PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως τρωω εγω τον τονο :)



trans
09-07-11, 02:06
Λοιπον δεν τρωω τον τονο σε κονσερβα ουτε σε σαλατα,δοκιμασα πριν καιρο μια συνταγη και ηταν πολυ ωραιο...
Παιρνουμε ενα μεγαλο μπολ,το γεμιζουμε μεχρι τη μεση με βρωμη...στη συνεχεια ανοιγετε μια κονσερβα τονο,βγαζετε το νερο και το ριχνετε στη βρωμη...τελος ριχνετε στο μιγμα ενα αυγο και ψιλοκομμενο κρεμμυδι...ανακατευετε καλα και ριχνετε το μιγμα στο τηγανι...το τηγανιζετε με ελαιολαδο και ειναι ετοιμο...εγω το χωριζω σε 2 μεριδες και τρωω και μια σαλατα με καθε μεριδα :)

Stauros'76
09-07-11, 03:13
εγω τον βαζω σε ενα μπωλ μαζι με μισο αβοκαντο και τα λιωνω με ενα πιρουνι μαζι να γινει "πατε" που λεμε και κατεβαινει πολυ ευχαριστα,παυει να ειναι στεγνος,κανει και για κετο διαιτα αυτο.

pizzass
11-07-11, 00:24
trans με εψησε πολυ ασχημα η εκδοχη σου :thumbup: εκτος που φαινεται γευστικοτατο με τη βρωμη παιρνεις και υδατανθρακα οποτε εισαι κομπλε ! θα το δοκιμασω σιγουρα :thumbup:

sadistic
11-07-11, 00:45
εγω θα το δοκιμασω αυριο.κανονισε να ειναι καλο...:P

trans
11-07-11, 20:25
Καλο ειναι αν το ετοιμασεις καλα :P...παντως για μενα ειναι πολυ πολυυυυυυ καλο :)

Napakos
11-07-11, 20:35
Λοιπον δεν τρωω τον τονο σε κονσερβα ουτε σε σαλατα,δοκιμασα πριν καιρο μια συνταγη και ηταν πολυ ωραιο...
Παιρνουμε ενα μεγαλο μπολ,το γεμιζουμε μεχρι τη μεση με βρωμη...στη συνεχεια ανοιγετε μια κονσερβα τονο,βγαζετε το νερο και το ριχνετε στη βρωμη...τελος ριχνετε στο μιγμα ενα αυγο και ψιλοκομμενο κρεμμυδι...ανακατευετε καλα και ριχνετε το μιγμα στο τηγανι...το τηγανιζετε με ελαιολαδο και ειναι ετοιμο...εγω το χωριζω σε 2 μεριδες και τρωω και μια σαλατα με καθε μεριδα :)


αν ειμαστε σε διαιτα καλο ειναι να τον ξεπλενουμαι τον τονο σε ενα σουρωτηρι για να ξεπλυθει απο το αλλατι...μια κονσερβα τονο εχει 1γρ αλατι..δεν νομιζω να ωφελει τοσο σε διαιτα..κατα τα αλλα μια χαρα συνταγη φενεται..

nopantas
11-07-11, 21:33
αν ειμαστε σε διαιτα καλο ειναι να τον ξεπλενουμαι τον τονο σε ενα σουρωτηρι για να ξεπλυθει απο το αλλατι...μια κονσερβα τονο εχει 1γρ αλατι..δεν νομιζω να ωφελει τοσο σε διαιτα..κατα τα αλλα μια χαρα συνταγη φενεται..

+1

trans
15-07-11, 01:10
Πραγματικα μεχρι να μαθω να το μαγειρευω ηταν απαισιο...τωρα ομως το απολαμβανω και με το παραπανω :P

Mimas88
11-09-11, 00:05
Φίλε πραγματικά πολύ ωραία συνταγή, μια ερώτηση προς όσους το έχουν δοκιμάσει, έχετε σκεφτεί να βάλετε παραπάνω ασπράδια?? κολάει με τον τόνο??

xrisbud
11-09-11, 19:35
Λοιπον δεν τρωω τον τονο σε κονσερβα ουτε σε σαλατα,δοκιμασα πριν καιρο μια συνταγη και ηταν πολυ ωραιο...
Παιρνουμε ενα μεγαλο μπολ,το γεμιζουμε μεχρι τη μεση με βρωμη...στη συνεχεια ανοιγετε μια κονσερβα τονο,βγαζετε το νερο και το ριχνετε στη βρωμη...τελος ριχνετε στο μιγμα ενα αυγο και ψιλοκομμενο κρεμμυδι...ανακατευετε καλα και ριχνετε το μιγμα στο τηγανι...το τηγανιζετε με ελαιολαδο και ειναι ετοιμο...εγω το χωριζω σε 2 μεριδες και τρωω και μια σαλατα με καθε μεριδα :)


από τη στιγμή που το πετάς στο τηγάνι, άντε γειά. Καμένο λάδι = Κορεσμένο λίπος.
το τρως με λαδολέμονο και πατάτα βραστή ή ρύζι και είσαι κομπλέ.

Txc
11-09-11, 19:45
Εγω παιρνω την κονσερβα, την ανοιγω, χυνω το νερακι και καλη μας ορεξη...

Απλα πραγματα...

Το ιδιο και με την βρωμη, με το κουταλι απο την συσκευασια, ουτε πιτακια, ουτε τιποτα...

Εδω δες συνταγες, πολυ καλομαθημενοι ειστε μου φαινετε...

vill@g3r
11-09-11, 20:17
οπως ειπε κ ο ναπακος(π ειναι κ τουμπανοκομματιας,τν ξερω γ αυτο τ λεω)!!ξεπλενεις τν τονο βαζεισ 1κσ λαδι,λεμονι,λιγο ριγανη κ συνοδευεισ μ πατατα η ρυζακι!!κομπλε!!απλο κ γρηγορο!!

pan0z
11-09-11, 20:31
Εγω παιρνω την κονσερβα, την ανοιγω, χυνω το νερακι και καλη μας ορεξη...

Απλα πραγματα...

Το ιδιο και με την βρωμη, με το κουταλι απο την συσκευασια, ουτε πιτακια, ουτε τιποτα...

Εδω δες συνταγες, πολυ καλομαθημενοι ειστε μου φαινετε...

αν κανεις μια διατροφη με τα ιδια φαγητα επι 1.5 χρονο ναι πρεπει να βαζεις και μερικα μικροπραγματα ή να κανεις κατι διαφορετικο ωστε να μην το σηχαθεις.

tyler_durden
11-09-11, 21:10
δεν εχω διαθεση να κανω διαφημιση,αλλα ιδου το βραδυνο μου

http://www.riomare.gr/index.php?module=content&action=product&id=002001003&cid=174

xrisbud
12-09-11, 11:21
Εγω παιρνω την κονσερβα, την ανοιγω, χυνω το νερακι και καλη μας ορεξη...

Απλα πραγματα...

Το ιδιο και με την βρωμη, με το κουταλι απο την συσκευασια, ουτε πιτακια, ουτε τιποτα...

Εδω δες συνταγες, πολυ καλομαθημενοι ειστε μου φαινετε...

το κρέας το βράζεις ή τρως την αγελάδα όπως είναι;

Txc
12-09-11, 11:27
το κρέας το βράζεις ή τρως την αγελάδα όπως είναι;

To ψηνω αλλα οχι πολυ, θελω και να εχει και λιγο αιμα...
Ο τονος στην κοσερβα δεν ειναι ωμος για να ξερεις. Εχει μαγειρευτει στον ατμο...

Jumaru
12-09-11, 11:50
προσωπικά τον ζεσταίνω στο αντικολλητικό και μετά λίγο πριν τον βγάλω πετάω μέσα και ρύζι ή μακαρόνια (που έχω έτοιμα) να πάρουν και αυτά μαζι μια θερμοκρασία και το βγάζω.

venom1987
13-09-11, 01:20
εγω η τονο των 250 σε νερο με καλαμποκι και μπολικο λεμονι

ή

τονο μικρο σε νερο με μακαρονια ολικης και ντοματα λιωμενη κολαση και light........