PDA

Επιστροφή στο Forum : Βρώμη... την έχετε στο μενού σας;

EvanGR
23-12-06, 10:43
Η Βρώμη (oats) είναι ίσως το πιο δημοφιλές δημητριακό (και πηγή υδατανθράκων) για αθλητές και bodybuilders, σε άρθρα που διαβάζω απο το εξωτερικό. Εδώ στην Ελλάδα τι παίζει;

Την χρησιμοποιείτε εσεις; Πόσο την αγοράζετε, σε ποιά μορφή, και την βρίσκετε εύκολα;

Η αγαπημένη σας συνταγή;

Ευχαριστω!

billys15
23-12-06, 11:45
Εγω την παιρνω απο τον Μασουτη (super-market).Εχει γυρω στα 2-2.5 ευρω.Η συνταγη μου ειναι απλη.Στο πιατο με γαλα και σκονη κακαο :wink:

Nick3
23-12-06, 12:39
Έχει σε σούπερ μάρκετ γύρω στο 1.20 ευρώ το σακουλάκι.Είναι νιφάδες.
Η συνταγή μου είναι απλή :
Βάζεις μια ποσότητα βρώμης ας πουμε 150 γρ σε ένα μπωλ.Μετά προσθέτεις νερό ίσα-ίσα να τη βρέξεις και να μην είναι ξερή.
Αυτό.Καλή όρεξη. :lol:

gorilakos
23-12-06, 13:18
gala,bromi,proteini ligo xtipima sto mikseraki kai pios eide ton kirio kai den ton fobithike.
:army2:

EvanGR
23-12-06, 15:37
Νιφάδες βλέπω οι περισσότεροι. Σας δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη χώνεψη ή/και αέρια; Εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα με νιφάδες + γάλα παλαιότερα και το κοψα.

Αυτές τις μέρες δοκιμάζω με ολόκληρη βρώμη (oat groats) με το φλοιό. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή, θέλει όμως βράσιμο κανα 40λεπτο και....

Μερικοί προτείνουν ολόκληρη βρώμη την οποία αλέθουμε εμείς όση χρειαζόμαστε εκείνη τη στιγμή (σε κάποιο ηλεκτρικό grinder) και κατ'ευθείαν μέσα στο γάλα/shake, δεν το χω δοκιμάσει ακόμα αυτό αλλά έπεται συνέχεια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

muaythaispirit
23-12-06, 17:34
εγω την περνω οπως ειναι την πετάω σε ένα μπολ και την ανακατεύω με μελι!
δικιά μου συνταγή :army2:

Sourlas
23-12-06, 17:46
ΠΑΝΤΑ βρωμη στο πρωινό κυρίως. με νεράκι ή σπανιότερα με whey.και μονο Quaker

BRaWNy
23-12-06, 20:06
Κανείς δεν την τρώει με αυγά, ασπράδια?
Εγω την τρώω σε μορφή κρέμας (βραστή) με ασπράδια και αυγά ολόκληρα (ανάλογα) και λίγο νερό.
Κατα καιρούς και σε μορφή κέικ ή σαν πιτάκι στο αντιολλητικό, φυσικά με τα παραπάνω συστατικά (αυγά, ασπράδια) και σταφίδες ή ξερά δαμάσκηνα, κανέλα και που και που μέλι.

Ποτέ με γάλα, κατά την γνώμη μου, αν δεν θέλετε δυσπεψία, αργή απορρόφηση, κατακράτηση υποδορείων υγρών και δυσκολία στην απώλεια λίπους εαν κάνετε δίαιτα.

TANKARD
23-12-06, 20:18
100 γρ. βρώμη, 1 μήλο, 1 scoop proteın βανίλια κ 1/2 λίτρο γάλα 1,5%
-όλα μαζί χτυπημένα στο μπλέντερ για να μπορούμε να το πιούμε εύκολα κ γρήγορα γιατί προσωπικά το πρωί δεν μπορώ να φάω τίποτα ενώ το ρόφημα που προκείπτει κατεβαίνει :wink: πανεύκολα κ -σε 45' το πολλή- το'χει αποροφήσει ο οργανισμός....

everydaypanos
24-12-06, 00:42
Bliax. Merika themata, opos h gefsi, ine adiapragmatefta. Ego ime tis apopsis oti h gefsi ine poli simadiki oso afstiri kai ean ine h diatrofi.

Etsi, vromi. No way... Protimo to Fruit Muesli.

EvanGR
24-12-06, 10:45
panos... Το muesly δεν έχει σαν βάση νιφάδες βρώμης; Άρα τρως βρώμη απλά την προτιμάς με διάφορα extra μέσα.

Μπορείς να πάρεις και νιφάδες και να φτιάξεις μόνος σου το μείγμα με πχ. σταφίδες, κανέλα, κομματάκια φρούτων (φράουλα, μπανάνα), λίγο μέλι, ελάχιστα corn flakes αν θέλεις, τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα κλπ κλπ κλπ Η βρώμη απο μόνη της είναι πολύ καλή σαν βάση για ένα σωρο γεύματα και συνδυασμούς.

BRaWNy
24-12-06, 11:39
100 γρ. βρώμη, 1 μήλο, 1 scoop proteın βανίλια κ 1/2 λίτρο γάλα 1,5%
-όλα μαζί χτυπημένα στο μπλέντερ για να μπορούμε να το πιούμε εύκολα κ γρήγορα γιατί προσωπικά το πρωί δεν μπορώ να φάω τίποτα ενώ το ρόφημα που προκείπτει κατεβαίνει :wink: πανεύκολα κ -σε 45' το πολλή- το'χει αποροφήσει ο οργανισμός....Eίσαι σίγουρος?
Καταρχην η πέψη αρχίζει 30 λεπτά μετά αφου φάμε και δεύτερον η βρώμη και ειδικά το γάλα αποροφούνται αργά, ειδικά οι πρωτεΐνες του γάλακτος.
Τεσπα, απλά η άποψή μου και αυτό που ξέρω εγώ.

Sourlas
25-12-06, 01:18
Βασικα οταν εχω ορεξη - αρκετα συχνα δλδ - "χτυπαω" τη βρωμη κ 8,10 ασπαδια σε μιξερακι και κατοπιν τα πεταω σε αντικολητικο. Ειναι μια ψιλοπαραλαγη δικια μου στο πιτακι που λεει ο Brawny και ειναι τελειο κατ' εμε το αποτελεσμα. Και αριστο θρεπτικα

Muscleboss
25-12-06, 12:40
"Συνταγή", όχι ιδιαίτερη, αλλά του φίλου μου και Πρωταθλητή Ελλάδος του περτώδη Μάκη Μαυροδήμου. Η ακόλουθη:

Σε ένα shaker:

30 γρ πρωτείνη ορού γάλακτος
80-100 γρ νιφάδες βρώμης
6 βρασμένα ασπράδια ψιλοκομμένα
1 κρόκος αυγού
+νερό

Μερικοί θα ξινήσουν και θα αναρωτηθούν πως τρώγεται αυτό το πράγμα. Προσωπικά το βρίσκω υπέροχο, το ίδιο και ο "Μr. Πόδια" (Μαυροδήμος) ;)

ΜΒ

TANKARD
27-12-06, 14:48
Καταρχήν η γεύση του συγκεκριμένου μείγματος είναι τουλάχιστον ικανοποιητική..
Οσον αφορά την πέψη του, εγώ το χτυπάω1 ώρα πριν το gym k δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στο να το απορροφήσει ο οργανισμός μου..

Billy
27-12-06, 16:53
κάθε πρωί μεσα στα 30 πρώτα λεπτά αφού ξυπνήσω παίρνω το εξής πρωινό:

μισό μπολάκι νυφάδες βρώμη (oats) ανακατεμένες με ένα μικρό φλιτζνι γαλα καί μία κουταλιά (γλυκού) μέλι.

Billy
28-12-06, 13:00
Εγω την τρώω σε μορφή κρέμας (βραστή) με ασπράδια και αυγά ολόκληρα (ανάλογα) και λίγο νερό.
Κατα καιρούς και σε μορφή κέικ ή σαν πιτάκι στο αντιολλητικό, φυσικά με τα παραπάνω συστατικά (αυγά, ασπράδια) και σταφίδες ή ξερά δαμάσκηνα, κανέλα και που και που μέλι.

Ποτέ με γάλα, κατά την γνώμη μου, αν δεν θέλετε δυσπεψία, αργή απορρόφηση, κατακράτηση υποδορείων υγρών και δυσκολία στην απώλεια λίπους εαν κάνετε δίαιτα.

το ότι δημιουργεί δυσκολία στην απώλεια λίπους που το στηρίζεις;
το έχεις διαβάσει;
υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση;

BRaWNy
28-12-06, 16:35

το ότι δημιουργεί δυσκολία στην απώλεια λίπους που το στηρίζεις;
το έχεις διαβάσει;
υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση;Το στηρίζω σε προσωπική εμπειρία, αλλά και γενικά στην πέιρα που έχω και απο περιπτώσεις άλλων.
Δεν χρειάζεται να τα διαβάζει κανείς, ούτε να ψάχνει για επιστημονική εξήγηση.
Η εξήγηση είναι απλά εξήγηση, δεν βοηθάει στο να πραγματοποιείς στόχους.
Ο πειραματισμός απο την άλλη, βοηθάει.
Ειδικά βοηθάει, στο να βρεις πως να πραγματοποιείς στόχους.

Π.χ.αν πάρεις ένα σφυρί και χτυπήσεις δυνατά το κεφάλι σου, ξέρεις και νοιώθεις ότι πονάει.
Αν χτυπήσεις με λίγη δύναμη ξέρεις και νοιώθεις ότι πονάει λιγότερο απο ότι εαν χτυπήσεις με μεγάλη δύναμη.
Τωρα, την επιστημονική εξήγηση για αυτό, είτε την ξέρεις είτε όχι, δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία.
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις με ποιά έννοια το λέω.

Billy
28-12-06, 16:38
BRaWNy,

υπαρχουν πολλοί ανθρωποι που έχουν ευαισθησία στο γαλα, τους δημιουργεί φουσκώματα στο στομάχι καί δυσπεψία κλπ.

εμένα το γαλα δεν μου δημιουργεί κανενα από αυτά τα συμπτώματα αλλά με ανησυχεί αυτό που είπες σχετικά με την κατακράτηση υποδορείων υγρών και δυσκολία στην απώλεια λίπους, γιατί κανένας μας δεν επιθυμει την παρουσία πλεονάζοντος λιπους στο σωματου.
Αν θέλεις κάνε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο επ'αυτού του θέματος.

billys15
28-12-06, 16:45
BRaWNy θελεις να πεις οτι αν δεν χρησιμοποιουμε νερο για το φαγωμα της βρωμης και χρησιμοποιυμε γαλα,εστω και 0%,θα δημιουργησει σοβαρα εμποδια στην καυση λιπους σε περιοδο διαιτας ή θα μας δυσκολεψει ελαχιστα;

BRaWNy
28-12-06, 16:56
BRaWNy,

υπαρχουν πολλοί ανθρωποι που έχουν ευαισθησία στο γαλα, τους δημιουργεί φουσκώματα στο στομάχι καί δυσπεψία κλπ.

εμένα το γαλα δεν μου δημιουργεί κανενα από αυτά τα συμπτώματα αλλά με ανησυχεί αυτό που είπες σχετικά με την κατακράτηση υποδορείων υγρών και δυσκολία στην απώλεια λίπους, γιατί κανένας μας δεν επιθυμει την παρουσία πλεονάζοντος λιπους στο σωματου.
Αν θέλεις κάνε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο επ'αυτού του θέματος.Τι σχόλιο να κάνω, είπα παραπάνω αυτά που είχα να πώ.
Κάνε ένα πείραμα, κόψε εντελώς τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα (εκτός απο ξερά δαμάσκηνα), τρωγε όλη μέρα ρύζι μπασμάτι (μοιρασμένο ανάλογα) με στήθος πουλερικών και το πρωί λίγη βρώμη με ασπράδια και ξερά δαμάσκηνα.
Έχε και μερικά λαχανικά στο μενού, μαζί με λίγο λάδι (ελαιόλαδο, σουσαμέλαιο και λινέλαιο).
Πρόσθεσε απο συμπληρώματα, ταμπλέτες Ωμέγα-3 (εκτός κι αν έχεις λινέλαιο στο μενού) και γύρω στα 2-3γρ Βιταμίνη C (.χ. αναβράζουσες Cal-C-Vita, που περιέχουν και ασβέστιο και σύμπλεγμα Β).
Έχε και μια πολυβιταμίνη/μέρα.
Επίσης εαν θες έχε και μια whey καθαρή για μετά την προπόνηση με λίγη δεξτρόζη.
Έχε το αλάτι σου σε νορμάλ επίπεδα, καλύτερα φρόντιζε να παίρνεις πριν και μετά την προπόνηση.
Βάλε και σιγά σιγά 2-4 φορές/εβδομάδα αεροβική μέτριας έντασης (30-50 λεπτά) στπ πρόγραμμά σου.
Κάνε αυτό για λίγο καιρό και παρατήρησε τι θα συμβεί.

Θα δεις ότι θα χάνεις λίπος αλλά και υποδόρεια νερά.
Βέβαια το τί αποτέλεσμα θα πετύχεις στην εμφάνισή σου, εξαρτάται και απο το επίπεδο που βρίσκεσαι κι αν είσαι έτοιμος να κάνεις κάτι τέτοιο.
Αν π.χ. τα μυικά σου κιλά είναι χαμηλά, θα χάσεις μεν λίπος και νερά, αλλά θα φαίνεσαι και smooth (δεν θα έχεις σκληράδα), γιατί όσο να'ναι θα χάσεις και μυς.
Επίσης, αν δεν έχεις μυικό επίπεδο, δεν θα μπορεί να υπάρχει και αρκετός προσδιορισμός, ωστε να φαίνεσαι και καλύτερα γραμμωμένος.

Απο την άλλη, αν το παραπάνω το χρησιμοποιήσεις για όγκο και όχι για να χάσεις λίπος κ.λ.π., έχοντας δηλαδή πολλές θερμίδες, θα δεις πάλι σημαντικότατη διαφορά.
Και θα ογκώνεσαι και θα φαίνεσαι πιό καθαρός.

Αν θες δοκιμάζεις, αν θες μένεις με αυτά που κάνεις και ίσως δεν μάθεις ποτέ τι θα μπορούσες να δεις πάνω με αυτό.

BRaWNy
28-12-06, 17:00
BRaWNy θελεις να πεις οτι αν δεν χρησιμοποιουμε νερο για το φαγωμα της βρωμης και χρησιμοποιυμε γαλα,εστω και 0%,θα δημιουργησει σοβαρα εμποδια στην καυση λιπους σε περιοδο διαιτας ή θα μας δυσκολεψει ελαχιστα;Όχι, δεν θέλω να πω αυτό.

Αν θες να γραμμώσεις, ξέχνα τα γαλακτοκομικά.

Αυτη ειναι η άποψή μου.

Μην ξεχνάς όμως ότι για να γραμμώσεις, δεν είναι απαραίτητη μόνο η διατροφή και ότι έχει σχέση με αυτήν, αλλά όπως έχω ξαναπεί και σε άλλο τόπικ, κι άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. το επίπεδο που βρίσκεσαι κ.λ.π.

Sourlas
28-12-06, 18:25
Είναι γνωστό παιδια οτι γαλακτοκομικά και γράμμωση ΔΕΝ συνυπάρχουν. Προσωπικά δε μου πολυαρέσει πλέον το γάλα και λείπει σχεδόν τελείως απο το μενού μου.Δεν μου λείπουν τα θρεπτικά του συστατικά καθόλου.

Billy
28-12-06, 20:48
BRaWNy

σ'ευχαριστώ για την λεπτομερή απαντηση σου.

Αυτό το "ρύζι μπασμάτι" τί είναι; που μπορώ να το βρώ;
επίσης δεξτρόζη που πουλάνε;

εγώ βασικά όπως έχω πεί καί σε άλλο τοπικ δεν είμαι bodybuilder αλλά επσιδη κάνω διάφορα αθληματα θέλω να έχω ένα καλό σωμα με γράμμωση αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να απαλλαγώ από κάποια παχάκια, όχι πολλά αλλά με χαλάνε.
Ισως όμως σε κανα 2 μήνες μπώ καί σε πρόγραμμα για να αυξησω την μυική μάζα

BRaWNy
29-12-06, 14:23
Ρυζι μπασμάτι έχει στα σουπερμάρκετς, όσο για δεξτρόζη θα σου πουν τα υπόλοιπα παιδιά.

Sourlas
29-12-06, 15:26
Δεξτροζη σε ΟΛΑ τα φαρμακεια.Αν δεν εχουν παραγγελνουν. 4,30 με 4,70 το κιλο. Σε ένα διαφανές κουτί

billys15
29-12-06, 16:38
Απλα να πω οτι η συσκευασια της δεξτροζης δεν ειναι απαραιτητα σε διαφανες κουτι οπως λεει ο sourlas.Εγω πηρα σε ασπρο κουτακι,αλλα υπαρχει και σε βαζο κτλ κτλ

Billy
29-12-06, 21:34
ευχαριστώ για τις πληροφοριες,

Σημερα αγορασα ρυζι Μπασματι καί το έφαγα με στηθος κοτοπουλο, καλό φαίνεται.
Το ρυζι εχει 349 θερμιδες/100γρ.
Εβρασα 250γρ αλλα νομιζω ότι αρκεί για 2 μερες.
Επίσης αγόρασα ξηρα δαμασκηνα. Πόσα πρέπει να τρώω, μεχρι στιγμης εφαγα 6.
Επίσης σημερα το πρωι πήρα την βρώμη χωρίς γαλα αλλα με νερό καί μία κουταλια μελι.
Να σας πώ την αλήθεια έχει καλυτερη γευση χωρις γαλα.

Το πρόβλημα μου είναι το βραδυ, αν δεν πάρω την whey με γαλα τοτε θα πεινασω μεχρι το πρωι, μου συνέβει χθες.
Τι να κανω;
Αν κρατησω το γάλα μονο για το βραδυ μαζί με την whey λετε να χαλασει η δίαιτα;
Καμμια καλή ιδεα για βραδινο έχει κανείς; Εκτός από casein την οποία την ξερω ήδη.

TANKARD
02-01-07, 19:29
Δεξτροζη σε ΟΛΑ τα φαρμακεια.Αν δεν εχουν παραγγελνουν. 4,30 με 4,70 το κιλο. Σε ένα διαφανές κουτί

μόλις πήρα δεξτρόζη από φαρμακειο κ τη πλήρωσα 5 ευρώ το μισό κιλό....Μήπως μέπιασε κορόιδο :? Από το store μπορώ να παραγγείλω, κ σε ποιά τιμή? κ για μαλτοδεξτρίνη μου είπε -ο φαρμακοποιός- ότι δεν αξίζει κ μόνο η δεξτρόζη φτάνει...

billys15
03-01-07, 13:03
Tankard το καταστημα εχει μαλτο 1.5 κιλο 15.90 ευρω.Νομιζω ειναι μια καλη τιμη

Billy
16-01-07, 21:45
Εχει δοκιμάσει κανεις να φάει Βρωμη με Χυμό Πορτοκάλι καί Μελι;
Μεχρι στιγμης χρησιμοποιώ Νερό αντι για Χυμό αλλά σκέφτομαι να το γυρίσω στον Χυμό για να παίρνω καί λιγο βιταμινη C πρωϊ-πρωϊ.

Theristis
16-01-07, 21:51
Όχι μην το κάνεις ο χυμός καθυστερεί την πέψη όπως και το γάλα γι αυτό και εγώ σταματησα να το τρώω με γάλα και το φτιάχνω με αυγά σε μορφή πιτάκι βάζω και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.Αυτή είναι μια πολύ ωραία συνταγή απο τον φίλο μας Brawny. :wink:

Billy
16-01-07, 22:43
για πες την συνταγή στα γρηγορα

Theristis
17-01-07, 00:44
Εγώ χτυπάω για 50γρ. Quaker 2 ασπράδια αυγών με μπλέντερ μετά ρίχνω λίγο κανέλα και μετά τα 50 γρ. βρώμης και τα ξαναχτυπάω σε μπλέντερ μέχρι να γίνει πυχτό μετά το βάζω στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί και το ρίχνω σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κοκκινίσει και είναι έτοιμο.

wolf
17-01-07, 04:04
Είναι γνωστό παιδια οτι γαλακτοκομικά και γράμμωση ΔΕΝ συνυπάρχουν. Προσωπικά δε μου πολυαρέσει πλέον το γάλα και λείπει σχεδόν τελείως απο το μενού μου.Δεν μου λείπουν τα θρεπτικά του συστατικά καθόλου.
Εντελως ελλειψη απο γαλακτομικα την θεωρω ψιλουπερβολή για καποιον μη-επαγγελματια...
Λενε πως απλα "πετσωνεις",δεν γραμμωνεις για να πας για αγωνες.
Ειμαι της αποψης να παιρνουμε πρωτεινη απο ολες τις πηγες της:
Γαλακτομικα,Κρεας,Αυγο,Ψαρι κ Whey Συμπληρωματα εννοειται..

.... κ για μαλτοδεξτρίνη μου είπε -ο φαρμακοποιός- ότι δεν αξίζει κ μόνο η δεξτρόζη φτάνει...

Νομίζω ειναι λιγο διαφορετικα τα δυο...Και τα δυο ειναι για καλυτερη απορροφηση κρεατινης,πρωτεινης κ αλλων συμπληρωματων αλλα η μάλτο ειναι οταν θες να παρεις περισσοτερο ογκο.

...Αν κρατησω το γάλα μονο για το βραδυ μαζί με την whey λετε να χαλασει η δίαιτα;
Καμμια καλή ιδεα για βραδινο έχει κανείς; Εκτός από casein την οποία την ξερω ήδη.
Βρασε μια τετράδα αυγα(ασπράδια) κ αν πινας κι αλλο μια μπανανα...Λιγο cotagge ειναι μια εναλλακτικη λυση...Δεν ξερω εγω καμια φορα χτυπάω κ ενα γιαουρτι Nounou Υοτοpia 1,5%,ειδικα αυτο με γευση μπισκότο ......!

Jud0ka
20-01-10, 10:32
πως ειναι καλιτερα να τρως την βρωμη?με γαλα η με νερο?

-beba-
20-01-10, 10:41
πως ειναι καλιτερα να τρως την βρωμη?με γαλα η με νερο?

Με νερό είναι πολύ άνοστη (ξενερώνεις τελείως), με γάλα είναι πολύ καλή ειδικά αν την αφήσεις να μουλιάσει λίγο σε χλιαρό γάλα.
Με πρωτείνη βέβαια είναι τέλεια.
Μπορείς επίσης να την αλέσεις στο μπλέντερ και να γίνει σαν σκόνη.

Jud0ka
20-01-10, 10:46
Με νερό είναι πολύ άνοστη (ξενερώνεις τελείως), με γάλα είναι πολύ καλή ειδικά αν την αφήσεις να μουλιάσει λίγο σε χλιαρό γάλα.
Με πρωτείνη βέβαια είναι τέλεια.
Μπορείς επίσης να την αλέσεις στο μπλέντερ και να γίνει σαν σκόνη.

εγω μολις δοκιμασα με γαλα...εβαλα 250μλ γαλα και μια κουπα βρωμη οχι γεματι πρπ 80-90γρ καλα ειναι?επισης ετσι δεν μ αρεσε ιδιαιτερα και επειχηρησα να ριξω λιγο πρωτεινη...την ελαχιστη π εριξα εφτιαξε η γευση...τωρα να πινω την πρωτεινη ξεχωριστα η να ριχνω 2 scoop μεσα και να τα ανακατευω?

Machiavelli
20-01-10, 10:52
Η βρώμη στο blender, μετά στο shaker με πρωτεΐνη, γευστικότατο (καλύτερα από σκέτη πρωτεΐνη).

Jud0ka
20-01-10, 10:56
Η βρώμη στο blender, μετά στο shaker με πρωτεΐνη, γευστικότατο (καλύτερα από σκέτη πρωτεΐνη).

ναι οντως γιατι η myofusion εχει και αυτη την φαρμακευτικη γευση και σ μαμαει τα πεταλα^^ εγω π δεν εχω shaker να το κανω στο μιχερ?:shock:xD

Machiavelli
20-01-10, 11:04
Καν' το στο mixer αν κάνεις όγκο χτύπα και καμιά μπανάνα μέσα, πολύ καλό. Ωστόσο πως γίνεται να μην έχεις shaker; Μετά την προπόνηση σε τι την πίνεις την πρωτεΐνη;

Jud0ka
20-01-10, 11:14
Καν' το στο mixer αν κάνεις όγκο χτύπα και καμιά μπανάνα μέσα, πολύ καλό. Ωστόσο πως γίνεται να μην έχεις shaker; Μετά την προπόνηση σε τι την πίνεις την πρωτεΐνη;

γραμμωση κανω...και βσκ η βρωμη δεν ειναι για ογκο η κανω λαθος?γτ κατι τετοια διαβασα...κατσε το σεικερ ειναι αυτο π το χτιπας με το χερι :P?

Machiavelli
20-01-10, 11:16
Για όλα είναι, όλα τα φαγητά που προτείνονται, οι ποσότητες αλλάζουν. Ναι αυτό είναι το shaker.

No Cash
20-01-10, 11:17
:rolf:

τρελε shaker ναι ειναι αυτο που το χτυπας στο χερι....

παρε εναν αναδευτηρα για καφε..... σε 4 δευτερα ειναι κομπλε.. ;)

εμενα η βρωμη ακομη και μεσα στην πρωτεινη με χαλαει... και την εχω αλεσει βεβαια σε blender.... ξερναω...! :rolf:

Jud0ka
20-01-10, 11:19
Για όλα είναι, όλα τα φαγητά που προτείνονται, οι ποσότητες αλλάζουν. Ναι αυτό είναι το shaker.

χαχα τοτε εχω :P:turtle:

Qlim4X
20-01-10, 11:38
Το καλητερο πρωινο αρκι να το συνηθισεις

1 scoop way
3 Κουταλιες βρομη
150ml 1.5% milk

Jud0ka
20-01-10, 11:46
Το καλητερο πρωινο αρκι να το συνηθισεις

1 scoop way
3 Κουταλιες βρομη
150ml 1.5% milk

με 150μλ θα ανακατευτει ρε?

Qlim4X
20-01-10, 12:01
με 150μλ θα ανακατευτει ρε?

με 200 ειναι αρκετα νερουλο στο στιλ το πινεις σαν ροφημα

μου αρεσυ να μασουλαω και λιγουλακι ;)

Jud0ka
20-01-10, 12:06
με 200 ειναι αρκετα νερουλο στο στιλ το πινεις σαν ροφημα

μου αρεσυ να μασουλαω και λιγουλακι ;)

αχα ty για την πληροφορια...θα το δοκιμασω αυριο το πρωι...να σε ρωτησω ειναι καλο για την γραμμωση μ?η βοηθαει περισοτερο σε ογκο=/?

Littlejohn
20-01-10, 12:54
Γιατί βάζετε τόσο γάλα ή νερό μέσα στη βρώμη? Χαλάτε όλη την γεύση και την αίσθηση όταν το φτιάχνετε τόσο νερουλό το μείγμα...Εγώ την φτιάχνω μέχρι το σημείο να είναι παχύρευστη σαν κρέμα (όλα τα λεφτά)...

Συνταγή που χρησιμοποιώ τελευταία:

50γρ. quaker.
60γρ. γάλα 0%
40γρ. whey ανάμεικτη (20γρ. με γεύση caramel toffee fudge, 20γρ. γεύση milk chocolate).
3 ασπράδια αυγό, χτυπημένα μαρέγκα.

Χτυπάω τα quaker σε μιξεράκι μέχρι να γίνουν αλεύρι και μετά βάζω το γάλα και την whey και ξαναχτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα, ρίχνω μέσα και την μαρέγκα, ανακατώνω με κουτάλι (αλλιώς θα κόψει η μαρέγκα) and that`s it... Τέλειο αποτέλεσμα, τύφλα να έχει η μούς... :turtle:

albertob30
20-01-10, 16:45

μακιαβελλι φριενδ..χαχα

να σου πω ρε .. την βρωμη στο blender σκετη? δλδ χωρις νερο ετσι απλα την χτυπας για να γινει σκονη?? επισης, βρωμη ή κουακερ? τι διαφορα εχει?

gj
20-01-10, 16:57
την βρωμη στο blender σκετη? δλδ χωρις νερο ετσι απλα την χτυπας για να γινει σκονη?? επισης, βρωμη ή κουακερ? τι διαφορα εχει?

Σκετη και γινεται σκονη. μετα ριχνεις οτι αλλο θελεις.
βρωμη και κουακερ ειναι το ιδιο πραγμα.

Machiavelli
20-01-10, 18:48
Κι έτσι και αν θες μιας καλύτερη υφή επειδή όπως λέει και ο Littlejohn το πολύ νερό χαλάει τη γεύση και γίνεται νερουλό, βάζεις βρώμη-whey-ΛΙΓΟ νερό στο μπλέντερ, αν έχεις όρεξη. Καλό είναι να κάνουμε καμιά αλλαγή που και που.
Δοκιμάστε κι αυτό που λέει ο Littlejohn, ή με λίγο ζεστό νερό σε αλεσμένη βρώμη γίνεται κάτι σαν ζύμη πηχτό το βάζεις λίγο στο ψυγείο και μετά βάζεις πρωτεΐνη με ελάχιστο νερό και ανακατεύεις μέχρι να μην έχει μείνει άλλη σκόνη πρωτεΐνης, μετά το βάζετε λίγο στην κατάψυξη αν θέλετε, γίνεται σαν κρέμα που τρώγεται πολύ ευχάριστα, ειδικά με την προσθήκη μερικών σταφίδων ή ο,τι εσείς θέλετε.

albertob30
20-01-10, 21:17
Σκετη και γινεται σκονη. μετα ριχνεις οτι αλλο θελεις.
βρωμη και κουακερ ειναι το ιδιο πραγμα.

ρε μαγκες ναι..αλλα μηπως υπαρχει καμια μαρκα βρωμης που να ειναι ηδη αλεσμενη? και να μην ειναι νυφαδες οπως το κουακερ???

sTeLaKoS
20-01-10, 22:07
ρε μαγκες ναι..αλλα μηπως υπαρχει καμια μαρκα βρωμης που να ειναι ηδη αλεσμενη? και να μην ειναι νυφαδες οπως το κουακερ???

Είχα δει σε ράφι σούπερ μάρκετ αλλά δε θυμάμαι μάρκα γμτ... Πάντως υπάρχουνε, κάμα ψάξεις σε 1-2 αλυσίδες σουπερ μάρκετ θα βρεις. Δεν το είχα πάρει εντέλει γιατί ήτανε ακριβότερο από αυτό που παίρνω συνήθως και λέω, κουλαμάρα έχω?

Machiavelli
20-01-10, 22:27
Είναι πιο ακριβή και επιπλέον δεν είναι αρκετά αλεσμένη, για να την πιεις με την whey ας πούμε γιατί είναι χοντρή και κάθεται στον πάτο, το έχω δοκιμάσει. Οπότε δε μας κάνει ούτε αυτή.

drago
20-01-10, 22:39
:puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke:

Haris Pilton
20-01-10, 23:18
Εμενα πως μου αρεσει το κουακερ...
Οχι οτι τρελενομαι αλλα δεν με χαλαει κιολας!

KATERINI 144
20-01-10, 23:29
παρτε μια συνταγη απο το θειο βανια για να τρώγεται ευχάριστα,

½ κιλό νιφάδες βρώμης
250 γρ.μέλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
100 ml κονιάκ

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτάκια από νιφάδες βρώμης (http://www.star.gr/index.php?ID=mageiriki&Rec_ID=29216)
Από τους Νηστικούς Πράκτορες

-beba-
21-01-10, 10:26
παρτε μια συνταγη απο το θειο βανια για να τρώγεται ευχάριστα,

½ κιλό νιφάδες βρώμης
250 γρ.μέλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
100 ml κονιάκ

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτάκια από νιφάδες βρώμης (http://www.star.gr/index.php?ID=mageiriki&Rec_ID=29216)
Από τους Νηστικούς Πράκτορες

Ευχαριστούμε Φώτη για την συνταγή.
Εγώ βέβαια επειδή δεν τα καταφέρνω με τα πιτάκια και τα μπισκοτάκια γενικά, για να μην σε απογοητεύσω θα πιώ τα 100 ml κονιάκ. :toast:

KATERINI 144
21-01-10, 10:49
κοιτα να μαθεις μπας και σου χρειαστεί αργοτερα μπεμπα, τα ντελιβερι καλα ειναι αλλα δεν αρεσουν σε ολους :green:

τη θα πει καλε δεν τα καταφερνω?! σα να λεμε ενας αντρας δεν μπορει να κοψει ενα ξυλο.......................

το ζευγαρι του μελοντος: ''ο αντρας δεν ξερει να κοψει ενα ξυλο και η γυναικα δεν μπορεί να μαγειρέψει" μια χαρα παμε. :shock:

-beba-
21-01-10, 11:12
κοιτα να μαθεις μπας και σου χρειαστεί αργοτερα μπεμπα, τα ντελιβερι καλα ειναι αλλα δεν αρεσουν σε ολους :green:

τη θα πει καλε δεν τα καταφερνω?! σα να λεμε ενας αντρας δεν μπορει να κοψει ενα ξυλο.......................

το ζευγαρι του μελοντος: ''ο αντρας δεν ξερει να κοψει ενα ξυλο και η γυναικα δεν μπορεί να μαγειρέψει" μια χαρα παμε. :shock:

Με παρεξήγησες. Ξέρω να μαγειρευω τα πάντα εκτός από ντολμαδάκια. Δεν ξέρω να φτιάχνω γλυκά και γενικά ότι χρειάζεται να κάνεις και να περιέχει ζύμη και μετά να το ψήνεις. Δεν είναι και τόσο κακό αυτό νομίζω. Εκτός αυτού δεν παραγγέλνω ποτέ από ντιλίβερι εδώ και πολύ καιρό επειδή έχουν γίνει πολλά ατυχήματα στα παιδιά που κάνουν ντιλίβερι με μηχανάκια το φαγητό. Ετσι λοιπόν δηλώνω την αντίθεση μου στο να γίνεται ντιλίβερι το φαγητό και αυτό λέω και σε φίλους μου να κάνουν. Οποιος θέλει φαγητό και δεν θέλει να μαγειρέψει ας τηλεφωνεί στο εστιατόριο να του το ετοιμάσουν και ας πάει να το πάρει. Εγώ τις σπάνιες φορές που τρώω κάτι απέξω αυτό κάνω.

KATERINI 144
21-01-10, 11:53
ελα σε πειραζω, εχω διαβασει που λες πως μαγειρεύεις :thumbup:

-beba-
21-01-10, 12:11
ελα σε πειραζω, εχω διαβασει που λες πως μαγειρεύεις :thumbup:

Bέβαια οφείλω να ομολογήσω πως μπρόκολο έμαθα να βράζω στο φορουμ.
Την πρώτη φορά βέβαια έβαλα τα μπρόκολα μέσα στην κατσαρόλα όπως τα αγόρασα από τοον μανάβη. :rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:

Περίσευαν από την κατσαρόλα. Αναρωτιόμουν πως τα μαγειρευετε εσείς. Τέλος πάντων τελικά ανέτρεξα σε ποστ της Μαρίας που έλεγε ότι τα κόβουμε σε κομάτια.
:rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:

Littlejohn
21-01-10, 12:54
Συγνώμη, έβαλες ΟΛΟ το μπρόκολο μέσα στην κατσαρόλα???
:rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:

vAnY
21-01-10, 12:56
α ρε μπεμπα εχετε πολυ πλακα εσυ κι ο Φωτης !!:rolf: Μου φτιαχνει τη διαθεση να σας διαβαζω... (ναι σας διαβαζω κι ας μη κανω κομεντ παντα...) Αυτο με το κονιακ πολυ καλο!!:toast:

Λοιπον στο θεμα μας: Σε οσους αρεσει να τρωνε τη βρωμη σαν τα κορνφλεικς, αντι για γαλα βαζετε τη whey την οποια θαχετε ανακατεψει με παγωμενο νερο (εγω εχω με γευση βανιλια και ειναι μμμμ!!) ριχνετε λιγη κανελλα, τριμμενη καρυδα, και αμα θελετε λιγη γκρανολα (low fat) για να εχει και λιγο τραγανο. Κοβετε και μερικες φραουλιτσες μεσα και γινεται σουπερ !:thumbup:

-beba-
21-01-10, 12:59
α ρε μπεμπα εχετε πολυ πλακα εσυ κι ο Φωτης !!:rolf: Μου φτιαχνει τη διαθεση να σας διαβαζω... (ναι σας διαβαζω κι ας μη κανω κομεντ παντα...) Αυτο με το κονιακ πολυ καλο!!:toast:

Λοιπον στο θεμα μας: Σε οσους αρεσει να τρωνε τη βρωμη σαν τα κορνφλεικς, αντι για γαλα βαζετε τη whey την οποια θαχετε ανακατεψει με παγωμενο νερο (εγω εχω με γευση βανιλια και ειναι μμμμ!!) ριχνετε λιγη κανελλα, τριμμενη καρυδα, και αμα θελετε λιγη γκρανολα (low fat) για να εχει και λιγο τραγανο. Κοβετε και μερικες φραουλιτσες μεσα και γινεται σουπερ !:thumbup:

Μιαμ......μιαμ...........μιαμ....ακούγεται πολύ νόστιμο. Τι είναι όμως η γρανόλα?

-beba-
21-01-10, 13:02
Συγνώμη, έβαλες ΟΛΟ το μπρόκολο μέσα στην κατσαρόλα???
:rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:
Εεε τι λέω τόση ώρα. Πήγα στο μανάβη πήρα μια σακούλα μπροκολα, έβαλα νερό στην κατσαρόλα και τα έβαλα μέσα όπως ήταν. Μετά πάλευα με μια κουτάλα να τα κάνω να τα σκεπάζει το νερό. Νόμιζα πως είναι σαν τα χόρτα που μόλις τα ρίξεις στο νερό μειώνεται ο ογκος τους. Ηταν πολύ αστείο.:rolf::rolf::rolf:

vAnY
21-01-10, 13:09
ειναι ενα μιξ δημητριακων με σταφιδες, βρωμη, ξηρους καρπους...και πολλες μαυρη ζαχαρη η μελι ( η light εκδοχη δεν εχει ζαχαρη ουτε μελι)
Σαν το μουσλι. αλλα η γκρανολα μενει πολυ τραγανο μιγμα διοτι ψινονται στο φουρνο

:toast:

KATERINI 144
21-01-10, 13:13
Μιαμ......μιαμ...........μιαμ....ακούγεται πολύ νόστιμο. Τι είναι όμως η γρανόλα?επίτηδες δεν το εξηγεί για να κανεις καμια πατατα οπως με το μπρόκολο, πρόσεχε......................

-beba-
21-01-10, 13:14
ειναι ενα μιξ δημητριακων με σταφιδες, βρωμη, ξηρους καρπους...και πολλες μαυρη ζαχαρη η μελι ( η light εκδοχη δεν εχει ζαχαρη ουτε μελι)
Σαν το μουσλι. αλλα η γκρανολα μενει πολυ τραγανο μιγμα διοτι ψινονται στο φουρνο

:toast:

Σε ευχαριστώ. Μάλλον δεν θα το δοκιμάσω. Πολλές θερμίδες για μένα. Ισως κάποια Κυριακή όμως.................Μιαμ........μιαμ.............μιαμ

-beba-
21-01-10, 13:28
επίτηδες δεν το εξηγεί για να κανεις καμια πατατα οπως με το μπρόκολο, πρόσεχε......................

:spank::spank::spank::spank::spank::spank::spank::spank:

Με κοροϊδευεις εεεεε? Εγώ είχα όμως το θάρρος να ομολογήσω την πατάτα που έκανα.

vAnY
21-01-10, 13:30
Σε ευχαριστώ. Μάλλον δεν θα το δοκιμάσω. Πολλές θερμίδες για μένα. Ισως κάποια Κυριακή όμως.................Μιαμ........μιαμ.............μιαμ

οχι βρε, αναλογως τη ποσοτητα που βαζεις.... :thumbup:

gspyropo
21-01-10, 14:58
τι uθα προτιμουσατε προτιματε μουσλι ή quaker απο αποψη θερμιδων, γιατι γευστικα το μουσλι ειναι πολυ καλυτερο.......?

willy
22-01-10, 20:58
Να συνεχίσω κι εγώ επί του θέματος.... :lift2hand:

Την βρώμη την τρώω μαζί με γιαούρτι 2% κάθε πρωί !!! :turtle:
Μ΄αρέσει πολύ !!!

Άλλος με γιαούρτι έχει δοκιμάσει? :thumbup:

kaiowas
22-01-10, 21:45

Μ΄αρέσει πολύ !!!

Την έχω δοκιμάσει ήταν σαν να την τρώω ωμή, δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα:rolf:

sTeLaKoS
22-01-10, 21:49

Μ΄αρέσει πολύ !!!

Με γιαούρτη; Μου ακούγιεται "κάπως"! Να το δοκιμάσουμε, το προτείνεις;;

vAnY
22-01-10, 21:54
Με γιαούρτη; Μου ακούγιεται "κάπως"! Να το δοκιμάσουμε, το προτείνεις;;

ναι βρε, κορνφλεικς η μουσλι με γιαουρτι εχεις φαει?? ε το ιδιο πραγμα ειναι..
Γουστα ειναι, εμενα μου αρεσει...:P αλλα επειδη μου πεφτει βαρυ στο στομαχι δεν το πολυ κανω

Haris Pilton
22-01-10, 22:12
Εγω τωρα τελευτα με το διαβασμα ( :rolf: ) ξεχνιεμαι να βρασω πατατα η ρυζι,και βαζω κουακερ,σε ιδια θερμιδικη αναλογια απο το αν εβαζα πατατα.Εχει μεγαλη διαφορα;

Μηπως θα επρεπε να εξεταζω τα γρ υδατ,αντι των θερμιδων;Πιο λογικο μου ακουγεται,μλν πατατα εκανα και ας μην την εβρασα :rolf:

toubanix
23-01-10, 21:09
Επειδή εγω δεν μπορώ καθόλου μα καθόλου να ανεχτώ τη βρώμη το πρωί που ξυπνάω,τι θα λέγατε για αυτο:

http://www.x-tremestores.gr/eshop_files/pictures/4203_66.gif

KATERINI 144
23-01-10, 21:13
αν έγραφες και τη είναι........ (βάλε τα συστατικά)

toubanix
23-01-10, 21:14
http://x-tremestores.gr/eshop_files/pictures/4203_66.gif

Τα δημητριακά (βρώμη) και η whey πρωτεΐνη είναι δύο από τα πιο σημαντικά διατροφικά στοιχεία στη ζωή ενός αθλητή. Η βρώμη, από τη φύση της είναι χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη, παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες υψηλής βιολογικής αξίας καθώς και φυτικές ίνες. Από την άλλη δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά για την αξία της whey πρωτεΐνης, αφού είναι το Νο 1 αθλητικό συμπλήρωμα εδώ και χρόνια.

Η νέα φόρμουλα 100% Oats & Whey της Optimum Nutrition συνδυάζει αυτά τα δύο απαραίτητα συστατικά σε ένα υπέροχο ρόφημα. Κάθε ρόφημα περιέχει 24γρ. υψηλότατης ποιότητας πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες και υδατάνθρακα ενός περίπου μπωλ δημητριακών. Είναι χαμηλή σε λιπαρά, με μηδενική ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες. Επομένως είναι το ιδανικό πρωινό για όλους τους αθλητές.

Θρεπτική αξία:
http://www.eilid.com.gr/webBuilder/accounts/139/138/216/pictures/6_.gif

KATERINI 144
23-01-10, 21:24
δυστυχώς δεν ειναι λυση γιατι πάλι θα χρειαστεί μα βαλεις επιπλέον βρωμη, στη δόση εχει 23 γραμμαρια, αν πεις να βαλεις 4 δοσεις =92 γραμ που πιστεύω χρειάζεσαι για πρωινό, θα παρεις και αλλα τοσα γραμαρια πρωτεΐνη, σχεδόν 50-50 τα έχει.

εγω θα ελεγα αν δεν μπορείς να φας βρώμη βαλε στο πρωινό σου δημητριακά ολικής, μηδαμινή η διαφορά.

toubanix
23-01-10, 21:28
Αλήθεια???Μου λύνεις ενα μεγάλο πρόβλημα μαυτο που μ λες.Τα fitness της nestle δλδ ειναι το ίδιο?

KATERINI 144
23-01-10, 21:31
ρε'συ που να ξερω την καθε μαρκα, κοιτα να ειναι ολικής χωρις ζάχαρη και ειναι μια χαρα.

toubanix
23-01-10, 21:40
Οκ!Τhnx!

sTeLaKoS
12-03-10, 15:30
Σήμερα πήρα για πρώτη φορά πίτουρο βρώμης. Δε δοκίμασα ακόμη για να πω εντυπώσεις απ' τη γεύση αλλά επειδή τη πίνω τη βρώμη θαρρώ πως δε θα έχω πρόβλημα. Να αναφέρω πως στο 1 κιλό είναι κατά 2€ ακριβότερη σε σχέση τη κλασική συσκευασία quaker. Συνήθως αγοράζω bulk αλεσμένη, απλά έτυχε να ξεμείνω και είπα να δοκιμάσω.

Κλασικό quaker - πίτουρο βρώμης

Ενέργεια 368 - 345
Πρωτείνες 11 - 14.8
Υδατάνθρακες 62 - 49.7
Σάκχαρα 1.1 - 2.1
Λιπαρά 8 - 9.7
Φυτικές Ίνες - 7 - 15.2

Πως βλέπετε τη σύγκριση;