Επιστροφή στο Forum : Προπόνηση για εφήβους από τον Billys15-σχολιασμός
Polyneikos
13-05-09, 10:09
Άρθρο (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=4480)
Eυχαριστούμε τον Βilly για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο,:thumbup::thumbup:
Οντως ειναι ενα πολυ καλο αρθρο για οσους ειναι στο ξεκινημα!
Το αρθρο το συνταξε ο Billys15 που ειναι ακομα εφηβος, αλλα εχει διαβασει αρκετα!
Billys15 συνεχισε δυναμικα:thumbup::clap:
KATERINI 144
13-05-09, 12:29
μπραβο μπιλι, πολύ χρήσιμο :clap:
Θελω κι εγω να σε συγχαρω για αυτο το τοπικ καθως ειμαι κι εγω εφηβος (16)
και με το που διαβασα τα λογια σου ενιωσα υποστηριξη διοτι οι περισσοτεροι καταδικάζουν τα σπορτ με βαρη λεγοντας πως θα κοντινεις κλπ κλπ με αποτελεσμα να σε "ξενερωνουν" και να σε απονθαρηνουν απο το να συνεχισεις ή να αρχισεις τα βαρη με τις λανθασμενες κριτικες.
Ευχαριστώ και πάλι:clap::clap::clap:
KATERINI 144
20-05-09, 14:35
κιαλλους εφήβους έχουμε στο φόρουμ αλλα η το διάβασαν και βαριούνται να πούνε ενα θενκς, η δεν το διαβαζουνε και προτιμάνε να ανοίξουν θεμα με τους κλασικούς τίτλους πλεον:
sos, βοήθεια, καίγομαι, απορία, (δεν ειναι μια η απορία μεσα στο τοπικ, ειναι παραπλανητικός ο τίτλος ) θελω να φουσκώσω η θελω να ξεφουσκώσω (το είδαμε κιαυτο) κλπ κλπ.........................................
καλά είναι να τα διαβάζετε αυτα τα αρθρα, και ακόμη καλύτερα να λετε και ενα θενκ στον διμιουργο, εφαγε καποιες ωρες να το γραψει :smash::smash:
destroyerody94
20-05-09, 17:11
κιαλλους εφήβους έχουμε στο φόρουμ αλλα η το διάβασαν και βαριούνται να πούνε ενα θενκς, η δεν το διαβαζουνε και προτιμάνε να ανοίξουν θεμα με τους κλασικούς τίτλους πλεον:
sos, βοήθεια, καίγομαι, απορία, (δεν ειναι μια η απορία μεσα στο τοπικ, ειναι παραπλανητικός ο τίτλος ) θελω να φουσκώσω η θελω να ξεφουσκώσω (το είδαμε κιαυτο) κλπ κλπ.........................................
καλά είναι να τα διαβάζετε αυτα τα αρθρα, και ακόμη καλύτερα να λετε και ενα θενκ στον διμιουργο, εφαγε καποιες ωρες να το γραψει :smash::smash:
δικιο εχεις και απο εμενα συγγνωμη βασιλη που σεν σου ειπα ενα μπραβω νωριτερα...πολυ ενδιαφερον αρ8ρο και συγχαρητηρια για τον κοπο σου.....:thumbup:
Ελα ρε συ δεν πειραζει :)
Σας ευχαριστω πολυ.
ARISTOTELIS
22-05-09, 14:45
Το εντυπωσιακό είναι ότι στο άρθρο σου δεν φαίνεται πουθενά η…εφηβεία….;)
Αν και δεν είμαι έφηβος (δυστυχώς:green:) μπράβο για την διάθεση που έχεις να μαθαίνεις και κατ’ επέκταση να τα μοιράζεσαι…!! :thumbup:
Αν και ΔΕΝ είμαι έφηβος πια (κλαψ) πάρα πολύ καλό το άρθρο!
ΕΥΓΕ!!!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
kafros gate 7
14-08-09, 15:11
φιλε billys15 τα θερμα μου συγχαρητηρια!!!ειμαι και εγω εφηβος (16) και εχω βρει ελαχιστες συμβουλες για εφηβους που ασχολουνται με το bodybuilding.
και παλι συγχαρητηρια και ευχαριστουμε!!!
Stephany Thes
02-09-09, 03:00
φιλε billys15 τα θερμα μου συγχαρητηρια!!!ειμαι και εγω εφηβος (16) και εχω βρει ελαχιστες συμβουλες για εφηβους που ασχολουνται με το bodybuilding.
και παλι συγχαρητηρια και ευχαριστουμε!!!
το σημείο
'Είπαμε ότι όταν είστε 15 π.χ.,δεν είναι και το πιο εύκολο να βάλετε μύες πάνω σας.Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την δύναμη.Η δύναμη μπορεί να ανέβει ταχύτατα.' πού το στηρίζεις billy? Εμένα δε μου φαίνεται πολύ λογικό, αυτά τα δυο πάνε μαζί
το σημείο
'Είπαμε ότι όταν είστε 15 π.χ.,δεν είναι και το πιο εύκολο να βάλετε μύες πάνω σας.Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την δύναμη.Η δύναμη μπορεί να ανέβει ταχύτατα.' πού το στηρίζεις billy? Εμένα δε μου φαίνεται πολύ λογικό, αυτά τα δυο πάνε μαζί
Στην εφηβεία που είναι και το στάδιο πριν την ενηλικίωση στο σώμα γίνονται πολλες αλλαγες διότι υπάρχει μια εκρηξη ορμονων που συντελει σε αυτές τις αλλαγές και κυρίως στον άντρα.Η απάντηση είναι αυτονόητη.
το σημείο
Μετα απο ενα σημειο τα οποια μυικα κερδη σε σχεση με την αυξηση δυναμης ειναι μικρα. Συνηθως οταν φτανουμε σε σηειο να κανουμε ~1.5ΧΣΒ παγκο, ~2.5ΧΣΜ σκουωτ και αρσεις θανατου εχουμε φτασει κοντα στο γενετικο οριο.
Απο εκει και περα πρεπει να βαλουμε αλλες παραμετρους ωστε να δωσουε ερεθισμα για μυικη αναπτυξη χωρις να στηριζόμαστε στην αυξηση της δυναμης καθ' αυτης. Τετοιες μεθοδοι ειναι η αυξηση της εντασης, μικροτερες χρονικες περιοδοι ξεκουρασεις, αλλες ασκησεις κοκ.
Edit: Ενα μεγαλο μπραβο στον billy15 για το αρθρο :thumbup:
Stephany επειδη οι ορμονες δεν ειναι και στο καλυτερο επιπεδο για μυικη αναπτυξη στα 15,δεν ειναι και ο,τι πιο ευκολο να αναπτυχθεις.Μπορεις ομως να ανεβασεις δυναμη περισσοτερο μεσω του νευρικου συστηματος σου,χωρις να εχεις καλλιεργησει και ακριβως οπως χρειαζεται αυτο το "mind-muscle connection" που λενε,απλα να κοιτας να ανεβαινεις κιλα,εχοντας εννοειται παντα καλη τεχνικη.Επισης,με το να χρησιμποιεις πολυ χαμηλες επαναληψεις,1-3 δηλαδη,θα σου δωσει μεγαλη αυξηση της δυναμης,αλλα οχι τοσο των μυων,τουλαχιστον σε μικρο χρονικο δαστημα,και ειδικα σε αυτην την ηλικια που δεν ευνοουν και οι ορμονες.
Stephany Thes
05-09-09, 18:34
Stephany επειδη οι ορμονες δεν ειναι και στο καλυτερο επιπεδο για μυικη αναπτυξη στα 15,δεν ειναι και ο,τι πιο ευκολο να αναπτυχθεις.Μπορεις ομως να ανεβασεις δυναμη περισσοτερο μεσω του νευρικου συστηματος σου,χωρις να εχεις καλλιεργησει και ακριβως οπως χρειαζεται αυτο το "mind-muscle connection" που λενε,απλα να κοιτας να ανεβαινεις κιλα,εχοντας εννοειται παντα καλη τεχνικη.Επισης,με το να χρησιμποιεις πολυ χαμηλες επαναληψεις,1-3 δηλαδη,θα σου δωσει μεγαλη αυξηση της δυναμης,αλλα οχι τοσο των μυων,τουλαχιστον σε μικρο χρονικο δαστημα,και ειδικα σε αυτην την ηλικια που δεν ευνοουν και οι ορμονες.
μάλιστα.. Θα συμφωνήσω & με τους 3 σας :-) πάλι κάτι καινούργιο μάθαμε σήμερα
Ανοιγω αυτο το θεμα για να σηζηταμε ολοι οι εφηβοι και να λυνουμε τις αποριες μας
αρχικα η δικια μου ειναι
ποιες ειναι οι ασκησεις που δεν θα επρεπενα κανουν οι εφηβοι καθως ειναι ακομα στην αναπτηξη????:weights::welcome:
;):chinese: αν και πιστυω πως υπαρχει κατι παρομοιο.....τεσπα
ΑΡΧΙΚΑ(μιας και εγω εφηβος είμαι) και απο οσο ξέρω...μια βασικη ασκηση που καλο ειναι να αποφευγευται στην εφηβικη ηλικια ειναι το σκοτ! παροτι ειναι μια βασικη και δυναμικη ασκηση απο οσο ξερω ειναι καλο να αποφευγεται εως οτου ολοκληρω8ει η βασικη αναπτυξη ενος εφήβου.Επισης τα DEADLIFT και ο σταυρος ειναι ασκησεις που δεν ενδυκνινται για το προγραμμα ενος εφηβου...αυτα απο μερους μου......τωρα καποιος ποιο εμπειρος στο φουμ θα μπορουσε να μας διαφωτησει καλυτερα...
Υπαρχει http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=4480
;):chinese: αν και πιστυω πως υπαρχει κατι παρομοιο.....τεσπα
ΑΡΧΙΚΑ(μιας και εγω εφηβος είμαι) και απο οσο ξέρω...μια βασικη ασκηση που καλο ειναι να αποφευγευται στην εφηβικη ηλικια ειναι το σκοτ! παροτι ειναι μια βασικη και δυναμικη ασκηση απο οσο ξερω ειναι καλο να αποφευγεται εως οτου ολοκληρω8ει η βασικη αναπτυξη ενος εφήβου.Επισης τα DEADLIFT και ο σταυρος ειναι ασκησεις που δεν ενδυκνινται για το προγραμμα ενος εφηβου...αυτα απο μερους μου......τωρα καποιος ποιο εμπειρος στο φουμ θα μπορουσε να μας διαφωτησει καλυτερα...
Στις αρχες των προπονησεων μου κι εγω αυτο πιστευα,γιατι το λεγαν πολλοι.Αν ξεκινησεις αυτες τις ασκησεις με λιγα κιλα,δεν προκειται να παθεις τιποτα.Θα σε βλαψει π.χ. αν κανεις με 20 κιλα για 2 μηνες και ανεβαζεις 5 κιλα το διμηνο? Δεν νομιζω.Ισα ισα που θα σε οφελησουν.Αν υπαρχει τοσος πολυς φοβος,γιατι να μην το κανετε ετσι,δηλαδη ανεβασμα πολυ σιγα? Ας σου παρει και χρονο να βαλεις 15 κιλα επιπλεον,που λεει ο λογος.Ναι θα συμφωνησω οτι μπορουν να σου σταματησουν οριστικα την ενασχοληση με τα βαρη λογω τραυματισμου,αλλα αυτο θα γινει αν δεν προσεξεις και βιαστεις να βαλεις κιλα στην μπαρα.
Αντιθετως,αν δεν τις βαλεις στο προγραμμα σου,δεν θα εχει τοσο "σοβαρο" λογο η μεση (εκτος του υπολοιπου σωματος) να δυναμωσει,οποτε οι πιθανοτητες για μελλοντικο τραυματισμο αυξανονται.
Προσωπικα ειχα τραυματιστει απο καμψεις αυτοσυγκεντρωσης,και μαλιστα απο την καθιστη εκτελεση,ουτε καν απο ορθια-σκυφτη.Ο πονος ηταν εντονος για ενα 4μηνο,αλλα μετα εφυγε.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να κανει κανεις εφηβος καμψεις αυτοσυγκεντρωσης ;)
πολυ καλο!!!!!!
ευχαριστω!
Πολυ καλο το αρθρο το εχω ξαναδιαβασει...Και αξιζει συγχαριτηρια...
1)billy μπραβο σου αξιζουν συγχαρητηρια για το αρθρο που εγραψες και αφιερωσες αρκετο χρονο και εγω εφηβος ειμαι εμαθα πραγματα που δεν ηξερα απλως θα ηθελα να ρωτησω κατι?εγω κανω οργανα και σε καθε σετ ανεβαζω 5 κιλα ειναι κακο αυτο?
Επειδή είμαι αρχάριος.
Όταν λες Πάγκος τι ενοείς ?
Ενδιαφερον προγραμμα συγχαρητηρια και οτι εψαχνα προγραμμα γυμναστηριου!!!θα το εφαρμοσω απο την αλλη βδομαδα που θα ξεκινησω και θα σας δωσω φωτογραφιες να δειτε απολεσματα!!Καλη προπονηση παιδια!!
Edit:Παιδια εγω που θα ειμαι καινουριος στο γυμναστηριο πως να ξεκινησω?γινεται καπιος να μου δωσει μερικες οδηγιες με τα κιλα κλπ?Μπορει καπιος να μου δωσει σε φωτογραφιες τις ασκησεις του πρωτου προγραμματος γιατι δεν ξερω πως λεγεται καθε ασκηση και στο google δεν μου βγαζει φωτογραφιες!!Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!
MusclesOfShadow
18-08-11, 17:06
Επειδή είμαι αρχάριος.
Όταν λες Πάγκος τι ενοείς ?
Παγκος ειναι το Bench Press
http://www.youtube.com/watch?v=wOnP_oAXUMA
Ενδιαφερον προγραμμα συγχαρητηρια και οτι εψαχνα προγραμμα γυμναστηριου!!!θα το εφαρμοσω απο την αλλη βδομαδα που θα ξεκινησω και θα σας δωσω φωτογραφιες να δειτε απολεσματα!!Καλη προπονηση παιδια!!
Edit:Παιδια εγω που θα ειμαι καινουριος στο γυμναστηριο πως να ξεκινησω?γινεται καπιος να μου δωσει μερικες οδηγιες με τα κιλα κλπ?Μπορει καπιος να μου δωσει σε φωτογραφιες τις ασκησεις του πρωτου προγραμματος γιατι δεν ξερω πως λεγεται καθε ασκηση και στο google δεν μου βγαζει φωτογραφιες!!Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!
Μπορεις να γραψεις τις ασκησεις που δεν ξερεις για να σε βοηθησω?:green:
Μπορεις να γραψεις τις ασκησεις που δεν ξερεις για να σε βοηθησω?:green:
Εχουμε και λεμε: SLDL’s με αλτήρες ,Προβολές,Clean & Jerk,RDL’s και Βαθύ σκουώτ αν και ξερω τι ειναι το σκουωτ αλλα δεν καταλαβενω οταν εννοει βαθυ?μπορεις να με βοηθησεις φιλε?
MusclesOfShadow
18-08-11, 18:33
Εχουμε και λεμε: SLDL’s με αλτήρες ,Προβολές,Clean & Jerk,RDL’s και Βαθύ σκουώτ αν και ξερω τι ειναι το σκουωτ αλλα δεν καταλαβενω οταν εννοει βαθυ?μπορεις να με βοηθησεις φιλε?
SLDL'S με αλτηρες: http://www.youtube.com/watch?v=8yacwvzrBTY
-H ασκηση θελει τα ποδια να μην κουνιουνται πολυ
Προβολες: http://www.youtube.com/watch?v=zr-2iV_e9Dc&feature=related
-κλασσικη ασκηση πολυ καλη για ποδια
Clean n jerk: http://www.youtube.com/watch?v=GGSY1Qvo990&feature=related ή http://www.youtube.com/watch?v=SpsZeSq4td0
-Να προσεχεις ΠΑΡΑ πολυ την τεχνικη, στην αρχη αργα αργα!
RDL'S: http://www.youtube.com/watch?v=VS3x75_YpsE
-Kαι δω προσοχη
Deep Squat(βαθυ καθισμα): http://www.youtube.com/watch?v=AYQWVdPgQl0
-Λεγεται βαθυ γιατι πρεπει α κατεβαινεις παρα πολυ, (ο κ*λος σου να ειναι πιο κατω απτο υψος των γονατων), παρολαυτα αν πονας σταματα αμεσως ή κανε μικροτερη κινηση!
:bowdown:
Οσο αφορα τα κιλα?καθε βδομαδα να ανεβενω??
MusclesOfShadow
18-08-11, 18:59
Aφου εισαι στην αρχη ακομα, μαθε πρωτα τοις ασκησεις και χρησιμοποιησε κιλα ωστε να βγαζεις τις επαναληψεις ανετα και με σωστη τεχνικη. Μετα απο λιγο καιρο, μπορεις να ανεβαινεις οσο δυναμωνεις!
MusclesOfShadow
18-08-11, 19:10
Ο,τι αλλο θες εδω θαμαστε!
Πολυ ενδιαφερον το αρθρο!Ενα μεγαλο μπραβο και ενα πιο μεγαλο ευχαριστω στο παιδι που καθησε και το εγραψε!!
Μολις χασω καποια κιλα που θελω θα το ξεκινησω!!!
thegravijia
20-08-11, 09:21
Πολυ ενδιαφερον το αρθρο!Ενα μεγαλο μπραβο και ενα πιο μεγαλο ευχαριστω στο παιδι που καθησε και το εγραψε!!
Μολις χασω καποια κιλα που θελω θα το ξεκινησω!!!
το προγραμμα θα σς βοηθησει να χασεις τα κιλα
το προγραμμα θα σς βοηθησει να χασεις τα κιλα
Πως ακριβως θα με βοηθεισει?????
thegravijia
21-08-11, 00:05
Πως ακριβως θα με βοηθεισει?????
γενικα η γυμναστικη βοηθαει στο να χασεις κιλα
γενικα η γυμναστικη βοηθαει στο να χασεις κιλα
Ναι μα ειδη κανω 45 λεπτα την ημρερα αεροβιο 5 φορες την εβδομαδα και επισης κανω καμω και κυκλικη προπονηση 5 φορες την εβδομαδα...