PDA

Επιστροφή στο Forum : Καφεΐνη

Gasturb
15-12-06, 04:30
Άρθρο (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=545)

RUHL
22-11-07, 15:38
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?t=1986

Μην αρχισω εκει τα οοφ τοπικ εμ ειπες 80 γραμ καπου εχεις λαθος μαλον εγω ενωο την σκονη το νες καφε(που κανεις φραπεδες κτλ) σε ποσα τετια γραμμαρια οχι ολο το μιγμα με νερο μαζι εχει ποσα mg καφεινης (εχω ζυγαρια ακριβιας για να μετρισω και 2 και 1 γραμ σκονης)
Ποσο ειναι τελικα :???:

Gasturb
22-11-07, 15:51
To νερό δεν προσθέτει καφεϊνη οπότε όσο έχει στο τελικό μίγμα δεν θα έχει κ στην κουταλιά καφέ που βάζεις? Οπότε περίπου 1 με 2 κουταλιές έχουν γύρω στα 80 mg. Αυτό δεν ρωτάς? :unsure:

Gt

RUHL
22-11-07, 16:03
Αυτο ρωταω στις ποσες κουταλιες καφε ποσο mg καφεινης εχει 80 gramaria καφε θα πηγαινεις :rolf: :bounce: :turtle: :evil2: ετσι :green:

Gasturb
22-11-07, 17:19
:lol:

According to the USDA*, 1 rounded teaspoon of instant coffee (1.8 grams in weight) contains 57 mg of caffeine. No matter how much water, milk, or creamer you add to the coffee - the amount of caffeine will remain the same.

Μείνε σε αυτό : 1.8 grams in weight contains 57 mg of caffeine

Gt

BRaWNy
10-12-08, 19:32
Τον τελευταίο καιρό, ψάχνοντας στο διαδύκτιο για θέματα καφεΐνης μαζί με γεύματα, επειδή όπως γνωρίζω η καφεΐνη μπορει να καταστρέψει βιταμίνες, αν ληφθεί μαζί τους ή μαζι με τα γεύματα που περιέχουν, για αυτό και θα πρέπει να τηρούνται κάποιες χρονικές αποστάσεις μεταξυ των λήψεων, αλλά και ότι μπορει να έχει και παρενέργειες στην χωνεψη/πεψη, να την δυσχεραίνει δηλαδή στους περισσότερους κλπ, έπεσα σε κάτι απόψεις έρευνες, που λέγανε ότι επίσης αυξάνει και την έκκριση ινσουλίνης (που η εκκριση ινσουλίνης δεν οφείλεται μόνο ή πάντα σε γλυκαιμικούς δείκτες, όπως π.χ. αυτό που συμβαίνει με κάποια αμινοξέα π.χ. λευκίνη αν δεν κάνω λάθος που δεν εχουν γλυκαιμικό δεικτη, οπότε και δεν θα πρεπε να δινουμε και τόση προσοχή σε αυτούς, αλλά σε άλλα, κατα την γνωμη μου) και ότι αυτό μπορει να έχει και τις ανάλογες συνέπειες κακες ή μη, όταν πρόκειται να έχει προηγηθεί γευμα την ωρα που θα λαμβάνουμε καφεΐνη, ή και ακόμη και στην ευαισθησία μας στην ινσουλίνη που μπορει να αλλάξει αρνητικά ή θετικά ίσως, απο τη χρηση καφεΐνης κλπ. ή το timing χρησης της καφεΐνης κλπ.
Δεν θυμάμαι το λινκ και που τα διάβασα, αλλά θυμάμαι ότι ψάχνοντας έιδα ότι αυτές οι απόψεις στηριζόταν και απο άλλες σελίδες, σάιτς, ερευνες κλπ.
Γνωρίζει κανείς σας κάτι σχετικό επι του θέματος?
π.χ. να μας αναλύσει περαιτέρω κάποια πράγματα, σε πιό επιστημονική ή πιό λεπτομερειακή μορφή αν θέλετε.

Υ.Γ.Διάβασα το αρθρο για το οποίο κάνουμε σχολιασμό εδω, και δεν βρηκα κάτι σχετικό με τα παραπάνω.

Muscleboss
10-12-08, 19:41
thanks BRaWNy, ίσως χρειαστεί να το προσθέσουμε στο άρθρο κάποια στιγμη.

ΜΒ

BRaWNy
10-12-08, 21:00
Πιό πολύ αναφέρθηκα σε αυτά, μηπως και γνωρίζει κανείς περισσότερα ή πιο λεπτομερειακά, για να δουμε και αν στέκουν και στην πραγματικότητα αυτά που λένε, και τι ακριβως παίζει.
Απο την άλλη, στέκουν ή δεν στέκουν, όταν υπάρχουν ερευνες για κάτι, μπορεί και να παρατεθει και κατι σαν αρθρο με την πηγή του, απλά για να γνωρίζουμε και άλλες απόψεις, ασχετα αν θα τις ασπαστούμε ή όχι.
Αν πέσω ξανα σε αυτά που είχα διαβάσει, θα σου δωσω λινκ Πάνο, κι αν τα βρεις καταλληλα τα βαζεις και στο φόρουμ.

pikolo
10-12-08, 22:15
εγω απο προσωπικη πειρα θα πω οτι η ληψη καφεινης πανω μου εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο απο το αν εχω εθιστει σε αυτην η οχι.Εννωντας οτι αν παρω ας πουμε καφεινη καθημερινα 200 μγ για μια βδομαδα ο οργανισμος συνηθιζει...αν ομως την κοψω τελειως για μια εβδομαδα και στην συνεχεια προσπαθησω να ξαναπαρω την ιδια δοση εχω προβληματα με το στομαχι μου καουρες,αυπνια κτλ.Δεν ειναι κατι αναλυτικο αλλα προσωπικη διαπιστωση. :puke:

Gasturb
30-12-08, 01:39
έρευνες, που λέγανε ότι επίσης αυξάνει και την έκκριση ινσουλίνης (...) και ότι αυτό μπορει να έχει και τις ανάλογες συνέπειες κακες όταν πρόκειται να έχει προηγηθεί γευμα την ωρα που θα λαμβάνουμε καφεΐνη, ή και ακόμη και στην ευαισθησία μας στην ινσουλίνη που μπορει να αλλάξει αρνητικά.

Είσαι σωστά πληροφορημένος. ισχύει το παραπάνω (έσβησα τα 'ή..' ) δλδ η καφείνη ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης κ αυξάνει την αντιστασή μας σε αυτήν.

deluxe
14-07-10, 15:47
Απο την μια η καφεϊνη σε μικρες ποσοτητες κανει καλο και βοηθαει στο χασιμο λιπους και απο τη αλλη σε μεγαλες ποσοτητες βοηθαει στο να βαλουμε λιπος. Τι κανουμε τελικα και για τι ποσοτητες μιλαμε;

jannous44
31-01-11, 10:30
παιδια να κανω μια ερωτηση ασ που θελω να παρω 150-200μγ καφεινης πριν τη προπο ποσα κουταλακια καφε αντιστιχουν σε αυτη τη ποσοτητα?

Nio
31-01-11, 16:04
παιδια να κανω μια ερωτηση ασ που θελω να παρω 150-200μγ καφεινης πριν τη προπο ποσα κουταλακια καφε αντιστιχουν σε αυτη τη ποσοτητα?

3 κουταλάκια γεμάτα.

jannous44
31-01-11, 16:09
:thumbup:

andreasaxo
06-09-11, 15:35
Έκανα την βλακεία και σταμάτησα απότομα την λήψη της με το που τελείωσε το oxyelite pro.
Για 3 ήμερες πέρασα οδυνηρά, είναι πολύ άσχημο αυτό, το κεφάλι μου έτοιμο να εκραγεί, σαν να μου το πιέζει μια μέγγενη, απίστευτος πονοκέφαλος και την πρώτη από της 3 μέρες σερνόμουν, δεν είχα την δύναμη να σταθώ στα πόδια μου.
Τώρα όλα o.k αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτές της παρενέργειες που έχει η καφεΐνη αν κοπεί απότομα.
Τέτοιες παρενέργειες εμφανίζονται με απότομη διακοπή και του Ginseng και της Yohimbe;
Τα μόνα που μου έρχονται στο μυαλό ως αντικαταστάτες της καφεΐνης είναι αυτά.

amateur666
06-09-11, 15:56
Έκανα την βλακεία και σταμάτησα απότομα την λήψη της με το που τελείωσε το oxyelite pro.
Για 3 ήμερες πέρασα οδυνηρά, είναι πολύ άσχημο αυτό, το κεφάλι μου έτοιμο να εκραγεί, σαν να μου το πιέζει μια μέγγενη, απίστευτος πονοκέφαλος και την πρώτη από της 3 μέρες σερνόμουν, δεν είχα την δύναμη να σταθώ στα πόδια μου.
Τώρα όλα o.k αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτές της παρενέργειες που έχει η καφεΐνη αν κοπεί απότομα.
Τέτοιες παρενέργειες εμφανίζονται με απότομη διακοπή και του Ginseng και της Yohimbe;
Τα μόνα που μου έρχονται στο μυαλό ως αντικαταστάτες της καφεΐνης είναι αυτά.

γερανιο(1,3 dimethylamylamine)..

andreasaxo
06-09-11, 18:46
Είναι παράνομο όπος και την yohimbe ε;

Devil
06-09-11, 19:11

χωρις καφεινη δεν κανει τιποτα...

Είναι παράνομο όπος και την yohimbe ε;

αλλη ιστορια η yohi.... εντελως διαφορετικη δουλεια....

το dmaa οχι δεν ειναι παρανομο.... τουλαχιστον ακομα...

sofos
06-09-11, 19:24
το dmaa οχι δεν ειναι παρανομο.... τουλαχιστον ακομα...

μονο στον καναδα ειναι μεχρι στιγμης χεχεχ

andreasaxo
07-09-11, 10:08
αλλη ιστορια η yohi.... εντελως διαφορετικη δουλεια....
Τι ενοης;

Nio
07-09-11, 15:01
Μάλλον εννοΕΙ (:green:) ,
το ότι έχουν διαφορετικά pathways.

Devil
07-09-11, 15:13
Μάλλον εννοΕΙ (:green:) ,
το ότι έχουν διαφορετικά pathways.

και αυτο αλλα η μια ειναι selective σε αντιθεση με την αλλη που δεν ειναι...

Ηλαπ
18-09-11, 17:05
Στο αρθρο λεει οτι το παγωμενο τσαι περιεχει 70 mg καφείνης...Αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι: στα ποσα ml παγωμενου τσαγιου περιεχεται αυτη η καφεινη????

Devil
18-09-11, 18:51
Στο αρθρο λεει οτι το παγωμενο τσαι περιεχει 70 mg καφείνης...Αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι: στα ποσα ml παγωμενου τσαγιου περιεχεται αυτη η καφεινη????

λογικα κουτακι εννοει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος....:unsure:

ka2sel
27-09-11, 20:12
ποσα mg καφεινη μπορουμε να καταναλωνουμε καθημερινα χωρις να εχουμε παρενεργειες (αυπνιες κτλ)?

beefmeup
27-09-11, 20:13
ψαχνουμε κ λιγο..

Καφεΐνη
(http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?550-Καφεΐνη&highlight=καφεινη)

Devil
27-09-11, 20:15
αναλογα με τον οργανισμο.... 400-600mg θα ελεγα για τους περισσοτεους...

ka2sel
27-09-11, 20:22
Devil μπορεις να μου πεις αν το shotgun συνδυαζεται με το gakic της muscletech?εχουν και τα 2 μαζι 395mg καφεινης(gakic 300mg shotgun 95mg)...στο gakic αναγραφεται να μην συνδυαζεται με αλλα συμπληρωματα που περιεχουν καφεινη...

Devil
27-09-11, 20:26
Devil μπορεις να μου πεις αν το shotgun συνδυαζεται με το gakic της muscletech?εχουν και τα 2 μαζι 395mg καφεινης(gakic 300mg shotgun 95mg)...στο gakic αναγραφεται να μην συνδυαζεται με αλλα συμπληρωματα που περιεχουν καφεινη...

θα ειναι λιγο τουμπανο.... υπερβολη μου φαινοντε τα 400mg ολα σε μια δοση prewo...

ka2sel
27-09-11, 20:43
οποτε απορριπτεται?

Devil
27-09-11, 20:44
οποτε απορριπτεται?

ναι καλητερα ναι... εκτος αν βαλεις μιση δοση...

COBRA_STYLE
27-09-11, 21:32
ποσα mg καφεινη μπορουμε να καταναλωνουμε καθημερινα χωρις να εχουμε παρενεργειες (αυπνιες κτλ)?

εξαρταται απο το ατομο φιλε μου και την ωρα που την παιρνεις

ka2sel
28-09-11, 00:02
εξαρταται απο το ατομο φιλε μου και την ωρα που την παιρνεις

Προπονηση αρχιζω το απογευματακι κατα της 6-7...οποτε εκεινη την ωρα θα περνω την καφεινη...μεχρι τωρα η μεγαλυτερη δοση καφεινης που επερνα 300mg. αλλα 100 mg παραπανω ειναι θεμα....

COBRA_STYLE
28-09-11, 01:13
Προπονηση αρχιζω το απογευματακι κατα της 6-7...οποτε εκεινη την ωρα θα περνω την καφεινη...μεχρι τωρα η μεγαλυτερη δοση καφεινης που επερνα 300mg. αλλα 100 mg παραπανω ειναι θεμα....

Κοιτα 7 το απογευμα και 300mg caffeine ειναι υπεραρκετα για να προκαλεσουν αυπνια σε καποιον που εχει ευαισθησια...τωρα για την ευαισθησια σε σενα εσυ το ξερεις αν εχεις ή οχι....αμα σε τσιτωνει για παραδειγμα ο καφες και τον νιωθεις για τα καλα δηλαδη κτλ....δοκιμασε και βλεπεις;)