Επιστροφή στο Forum : Το άθλημα της άρσης βαρών
Το άθλημα της άρσης βαρών (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=917)
Ίσως το καλύτερο, (εάν όχι το μόνο) ΕΛΛΗΝΙΚΟ άρθρο που έχω διαβάσει για την άρση βαρών!
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά!!!!!! :army2: :army2: :army2:
Congrats! :)
Aν κ όχι πολυ σχετικό με το bb αλλα όμως είναι ένα αθλήμα δύναμης οπότε δεν θα μπορούσε να μην μπει ένα τέτοιο άριστο άρθρο!
Congrats Elliot, perfecto!!!
Gt
Πολύ ωραίο άρθρο,μπράβο. :army2:
Καλησπερα σε ολους
ευχαριστω πολυ παιδια για τα καλα σας λογια οπως ειπε και ο αγαπητος Gasturb ειναι ενα αθλημα δυναμης και ταχυτητας και απαιτει τρομερη αυτοσυγκεντρωση για την ενεργοποιηση των καθε φορα απαιτουμενων μυικων ομαδων-οπως ακριβως και στην σωματικη διαπλαση!!!
Για να επιτυχεις στην αρση βαρων υψηλες αποδοσεις οπως και στη σωματικη διαπλαση πρεπει να εισαι αρμονικα ανεπτυγμενος και δυνατος σε ολους τους μυες!!!
Μπορει βεβαια το σωμα που πλαθεις στην αρση βαρων απο μερικους να χαρακτηριζεται αντιαισθητικο με τους αναπτυγμενους τετρακεφαλους και γλουτιαιους και ελαφρα λορδωση αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο και εξαρταται βεβαια πως θα δουλεψει ο καθε αθλητης το σωμα του!!
αντιαισθητικο ναι ισως να ειναι αλλα μαλλον παιζει ρολο οτι πολοι ειναι κοντοι στην αρση βαρων(λογικα επειδη το κεντρο βαρους βοηθαει καλυτερα τους κοντους στο αθλημα)αλλα αν εβλεπες εναν πιο ψηλο να κανει αρση βαρων μπορει να ειχε πιο ωραιο σωμα.....οπως και για μερικους οι bodybuilders ειναι ασχημοι(δεν συμφωνω) αλλα ο wolf παρολο που ηταν φουσκα αρεσε σε ολουσ!(+σε μενα)
flexwheeler99
13-05-08, 18:08
αντιαισθητικο ναι ισως να ειναι αλλα μαλλον παιζει ρολο οτι πολοι ειναι κοντοι στην αρση βαρων(λογικα επειδη το κεντρο βαρους βοηθαει καλυτερα τους κοντους στο αθλημα)αλλα αν εβλεπες εναν πιο ψηλο να κανει αρση βαρων μπορει να ειχε πιο ωραιο σωμα.....οπως και για μερικους οι bodybuilders ειναι ασχημοι(δεν συμφωνω) αλλα ο wolf παρολο που ηταν φουσκα αρεσε σε ολουσ!(+σε μενα)
Το υψος δε παιζει ρολο αποτι φαινεται.Και οι ψηλοι κανουν παγκοσμια.Ενας απο τους μυθους της αρσης.
Ουτε κονταινεις.Δε μπορεις να αλλαξεις το DNA βαζοντας κιλα πανω σου για μικρα χρονικα διαστηματα.
TRIANTAFYLLOU
13-05-08, 20:42
Συμφωνώ δεν κονταίνεις απλά ευνοούνται αυτοι που έχουν κοντά άκρα είναι θέμα μοχλών κάνουν μικρότερη διαδρομή άρα πιο εύκολα φέρνουν το βάρος πάνω απ το κεφάλι.
τώρα το είδα, πολύ καλό :clap:
Πολύ καλό άρθρο.:clap::clap::clap::clap:
Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο άθλημα και περισσότερο μου αρέσει το αρασέ.
Εχω προσπαθήσει να μάθω (μόνο με τη μπάρα) αλλά δεν τα έχω καταφέρει.
Ισως να αφιερώσω μια μέρα στο γυμναστήριο με την βοήθεια κάποιου που ξέρει και ύστερα από εκτενέστερη μελέτη του συγκεκριμένου άρθρου, να μάθω την κίνηση.
nOWcrqOSevs
sorry για το off topic, αλλά κάθε φορά που το βλέπω, ανατριχιάζω... :bowdown::bowdown:
Εχεις απόλυτο δίκιο. Είναι Θεός.:bowdown::bowdown::bowdown:
Εχεις απόλυτο δίκιο. Είναι Θεός.:bowdown::bowdown::bowdown:
Οχι ο Πυρρος Δημας ειναι :P
Polyneikos
18-08-10, 00:19
Φοβερο το αρθρο παιδια,τωρα το διαβασα ολοκληρωμενο!!(Καλλιο αργα παρα ποτε!! :green::green:) :clap::clap:
Devil Randime
18-08-10, 00:25
nOWcrqOSevs
sorry για το off topic, αλλά κάθε φορά που το βλέπω, ανατριχιάζω... :bowdown::bowdown:
Αυτο ποια χρονια ήταν? Σε Ολυμπιαδα ήταν??? :unsure:
Polyneikos
18-08-10, 00:31
1996,το γραφει νομιζω..
Αυτο ποια χρονια ήταν? Σε Ολυμπιαδα ήταν??? :unsure:
Νομίζω ότι είναι το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό του στην Ατλάντα το 96. Ο Δήμας ήταν τεράστια έμπνευση για πολύ κόσμο να αρχίσει τα βάρη και τον αθλητισμό τότε. Έχω στο αρχείο μου μία προπόνηση του εκείνη την εποχή που έκανε μπροστινά βαθιά με 180 κιλά σα να είναι πούπουλο , ούτε ένας μορφασμός και μετά τα πήγαινε και βόλτα 3-4 μέτρα ακόμα πιο άνετα για να τα βάλει στους ορθοστάτες.