PDA

Επιστροφή στο Forum : Βάρη, Συμπληρώματα και αιμοδοσία.....

theodore_tsi
08-02-07, 10:52
Κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό μας μια ενδεχόμενη αιμοδοσία;

Και κατα πόσο είναι σωστό να δίνουμε αίμα εντός περιόδου έντονης άσκησης με βάρη αλλά και χρήσης συμπληρωμάτων;;(κρεατίνη, πρωτεΐνη, δεξτρόζη, μαλτοδεξτρίνη, πολυβιταμίνες)

Υπάρχει συσχετιση; :???:

ajax
08-02-07, 15:26
ξερω οτι δεν κανει να να δωσεις αιμα μονο αμα παιρνεις αυξηντικη...και γενικα στεροιδη

gpol
08-02-07, 15:57
ειναι σιγουρο που θα επηρεασουν καποιους δεικτες των μετρησεων. Καλυτερα να ρωτησεις αν τυχον και πας απο πριν

theodore_tsi
09-02-07, 23:16
στεροιδή δεν παίζουν....για εξετάσεις λογικά μιλάς gpol...εγώ λέω για αιμοδοσία....αλήθεια ξέρεις κανείς τι ποσότητα παίρνουν συνηθως;;;

Υ.Γ: Κάτι ερωτήσεις που έχω ε;;;; :lol:

ajax
10-02-07, 00:19
καλυτερα να πας να ρωτησεις τους ιδιους.. :wink: γιατι καιγεσε?πας φανταρος και θες την τιμητικη?? :D

Antonio
20-02-07, 14:44
Είχα κάποτε μια φίλη γιατρό και είχα την ίδια απορία γιατι ήθελα να δώσω αίμα και δεν ήξερα αν θα το δεχόταν. Ρώτησε λοιπόν έναν καθηγητή της, νομίζω αιματολογίας, και της είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά μπορεί να βγούν κάποιοι δείκτες λίγο παραπάνω αλλά δεν είναι κακό για τον αίμα. Τώρα όσον αφορα την ποσότητα του αίματος παίνουν 300 ή 500γρ.Νομίζω 300. Πάντως αν σε απασχολεί η αντικατάσταση του αίματος αυτό που αργεί κάπως να αντικατασταθεί είναι η ισορροπία κάποιων στοιχείων όπως π.χ. ο σίδηρος παρά η ποσότητα του αίματος που σε λίγα λεπτά αναπαράγεται από τον οργανισμό.
κατα την γνώμη μου μια φορα τον χρόνο δεν είναι κακό να εισαι αιμοδότης. Μάλλον περισσότερα θετικά έχει... :wink:

theodore_tsi
20-02-07, 21:04
ajax ο στρατός μας τελείωσε! 8)

Οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία ο Οργανισμός στον οποίο εργάζομαι και θέλω να συμμετέχω και εγώ....

Πριν μία εβδομάδα έκανα και εξετάσεις και παρά τα συμπληρώματα βγήκαν όλες μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Thanx Antonio για τις πληροφορίες.....θα ρωτήσω παρόλαυτα και εκεί και αφού δώσω θα ποστάρω ξανά με λεπτομέρειες.

Creative
27-05-11, 01:46
Αν κάποιος δώσει αίμα ποσό διάστημα πρέπει να περάσει, κατά τη γνώμη σας για να μπει πάλι στα βάρη, μπορεί και από την επόμενη μέρα;:unsure:

marvin
27-05-11, 01:56
Αν κάποιος δώσει αίμα ποσό διάστημα πρέπει να περάσει, κατά τη γνώμη σας για να μπει πάλι στα βάρη, μπορεί και από την επόμενη μέρα;:unsure:

Την επομενη μερα!!!Εδωσα προσφατα και μου ειπαν να μην γυμναστω την ιδια μερα μονο και μονο για να μην πιεστει και σπασει η φλεβα στο χερι..για κανεναν αλλο λογο!!!!:turtle: