικα σεμιναρια μετα ανοιγουν σχολη...
σχετικα με τα βαρη, δεν θα σε επιρεασει καθολου γιατι το κραβ δεν εχει high-kicks κλπ. αν ηθελες καρατε ασ πουμε η kick box μπορει να στην ελεγαν λιγο για τα βαρη γιατι θα επρεπε να κανεις πολα ανοιγματα για να ισοροπισεις το πραγμα.
τωρα και για τα 2 την ιδια μερα δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα. καποτε που εκανα λιγο πυγμαχια θυμαμαι οτι οταν εκανα βαρη πριν μετα ημουν κουρασμενος. και οταν εισαι κουρασμενος χανεις τεχνικη.
το αναποδο παλι δεν παιζει γιατι δεν θα μπορεις να σηκωσεις τπτ και θα χανεις το χρονο σου.
επισης ξεχασα να σου πω οτι οταν αρχισεις μια πολεμικη τεχνη μπορει να αλλαξεις το προγραμμα σου στα βαρη η τον τροπο που σηκωνεις. μπορει δλδ να το κανεις και για εκρηξη κλπ παρα μονο για ογκο, volume klp
θα συμφωνούσα κ εγώ μα τα παιδιά ώστε να μην αρχίσεις κράβ.Δεν είναι μι πολεμική τέχνη,ούτε καν ένα ρίνγκ σπόρ.Είναι απλά ένας συνδιασμός από αυτοάμυνες διαφόρων πολεμικών τεχνών με σκοπό την εκπαίδευση των ισραηλινών δυνάμεων κ σωματοφυλάκων.
Όσο για τον συνδιασμό που ανέφερες θα συμφώνησω με τον κύριο Τριανταφύλλου.
Καλησπέρα και από μένα παιδιά, μόλις χθες γράφτηκα στο forum και έχω αρχίσει να μαθαίνω αρκετά και ενδιαφέρον πράγματα!
Εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει να κάνω Hung gar(Shaolin Kung Fu) και παράλληλα κάνω και γυμναστήριο, μπορώ να πω ότι έχω δει πολλές διαφορές στο σώμα μου, πρώτα απ όλα η κάθε πολεμική τέχνη έχει και αρκετή αερόβια γυμναστική εκτός από αυτό μαθαίνεις και κάποια άμυνα, κάνω συνδυασμό και των δύο μαζι 3 μέρες το ένα και 3 μέρες το άλλο, έχω χάσει αρκετό λίπος πράγμα που το ήθελα πάρα πολύ και ήταν η ιδανικότερη λύση, ξεκίνησα να παίρνω (καθαρή πρωτεΐνη με αμινοξέα) και με αυτά τα δύο είδα αρκετή διαφορά πάνω μου! Θα προσπαθήσω να κάνω και τα δύο όσο μπορώ και όσο αντέξω!!
Ρόνης Κώλιας
15-11-09, 18:55
Εβραϊκό είναι τι περίμενες; :green::green::green:
Μ'αρέσει όμως που όλοι λένε για αυτοάμυνα. Έχω ασχοληθεί λίγο με πολεμικές τέχνες και δεν νομίζω ότι όνειρο όλων των νουμπάδων που πάνε και γράφονται έιναι να αμυνθούν κάποτε.. είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι πραγματικά σκέφτονται την αυτοάμυνα.
Εβραϊκό είναι τι περίμενες; :green::green::green:
Μ'αρέσει όμως που όλοι λένε για αυτοάμυνα. Έχω ασχοληθεί λίγο με πολεμικές τέχνες και δεν νομίζω ότι όνειρο όλων των νουμπάδων που πάνε και γράφονται έιναι να αμυνθούν κάποτε.. είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι πραγματικά σκέφτονται την αυτοάμυνα.
Πάνω στην αυτοάμυνα όμως είναι και η επίθεση!;) Αυτή είναι και η άποψη μου!
Ρόνης Κώλιας
16-11-09, 23:45
Πάνω στην αυτοάμυνα όμως είναι και η επίθεση!;) Αυτή είναι και η άποψη μου!
Πάντως χθες που έψαξα κάτι βιντεάκια στο youtube για το krav maga είδα και έναν να κάνει σκοποβολή. Φαντάζομαι και αυτό είναι μέσα στην αυτοάμυνα.. :green::green:
the_big_litho
19-11-09, 00:27
Ασχολουμε εδω και λιγο καιρο με το Krav Maga, δεν ειναι πολεμικη τεχνη, ειναι σε πρωτη φαση αυτοαμυνα, αργοτερα μαθαινεις τους αφοπλισμους και καποιες πιο δυσκολες λαβες και τελος περνας αν μπορεις και θες στο κομματι της φυλαξης ατομου απου περιλαμβανει προπονηση και με οπλα.
Ασχολουμε εδω και λιγο καιρο με το Krav Maga, δεν ειναι πολεμικη τεχνη, ειναι σε πρωτη φαση αυτοαμυνα, αργοτερα μαθαινεις τους αφοπλισμους και καποιες πιο δυσκολες λαβες και τελος περνας αν μπορεις και θες στο κομματι της φυλαξης ατομου απου περιλαμβανει προπονηση και με οπλα.
σε ποιον πας? στο γνωστο στο περιστερι?
the_big_litho
20-11-09, 01:05
Στον κορυδαλλο στον Χτηστο.
psycho_steve
17-01-10, 18:24
Eγω τωρα ξεκινησα γυμναστηριο αν και ειχα κανει παλια παλι για μερικους μηνες και σταματισα επισης επειδη 9α κανω και πολεμικες τεχνες οπως tai boxing kick boxing.......σκεφτομαι τιν μερα που 9α κανω πολεμικες τεχνες 2 φορες τιν εβδομαδα προς το παρον να κανω 1-2 μικρες μυικες ομαδες οπως χερια η ομους τραπεζοειδης!Τι λετε
psychedelic
12-02-10, 00:46
καλησπερα παιδια.
σκεφτομαι να αρχισω kick box η box αλλα να μην χασω εννοειται καμια προπονηση απο το γυμναστηριο.παω 5 φορες την εβδομαδα και πιστευω πως δυο φορες την βδομαδα αμα καναμε και μια πολεμικη τεχνη θα ηταν οτι το καλυτερο!!Εσεις τι λετε ειναι καλος αυτος ο συνδιασμος η βγαινει πολυ?
psychedelic
12-02-10, 00:47
οχι τιποτα το υπερβολικο απλα για να μαθεις τα βασικα.
Devil Randime
16-08-10, 18:24
Εγω πιστευω πως BB και martial-arts δε μπορουν σε καμια περιπτωση να συνυπαρξουν.
-καθαρα προσωπική μου άποψη πάντα-
thanasis reaction
16-08-10, 18:43
αν αντεχεις τοσες προπονησεις καλο ειναι.γιατι οχι!!κ γω σκεφτομαι απο σεπτεμβριο να ξεκινησω κιck η' μαι ται.
Devil Randime
16-08-10, 18:47
αν αντεχεις τοσες προπονησεις καλο ειναι.γιατι οχι!!κ γω σκεφτομαι απο σεπτεμβριο να ξεκινησω κιck η' μαι ται.
Εγω δε το λεω απο άποψης αντοχης στις προπονησεις, σιγουρα οχι.
Αλλο σωμα πρεπει να εχεις αν θες να ακολουθησεις μια πολεμικη τεχνη και αλλο σωμα αν θες να κανεις bodybuilding. Σα να μου λες ο Bruce Lee να εκανε bodybuilding και ο Jay Cutler ή ο Σβαρτσενεγκερ να κανανε κουνγκ-φου. Δε γινεται αυτο...
Στις πολεμικες τεχνες θες ενα σωμα ελαφρυ, χωρις ογκο, γρηγορο και flexible. Παρε ματι την ταχυτητα του Bruce Lee στα χτυπηματα του. Μονο με αργη κινηση τα εβλεπες. Παρε Jackie Chan...
Αλλο martial-art ,αλλο bodybuilding... Μη τα συγχεουμε..
thanasis reaction
16-08-10, 18:50
sorry παιδια τωρα ειδα τον τιτλο του θεματος!!!!κ τα δυο μαζι οχι εννοειται,για καποιον που δεν θελει να κανει bb ομως πιστευω οτι ειναι καλος συνδιασμος.
Devil Randime
16-08-10, 18:52
sorry παιδια τωρα ειδα τον τιτλο του θεματος!!!!
Δε πειράζει :P:P
Ε ναι οκ. Αν θες κατι για να συμπληρωνεις με κατι αναεροβιο τις ασκησεις οκ, καλο ειναι.. Αν και δε θα συνιστουσα καποια πολεμικη τεχνη για προληψη τραυματισμων απο καποια ασκηση ισως..
Πληροφοριακα ο bruce lee εκανε βαρη γιατι ειναι ο μονος τροπος να γιμνασεις τελια ολο σου το σωμα...και οταν λεω βαρη μιλαμε για πολα κιλα...καπου διαβασα οτι επερνε μπαρα 170 κιλων και εκανε επαναλιψεις για ωμους.:shock:τελος παντον..
εγω κανω 8 χρονια taekwon do itf (πολα περισοτερα χρονια αποτι κανω bbing) και δεν εχω δει κανενα μιονεκτιμα πανο στην πολεμικη τεχνη απο τοτε που αρχισα bbing.
Ισα ισα η διναμη μου αφξηθικε παρα πολυ, εχω μεγαλιτερι εκριξη πανω στον αγωνα, εχω καλιτερο ελενχο στα χτιπιματα, και το πιο εντιποσιακο απολα ειναι οτι ειχα τελια ανιγματα πριν ασχολιθω με βαρη και δισταζα να κανω ποδια στην προπονισι οταν αρχισα αλλα τωρα κανω κανονικα και τα ανιγματα μου δεν εχουν επιρεαστει καθολου....Επισεις εχω παρει παρα πολη ογκο αλλα παραμενο το ιδιο ευκινιτος αλλα τορα νιοθω πιο σηγουρος στα χτιπιματα γιατι λογο της μυικης αναπτιξει οι αρθροσεις μου ειναι πιο δινατες και πιο δυσκολα θα παθω καπιο στραμπουλιγμα η οτιδιποτε......:green::green::green::green::green::green::green:
Devil Randime
16-08-10, 22:07
Πληροφοριακα ο bruce lee εκανε βαρη γιατι ειναι ο μονος τροπος να γιμνασεις τελια ολο σου το σωμα...και οταν λεω βαρη μιλαμε για πολα κιλα...καπου διαβασα οτι επερνε μπαρα 170 κιλων και εκανε επαναλιψεις για ωμους.:shock:τελος παντον..
εγω κανω 8 χρονια taekwon do itf (πολα περισοτερα χρονια αποτι κανω bbing) και δεν εχω δει κανενα μιονεκτιμα πανο στην πολεμικη τεχνη απο τοτε που αρχισα bbing.
Ισα ισα η διναμη μου αφξηθικε παρα πολυ, εχω μεγαλιτερι εκριξη πανω στον αγωνα, εχω καλιτερο ελενχο στα χτιπιματα, και το πιο εντιποσιακο απολα ειναι οτι ειχα τελια ανιγματα πριν ασχολιθω με βαρη και δισταζα να κανω ποδια στην προπονισι οταν αρχισα αλλα τωρα κανω κανονικα και τα ανιγματα μου δεν εχουν επιρεαστει καθολου....Επισεις εχω παρει παρα πολη ογκο αλλα παραμενο το ιδιο ευκινιτος αλλα τορα νιοθω πιο σηγουρος στα χτιπιματα γιατι λογο της μυικης αναπτιξει οι αρθροσεις μου ειναι πιο δινατες και πιο δυσκολα θα παθω καπιο στραμπουλιγμα η οτιδιποτε......:green::green::green::green::green::green::green:
Φιλε ο Bruce Lee εκαενε βαρη αλλα το σωμα του ηταν σαν βρεγμενη σανιδα. Ο ανθρωπος δεν ειχε καθολου ογκο αλλα καθε του χτυπημα ηταν κοντα στα 200 κιλα δυναμης... Οποτε τι να λεμε. Εγω μιλωντας για το bb πριν ειπα πως ενα επαγγελματιας δε μπορει να γινει και καλος σε καποια πολεμικη τεχνη για ευνοητους λογους.
Αλλο το να κανεις βαρη και αλλο το να ακολουθεις σταδιοδρομια bb. Εχει διαφορα για μενα...
εγω οπως εχω ξαναπει, ειμαι της αποψης οτι αλλο το ΒΒ αλλο η πολεμικη τεχνη. αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να γινεται προπονηση με βαρη. καθε αλλο. απλα πρεπει να ειναι προσανατολησμενη στην πολεμικη τεχνη.
για παραδειγμα, μπορει πχ αντι για περισσοτερο ογκο για περισσοτερη δυναμη, να κρατησεις σταθερο τον ογκο και να δουλεψεις εκρηξη. με βαρη γινεται αυτο.
η μπορει να κανεις προγραμμα δυναμης καθαρα, στον ογκο που εχεις.
απ' τα λιγα που γνωριζω, ατομα οπως πχ πυγμαχοι δουλευουν σε φασεις. κανουν δλδ ενα ετησιο η καποιων μηνων πλανο και δουλευουν. δεν κανουν ολο τον καιρο το ιδιο προγραμμα με βαρη. αναλογα με το τι κανουν στην πυγμαχια, τεχνικες/συνδιασμους, δυναμη, αντοχη κλπ παει και το αντιστοιχο προγραμμα με βαρη.
νομιζω δλδ οτι το να κανεις μια πολεμικη τεχνη και να παρεις και μονος σου ενα ΒΒ προγραμμα και να το κανεις, μπορει να μην εχεις τα αποτελεσματα που θες ουτε στο ενα ουτε στο αλλο. γι αυτο καλο ειναι τα βαρη να γινονται σε συνενοηση με τους προπονητες των αθληματων. ξερω οτι καποιοι δεν τα θελουν καθολου, αλλα νομιζω αυτο σιγα σιγα αλλαζει.
συμφωνω με τον drago
απο εκει και περα ομως εξαρτατε και απο την πολεμικη τεχνη που κανεις
για παραδηγμα αν κανεις grappling ειναι πιο ευκολο να κανεις παραληλα και bb/pl
ενω σε τεχνες που εχουν sparring ειναι πιο δυσκολο να κανεις παραλληλα προπονηση με βαρη και σιγουρα ειναι ακομα πιο δυσκολο να αναπτυξεις και μεγαλο ογκο λογο των θερμιδων που καιγοντε στην προπονηση
Devil Randime
16-08-10, 22:41
Καλα δε διαφωνω με κανεναν απο τους 2 σας. Εξαρταται σιγουρα απο την πολεμικη τεχνη που κανεις. Αλλα νομιζω συμφωνειτε μαζι μου στο οτι οταν κανεις μια πολεμικη τεχνη ο ογκος που προσδιδει το bb ειναι ανουσιος. Αλλα πραγματικα χρειαζεσαι σε μια πολεμικη τεχνη (στη πλειοψηφια τους δλδ) αλλα στο bb. Και απλα ανεφερα τον Bruce Lee επειδη ο ανθρωπος αποκλειεται να ηταν πανω απο 65-70 κιλα και ομως ηταν κτηνος στη δυναμη....
MichalisPorke
16-08-10, 23:06
Παιδια αυτο το οτι δεν παει μαζι εγω διαφωνω..Παει μαζι και πολυ μαλιστα..Πολλοι πιστευουν οτι με το να κανεις βαρη και να εχεις ογκο δεν εχεις καλα αντανακλαστικα λογο ογκου..Αντιθετως ομως τα αντανακλαστικα σου γινονται πολυ καλυτερα λογο βαρη...Εγω ξερω πολλους που κανουν ΠΤ και βαρη μαζι..Ενας δασκαλος ninjutsu που πηγαινα ειναι securtity σε club και ειναι καθαρα bodybuilder..Εννοω ο ογκος που εχει λογο bodybuilding..
καταρχας το προβλημα ειναι στισ πολεμικες τεχνες γιατι αποτι καταλαβα λες οτι ενας σωβαρος bber 100 κιλα δεν θα ειναι τοσο ευκινιτοσ και το ενα και το αλλο....Λιπον εγω πιστεβω πως δεν εχει καμια σχεσει ο ογκος και τα κιλα του αλουνου εφοσον ειναι μυικα και οχι λιπος..Για να σου δοσο ενα τρανταχτο παραδιγμα ομως σου λεω οτι ξερω πολα ατομα που ειναι 100 κιλα χοντροι τιγκα στο λιπος και ασχολουντε με πολεμικες τεχνες και ειναι και πολυ καλοι:shock:....ειναι δινατον λιπον αυτοι να μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτο που κανουν και να μην μπορει καπιος που ειναι 100 κιλα αλλα γεματοσ μυες και με ελαχιστο λυπος.....αν το προβλιμα παλει ειναι θεμα χρονου και δεν προλαβενεις και τισ 2 προπονισεις πολυ απλα δεν κανεις αεροβια και πας μετα απο το γυμναστιριο καπακι για προπονιση.....:green::green::green::green::green:
MichalisPorke
17-08-10, 00:18
καταρχας το προβλημα ειναι στισ πολεμικες τεχνες γιατι αποτι καταλαβα λες οτι ενας σωβαρος bber 100 κιλα δεν θα ειναι τοσο ευκινιτοσ και το ενα και το αλλο....Λιπον εγω πιστεβω πως δεν εχει καμια σχεσει ο ογκος και τα κιλα του αλουνου εφοσον ειναι μυικα και οχι λιπος..Για να σου δοσο ενα τρανταχτο παραδιγμα ομως σου λεω οτι ξερω πολα ατομα που ειναι 100 κιλα χοντροι τιγκα στο λιπος και ασχολουντε με πολεμικες τεχνες και ειναι και πολυ καλοι:shock:....ειναι δινατον λιπον αυτοι να μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτο που κανουν και να μην μπορει καπιος που ειναι 100 κιλα αλλα γεματοσ μυες και με ελαχιστο λυπος.....αν το προβλιμα παλει ειναι θεμα χρονου και δεν προλαβενεις και τισ 2 προπονισεις πολυ απλα δεν κανεις αεροβια και πας μετα απο το γυμναστιριο καπακι για προπονιση.....:green::green::green::green::green:
Φιλες μου αν απευθηνεσε σε εμενα εγω το ιδιο λεω..Οτι οταν ενας που ασχολειτε με βαρη ειναι πιο ευκινητος απο αλλους και αυτο λογο στα βαρη που σου δινουν εκρηκτικοτητα..
Φιλες μου αν απευθηνεσε σε εμενα εγω το ιδιο λεω..Οτι οταν ενας που ασχολειτε με βαρη ειναι πιο ευκινητος απο αλλους και αυτο λογο στα βαρη που σου δινουν εκρηκτικοτητα..
οχι στον devil randime απεφθινομε..:green::green::green::green:εμεις οι δυο συμφονουμε:P:P:P
Devil Randime
17-08-10, 00:50
Αλητηριοι :P
Εγω πιστευω πως BB και martial-arts δε μπορουν σε καμια περιπτωση να συνυπαρξουν.
-καθαρα προσωπική μου άποψη πάντα-
Που το στηριζεις αυτο που λες?
Devil Randime
17-08-10, 00:55
Που το στηριζεις αυτο που λες?
Νομιζω το ανελυσα παραπανω. Ενας martial artist θα πρεπει να ειναι flexible, κινητικος, γρηγορος, ευκινητος. Ενας καθαρα bodybuilder δε νομιζω πως στα παραπανω στοιχεια μπορει να συγκριθει με εναν καθαρα που ασχολειται με καποια martial art. Και προσοχη. Δε λεω να μην κανει καποιος βαρη το τονιζω...
hunteranimator
17-08-10, 01:11
εκανα ενα χρονο f.c.s.[filipino combat system] απλα δες βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=rxSsoI8DmS0 ειτε εισαι χοντρομπαλας η bb η οτιδιποτε αλλο δεν εχει σημασια απλα ξεσκηζεις.Εχω δει ατομα τα οποια θα τα κοροιδευα σε σημειο αηδιειας αν με απηλουσαν και ομως τους εχω δει σε προπονησεις και εχασα την μιλια μου.Ειναι σαν αυτοαμυνα krav maga martial artist πολυ δυνατο και ωραιο μαθημα και οι τιμες ειναι πολυ καλες.
Νομιζω το ανελυσα παραπανω. Ενας martial artist θα πρεπει να ειναι flexible, κινητικος, γρηγορος, ευκινητος. Ενας καθαρα bodybuilder δε νομιζω πως στα παραπανω στοιχεια μπορει να συγκριθει με εναν καθαρα που ασχολειται με καποια martial art. Και προσοχη. Δε λεω να μην κανει καποιος βαρη το τονιζω...
Δηλαδη εννοεις πως δεν μπορεις να εισαι επαγγελματιας ΒΒ και ταυτοχρονα επαγγελματιας πυγμαχος στην αμερικη?Γιατι αυτο λες!!!Οκ τοτε ανακαλυψαμε πως η γη ειναι στρογγυλη...:toast::toast:
Υπαρχουν τροποι να κανεις βαρη και να μην χανουν την ελαστικοτητα οι μυς,θα εισαι και κινητικος και με ρεφλεξ και οτι ακομα θες.
εκανα ενα χρονο f.c.s.[filipino combat system] απλα δες βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=rxSsoI8DmS0 ειτε εισαι χοντρομπαλας η bb η οτιδιποτε αλλο δεν εχει σημασια απλα ξεσκηζεις.Εχω δει ατομα τα οποια θα τα κοροιδευα σε σημειο αηδιειας αν με απηλουσαν και ομως τους εχω δει σε προπονησεις και εχασα την μιλια μου.Ειναι σαν αυτοαμυνα krav maga martial artist πολυ δυνατο και ωραιο μαθημα και οι τιμες ειναι πολυ καλες.
Γαματο.....:weights::weights::weights::weights:
Devil Randime
17-08-10, 02:04
Δηλαδη εννοεις πως δεν μπορεις να εισαι επαγγελματιας ΒΒ και ταυτοχρονα επαγγελματιας πυγμαχος στην αμερικη?Γιατι αυτο λες!!!Οκ τοτε ανακαλυψαμε πως η γη ειναι στρογγυλη...:toast::toast:
Υπαρχουν τροποι να κανεις βαρη και να μην χανουν την ελαστικοτητα οι μυς,θα εισαι και κινητικος και με ρεφλεξ και οτι ακομα θες.
Δηλαδη θα μπορουσε ανετα ο Jay Cutler και ο καθε Cutler να εκανε τις κινησεις του Bruce Lee, του Jackie Chan ή του Jet Li ή ολων αυτων???
Δηλαδη θα μπορουσε ανετα ο Jay Cutler και ο καθε Cutler να εκανε τις κινησεις του Bruce Lee, του Jackie Chan ή του Jet Li ή ολων αυτων???
Το θεμα φιλε Πανο ειναι αν καπιος ββερ μπορει να ασχοληθει με ΠΤ και οχι αν θα μπορει να γινει ο καλιτερο των καλητερων......Υπαρχουν πολεμικες τεχνες που ο ογκος δεν ειναι και τοσο οφελιμος για τις τεχνικες που πρεπει να εκτελεσεις οπος το shaolin kungfu αλλα στις περισοτερες πολεμικες τεχνες ο πιοτικος ογκος ειναι πολιτιμος.....Αυτο ομος δεν σημενει οτι καπιος ββερ δεν μπορει να ασχολιθει με shaolin αλλα ισως να μη μπορει να εκτελεσει κατακοριφο στα 2 δαχτιλα λογο του βαρος του:green:....αυτο ομως δεν σημενει οτι θα ειναι και αχριστος:P:P:P:P
Devil Randime
17-08-10, 02:25
Μα εγω μαζι σου ειμαι. Δε λεω πως δε μπορει να ασχοληθει ενας bodybuilder. Σιγουρα παιζει ρολο και η πολεμικη τεχνη με την οποια θελει να ασχοληθει και τι απαιτει αυτη.
Συμφωνω μαζι σου TITANIUM
Μα εγω μαζι σου ειμαι. Δε λεω πως δε μπορει να ασχοληθει ενας bodybuilder. Σιγουρα παιζει ρολο και η πολεμικη τεχνη με την οποια θελει να ασχοληθει και τι απαιτει αυτη.
Συμφωνω μαζι σου TITANIUM
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::green::green::green::green::green::green:
hunteranimator
17-08-10, 02:34
στο καρατε και γενικα στο ξυλο ο ογκος το μονο οφελος που δινει ειναι οτι αντεχεις στα χτυπηματα.Βεβαια καποιος που ειναι σαν φουσκωτο απο μυς δεν σημαινει και οτι δεν μπορουνε αυτοι οι μυσ να αποκτυσουν ελαστηκοτητα.
στο καρατε και γενικα στο ξυλο ο ογκος το μονο οφελος που δινει ειναι οτι αντεχεις στα χτυπηματα.Βεβαια καποιος που ειναι σαν φουσκωτο απο μυς δεν σημαινει και οτι δεν μπορουνε αυτοι οι μυσ να αποκτυσουν ελαστηκοτητα.
Οταν λεμε για ογκο ενοητε πως ενωουμε τον μυικο...Ο μυικος ογκος ομως ενοιτε πως βοηθαει στην αμηνα γιατη αν σικοσεις τα χερια πανω και κατσεις σε θεσει αμηνας θα εισαι σαν τεθορακισμενο τανκ:shock: αλλα και στην επιθεση γιατι ενας 100 κιλα ανθροπος μπενει ανετα μεσα και σπαει την ζωνει ασφαλιας του αντιπαλου..επισεις στις ΠΤ στα χτηπιματα (μπουνιες κλοτσιες) βαζεις τα κιλα σου μεσα για να εχεις την μεγιστη διναμη και να υπαρχει δραση-αντιδραση. Για παραδιγμα για να ριξει μια μπουνια δεν δουλεβεις μονο το χερη σου αλλα ολο σου το σωμα.Για να δωσο και ενα ακομα παραδιγμα παρε ενα σφιρι και μια βαριοπουλα.....με το σφιρι θα χιπας πιο χρηγορα αλλα με την βαριοπουλα θα ριξεις μια και θα τα διαλισεις ολα:green::green::green::green::banghead::banghead::box1::box1::box1:
hunteranimator που εχει f.c.s. στην αθηνα? και μπορεις να πεις και 2 λογια για αυτη την τεχνη?
hunteranimator
18-08-10, 00:51
hunteranimator που εχει f.c.s. στην αθηνα? και μπορεις να πεις και 2 λογια για αυτη την τεχνη?
εν συντομια γενικα βορειο κορεα φιλιπινεσ και γενικα ασια εχουνε 100αδεσ πολεμικα συστημα και πολεμικες τεχνες.Και καποιος που ηξερε τις καλητερες πολεμικες τεχνες απο αυτες τις ενωσε τις βελτιωσε και το απεδειξε.Εχει μαθηματα με ενα μαχαιρι με 2 μαχαιρια το ιδιο και με ξυλα μετα να εισαι αοπλος και να σου ερθουμε με 2 ξυλα εχει πολλα ειναι σαν το κραβμαγκα.Εχω κανει αυτοαμυνα σοτογκαν γουαντο ριο,αλλα το fcs γ@μ@αει.Σου δινουνε καποια ψευτικα μαχαιρια και ξεκινας απο τα πρωτα μαθηματα επι τοπου και κανεις ασκησεις με αλλους.Εαν συνεχεισης πανω απο καποιους μηνες εχεις μια ταυτοτητα που ειναι ας ΠΟΥΜΕ κατι σαν αστυνομικη εκπαιδευση και ειναι ανωτερη απο την καρτα που εχεις απο το καρατε οποτε στο δρομο αν πλακωθεις και δεν φταις εμπλεξες χοντρα και αν ο αλλος παθει ζημια δεν ξαναπας για μαθημα ποτε σε καμια σχολη.Τα μαθηματα ειναι καπου στις 2 ωρες την βδομαδα.Εγω σταματρησα λογο στρατου και δεν το συνεχισα επειδει εφυγε ο καθηγητης λογο μετακομησης.Σε καλυπτει 100% σε ολα ακομα και με αλυσιδες να σου ορμησουν....γενικα δες το σαν την μαγικη πολεμικη τεχνη οπου τα παντα γινονται,τα μαθηματα ειναι ωραια στεναχωριεσε οταν τελιωνουνε,ταμαθηματα ειναι σε style martial art.Στολες δεν φορας μονο την κοντομανικι μπλουζα του fcs το χρωμα της οριζει την ζωνη σου σου δειχνει το επιπεδο σου,δεν ειναι σαν το καρατε να φωναζεις τρελα ζεσταματα κτλ.....Τελος αν γουσταρεις αγοραζεις και τα μαθηματα σε dvd.Πιστευω οτι BB και fcs ειναι οτι ποιο καλητερο υπαρχει,τουλαχιστον στον τομεα της αυτοαμυνας-ασφαλειας.Στο κραβ μαγκα απο οσο ξερω πρεπει τουλαχιστον να εχεις μαυρη ζωνη σε ενα πολεμικο αθλημα[ασχετο το οτι οι ζωνες δινονται σαν καραμελες.Eκπαιδευτης fcs δεν γινεσε ετσι απλα θες πολυ αγωνα να δωσεις γιατι περνας απο τον αρχηγο fcs της ελλαδας και απο οσο ξερω ειναι απο του καλητερους του ειδους τουλαχιστον πανευρωπαικα. http://www.martialartsforum.gr/t14/ ζητα πληροφοριες 210.28.37.885
στο κραβ μαγκα πρεπει να κανεις 4 χρονια καποια αλλη πολεμικη τεχνη για να μπορεσεις να γινεις εκπαιδευτης
εντυπωσιακο φιλε το βιντεακι
κριμα που λογω εμπορικοτητας προωθουνται πολεμικες τεχνες-αθληματα που σε πολλες περιπτωσεις ειναι και αχρηστα
Καλα δε διαφωνω με κανεναν απο τους 2 σας. Εξαρταται σιγουρα απο την πολεμικη τεχνη που κανεις. Αλλα νομιζω συμφωνειτε μαζι μου στο οτι οταν κανεις μια πολεμικη τεχνη ο ογκος που προσδιδει το bb ειναι ανουσιος. Αλλα πραγματικα χρειαζεσαι σε μια πολεμικη τεχνη (στη πλειοψηφια τους δλδ) αλλα στο bb. Και απλα ανεφερα τον Bruce Lee επειδη ο ανθρωπος αποκλειεται να ηταν πανω απο 65-70 κιλα και ομως ηταν κτηνος στη δυναμη....
λοιπον, για να μην πολυλογουμε...
στην πολεμικη τεχνη σε συμφερει να εχεις μεγιστη δυναμη, μεγιστη εκρηξη και μεγιστη αντοχη για τον ογκο που εχεις.
σιγουρα το ποσο ογκο μπορεις / ειναι σκοπημο να εχεις εξαρταται απο την πολεμικη τεχνη που κανεις, οπως ειπε ο Devil.
σε καθε περιπτωση, η αποκτηση ογκου ειναι ενα μεταβατικο σταδιο. μετα πρεπει να βαλεις τη μεγιστη δυνατη δυναμη σ' αυτον τον ογκο, μεγιστη εκρηξη και μεγιστη αντοχη στη δυναμη. η μια χρυση τομη ολων αυτων.
σιγουρα κανοντας ενα προγραμμα ογκου δυναμωνεις κι ολας. δεν δυναμωνεις ομως στο μεγιστο βαθμο. το προγραμμα ογκου δλδ δεν ειναι το βελτιστο για δυναμη. αντιστοιχα, αν κανεις ενα προγραμμα δυναμης, και τρως καλα, θα παρεις και ογκο. οχι ομως το μεγιστο. δλδ το προγραμμα δυναμης δεν ειναι το βελτιστο για ογκο.
οπως καταλαβαινεις το θεμα ειναι πολυπλευρο. πρεπει να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ ογκου, δυναμης, εκρηξης, αντοχης στη δυναμη και αεροβικης αντοχης, ολα αυτα σε συνδιασμο με τη φυση της πολεμικης τεχνης που κανεις.
και ολα αυτα πρεπει να συνδιαστουν σωστα σε φασεις. δλδ δεν γινεται να κανεις ογκο και μετα να πηγαινεις στην πολεμικη τεχνη και να ξεκολιαζεσε στο σχοινακι πχ. αντιθετα μπορεις να δοθλεψεις τεχνικη, συνδιασμους κλπ.
τελικα, για να καταληξω επιτελους, η λογικη του θελω να γινω γαματος στην πολεμικη τεχνη αλλα ταυτοχρονα θελω να γινω και ντουλαπα οποτε παιρνω ενα ΒΒ προγραμμα για ογκο και το κανω παραλληλα, μπορει να μην παιζει. μπορει να οηγαινεις στην πολεμικη τεχνη και νασαι ψωφιος και αλλου να σημαδευεις και αλου να πηγαινει το χερι. αντιστοιχα η πολεμικη τεχνη μπορει να μπλοκαρει ενα προγραμμα ογκου. ειδικα αν παιρνεις κιλα δυσκολα.
οι αθλητες παραδοσιακων πολεμικων τεχνων δεν κανουν συνηθως βαρη. τις περισσοτερες φορες οι προπονητες δεν τα γουσταρουν καθολου γιατι λενε οτι γινεσε αργος και ανελαστικος. δεν ξερω αν αυτο ισχυει η αν ειναι παραδοσιακα παραμυθια. αντιθετα οι αθλητες ΜΜΑ κανουν βαρη.
Devil Randime
18-08-10, 21:46
Ετσι μπραβο drago. Εσυ το εθεσες τελεια!!! :thumbup:
Ολα εξαρτωνται απο τι ζηταει καποιος, απο την πολεμικη τεχνη που ασχολειται κτλπ κτλπ
MichalisPorke
19-08-10, 15:30
λοιπον, για να μην πολυλογουμε...
στην πολεμικη τεχνη σε συμφερει να εχεις μεγιστη δυναμη, μεγιστη εκρηξη και μεγιστη αντοχη για τον ογκο που εχεις.
σιγουρα το ποσο ογκο μπορεις / ειναι σκοπημο να εχεις εξαρταται απο την πολεμικη τεχνη που κανεις, οπως ειπε ο Devil.
σε καθε περιπτωση, η αποκτηση ογκου ειναι ενα μεταβατικο σταδιο. μετα πρεπει να βαλεις τη μεγιστη δυνατη δυναμη σ' αυτον τον ογκο, μεγιστη εκρηξη και μεγιστη αντοχη στη δυναμη. η μια χρυση τομη ολων αυτων.
σιγουρα κανοντας ενα προγραμμα ογκου δυναμωνεις κι ολας. δεν δυναμωνεις ομως στο μεγιστο βαθμο. το προγραμμα ογκου δλδ δεν ειναι το βελτιστο για δυναμη. αντιστοιχα, αν κανεις ενα προγραμμα δυναμης, και τρως καλα, θα παρεις και ογκο. οχι ομως το μεγιστο. δλδ το προγραμμα δυναμης δεν ειναι το βελτιστο για ογκο.
οπως καταλαβαινεις το θεμα ειναι πολυπλευρο. πρεπει να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ ογκου, δυναμης, εκρηξης, αντοχης στη δυναμη και αεροβικης αντοχης, ολα αυτα σε συνδιασμο με τη φυση της πολεμικης τεχνης που κανεις.
και ολα αυτα πρεπει να συνδιαστουν σωστα σε φασεις. δλδ δεν γινεται να κανεις ογκο και μετα να πηγαινεις στην πολεμικη τεχνη και να ξεκολιαζεσε στο σχοινακι πχ. αντιθετα μπορεις να δοθλεψεις τεχνικη, συνδιασμους κλπ.
τελικα, για να καταληξω επιτελους, η λογικη του θελω να γινω γαματος στην πολεμικη τεχνη αλλα ταυτοχρονα θελω να γινω και ντουλαπα οποτε παιρνω ενα ΒΒ προγραμμα για ογκο και το κανω παραλληλα, μπορει να μην παιζει. μπορει να οηγαινεις στην πολεμικη τεχνη και νασαι ψωφιος και αλλου να σημαδευεις και αλου να πηγαινει το χερι. αντιστοιχα η πολεμικη τεχνη μπορει να μπλοκαρει ενα προγραμμα ογκου. ειδικα αν παιρνεις κιλα δυσκολα.
οι αθλητες παραδοσιακων πολεμικων τεχνων δεν κανουν συνηθως βαρη. τις περισσοτερες φορες οι προπονητες δεν τα γουσταρουν καθολου γιατι λενε οτι γινεσε αργος και ανελαστικος. δεν ξερω αν αυτο ισχυει η αν ειναι παραδοσιακα παραμυθια. αντιθετα οι αθλητες ΜΜΑ κανουν βαρη.
+5:toast::thumbup:
Παραδοσιακά παραμύθια είναι. Φυσικά και οι ασκούμενοι στις ΠΤ κάνουν ΚΑΙ προπονήσεις με βάρη, στα πλαίσια της υποστήριξης της Τέχνης που εξασκεί ο καθένας.
Όπως έχω ήδη αναφέρει, ασχολούμαι με παραδοσιακή ΠΤ εδώ και πολλά χρόνια. Η προπόνησή μου, είναι μείγμα αερόβιων, ισομετρικών / δυναμικών ασκήσεων ΚΑΙ, φυσικά, με βάρη.
Όπως πολύ σωστά είπες, το θέμα είναι να πετυχαίνει κανείς την χρυσή τομή. Μπορεί κάποιος να είναι «λάστιχο» αλλά να... τα φτύνει ή τα χτυπήματά του να είναι... απαλά. :P Μπορεί επίσης κάποιος να είναι τέρας αντοχής, να μην μασάει από χτυπήματα και να σπάει ξύλα αλλά να μην μπορεί να κουνηθεί.
Μέτρον άριστον. :toast:
ας πω κι εγω μια γνωμη
συμφωνωμε τον Ραν που ειπε το αυτονοητο,οτι δηλαδη δεν μπορεις να κανεις και τα δυο και να εχεις ΚΑΙ στα δυο ταυτοχρονα τις μεγιστες επιδοσεις
Απο ποσωπικη μου πειρα τωρα παιδια μπορω να πω οτι κανωντας κικμποξ
ειχα ενα απτελεσμα α,αργοτερα κανοντας και βαρη 2 φορες τν εβδομαδα τις μερες που δεν ειχα προπονηη ειχα αποτελεμα α στο τετρααγωνο!!! και σε δυναμη και ε ιοροπια και ε ψυχολογια σε τελικη αναλυση.
Τωρα δεν ξερω πως θα ειναι το ββ με αεροβικη,το μονο που ισως μπορω ναπω ειναι
πως οταν εκανα 10 λεπτα διαδρομο πριν την προπονηση νομιζω οτι η προπονηση εβγαινε πιο αβιαστα
αλλα δεν μπορω να εχω σαφη αποψη,δεν ειμαι σιγουρος
Παντως τωρα που θα ασχοληθω πιο συνειδητα πιστευω να καταληξω καπου:thumbup:
Νομιζω ορισμενοι εχετε μπερδευτει και μιλατε συνεχως για βαρη,το βασικοτερο κομματι του ββ ειναι η διατροφη καθως και η ξεκουραση,και οχι τα βαρη η' γενικοτερα η γυμναστικη.
Για παραδειγμα επειδη τυχαινει να εχω καποια γνωση στις σοβαρες ασιατικες τεχνες που αναφερθηκαν πιο πανω,η' για να το θεσω καλυτερα,στις ασιατικες τεχνες που διδασκονται απο σοβαρους δασκαλους,να πω οτι απαιτειται πολυωρη ασκηση καθημερινως.Ενας φιλος μου π.χ,απ τον πρωτο χρονο ακομα που πηγαινε shaolin αθλουνταν 4μισι ωρες καθε μερα,με μολις μονο μια μερα ξεκουραση εβδομαδαιως.Αμα ασχολεισαι σοβαρα με μια απο αυτες,και οχι απλα για το φαινεσθαι,γινεται ευκολα κατανοητο οτι δεν μπορεις να την συνδυασεις με το ββ.
Τωρα για τις μη ασιατικες τεχνες δεν γνωριζω πολλα,αλλα φανταζομαι θα ισχυει το ιδιο.Αν προσπαθησεις να χωρεσεις αυτα τα 2 καρπουζια σε μια μασχαλη,θα καταληξεις σαν κατι ατομα που πανε 3 χρονια μποξ,με προπονηση μολις 3-4 ωρες καθε βδομαδα,και δεν μπορουν ακομα να βγαλουνε π.χ ενα στοιχειωδες uppercut.
[QUOTE=Swthrhs;233557]Νομιζω ορισμενοι εχετε μπερδευτει και μιλατε συνεχως για βαρη,το βασικοτερο κομματι του ββ ειναι η διατροφη καθως και η ξεκουραση,και οχι τα βαρη η' γενικοτερα η γυμναστικη.
QUOTE]
δηλαδη να προσεχω τι τρωω, να τρωω αυτα που πρεπει και να αραζω στον καναπε η να κοιμαμαι (για να ξεκουραζομαι), και θα γραμμωσει η θα παρει ογκο ο τρικεφαλος??
μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει αν το πιστευεις αυτο που εγραψες!!
Δεν νομιζω να ειπα αυτα που αναφερεις φιλε μου...Μιλησα για βασικοτερο κομματι.Οσο καλη προπονηση π.χ για ογκο και αν κανεις,αν δεν τρεφεσαι και δεν ξεκουραζεσαι οσο πρεπει,ογκο στα επιπεδα ενος μεσου bbuilder δεν προκειται να παρεις.Και κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο αμα ασχολεισαι σοβαρα με μια πολεμικη τεχνη,αυτο ειπα εγω.
Τωρα τα αλλα για αραγματα στους καναπεδες κτλ,ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω απο που τα εβγαλες....
Δεν νομιζω να ειπα αυτα που αναφερεις φιλε μου...Μιλησα για βασικοτερο κομματι.Οσο καλη προπονηση π.χ για ογκο και αν κανεις,αν δεν τρεφεσαι και δεν ξεκουραζεσαι οσο πρεπει,ογκο στα επιπεδα ενος μεσου bbuilder δεν προκειται να παρεις.Και κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο αμα ασχολεισαι σοβαρα με μια πολεμικη τεχνη,αυτο ειπα εγω.
Τωρα τα αλλα για αραγματα στους καναπεδες κτλ,ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω απο που τα εβγαλες....
εδώ συμφωνούμε!!!
προπόνηση- διατροφή- ξεκούραση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας!
αν ένα από αυτά δεν δουλέψει σωστά δεν μπορεί έχεις τέλεια αποτελέσματα!!
το βασικοτερο κομματι του ββ ειναι η διατροφη καθως και η ξεκουραση,
.Μιλησα για βασικοτερο κομματι.Οσο καλη προπονηση π.χ για ογκο και αν κανεις,αν δεν τρεφεσαι και δεν ξεκουραζεσαι οσο πρεπει,ογκο στα επιπεδα ενος μεσου bbuilder δεν προκειται να παρεις
βασικα το βασικοτερο κομματι ειναι το αναλογο μυικο ερεθισμα..απο κει ξεκινανε ολα.
αν δεν εχεις αυτο οτι κ να φας,κ οσο κ να ξεκουραστεις απλα θα σαι στυλακι,αλλα δεν θα χεις αθλητικο σωμα.
μετα εχεις την διατροφη που την χρησιμοποιεις για να φτασεις ως προς τα που θελεις το σωμα σου να παει,κ την ξεκουραση για να μεγαλωσεις στην πορεια.
απλα ετσι οπως το εγραψες αρχικα φιλε,κ γω το ιδιο που καταλαβε ο γιαννης καταλαβα..αλλα τεσπα το ιδο πραμα λεμε γενικα.
κατα τα αλλα το ββ κ πολεμικες τεχνες η αλλα αθληματα τυπου τρεξιμο μεγαλων αποστασεων,ποδοσφαιρα κλπ,δεν πανε μαζι,πιστευω.
Νομιζω ορισμενοι εχετε μπερδευτει και μιλατε συνεχως για βαρη,το βασικοτερο κομματι του ββ ειναι η διατροφη καθως και η ξεκουραση,και οχι τα βαρη η' γενικοτερα η γυμναστικη.
πλακα εχεις το ξερεις?
βασικα το βασικοτερο κομματι ειναι το αναλογο μυικο ερεθισμα..απο κει ξεκινανε ολα.
αν δεν εχεις αυτο οτι κ να φας,κ οσο κ να ξεκουραστεις απλα θα σαι στυλακι,αλλα δεν θα χεις αθλητικο σωμα.
μετα εχεις την διατροφη που την χρησιμοποιεις για να φτασεις ως προς τα που θελεις το σωμα σου να παει,κ την ξεκουραση για να μεγαλωσεις στην πορεια.
απλα ετσι οπως το εγραψες αρχικα φιλε,κ γω το ιδιο που καταλαβε ο γιαννης καταλαβα..αλλα τεσπα το ιδο πραμα λεμε γενικα.
κατα τα αλλα το ββ κ πολεμικες τεχνες η αλλα αθληματα τυπου τρεξιμο μεγαλων αποστασεων,ποδοσφαιρα κλπ,δεν πανε μαζι,πιστευω.
Nαι εχεις δικιο,δεν το εξεφρασα σωστα,απλα το ειπα ετσι για να δωσω περισσοτερη εμφαση στο γεγονος οτι το ββ ειναι απ τα λιγα αθληματα(ισως και το μονο?) που διατροφη/ξεκουραση παιζουν τοσο σπουδαιο ρολο και χωρις αυτα δεν μπορεις να φτασεις ουτε σε ενα στοιχειωδες επιπεδο,ενω σε αλλα αθληματα,στα περισσοτερα,μπορεις να δεις ικανοποιητικα αποτελεσματα και μονο απ την σκληρη προπονηση(π.χ ο Τζοτζερβιτς καπνιζε 2 πακετα επι καθημερινης βασεως και καθε βραδυ ηταν στα μπουζουκια,οπως και χιλιαδες αλλα παραδειγματα αθλητων του ιδιου καθως και διαφορετικων αθληματων)
(π.χ ο Τζοτζερβιτς
αυτος ηταν σαπιος φιλε..ακυρο το παρδειγμα σου:green:
για αθλητες μιλαμε οχι ψαρια του αφρου.
o τζολε ηταν και λιγο ντοπεντ, αν θυμαστε και τις υποκλοπες.....!!!!
Αυτό που διάλεξες είναι πολεμική τέχνη που ξεκίνησε στο Ισραήλ και την μαθαίνουν οι Ε.Δ. τους,οι Ε.Δ. της Αμερικής η CIA κλπ.
Γιατί στρέφεστε σε ξένες πολεμικές τέχνες ενώ έχουμε την πρώτη πολεμική τέχνη του κόσμου το Πανκράτιο (το εν Ολυμπία κάλλιστον).Που συνδιάζει λακτίσματα,πυγμαχία,πάλη,πάλη υποταγής,λαβές συνοδίας,αυτοάμυνα,εξαρθρώσεις,πνιγμούς.
Η πολεμική τέχνη που διάλεξες είναι όντως σκληρή αλλά και πολύ χρήσιμη..ειδικά στις μέρες μας.:(
Καλή προσπάθεια φίλε..κάνε και βάρυ και μην μασάς.Συνδυάζονται.Δεν λιώνεις τόσο με το κραβμα όσο με απλά πυγμαχία ή kick πχ.:welcome:
επανερχομαι στο θεμα μετα απο καιρο για να γραψω εντυπωσεις
δεν πανε μαζι :(
εκτος αμα κανεις μια προπονηση πολεμικες τεχνες τη βδομαδα αντε το πολυ δυο
αλλα 3 φορες τη βδομαδα και κανονικο προγραμμα βαρη δεν πανε
προσωπικα τα εχω μειωσει τωρα σε 2 φορες βαρη για να ανταπεξελθω
Ξεκινα wing chun.Μια πολυ καλη σχολη ειναι αυτη που πηγαινω.Συνδιαζει real time fighting καταστασεις,αντιμετωπιση πολλαπλων αντιπαλων,.chi sao,lap sao,grappling οτι θες.Σε αντιθεση με οτι λενε πολλοι το wing chun ειναι ενα πληρες συστημα τοσο σε κοντινες οσο και σε μακρυνες αποστασεις.Αν ενδιαφερεσαι στειλε μου email στο *********** (eyestral@yahoo.gr)να σου δωσω διευθυνση της σχολης οπου μπορεις μαζι μενα φιλο σου να ερθεις να παρακολουθησεις καποιες προπονησεις.Η σχολη ειναι στο Περιστερι.