Επιστροφή στο Forum : "Παράνομο" γεύμα κατά τη γράμμωση
Επειδή κ ακούγεται αρκετά και γνωρίζω και κάποιον που έχει κάνει επιτυχημένη γράμμωση κάνοντας ένα "παράνομο" γεύμα την εβδομάδα (τύπου μία ολόκληρη πίτσα ας πούμε) ρωτώ τα εξής:
α) Είναι όντως χρήσιμη μια τέτοια τακτική για να "ξεπλοκάρουμε" τον οργανισμό μας και να τονώνουμε το μεταβολισμό μας κατά τη γράμμωση;
β) Είναι μια τακτική που εφαρμόζεται από την αρχή της γράμμωσης ή πρέπει να περιμένουμε μερικές βδομάδες για να "στεγνώσουμε" από τα υγρά του όγκου?
γ) Ποιά είναι η καλύτερη στιγμή για ένα τέτοιο γεύμα ? (πρωί - απόγευμά, μέρα που έχω γυμναστήριο ή που δεν έχω, πριν κάποια αθλητική δραστηριότητα ή μετά)
δ) Περισσότερο τονώνει τον μεταβολισμό η μεγάλη ποσότητα θερμίδων που περιέχεται σε ένα τέτοιο γεύμα ή το είδος των συστατικών της που αποτελείται μάλλον από πολλούς απλούς υδατάνθρακες?
Ποτέ, ποτέ ποτέ.................όσο πλησιάζει καλοκαίρι!
ποτέ! είδικά σε περίοδο γράμμωσης θεωρώ πως ο οργανισμός, ο εγκέφαλος και η γλώσσα πρέπει να ξεχνούν τι γευση έχουν τα φαγητά πέρα των τροφίμων που έχει η διατροφή. έτσι και φας μια πίτσα μετά μπορεί να ξανακυλίσεις και τότε...αστα!
Στο άρθρο ΔΙατροφή γράμμωσης του φόρουμ προτείνεται ένα τέτοιο γεύμα κατά την 7η εβδομάδα της δίαιτας.
Kανονικα δεν πρέπει αλλα το να πω ότι δεν τρωω ποτε βρωμιές θα ειμαι ψευτης :P:P
Απλα ψιλοπροσέχω (πχ δεν θα φαω πιτσα με 4 τυρια και κρεμα γάλακτος :P) αλλά όλο και καπια ατσαλιά θα κάνω... Προσπαθώ επίσης να ισοσταθμιζω τις θερμίδες τις υπολοιπες (οσο βέβεα είναι δυνατόν) .... :unsure::unsure:
Kανονικα δεν πρέπει αλλα το να πω ότι δεν τρωω ποτε βρωμιές θα ειμαι ψευτης :P:P
Απλα ψιλοπροσέχω (πχ δεν θα φαω πιτσα με 4 τυρια και κρεμα γάλακτος :P) αλλά όλο και καπια ατσαλιά θα κάνω... Προσπαθώ επίσης να ισοσταθμιζω τις θερμίδες τις υπολοιπες (οσο βέβεα είναι δυνατόν) .... :unsure::unsure:
Κατάλαβα.............εσύ τρώς πίτσα με τρία τυριά και κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρα...............................:rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:
Κατάλαβα.............εσύ τρώς πίτσα με τρία τυριά και κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρα...............................:rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:
χαχααχχααχαχχαχααχχααχαχαχαχαχαχχααχ :rolf::rolf::rolf::rolf:
Πίτσαδεν με ενθουσιάζει αλλά καμια πίτα καλαμάκι αλάδωτη και χωρις πατάτες την χτυπάω :P:P:P Πόσο να μας πειράξει το ζυμαράκι ε ? ( οκ μην απαντήσετε την ξέρω την απάντηση :P:P:P:P:P)
Και εμένα η πίτσα δεν μου αρέσει..........................η μακαρονάδα όμως..................θα λιποθυμήσω και μόνο που σκέφτομαι μακαρονάδα............
ενα θα πω..περιμενω την κυριακη για μακαρονια με κυμα..ενα τοσοαπλο φαγητο ποσο πολυ μπορει διασταλει τιν σιελογονο γναθο μονο και μονο με την σκεψη....
Βασικά εγώ που είμαι σε "γράμμωση" 35 μέρες περίπου δεν νιώθω την ανάγκη να κλέψω στο φαγητό τόσο πολύ... όταν περνάω απο έξω από τα εστιατόρια μόνο με πιάνει κάτι αλλά αμέσως μου περνάει...
Το μόνο που θέλω να φάω είναι αλμυρούς ξυρούς καρπούς, μετά το γεύμα της προπόνησης...
Το οποίο εν μέρει ξεπερνάω αν φάω αγγούρι με αρκετό αλάτι... δεν ξέρω γιατί αλλά ζητάει ο οργανισμός μου κάτι αλμυρό μόνο εκείνη την ώρα της ημέρας...
Rise above
30-04-10, 20:32
ποτε ...
χαχααχχααχαχχαχααχχααχαχαχαχαχαχχααχ :rolf::rolf::rolf::rolf:
Πίτσαδεν με ενθουσιάζει αλλά καμια πίτα καλαμάκι αλάδωτη και χωρις πατάτες την χτυπάω :P:P:P Πόσο να μας πειράξει το ζυμαράκι ε ? ( οκ μην απαντήσετε την ξέρω την απάντηση :P:P:P:P:P)
Και εμένα η πίτσα δεν μου αρέσει..........................η μακαρονάδα όμως..................θα λιποθυμήσω και μόνο που σκέφτομαι μακαρονάδα............
Και εμένα μια πίτσα δε θα με ενθουσιάζε...μιαμιση πίτσα όμως είναι ότι πρέπει... :turtle::turtle::turtle:
Και εμένα μια πίτσα δε θα με ενθουσιάζε...μιαμιση πίτσα όμως είναι ότι πρέπει... :turtle::turtle::turtle:
:bowdown:
Αν ήταν να το παρακάνω κάτι βρώμικα hot dog θα έτρωγα.. απλά δεν υπάρχουν αυτά, είναι ένα πολύ γνωστό μαγαζί στο πασαλιμάνι... για όσους ξέρουν...
thegravijia
30-04-10, 21:09
κανω ενατη βδομαδα..πχ ...την προποηγουμενη ηταν πιτσα την προηγουμενη ηταν αυγοφετες...
τωρα λεω για κανα CArd up με μακαροναδα...
Υπερβολες.Ας ειμαι εγω σωστος 6 μερες με την διατροφη μου και με την αεροβια μου και μια μερα ολοκληρη τα μαμαω την μανα ολα.Γυρους πιτσες γλυκα.Τι λιπος να αποθηκευσεις σε μια μερα?Γνωμη μου παντα....Σε παει ελαφρως πισω αλλα αν ειναι να αρρωστησεις απο την πεινα....
Υπερβολες.Ας ειμαι εγω σωστος 6 μερες με την διατροφη μου και με την αεροβια μου και μια μερα ολοκληρη τα μαμαω την μανα ολα.Γυρους πιτσες γλυκα.Τι λιπος να αποθηκευσεις σε μια μερα?Γνωμη μου παντα....Σε παει ελαφρως πισω αλλα αν ειναι να αρρωστησεις απο την πεινα....
Αμα τρως 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα και για 6 μέρες (1200 σύνολο) και φας 1200 παραπάνω σε μια μέρα είσαι πάλι απο την αρχή...
:turtle:
Εγω αν και δεν ειμαι σε γραμμωση αλλα διατροφη για απωλεια λιπους μπορω να πω οτι μια φορα την εβδομαδα τρωω cheat meal αλλα οχι του τυπου μια πιτσα,καμια μπριζολα με λιγες τηγανητες πατατες η μακαρονια.Μπορει να με πηγαινει πισω αλλα μονο και μονο στη σκεψη οτι πρεπει να κραταω πολυ χαμηλους υδατανθρακες για τουλαχιστον ενα χρονο ακομα με τρελαινει.
Τωρα εαν 8-10 μηνες το χρονο κανω ογκο και τους υπολοιπους γραμμωση ε το θεωρω βλακεια να φαω σκουπιδια.
Και εγώ πιστεύω μάλιστα το είχα δοκιμάσει και παλιότερα... έκανα μια διατροφή γράμμωσης (όχι πολύ σωστή αλλά δούλευε) και κάθε κυριακή και τι δεν έτρωγα μια κυριακή είχα φάει 4 κιλά παγωτό... γραμμάριο δεν έβαζα και μάλιστα συνέχισα να χάνω..
Τώρα δεν το δοκιμάζω γιατί ακόμα βαστάω...
ψήφισα ποτέ εννοείται:green: η άποψη μ είναι όταν κάνεις γράμμωση δεν πρέπει να υπάρχουν cheat..
κανο παρανομο γευμα πριν τιν προπονιση
1 μπακλαβαδακι:P
πιστεψτεμε το μελι καριδι φιστικια σου δηνουνε αρκετι ενεργεια απο τον πεσμενο οργανισμο λογο διατροφης;)
Machiavelli
01-05-10, 00:48
Μόνο εγώ έβαλα "Ναι, αλλά ακόμη και σε αυτό προσέχω τι βάζω"; Τε φακ;
Για την άποψη ότι ένα τέτοιο γεύμα μπορεί να σε ξεκολλήσει όταν φτάσεις σε σημείο της γράμμωσης που δυσκολεύεσαι λόγω χαμηλωμένου μεταβολισμού, τι γνώμη έχετε;
ε οχι..μολις τωρα εφαγα κατι που δεν επιτρεποταν και κατευθειαν επεσα εδω..λες και με ειδατε... :P (αν το δει η κωνσταντινα θα με σφαξει...χαχα). ειναι καποιες μερες που πραγματικα αν δεν φαω λιγη σοκολατα η κατι τετοιο δεν αντεχω.. απλα προσπαθω να μην το παρακανω...δηλαδη να μην ξεπερναω τις θερμιδες συντηρησης...
Για την άποψη ότι ένα τέτοιο γεύμα μπορεί να σε ξεκολλήσει όταν φτάσεις σε σημείο της γράμμωσης που δυσκολεύεσαι λόγω χαμηλωμένου μεταβολισμού, τι γνώμη έχετε;
Εμενα μου φαινεται σαν δικαιολογια!!:green:
Πιστευω ο μεταβολισμος (ξανα)παιρνει μπροστα με κυκλικη ληψη υδατανθρακων η γενικα ενα γεμισμα καθε χ μερες.Το να δωσεις στον οργανισμο σου καργα τρανς,κορεσμενα και υδατανθρακες υψηλου Γλυκαιμικου δεικτη δε νομιζω να κανει τα πραγματα καλυτερα.Ειναι καθαρα ψυχολογικο,σου δινει δυναμη να συνεχισεις.
chaniotis.manos
01-05-10, 02:11
αυτο το κολπακι με το να τρως μια φορα την εβδομαδα καποιο...(παρανομο γευμα)το ειχα διαβασει σε ενα αρθρο του μπερυ ντε μευ που το προτεινε ακριβως για τον ιδιο λογο.για να ξεμπλοκαρει το μεταβολισμο.τωρα ομως δεν περιεγραφε για το ποσο συντομα θα ειναι τα χρονικα διαστηματα του παρανομου γευματος,αλλα οτ προτεινε οτι το εκανε και ο ιδιος.το ειχα κανει και εγω καποια φορα και μου εκανε καλο.δεν ειδα τιποτα το ιδιαιτερο οσο αφορα τη γραμμωση,αλλα δεν μου εκανε και κατι κακο.για μενα μια φορα καθε 10-15 μερες ξεφευγε και λιγο,θα σου κανει καλο και για οσο αφορα τη μονοτονια της διαιτα σου.
[QUOTE=Ramrod;166885]Αμα τρως 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα και για 6 μέρες (1200 σύνολο) και φας 1200 παραπάνω σε μια μέρα είσαι πάλι απο την αρχή...
Δεν νομιζω να ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Ο μεταβολισμος εχει και παραμετρους πολλους.
Never στην γραμμωση στον ογκο το συζητάμε !
Πάντως τελευταία βδομάδα έκανα ένα παράνομο πρωινό τύπου γιαούρτι με μέλι και κορν φλέικς (μούσλι για την ακρίβεια) και σήμερα αναγκάστηκα στην παραλία να τσιμπήσω ένα γιαουρτάκι 2% με ψωμί ολικής από φούρνο για να μη μείνω νηστικός πολύ ώρα. Φαίνεται να μη με επηρρέασε για την ώρα (είχα βέβαια αρκετή αεροβική αυτή τη βδομάδα, 3 φορές ποδήλατο, 1 ποδόσφαιρό και 1 κολύμπι, οπότε ίσως γι αυτό)
Πάντως τελευταία βδομάδα έκανα ένα παράνομο πρωινό τύπου γιαούρτι με μέλι και κορν φλέικς (μούσλι για την ακρίβεια) και σήμερα αναγκάστηκα στην παραλία να τσιμπήσω ένα γιαουρτάκι 2% με ψωμί ολικής από φούρνο για να μη μείνω νηστικός πολύ ώρα. Φαίνεται να μη με επηρρέασε για την ώρα (είχα βέβαια αρκετή αεροβική αυτή τη βδομάδα, 3 φορές ποδήλατο, 1 ποδόσφαιρό και 1 κολύμπι, οπότε ίσως γι αυτό)
φιλε δεν νομιζω αυτα που λες να θεωρουνται cheat meals!
φιλε δεν νομιζω αυτα που λες να θεωρουνται cheat meals!
Συμφωνω!!!
Αυτα που λες μονο το μελι ειναι υψηλου γλυκαιμικου δεικτη,ολα τα αλλα ειναι κομπλε,μπορεις να ρυθμισεις τις θερμιδες σου ανετα.
Machiavelli
03-05-10, 10:38
Εγώ πάντως τα γεύματα με ψωμί τα θεωρώ cheat, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και ολικής να είναι τα έχει μέσα αυτά.
Polyneikos
03-05-10, 10:59
Παιδια νομίζω ότι είστε υπερβολικοι..
Το cheat meal χρειαζεται για συγκεκριμενους λόγους σε μια ακραία δίαιτα,όπως προαναφέρθηκε είναι επιβεβλημένο για να ξεμπλοκαρει ο μεταβολισμος,όταν τρως πολυ συγκεκριμενα φαγητα για μεγαλο χρονικο διάστημα ο μεταβολισμος αρχίζει και "υπνωτίζεται",αν μπορω να χρησιμοποισω αυτόν τον όρο.Όταν του δίνεις ένα ερεθισμα με διαφορετικες τροφες από τις συνηθεις και με περισσότερες θερμίδες αρχίζει και ενεργοποιείται ξανα.
Ειναι σαν τα αυτοκινητα που λεμε ότι πρεπει να τα "ξεμπουκωνουμε" που και που...Το θεωρω απαραίτητο αλλα 1-2 γευματα μια μερα της εβδομαδας (συνηθιζεται η Κυριακη όπου οι φιλικες μας συναναστροφες μας επιβαλλουν κατι τετοιο) και όχι μια μερα την εβδομαδα όλα τα γεύματα.
λογικο κ σωστο μου ακουγεται να κανεις ενα kick στο μεταβολισμο σου.να ξυπνησει λιγο. αλλα μεχρι τωρα στην παρουσα φαση θελω αλλα δεν μπορω να το κανω.ενοχες κ τυψεις.οποτε απο το να το φαω κ να με φαει ... αλλα δυστυχως αφηνω το μεταβολισμο του στη συνηθεια του:(:(:(
λογικο κ σωστο μου ακουγεται να κανεις ενα kick στο μεταβολισμο σου.να ξυπνησει λιγο. αλλα μεχρι τωρα στην παρουσα φαση θελω αλλα δεν μπορω να το κανω.ενοχες κ τυψεις.οποτε απο το να το φαω κ να με φαει ... αλλα δυστυχως αφηνω το μεταβολισμο του στη συνηθεια του:(:(:(
Εσενα θα σε βοηθησει και το Lipo 6,αφου ενας ρολος των θερμογεννητικων ειναι να κρατα ψηλα τον μεταβολισμο σε υποθερμιδικη διατροφη.
Παιδια νομίζω ότι είστε υπερβολικοι..
Το cheat meal χρειαζεται για συγκεκριμενους λόγους σε μια ακραία δίαιτα,όπως προαναφέρθηκε είναι επιβεβλημένο για να ξεμπλοκαρει ο μεταβολισμος,όταν τρως πολυ συγκεκριμενα φαγητα για μεγαλο χρονικο διάστημα ο μεταβολισμος αρχίζει και "υπνωτίζεται",αν μπορω να χρησιμοποισω αυτόν τον όρο.Όταν του δίνεις ένα ερεθισμα με διαφορετικες τροφες από τις συνηθεις και με περισσότερες θερμίδες αρχίζει και ενεργοποιείται ξανα.
Ειναι σαν τα αυτοκινητα που λεμε ότι πρεπει να τα "ξεμπουκωνουμε" που και που...Το θεωρω απαραίτητο αλλα 1-2 γευματα μια μερα της εβδομαδας (συνηθιζεται η Κυριακη όπου οι φιλικες μας συναναστροφες μας επιβαλλουν κατι τετοιο) και όχι μια μερα την εβδομαδα όλα τα γεύματα.
Συμφωνω εν μερη, σε αυτο! Ο μεταβολισμος, ισως κολησει αλλα αυτο ισως παρει παρα πολυ καιρο μεχρι να κολησει! Επισης αν τυχον κολλησει ο μεταβολισμος μας γιατι να μην του δωσουμε μια ''ωθηση'' με πολλες αλλα καθαρες θερμιδες? Επισης πιστευω οτι ολο αυτο ειναι ψυχολογικο και δεν εχει να κανει με τον μεταβολισμο! Καποιος θα φαει πχ το γλυκο του γιατι το εχει ψυχολογικα αναγκη, οχι ο μεταβολισμος του! Αυτη ειναι η αποψη μου! Δεν ξερω αν κανω λαθος!
Φιλικα παντα!
Εγώ πάντως τα γεύματα με ψωμί τα θεωρώ cheat, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και ολικής να είναι τα έχει μέσα αυτά.
Καταρχας, προσωπικα εχω να φαω ψωμι, εστω και ολικης, μηνες! Παρολα αυτα, πιστευω οτι αν καποιος παρει την πρωτεινη του απο το γιαουρτι και για υδατανθρακα επιλεξει μονο το ψωμι, και οχι κατι αλλο μαζι τοτε δεν θεωρηται cheat meal για εμενα, και ας εχει μεσα ζαχαρι,αλατι και ασπρο αλευρι κλπ κλπ
Ωπα μισό....
Ρε παιδιά εγω έχω καθημερινά ψωμί στη διατροφή μου που κάνω δίαιτα και δν έχω πρόβλημα... Η ενα σαντουιτσάκι στη σχολή ή ενα homemade hamburger μετά την προπόνηση το χτυπάω... Τόσο λάθος είναι ??
Εσενα θα σε βοηθησει και το Lipo 6,αφου ενας ρολος των θερμογεννητικων ειναι να κρατα ψηλα τον μεταβολισμο σε υποθερμιδικη διατροφη.
:greenalien: ναιιιι
Εγώ ψήφισα ναι, όταν χρειάζεται και προσέχω μαζί!! :green:
Εννοώ ότι ΜΟΝΟ όταν πραγματικά έχω επιθυμία για κάτι και δεν μπορώ να αντισταθώ το τρώω, αλλά όχι υπερβολές και προσπαθώ να είναι όσο λιγότερο cheat γίνεται (σε ποσότητα κ ποιότητα)!
Πιστεύω ότι αν φάω κάτι μικρό (πχ. μια σοκοφρέτα) κάθε 10-15 μέρες (όποτε θελήσω) ενώ ακολουθώ αυστηρή διατροφή όλες τις άλλες μέρες, δεν χάλασε ο κόσμος!
Προτιμήστε το ψωμί ολικής αλέσεως γιατί προσφέρει περισσότερες φυσικές βιταμίνες και φυτικές ίνες, αλλά και γιατί είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όπως η δυσκοιλιότητα, οι καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και η υπερχοληστεριναιμία. O λόγος είναι κυρίως οι φυτικές ίνες που περιέχει. Σύμφωνα με έρευνες, το μαύρο ψωμί ίσως συμβάλλει στην προστασία του παχέος εντέρου από καρκίνο. Aκόμη, το συνιστούν οι διαιτολόγοι σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα για απώλεια βάρους, γιατί χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, προκαλεί αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε εύκολα.
Θρεπτικάσυστατικάανά30γρ(1 φέτα)
Λευκόψωμί Πολύσπορο Σικάλεως Oλικήςαλέσεως
Θερμίδε 70 79 61 68
Yδατάνθρακες (γρ.) 1 17 13 13
Πρωτεΐνες (γρ.) 2 2,9 2,3 2
Λιπαρά (γρ.) 1 0,4 0,3>/td> 0,7
Φυτικές ίνες (γρ.) 0,6 1,7 0,7 2
Nάτριο (mg) 194 182 139 142
πηγη:.vita.gr
Littlejohn
03-05-10, 14:58
Χωρίς cheat meal, να ξέρετε ότι υποβαθμίζετε την απόδοση της διατροφής σας. Για μένα είναι από τα σημαντικότερα διατροφικά ``εργαλεία`` για να κρατιέται ο μεταβολισμός μέσα ``στις ροπές``.
Και φυσικά το cheat δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα σαβούρα. Υπάρχουν και πιο έξυπνες και σωστές επιλογές...
Rise above
03-05-10, 16:34
όταν τρως πολυ συγκεκριμενα φαγητα για μεγαλο χρονικο διάστημα
προσδιόρισε το μεγάλο χρονικό διάστημα αν μπορείς, ας πούμε για παράδειγμα σε μια δίαιτα 2 μηνών ποσα cheat θα έβαζες μέσα ?
Χωρίς cheat meal, να ξέρετε ότι υποβαθμίζετε την απόδοση της διατροφής σας. Για μένα είναι από τα σημαντικότερα διατροφικά ``εργαλεία`` για να κρατιέται ο μεταβολισμός μέσα ``στις ροπές``.
Και φυσικά το cheat δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα σαβούρα. Υπάρχουν και πιο έξυπνες και σωστές επιλογές...
Για πρότεινε μας καμία ρε John....:P
Polyneikos
03-05-10, 18:20
προσδιόρισε το μεγάλο χρονικό διάστημα αν μπορείς, ας πούμε για παράδειγμα σε μια δίαιτα 2 μηνών ποσα cheat θα έβαζες μέσα ?
Μετα από 2 εβδομαδες αυστηρης δίαιτας (μιλαω για ζυγισμενα που παίζεις οριακα με τις θερμίδες σου) ο μεταβολισμος αρχίζει και προσαρμόζεται οπότε θελει το καλοπιασμα του για να συνεχισει να ανταποκρίνεται...
Όπως εξηγησα και πιο πανω ενα γευμα την εβδομαδα είναι μια χαρα,ενταξει τωρα μην φανταστει καποιος ότι σε αυτο το γευμα πρεπει να φαει και 3000 θερμίδες,απλα να φαει κατι το διαφορετικο ως προς τα υλικα και τον τρόπο μαγειρεματος και περισσότερο θερμιδογόνο...
Το σωμα θα αιφνιδιαστει και θα τουρμπίσει προκειμενου να μεταβολίσει τις "ξενες" τροφες ως προς το καθιερωμενο διατροφολογιο του...
Αυτα είναι γνωστα κ δοκιμασμενα παιδια,δεν τα βγαζω από το μυαλό μου,προφανως...
Και επίσης γνωστο είναι ότι το σωμα απαξ και αποκτήσει σωστες διατροφικες συνηθειες δεν χαλαει από μια φορα,αλίμονο !!
τελικα θα το φαω ... μιας και του βαζω 100αρα βενζινη θα το ξεμπουκωσω κ γω ...ολο πρωτη δευτερα ....εμα ναι.....
Polyneikos
03-05-10, 19:16
Επίσης προσοχη στην μονοφαγία γιατί δεν ανταποκρίνεται επ΄απειρον,θελει αλλαγες στις τροφες.
Rise above
03-05-10, 19:35
Μετα από 2 εβδομαδες αυστηρης δίαιτας (μιλαω για ζυγισμενα που παίζεις οριακα με τις θερμίδες σου) ο μεταβολισμος αρχίζει και προσαρμόζεται οπότε θελει το καλοπιασμα του για να συνεχισει να ανταποκρίνεται...
Όπως εξηγησα και πιο πανω ενα γευμα την εβδομαδα είναι μια χαρα,ενταξει τωρα μην φανταστει καποιος ότι σε αυτο το γευμα πρεπει να φαει και 3000 θερμίδες,απλα να φαει κατι το διαφορετικο ως προς τα υλικα και τον τρόπο μαγειρεματος και περισσότερο θερμιδογόνο...
Το σωμα θα αιφνιδιαστει και θα τουρμπίσει προκειμενου να μεταβολίσει τις "ξενες" τροφες ως προς το καθιερωμενο διατροφολογιο του...
Αυτα είναι γνωστα κ δοκιμασμενα παιδια,δεν τα βγαζω από το μυαλό μου,προφανως...
Και επίσης γνωστο είναι ότι το σωμα απαξ και αποκτήσει σωστες διατροφικες συνηθειες δεν χαλαει από μια φορα,αλίμονο !!
got it:thumbup:
και κάτι τελευταίο το ίδιο ισχύει για μένα ας πούμε που από το 10% 8έλω να παο στο 8% και για τον άλλον που από το 5% θέλει να πάει στο 4% ? η εκεί αλλάζουν τα δεδομένα
Polyneikos
03-05-10, 20:26
Ως προς το cheat meal;;Το 8% γενικα είναι εφικτο με την σχετική προσπαθεια παντα,τωρα θες να φτασεις πλεον σε 4% είναι πολύ δύσκολο χωρίς χημικη υποστήριξη και αν μπορείς να το καταφέρεις,εκει θεωρω ότι δεν παίζεις απλα με cheat meal αλλα και με άλλα τρυκ,όπως κυκλική λήψη υδατανθρακα ,high & low,γενικα εκει θελει ξεγελασμα ο μεταβολισμος σου γιατί του έχεις στερησει πολλά και για πολύ καιρο και οι ταχύτητες του έχουν πεσει πολύ .
Πίστευω ότι καποιος αγωνιστικος θα μπορεί να μας πει πολλα σε αυτόν τον τομεα.
Επίσης προσοχη στην μονοφαγία γιατί δεν ανταποκρίνεται επ΄απειρον,θελει αλλαγες στις τροφες.
Τ' ακούς γιατρε; Ναι ναι Levrone, εσένα λέω. Φτάνει πια με τη κότα και τη πατάτα. :thumbup:
Σχετικά με αυτό, αν αλλάζουμε ένα γευμα κάθε 5-6 εβδομάδες είναι οκ? Δουλευει?
Polyneikos
04-05-10, 08:43
Θεωρω ότι καθε 5-6 εβδομαδες πρεπει να αλλαζουμε τις πηγες υδατανθρακων και πρωτεϊνης κατα σημαντικο ποσοστο στα γευματα μας,ενα γευμα δεν πιστευω οτι αρκει.
Θεωρω ότι καθε 5-6 εβδομαδες πρεπει να αλλαζουμε τις πηγες υδατανθρακων και πρωτεϊνης κατα σημαντικο ποσοστο στα γευματα μας,ενα γευμα δεν πιστευω οτι αρκει.
Συμφωνω!!
Εγω βασικα κανω κατι το οποιο ναι μεν ειναι λαθος αλλα μπορει να δουλεψει και σωστα.Κανεις ενα πλανο θερμιδων και διατροφικων στοιχειων,κανε ακομα ενα η και δυο αφου πηγες υδατανθρακων και ειδικα πρωτεινης εχουμε επιλογες.Να τρως το ιδιο ανα 2η η ανα 3η μερα.Οχι καθε μερα το ιδιο.Το λαθος μου ειναι οτι δεν μετρω θερμιδες,παω στην τυχη αλλα επειδη εχω πολυ λιπος μεχρι στιγμης δουλευει,αν κολλησω τοτε θα κατσω να μετρησω.
Littlejohn
04-05-10, 13:06
Κανονικά πιστεύω ότι οι τροφές πρέπει να αλλάζουν κάθε ημέρα (εάν είναι δυνατό) ή έστω κάθε δέυτερη...
Εγώ για πηγή πρωτείνης, εναλλάσω κοτόπουλο, ψάρι-θαλασσινά, μοσχάρι.
Στους υδατάνθρακες τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα ,μιας και οι επιλογές είναι σχετικά περιορισμένες (τουλάχιστον γι`μένα που έχω πρόβλημα με το ρύζι και το ψωμί ολικής). Εκεί συνήθως εναλλάσω πατάτα ψητή με πατάτα βραστή και κολοκύθι μπάτερνατ (εποχικά).
-------------------------------------------------------------
Στις υψηλές ημέρες (μιας και κάνω carb cycling) θα κάνω load με μακαρονάδα με κιμά ή σπιτικό πουρέ πατάτας με κοκκινιστό κουνέλι.
Τον πουρέ με το κουνέλι (αν ετοιμαστεί σωστά) το συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν καθαρό cheat meal (μιας και με ρωτήσατε περί έξυπνων cheat επιλογών)...
Littlejohn μπορείς να προσθέσεις και την γλυκοπατάτα στη διατροφή σου.
Littlejohn
04-05-10, 13:15
Όποτε βρίσκω γλυκοπατάτα (κυρίως χειμώνα), πέρνω. Είναι από τις αγαπημένες μου τροφές...
Αλλά εδώ που είμαι, δεν βρίσκω όσο συχνά θα ήθελα...
Όπως και με την καμμία δεν μπορώ να βρώ yams, που είναι η κορυφαία πατάτα για διατροφή...
Από φθινόπωρο που θα βρίσκομαι εκτός, πιστεύω ότι το μενού μου θα διευρυνθεί αρκετά, μιας και βρίσκεις τα πάντα εκεί...
Λοιπόν το κάνω το πείραμα τώρα... μόλις έφαγα μια πίτσα (λευκό ψωμί, διάφορα κρεατικά, γκούντα) και ένα ποτήρι coca. Είχα πάνω από χρόνο να τα αγγίξω αυτά (για να πω την περίεργη αλήθεια, ούτε τώρα που τα έφαγα δε με συγκίνησαν!), οπότε αν αυτή η τακτική "ταρακουνά" το μεταβολισμό, στη δική μου περίπτωση θα πρέπει να είναι αρκετά εμφανής στη συνέχεια.
Θα προσπαθήσω να ενημερώσω για τα αποτελέσματα (κρατάω όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους σταθερές, πέρα από λίγη καφεΐνη που έχω αρχίσει να βάζω στη διατροφή μου).
κανω χαμηλοθερμιδικη καπου στην βδομαδα.τσιτ μιλ δεν μπορω να πω οτι κανω τρελα πραγματα.λογω του οτι οι θερμιδες συντηρισεις μαζι με τν παρααγοντα προπονηση ειναι καπου στις 2900 μου φαινονται πολυ λιγες.κανω κατι που δουλεψε σε εμενα περσι.δν υπολογιζα θερμιδες τιποτα αλλα ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.
κοβω μεν θερμιδες αν θελω ομως τσιτ μιλ μια μερα παρα πολυ θατ κανω.δν παιζει να τ στερηθω.και το περιεργο ειναι οτι δουλευω σε εστιατοριο.που εχει καταλογο ασ πουμε π.χ 60 πιατα και οσο καιρο δουλευω κοντα 6 μηνες δν εχω φαει τιποτα αλλο εκτος απο ψητα.που και που χτυπαω και καμια κασεροπιτα ομωσ<!
stamthedrum
11-05-10, 19:41
Μόνο όταν χρειάζεται. Δηάδή γενέθλια, γενέθλια, κεράσματα, τέλος εξεταστικής, γάμοι φίλων κλπ. Και τότε όμως προσπαθώ απλά να "κλέβω" όσον αφορά την ποσότητα, π.χ. αντί να φάω μια μπριζόλα θα φάω 3 και ίσως πιω και λίγο αλκοόλ. Αλλά υπερβολές του στυλ πίτσα, παγωτό, κρέπα, βάφλα κλπ όχι. Μόνο αφού χάσω όσο θέλω και περάσω σε συντήρηση/όγκο. Αν μπορούσα δε θα έκανα καθόλου, δε νιώθω πως μου λείπει κάτι (να 'ναι καλά η Myofusion :green: ). Κι άλλωστε, η πείρα με έχει διδάξει πως και τις λίγες φορές που θα ξεφύγω πραγματικά μετά το μετανιώνω, οπότε χάνει και λίγο το νόημά του το cheat...