PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπανάνα ψητή!



eri_87
06-09-10, 02:38
Η βασική ιδέα είναι ότι κόβουμε τη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και με τη φλούδα την βάζουμε σε ένα πιάτο και μετά την ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.... Θέλει περίπου 2-3 λεπτά, ώσπου να δούμε ότι μαλάκωσε τελείως!

Από μόνη της είναι γλυκιά η μπανάνα, αλλά από κει και πέρα ανάλογα τις ορέξεις του καθενός μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, σταφίδες, καρύδια τριμμένα, κ.ά.!

Για αλλαγή (αλλά και λιγούρες) μια χαρά ιδέα είναι! :turtle:

geo28
06-09-10, 02:51
μαλιστα,,,:toast:..την τρωμε μαζι με τη φλουδα?:unsure:..προφανως και οχι,τι μλκια ειπα..αλλα γιατι την βαζουμε μαζι..?

StefPat
06-09-10, 02:59
γιατί θα χαλάσει το σχήμα μετά τελείως κι θα την μαζεύεις με το κουταλάκι :P λογικά..

Devil Randime
06-09-10, 03:53
γιατί θα χαλάσει το σχήμα μετά τελείως κι θα την μαζεύεις με το κουταλάκι :P λογικά..

Ωραιο συνταγη αυτη για ψητη μπανανα. Εχω δοκιμασει και ειναι πολυ νοστιμη! Με τη φλουδα ψήνεται παιδιά...

edit: νομιζω παντως πως αν τυλιξετε τη μπανανα σε ενα αλουμινοχαρτο και χωρις τη φλουδα μπορειτε να τη βάλετε στο φούρνο..

eri_87
06-09-10, 12:55
γιατί θα χαλάσει το σχήμα μετά τελείως κι θα την μαζεύεις με το κουταλάκι :P λογικά..
:thumbup::thumbup::thumbup:



edit: νομιζω παντως πως αν τυλιξετε τη μπανανα σε ενα αλουμινοχαρτο και χωρις τη φλουδα μπορειτε να τη βάλετε στο φούρνο..
Κι έτσι γίνεται λογικά, αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία!:green:

vAnY
06-09-10, 13:07
Thank you Eri!! :thumbup:

εγω εχω να προτεινω μια ακομα πιο light συνταγη:P:P

Προθερμενετε το φουρνο στους 180 βαθμους.
Τη μπανανα με τη φλουδα τη τυλιγετε σε μια στρωση αλουμηνοχαρτο,
μετα με ενα μαχαιρι την κοβετε κατα μηκος να την ανοιξετε,
εκει χωνετε κομματακια σοκολατας υγιειας σε ολο το μηκος,
Βαζετε τη μπανανα σε ενα ταψακι στο φουρνο για κανα δεκαλεπτο,
Μετα τη βγαζετε και με ενα κουταακι τρωτε το μιγμα σοκολατας μπανανας που εχει γινει σαν κρεμα.... :thumbup:
15479

eri_87
06-09-10, 13:55
Thank you Eri!! :thumbup:

εγω εχω να προτεινω μια ακομα πιο light συνταγη:P:P

Προθερμενετε το φουρνο στους 180 βαθμους.
Τη μπανανα με τη φλουδα τη τυλιγετε σε μια στρωση αλουμηνοχαρτο,
μετα με ενα μαχαιρι την κοβετε κατα μηκος να την ανοιξετε,
εκει χωνετε κομματακια σοκολατας υγιειας σε ολο το μηκος,
Βαζετε τη μπανανα σε ενα ταψακι στο φουρνο για κανα δεκαλεπτο,
Μετα τη βγαζετε και με ενα κουταακι τρωτε το μιγμα σοκολατας μπανανας που εχει γινει σαν κρεμα.... :thumbup:
15479

Ε ναι, αυτή είναι πιο λαιτ! :rolf:
Ήθελα να γράψω ότι εκτός από μέλι πάει κ λιωμένη κουβερτούρα, αλλά είπα να μην ανάψω φωτιές!
Αφού πήρε τέτοια τροπή το θέμα...το λέω!:green:

J.S.
13-10-10, 10:50
καλημερα καταρχας ! ! ! αν ψησουμε τη μπανανα δε χανει θρεπτικα συστατικα???

mekefi
13-10-10, 12:14
να πω κι εγω μια παραλαγη
μπανανα στο τηγανι,χωρς λαδι εννοειται
κομενη στα δυο,με κανελα και ενα καπακι βοτκα
Θεικο!!!!
βεβαια αυτο ειναι αν εχεις "παρεα" οχι για σνακ

J.S.
15-10-10, 23:09
ΤΑ θρεπτικα συστατικα δεν επιρεαζονται???

eri_87
16-10-10, 17:20
ΤΑ θρεπτικα συστατικα δεν επιρεαζονται???
Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζονται με το ψήσιμο! Αν γνωρίζει κανείς ας μας πει..