PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξετάσεις αίματος & ούρων.Σελίδες : [1] 2 3

sTeLaKoS
27-12-09, 04:23
Όσο καιρό είμαι στο φόρουμ δεν έχω δει να υπάρχει κάποιο άρθρο σχετικά με τις κανονικές τιμές στις εξετάσεις αίματος και ούρων. Μιας και πρόσφατα έκανα αρκετές αναζητήσεις στο διαδίκτυο είπα να σας παραθέσω κάποια πράγματα που βρήκα.

Check Up 1 / 5 : Γενική Αίματος

Γιατρός δε σημαίνει το να μπορείς να διαβάζεις κάποια αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων. Οι φυσιολογικές τιμές είναι από δίπλα. Αυτό μπορεί να το κάνει και ένα κομπιούτερ. Ή και ένα blog. Αυτό που θα κάνω εδώ δηλαδή. Γιατρός σημαίνει το να μπορείς να ερμηνεύεις τα αποτελέσματα με βάση την κλινική εικόνα του ασθενή. Να "εκτιμάς" τη σοβαρότητα, αν υπάρχει. Ωστόσο, θεωρώ πολύ "φτηνό" το να ρωτάς στο γιατρό σου "τι έχω?" και να του κοτσάρεις κατευθείαν στη μάπα ένα κάρο εξετάσεων. Σωστός είναι ο γιατρός που πρώτα θα σε δει και θα σε εξετάσει και μετά θα σε στείλει για εξετάσεις. Δεν είναι σωστός αυτός που με το καλημέρα θα σε ξαποστείλει στο πλησιέστερο διαγνωστικό κέντρο. Επίσης, καλός γιατρός δεν είναι αυτός που θα δώσει τις περισσότερες εξετάσεις. Σε αυτήν την ενότητα θα σας φέρω σε επαφή με τις αιματολογικές εξετάσεις και σε επόμενες "συνεδρίες" μας θα σας εξηγήσω και τις βιοχημικές, αλλά και τις ορμονολογικές εξετάσεις. Πάμε λοιπόν...

Η μέτρηση του αριθμού των ερυθροκυττάρων (ερυθρών αιμοσφαιρίων), της αιμοσφαιρίνης, των λευκών και των αιμοπεταλίων, καθώς και ο καθορισμός των αιματολογικών δεικτών και ο τύπος των λευκών, είναι οι συχνότερα ζητούμενες εξετάσεις από τους κλινικούς γιατρούς.

ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ (Ht)

Με τον αιματοκρίτη αποδίδεται το % ποσοστό του όγκου των ερυθρών αιμοσφαιρίων (ερυθροκυττάρων) στο συνολικό όγκο του αίματος. Σα να λέμε "πόσο πυκνό είναι το αίμα".

Φυσιολογικές τιμές
- Στους άνδρες = 40 - 54 %
- Στις γυναίκες = 36 - 48 %

Αυξημένες τιμές Ht παρατηρούνται:
1) στην αιμοσυμπύκνωση = αφυδάτωση (π.χ. σε πυρετό), καταπληξία (shock)
2) στη δευτεροπαθή ερυθροκυττάρωση (π.χ. στους καπνιστές, διαβίωση σε υψόμετρο)
3) στην αληθή πολυκυτταραιμία

Ελαττωμένες τιμές Ht παρατηρούνται:
1) στις αναιμίες
2) στην αιμοαραίωση (κατακράτηση υγρών, οιδήματα)
3) σε λοιμώξεις (μπορεί να συμβεί και το αντίθετο)
4) στις περισσότερες αιματολογικές παθήσεις
5) σε παθήσεις των νεφρών
6) ιδιοσυστατικά (χωρίς κανένα παθολογικό υπόστρωμα, κληρονομικό συνήθως)


ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ (Hb)

Η αιμοσφαιρίνη βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια και μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς, ενώ μεταφέρει το διοξείδιο του άνθρακα αντίστροφα στη διαδρομή αυτή (η λεγόμενη "ανταλλαγή αερίων").

Φυσιολογικές τιμές
- Στους άνδρες = 13,5 - 17,5 g/dL (g%)
- Στις γυναίκες = 11,5 - 15,5 g/dL (g%)

Ελαττωμένη αιμοσφαιρίνη σημαίνει αναιμία, ενώ αυξημένες τιμές σημαίνουν δευτεροπαθή ερυθροκυττάρωση (σπάνια αληθή πολυκυτταραιμία). Ψευδώς ελαττωμένη μπορεί να βρεθεί σε ατελή μίξη του δείγματος αίματος με το αντιπηκτικό ή αιμοληψία από φλέβα στην οποία χορηγείται ορός.

ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ (RBC)

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια παράγονται στο μυελό των οστών και έχουν μέσο όρο ζωής περίπου 120 μέρες. Κύρια λειτουργία τους είναι η μεταφορά του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της αιμοσφαιρίνης που περιέχουν. Αυξάνεται και ελαττώνεται στις ίδιες καταστάσεις με τον αιματοκρίτη.

Φυσολογικές τιμές
- Στους άνδρες = 4,4 - 6 εκατομμύρια/mm3 (10^12η/L)
- Στις γυναίκες = 3,9 - 4,9 εκατομμύρια/mm3 (10^12h/L)


ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

@ Μέσος όγκος ερυθροκυττάρων (Mean Corpusclular Volume, MCV) = Εκφράζει τη μέση τιμή του όγκου των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Δηλαδή το "πόσο μεγάλα" είναι τα ερυθροκύτταρά μας. Ο MCV είναι χρήσιμος στο διαχωρισμό των αναιμιών. Αυξάνεται στις μεγαλοβλαστικές αναιμίες και στα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Ελαττώνεται στις σιδηροπενικές αναιμίες, στις θαλασσαναιμίες (μεσογειακές) και στις αναιμίες των χρόνιων παθήσεων.

Φυσιολογικές τιμές = 85 - 95 fL

@ Μέση περιεκτικότητα αιμοσφαιρίνης κατά ερυθρό (Mean Corpuscular Haemoglobin, MCH) = Εκφράζει τη μέση ποσότητα αιμοσφαιρίνης που περιέχεται πάνω σε κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο. Αυξάνεται και ελαττώνεται στις ίδιες καταστάσεις με τον MCV.

Φυσιολογικές τιμές = 27 - 34 pg

@ Μέση πυκνότητα αιμοσφαιρίνης (Mean Corpuscular Haemoglobin Concentration, MCHC) = Με αυτήν αποδίδεται η μέση συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης εντός των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυξάνεται στην αφυδάτωση και στην κληρονομική σφαιροκυττάρωση, ενώ ελαττώνεται στην υπερυδάτωση, στις σιδηροπενικές αναιμίες και στις θαλασσαναιμίες.

Φυσιολογικές τιμές = 30 - 35 g/dL

ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ (WBC)

Τα λευκά αιμοσφαίρια ή λευκοκύτταρα ή λευκά αποτελούν ένα ετερογενές σύνολο κυτταρικών πληθυσμών του αίματος. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: 1) τα πολυμορφοπύρηνα (ουδετερόφιλα, βασεόφιλα, εωσινόφιλα), 2) τα μεγάλα μονοπύρηνα και μακροφάγα και 3) τα λεμφοκύτταρα. Αποστολή όλων αυτών των κυττάρων είναι η άμυνα του οργανισμού. Αυξάνονται (>11.000/μL) σε: λοιμώξεις από κόκκους, βακτηρίδια και μύκητες (ΟΧΙ σε ιογενείς), φλεγμονώδεις νεκρώσεις (έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγιίτιδες), μεταβολικές διαταραχές (δηλητηριάσεις, ουρική αρθρίτιδα, οξέωση, ουραιμία), θεραπεία με κορτιζόνη, οξείες αιμορραγίες, μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα (λευχαιμίες) και σε κακοήθεις νεοπλασίες. Μικρές αυξήσεις παρατηρούνται και σε ιστικές βλάβες (εγκαύματα, τραύματα). Ελαττώνονται (κάτω από 4.000/μl) σε λοιμώξεις (ιογενείς, τύφος, βαριά φυματίωση, ελονοσία, kala-azar), σε αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο λύκος, και σε θεραπείες με αντιφλεγμονώδη, αντιθυρεοειδικά, αντιεπιληπτικά κ.α. φάρμακα. Κάτω από τα 1.500/μl ουδετερόφιλα συγκεκριμένα, έχουμε τη λεγόμενη ουδετεροπενία, μια λευκοπενία που αυξάνει πολύ την πιθανότητα ανάπτυξης σοβαρών λοιμώξεων (λόγω απουσίας αμυντικών μηχανισμών), επικίνδυνων για τη ζωή, ακόμα και από κοινά μικρόβια.

Φυσιολογικές τιμές: 4.000 - 11.000 /mm3 (ή 4 - 11 X 10^9 /L)

ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αποτελεί την εκατοστιαία αναλογία των λευκοκυτταρικών πληθυσμών του περιφερικού αίματος.

Φυσιολογικές τιμές:

* Ουδετερόφιλα = 40 - 75 %
* Λεμφοκύτταρα = 20 - 45 %
* Μεγάλα μονοπύρηνα = 2- 10 %
* Εωσινόφιλα = 1 - 6 %
* Βασεόφιλα = 0 - 1 %

Αυξημένα λεμφοκύτταρα έχουμε σε οξείες ιογενείς λοιμώξεις, σε χρόνιες λοιμώξεις (φυματίωση, βρουκέλλωση, ηπατίτιδα, σύφιλη), σε θυρεοτοξίκωση (αυξημένα επίπεδα Τ3-Τ4) και σε χρόνιες λεμφογενείς λευχαιμίες. Ελαττώνονται στον λύκο, το AIDS, τη νόσο Hodgkin (νεοπλασία λεμφαδένων) και μετά από χορήγηση κορτιζόνης ή/και ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων. Τα μεγάλα μονοπύρηνα αυξάνονται σε νοσήματα του κολλαγόνου (αυτοάνοσα), σε μονοκυτταρική λευχαιμία, σε άλλες κακοήθειες, αλλά και σε ειδικές λοιμώξεις (λοιμώδης μονοπυρήνωση, μελιταίο πυρετό, τύφο, φυματίωση). Τα εωσινόφιλα αυξάνονται σε αλλεργίες, παρασιτώσεις, διάφορες δερματοπάθειες, καρκίνους και πνευμονικά ηωσινοφιλικά σύνδρομα. Τα βασεόφιλα αυξάνονται σε χρόνια μυελογενή λευχαιμία και στην αληθή πολυκυτταραιμία (παθολογικά αυξημένα όλα τα έμμορφα συστατικά του αίματος). Για τα ουδετερόφιλα ισχύει ό,τι και για τα λευκά γενικά (δες πιο πάνω).

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ (PLT)

Είναι πολύ μικρά κύτταρα, χωρίς πυρήνα, με δισκοειδή μορφή, τα οποία μετέχουν στην πήξη του αίματος.

Φυσιολογικές τιμές = 150.000 - 400.000 /μL
Βρίσκονται αυξημένα σε χρόνια μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα, σε οξείες και χρόνιες φλεγμονές, σε οξείες αιμορραγίες, σε καρκίνους, στη σιδηροπενική αναιμία και μετά από σπληνεκτομή. Ελαττωμένα εμφανίζονται σε μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, λευχαιμίες, αυτοάνοσα νοσήματα, ιογενείς λοιώξεις (και AIDS) και μετά από χορήγηση ορισμένων φαρμάκων ή υπερβολική λήψη αλκοόλ. Ψευδώς μειωμένα μπορεί να εμφανιστούν, όταν στο δείγμα που θα παρθεί σχηματιστεί θρόμβος (τεχνικό λάθος).

Όταν λέμε "γενική αίματος" εννοούμε αυτές τις 6 μετρήσεις (Ht, Hb, RBC, WBC, PLT και λευκοκυτταρικός τύπος) που είναι στη ρουτίνα, συμπληρωμένες κατ' απαίτηση με τη μορφολογία των ερυθρών (ή και λευκών), το λεγόμενο "πλακάκι", τη μέτρηση των δικτυοερυθροκυττάρων (ΔΕΚ, νεαρά ερυθρά με Φ.Τ. = 0,5 - 2 %) και την ταχύτητα καθίζησης των ερυθρών (ΤΚΕ, αυξάνεται σε οξείες λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα / κολλαγόνου και σε κακοήθειες. Φ.Τ. = 1 -10 mm την 1η ώρα στους άνδρες, 1 -15 mm στις γυναίκες και 1 - 20 mm στους άνω των 60 ετών).

Χρησιμοποίησα όσο πιο απλή γλώσσα μπορούσα. Δεν ξέρω αν σας βοήθησα. Περιμένω τις παρατηρήσεις και πώς μπορεί να γίνει πιο καλή αυτή η ενότητα.


Check Up 2 / 5: Βιοχημικές εξετάσεις (Μέρος Α')

Στο "Check Up 1 / 5: Γενική Αίματος" αναλύθηκαν οι αιματολογικές παράμετροι. Εδώ θα εξεταστούν μερικές βιοχημικές παράμετροι, χρήσιμες στην καθημερινή ιατρική πράξη. Βιοχημικές ονομάζονται όλες οι εξετάσεις προσδιορισμού μιας ουσίας στο αίμα (γίνεται αιμοληψία δηλαδή), γιατί αφορούν σε ανίχνευση οργανικών και ανόργανων ουσιών και γιατί χρησιμοποιούν βιοχημικές μεθόδους στον προσδιορισμό τους. Ελπίζω να είναι κατανοητή από όλους σας η ερμηνεία των αιματολογικών εξετάσεων.

ΓΛΥΚΟΖΗ (Glu)

Το λεγόμενο "ζάχαρο". Η γλυκόζη είναι το κύριο σάκχαρο του αίματος και η κυριότερη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας (και αποκλειστική για τον εγκέφαλο). Είναι μια εξόζη (υδατάνθρακας δηλαδή) και τα πλέον γνωστά πολυμερή του είναι το άμυλο και το γλυκογόνο. Οι τιμές αναφοράς της γλυκόζης στον ορό ή στο πλάσμα του ατόμου που βρίσκεται σε νηστεία (με ενζυμικές μεθόδους προσδιορισμού) είναι:

Φυσιολογικές τιμές = 60 - 110 mg/dL ή mg% (3,5 - 6 mmol/L)

Παθολογικά αυξημένη γλυκόζη παρατηρείται στο σακχαρώδη διαβήτη. Τιμή πάνω από 200 mg/dL σε νηστεία είναι σχεδόν διαγνωστική του διαβήτη. Μέτρια αύξηση της γλυκόζης (κάτω από 200 mg/dL) εμφανίζεται σε υπερλειτουργία του θυρεοειδή, της υπόφυσης ή των επινεφριδίων, σε διάχυτες νόσους του παγκρέατος (παγκρεατίτιδα, καρκίνος), σε ενδοκρανιακές παθήσεις (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, όγκοι, αιμορραγία), αλλά και στα τελικά στάδια πολλών νόσων (στα πλαίσια της γενικότερης απορρύθμισης). Ελάττωση της γλυκόζης κάτω από 40 ή 50 mg/dL χαρακτηρίζεται ως υπογλυκαιμία. Συχνότερη αιτία παραμένει η υπέρβαση της δόσης της ινσουλίνης που παίρνει ο διαβητικός. Μπορεί ακόμη να οφείλεται σε υπολειτουργία του θυρεοειδή, της υπόφυσης ή των επινεφριδίων, καθώς και σε εξάντληση των αποθεμάτων γλυκογόνου απο ηπατική νόσο, έντονη μυϊκή άσκηση ή παρατεταμένη νηστεία. Σε άτομα που υποβλήθηκαν σε μερική γαστρεκτομή εκδηλώνεται αντιδραστική υπογλυκαιμία 1 ως 3 ώρες μετά το φαγητό. Εξαιρετικά μεγάλη υπογλυκαιμία παρατηρείται στο ινσουλίνωμα (όγκος του παγκρέατος).

Για την παρακολούθηση των διαβητικών αρρώστων μετράμε τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη Α1c, η οποία φυσιολογικά αποτελεί το 5- 8 % της ολικής αιμοσφαιρίνης και αυξάνει στο διαβήτη. Η τιμή της HbA1c εξαρτάται από τη μέση συγκέντρωση της γλυκόζης του αίματος τις τελευταίες 8 με 10 εβδομάδες, γι' αυτό και αποτελεί δείκτη της πορείας της νόσου.


ΟΥΡΙΑ

Παράγεται στο συκώτι και είναι το κύριο τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών. Τα επίπεδά της επηρεάζονται από το ποσό των πρωτεϊνών της διατροφής, γι΄αυτό σε άτομα με νεφρικές παθήσεις μια ελάττωση της ουρίας μπορεί να οφείλεται στη διατροφή και όχι σε βελτίωση της νόσου.

Φυσιολογικές τιμές = 14 - 50 mg/dL ή mg% (3,6 - 7,1 mmol/L)

Βρίσκεται αυξημένη σε ΟΛΕΣ τις νεφρικές παθήσεις (νεφρικά αίτια). Αυξάνει και από προνεφρικά αίτια, όπως σε αφυδάτωση (πολλοί εμετοί ή διάρροιες δίνουν μεγάλες αυξήσεις). Μέτρια αύξηση προκαλείται από αιμορραγία του πεπτικού, καθώς και από αύξηση του κατοβολισμού των πρωτεϊνών (σε μεγάλο πυρετό δηλαδή και σε μολύνσεις / τοξικές καταστάσεις). Μετανεφρικά αίτια αύξησης της ουρίας είναι οι καταστάσεις που προκαλούν επίσχεση ούρων (υπερτροφία του προστάτη, λίθοι στους ουρητήρες, μορφώματα στην κύστη και στένωση της ουρήθρας). Χαμηλές τιμές ουρίας παρατηρούνται σε ελαττωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών, σε ασθενείς μετά από αιμοκάθαρση και σε νοσήματα του ήπατος (επηρεάζεται ο κύκλος σύνθεσης της ουρίας εκεί).


ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ

Σχηματίζεται από την κρεατίνη. Δεν επηρεάζεται από τις πρωτεΐνες της διατροφής, γι' αυτό θεωρείται πιο αξιόπιστη από την ουρία στην εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας.

Φυσιολογικές τιμές
- Στους άνδρες = 0,7 - 1,4 mg/dL (71 - 115 μmol/L)
- Στις γυναίκες = 0,6 - 1,1 mg/dL (53 - 97 μmol/L)

Αυξάνει σε νοσήματα των νεφρών (κυρίως όμως στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια), παράλληλα με την ελάττωση του ρυθμού σπειραματικής διήθησης (glomerular filtration rate, GFR). Αυξάνει και στον υποθυρεοειδισμό, αλλά και σε σοβαρά νοσήματα των μυών (μυϊκή δυστροφία, μυοσίτιδα). Ο GFR είναι ουσιαστικά ο ρυθμός "κάθαρσης" της κρεατινίνης από τα νεφρά και έχει φυσιολογικές τιμές: 95 - 140 mL/min για τους άνδρες και 85 - 125 mL/min για τις γυναίκες.


ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ

Είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των εξωγενών και ενδογενών πουρινών (πχ των αζωτούχων βάσεων του DNA).

Φυσιολογικές τιμές
- Στους άνδρες = 2,5 - 8 mg/dL ή mg%
(0,15 - 0,48 mmol/L)
- Στις γυναίκες = 1,5 - 6 mg/dL ή mg%
(0,09 - 0,36 mmol/L)

Η αύξησή του αποτελεί κριτήριο για τη διάγνωση της ουρικής αρθρίτιδας. Στις κρίσεις της νόσου είναι σημαντικά αυξημένο, όχι όμως πάντα και όχι ανάλογα με τη βαρύτητα της κρίσης. Μεγάλη αύξηση του ουρικού οξέος παρουσιάζεται στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια λόγω ελάττωσης της αποβολής του. Αυξάνει μέτρια σε καταστάσεις μεγάλης καταστροφής κυττάρων, λόγω αύξησης της καταστροφής των νουκλεοτιδίων (των μονομερών του DNA και του RNA), πχ σε λευχαιμία, πολυκυτταραιμία, μεγαλοβλαστική αναιμία (από έλλειψη βιταμίνης Β12 ή φυλλικού οξέος). Το επίπεδο του ουρικού στο αίμα επηρεάζεται από τη διατροφή και από πολλά φάρμακα, επειδή αυξάνουν την κατακράτησή του.

(*) Ουρία, Κρεατινίνη και Ουρικό είναι εξετάσεις για τα νεφρά και μπορεί να βρεθούν ψευδώς αυξημένα και σε υπερκατανάλωση διουρητικών ουσιών (καφέδες, τσάι, μπύρα κτλ) ή σε συστηματικά αθλούμενα άτομα. Εκεί δε δίνουμε τόση σημασία και οι τιμές είναι οριακές.


ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ή ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Οι πρωτεΐνες στο αίμα μπορεί να παίζουν ρόλο μεταφορικό, λειτουργικό (ένζυμα, αλυσίδες αιμοσφαιρίνης) και αμυντικό (ανοσοσφαιρίνες, ινωδογόνο και συμπλήρωμα σε φλεγμονές και πήξη / επούλωση τραύματος). Είναι δομικά στοιχεία των κυττάρων και η διατήρησή τους σε επαρκή επίπεδα με τη διατροφή επιβάλλεται.

Φυσιολογικές τιμές
- Ολικά λευκώματα = 5,5 - 8 g/dL (55 - 80 g/L)
- Λευκωματίνες = 3,5 - 5,5 g/dL (35 - 55 g/L) και σε συμμετοχή 50 - 60 %
- Σφαιρίνες = 1,5 - 3,5 g/dL (20 - 35 g/L) και συμμετοχή 40 - 50 %
- Ινωδογόνο = 160 - 415 mg/dL ή mg% (0,5 - 1,4 μmol/L)
- Συμπλήρωμα C3 = 55 - 120 mg%

Στην ηλεκτροφόρηση των σφαιρινών θα πρέπει να τηρείται η εσωτερική αναλογία: α1 = 4,2 - 7,2 %, α2 = 6,8 - 12 %, β = 9,3 - 15 % και γ = 13 - 23 %. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναλογία των υποτύπων των ανοσοσφαιρινών (αντισωμάτων) στο αίμα.

Η αύξηση των ολικών λευκωμάτων οφείλεται σχεδόν πάντα (με εξαίρεση την αφυδάτωση) σε αύξηση των σφαιρινών και κυρίως των γ-σφαιρινών. Οι σφαιρίνες αυξάνουν σε προχωρημένες παθήσεις του ήπατος, στο πολλαπλό μυέλωμα, σε χρόνιες λοιμώξεις και σε νοσήματα του κολλαγόνου (αυτοάνοσα). Η ελάττωση των ολικών λευκωμάτων οφείλεται συνήθως σε ελάττωση της λευκωματίνης από τα ούρα (νεφρωσικό σύνδρομο), από το έντερο (εντεροπάθειες), από το δέρμα (εγκαύματα) και από μεγάλες αιμορραγίες. Άλλες αιτίες υπολευκωματιναιμίας είναι η μειωμένη σύνθεση λευκωμάτων σε βαριά ηπατική νόσο, η κακή διατροφή, η κακή απορρόφηση, αλλά και ο αυξημένος καταβολισμός λευκωμάτων (πχ εμπύρετες καταστάσεις, τραύματα). Η λευκωματίνη ονομάζεται και αλβουμίνη.


ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΕΣ ή ΑΜΙΝΟΤΡΑΝΣΦΕΡΑΣΕΣ (SGOT και SGPT)

Είναι ένζυμα μεταφοράς αμινοομάδων. Η οξαλοξεική τρανσαμινάση (SGOT) υπάρχει σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μυοκάρδιο και σε μικρότερες στο ήπαρ και στους μύες. Η τιμή της στον ορό αυξάνει στο έμφραγμα του μυοκαρδίου 3 με 9 ώρες μετά την εισβολή και φτάνει στη μέγιστη τιμή μετά από 24 ώρες. Αυξάνει, επίσης, σε σε παθήσεις των μυών (μυϊκή δυστροφία, μυοσίτιδα). Η πυροσταφυλική τρανσαμινάση (SGPT) βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στο συκώτι. Μαζί με τη SGOT αποτελούν ευαίσθητους δείκτες ηπατοκυτταρικής βλάβης. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην οξεία ηπατίτιδα, ενώ μέτρια σε χρόνιες ηπατικές παθήσεις, αποφρακτικό ίκτερο (πχ "πέτρα στη χολή"), λοιμώδη μονοπυρήνωση ("νόσος του φιλιού") και σε όγκους του ήπατος. Διαπιστώνουμε χρόνιο αλκοολισμό όταν δούμε εργαστηριακά το λόγο SGOT/SGPT να είναι πάνω από 2.

Φυσιολογικές τιμές
- SGOT = 5 - 40 U/mL
- SGPT = 5 - 35 U/mL

Παλαιότερα, η οξαλοξεική τρανσαμινάση (SGOT) ονομαζόταν ασπαρτική αμινοτρανσφεράση (AST) και η πυροσταφυλική τρανσαμινάση (SGPT) αλανινική τρανσφεράση (ALT).


ΦΩΣΦΑΤΑΣΕΣ

Είναι τα ένζυμα που καταλύουν την υδρόλυση των φωσφωρικών εστέρων. Η αλκαλική φωσφατάση στο αίμα μας προέρχεται κυρίως από τα κόκαλα και το συκώτι μας. Αυξάνει σε παθήσεις των οστών, εφόσον υπάρχει έντονη οστεοβλαστική δραστηριότητα (πχ ραχίτιδα / έλλειψη βιταμίνης D). Μεγαλύτερη είναι η διαγνωστική της αξία σε παθήσεις του ήπατος και κυρίως στη διαφορική διάγνωση του ικτέρου. Αυξάνει περισσότερο στον αποφρακτικό ίκτερο (ενδοηπατική ή εξωηπατική στάση της χολής πχ από λίθο) και λιγότερο στον ηπατοκυτταρικό ίκτερο. Η όξινη φωσφατάση βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις φυσιολογικά στον προστάτη. Το επίπεδό της στο αίμα ανεβαίνει στον καρκίνο του προστάτη (το ειδικό προστατικό αντιγόνο PSA αποτελεί την πιο χρήσιμη εξέταση για προστάτη).

Φυσιολογικές τιμές
- Αλκαλική φωσφατάση = 4 - 13 UKA (King-Armstrong) ή 2 - 4,5 U Bodansky
- Όξινη φωσφατάση = 1 - 5 UKA ή 0,5 - 2 U Bodansky


ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗ

Παράγεται από τον καταβολισμό της αιμοσφαιρίνης. Είναι αδιάλυτη στο νερό και γι' αυτό στο αίμα μόνο συνδεδεμένη με λευκωματίνη μπορεί να βρεθεί (έμμεση χολερυθρίνη). Στο ήπαρ συνδέεται με γλυκουρονικό οξύ και γίνεται υδατοδιαλυτή (άμεση χολερυθρίνη).

Φυσιολογικές ανώτερες τιμές = 1 mg/dL για την ολική και 0,35 mg/dL για την άμεση

Αύξηση της χολερυθρίνης προκαλείται από αυξημένη διάσπαση της αιμοσφαιρίνης (αιμολυτικός ίκτερος), από ανεπαρκή μεταβολισμό της χολερυθρίνης στο ήπαρ (ηπατοκυτταρικός ίκτερος) και από παρεμπόδιση εκροής της χολερυθρίνης στα χοληφόρα (αποφρακτικός ίκτερος). Η συχνότερη αιτία αυξημένης "χολής" είναι η "πέτρα".


γ-ΓΛΟΥΤΑΜΥΛΟΤΡΑΝΣΦΕΡΑΣΗ (γ-GT)

H γ-γλουταμυλική τρανσφεράση είναι ένζυμο που υπάρχει σε ήπαρ, νεφρούς και πάγκρεας. Αποτελεί τον πλέον ευαίσθητο, αλλά όχι ειδικό, δείκτη ηπατικής νόσου. Κοινώς, όταν είναι αυξημένος σημαίνει ότι το συκώτι μας δεν πάει καλά, αλλά για να δούμε από τι πρέπει να δούμε τους άλλους δείκτες. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει στον αποφρακτικό ίκτερο, σε μεταστατικούς όγκους του ήπατος και φυσικά σε χρόνια κατανάλωση οινοπνεύματος.

Φυσιολογικές τιμές
- Στους άνδρες =6- 28 U/L
- Στις γυναίκες = 4 - 18 U/L


ΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΑΦΥΔΡΟΓΟΝΑΣΗ ή ΔΕΫΟΔΡΟΓΟΝΑΣΗ (LDH)

Βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα, όπου μετέχει στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Είναι άφθονη στο μυοκάρδιο, στους μύες γενικότερα και στο ήπαρ. Το επίπεδό της στο αίμα αυξάνει όπως και της SGOT στο έμφραγμα του μυοκαρδίου και επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα σε 2 εβδομάδες. Επίσης, αυξάνει σε μυϊκή δυστροφία και σε αρκετές παθήσεις του ήπατος.

Φυσιολογικές τιμές στους 37οC = 240 - 480 U/L


ΚΙΝΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΑΤΙΝΗΣ (CPK)

Ονομάζεται και κρεατινοφωσφοκινάση. Καταλύει τη φωσφορυλίωση της κρεατίνης και βρίσκεται άφθονη στους μύες. Ειδικά στο μυοκάρδιο επικρατεί το ισοέζυμο ΜΒ (CK-MB), το οποίο αυξάνεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου σε 4 με 6 ώρες και φτάνει σε peak στις 24 ώρες. Η CPK αυξάνει και σε μυϊκή δυστροφία, αλλά και συχνά σε κακώσεις των μυών. Ακόμα και μια ενδομυϊκή ένεση μπορεί να δώσει ψευδώς αυξημένη CPK. Στους άνδρες ανώτερο όριο προτείνεται τα 80 U/L και στις γυναίκες τα 70 U/L, αλλά αξιολογούμε την παράμετρο όταν η CPK περάσει τα 145 IU/mL.


ΛΙΠΗ

Τα λιπίδια του οργανισμού παίζουν σημαντικότατο ρόλο στο σχηματισμό των ορμονών (στεροειδών, φύλου), είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό των μεμβρανών του κυττάρου και αποτελούν πολύτιμες αποθήκες ενέργειας. Η περίσσεια τους είναι ταυτόσημη με την έναρξη των διαδικασιών της αθηρωμάτωσης, της δημιουργίας πλακών δηλαδή εντός των αρτηριών και της στένωσης αυτών με όλα τα επακόλουθα (πίεση, εμφράγματα, εγκεφαλικά). Καλή λέμε την HDL (high density lipoprotein, υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη) και κακή την LDL χοληστερόλη (low density lipoprotein, χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη).

Χοληστερόλη = 150 - 240 mg% (μην ακούτε το 200 που λένε για να γράφουν φάρμακα)
HDL χοληστερόλη: πάνω από 35 mg%
Ολική χοληστερόλη / HDL χοληστερόλη: μικρότερη του 4,5 - 5
Τριγλυκερίδια = 45 - 200 mg%
Φωσφολιπίδια = 150 - 250 mg%

Αυξημένη χοληστερόλη (αυτό που λέει ο κόσμος χοληστερίνη) παρατηρείται δευτεροπαθώς και σε έδαφος υποθυρεοειδισμού, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια. Την HDL τη ρίχνουν η κορτιζόνη, τα οιστρογόνα, τα διουρητικά και οι β-αναστολείς (β-blockers, φάρμακα καρδιάς -συνήθως η ουσία τους λήγει σε -όλη). Το αλκοόλ φυσικά ανεβάζει τη χοληστερίνη στα ύψη.


ΑΜΥΛΑΣΗ

Αποτελεί την κύρια εξέταση για την οξεία παγκρεατίτιδα. Αμυλάση άνω του διπλάσιου του ανώτερου φυσιολογικού ορίου (περί τα 240 U/mL δηλαδή) είναι διαγνωστική οξείας παγκρεατίτιδας. Αυξάνει μέσα σε 12 ώρες από την έναρξη της νόσου και φτάνει σε αιχμή σε 1 - 2 μέρες, μετά από όπου αρχίζει και πέφτει. Ψευδώς χαμηλότερα επίπεδα καταγράφονται όταν υπάρχει υπερλιπιδαιμία και χρειάζεται προσεκτική εκτίμηση.

Φυσιολογικές τιμές = 60 - 120 U/mL


ΛΙΠΑΣΗ

Έχει μεγαλύτερη ειδικότητα από την αμυλάση, αλλά η εξέταση δε διενεργείται στα περισσότερα εργαστήρια. Παραμένει σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την αμυλάση στην οξεία παγκρεατίτιδα.

Φυσιολογικές τιμές = 0,2 - 1,5 U/mL 0,1 N NaOH

sTeLaKoS
27-12-09, 04:25
Check Up 3 / 5: Βιοχημικές εξετάσεις (Μέρος Β')

ΝΑΤΡΙΟ (Na)

Υπονατριαιμία (κάτω από 135 mEq/L) μπορεί να προκληθεί από απώλεια Νατρίου, περίσσεια νερού ή μεταβολές του Καλίου. Σημαντική απώλεια Νατρίου μπορεί να συμβεί από το πεπτικό σύστημα σε παρατεταμένους εμετούς ή διάρροια, από τα νεφρά (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια), στη νόσο Adisson (ανεπάρκεια του φλοιού των επινεφριδίων), αλλά εξίσου συχνά και από τον ιδρώτα (συχνότερα σε πυρετό και έντονη άσκηση). Οι τραυματισμοί των μυών, η παγκρεατίτιδα, η κίρρωση ήπατος, η καρδιακή ανεπάρκεια, τα διουρητικά, ο υποθυρεοειδισμός ("θυροειδής"), η υπεραναπλήρωση νερού σε έντονη δίψα και η υπέρμετρη λήψη νερού σε ψυχώσεις δίνουν εργαστηριακά πάλι υπονατριαιμία. Η υπερνατριαιμία, η αύξηση του Νατρίου δηλαδή στο αίμα, είναι λιγότερο συχνή και οφείλεται συνήθεως σε αφυδάτωση.

Φυσιολογικές τιμές = 135 - 146 mEq/L

ΚΑΛΙΟ (Κ)

Είναι το κατεξοχήν ενδοκυττάριο κατιόν (φορτισμένο με "+" ιόν, αν σε ενδιαφέρει) σε αντίθεση με το Νάτριο που είναι το κατεξοχήν εξωκυττάριο κατιόν (αν θες να το μάθεις χρησιμοποίησε το μνημονικό κανόνα MAD: ΚΙΝΟ = Κάλιο Ιn, Νάτριο Out). Αυτά τα δύο, όπως φαντάζεσαι, (πρέπει να) βρίσκονται σε ισορροπία. Βρίσκεται άφθονο μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα). Υπερκαλιαιμία (πάνω από 5,2 mEq/L) εμφανίζεται σε κρίσεις της νόσου του Adisson, σε έλλειψη ινσουλίνης (διαβήτη), σε χορήγηση πενικιλλίνης G και δακτυλίτιδας, σε αιμολυτικές καταστάσεις ή μετάγγιση αιμολυμένου αίματος, αλλά και μετά από υπερχορήγηση καλίου όταν αντιμετωπίζουμε την υποκαλιαιμία. Η υπερβολική κατανάλωση φρούτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερκαλιαιμία! Η υποκαλιαιμία (κάτω από 3,5 mEq/L) είναι συχνότερη της υπερκαλιαιμίας και οφείλεται σε απώλεια Καλίου από το πεπτικό σύστημα (εμετός, διάρροια) ή από τα νεφρά. Η χρόνια λήψη διουρητικών και η αδρεναλίνη ρίχνουν το Κάλιο, ενώ η χορήγηση ινσουλίνης προκαλεί παροδικά μείωση του Καλίου. Στα σπάνια αίτια υποκαλιαιμίας συγκαταλέγονται η νευρογενής ανορεξία, ο αλκοολισμός και η έλλειψη φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή. Η πιο πλούσια σε Κάλιο τροφή είναι η μπανάνα. Tip by MAD: Αν νοιώσετε κάποια "αρρυθμία" μια μπανάνα είναι η πιο καλή πρόληψη, γιατί το Κάλιο είναι το κυρίως υπεύθυνο στοιχείο για την κατάσταση αυτή!

Φυσιολογικές τιμές = 3,5 - 5,2 mEq/L


ΑΣΒΕΣΤΙΟ (Ca)

Το 98 % του Ασβεστίου του σώματός μας βρίσκεται στα κόκαλα και στα δόντια μας. Το Ασβέστιο στο αίμα παίζει σημαντικό ρόλο στη δραστικότητα των ενζύμων, στην πήξη του αίματος και στη νευρομυϊκή μεταβίβαση (κινήσεις μυών / οστών). Στα άτομα μεγάλης ηλικίας η πιο συνηθισμένη αιτία υπερασβεστιαιμίας είναι τα κακοήθη νοσήματα με πρώτο και καλύτερο τον καρκίνο στον πνεύμονα. Μεγάλη αύξηση του Ασβεστίου παρατηρείται στον πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό (παραθυρεοειδείς είναι 4 αδένες "κολλημένοι" πάνω στον θυρεοειδή, μικρότεροι από φακή) λόγω της κινητοποίησης του Ασβεστίου από τα οστά. Μικρότερη αύξηση σε υπερβιταμίνωση D. Μεγάλη υπασβεστιαιμία παρατηρείται στον πρωτοπαθή υποπαραθυρεοειδισμό (αντίστοιχα, η υπολειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων) ή συχνότερα από την αφαίρεση των παραθυρεοειδών αδένων κατά την εγχείρηση αφαίρεσης του θυροειδή. Το Ασβέστιο ελαττώνεται και σε κακή απορρόφηση από το έντερο ή ανεπαρκή πρόσληψη γαλακτοκομικών και πλατύφυλλων λαχανικών και σε νεφρική ανεπάρκεια ή οξεία παγκρεατίτιδα. Το Ασβέστιο μειώνεται ανάλογα και με τη μείωση της βιταμίνης D (περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, μη επαρκής λήψη λιπών στη διατροφή).

Φυσιολογικές τιμές = 9 - 11 mg/dL ή mg % (το ολικό / 4,5 - 5,6 mg % το ελεύθερο)


ΦΩΣΦΩΡΟΣ (P)

Βρίσκεται κυρίως στα κόκαλα, αλλά και σε πολλές σημαντικές ουσίες των κυττάρων (πρωτεΐνες, συνένζυμα κ.α.). Το μεγαλύτερο μέρος του Φωσφόρου του αίματος αποτελεί ο ανόργανος Φώσφορος (Pi) με τιμές αναφοράς που δίνονται πιο κάτω. Συχνότερη αιτία αύξησης του Φωσφόρου είναι η νεφρική ανεπάρκεια. Άλλες αιτίες είναι η υπερβολική λήψη υπακτικών (φάρμακα που σε βοηθούν να κάνεις κακά σου) και η διενέργεια υποκλυσμών. Υποφωσφαταιμία έχουμε σε αλκοολισμό, σύνδρομα δυσαπορρόφησης του εντέρου, κατανάλωση "αντιόξινων δισκίων" γιατί περιέχουν αργίλιο / αλουμίνιο (Al) ή μαγνήσιο (Mg). Ελάττωση παρατηρείται και σε ραχίτιδα / οστεομαλακία (έλλειψη βιταμίνης D). Η χορήγηση ινσουλίνης (στους διαβητικούς και όχι) προκαλεί απότομη μετακίνηση Φωσφόρου από το αίμα προς το εσωτερικό των κυττάρων και αυτό μπορεί να μας μπερδέψει (να "κρύβεται" ουσιαστικά μέσα στα κύτταρα, οπότε δε χρειάζεται να τον χορηγήσουμε).

Φυσιολογικές τιμές = 2,5 - 4,5 mg/dL ή mg %


ΜΑΓΝΗΣΙΟ (Mg)

Το Μαγνήσιο πέφτει στο αίμα σε υποσιτισμό, πλημμελή απορρόφηση από το έντερο, αλκοολισμό, διαβήτη, υπερβολική λήψη διουρητικών και σε νεφρικές παθήσεις. Αντίθετα, αυξημένο βρίσκεται σε υπερβολική λήψη αντιόξινων (λέγε με Maalox) που περιέχουν υδροξείδια του Μαγνησίου, αλλά και σε νεφρική ανεπάρκεια (όπου δεν απεκκρίνεται, "καθαρίζεται").

Φυσιολογικές τιμές = 1,5 - 2,5 mEq/L


ΧΛΩΡΙΟ (Cl) και ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΑ (HCO3)

Το Χλώριο αποτελεί το κυριότερο ανιόν (φορτισμένο με "-" ιόν δηλαδή) του εξωκυττάριου υγρού (και του αίματος επομένως). Το κυριότερο ανιόν ενδοκυττάρια είναι τα διττανθρακικά. Νάτριο, Κάλιο, Χλώριο και Διττανθρακικά βρίσκονται σε ένα συνεχές παιχνίδι μπες - βγες από το κύτταρο προς το αίμα και αντίστροφα, ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Φυσιολογικές τιμές
- Χλωριούχα = 95 - 105 mEq/L
- Διττανθρακικά = 21 - 28 mEq/L


ΧΑΛΚΟΣ (Cu)

Ο Χαλκός έχει να κάνει κυρίως με το μεταβολισμό στο συκώτι και κάποια ειδική πρωτεΐνη (σερουλοπλασμίνη), αλλά και με διάφορες νοητικές λειτουργίες στον εγκέφαλο. Γενικά, είναι εξέταση κλάιν.

Φυσιολογικές τιμές = 100 - 200 μg %


ΣΙΔΗΡΟΣ (Fe)

Ο Σίδηρος είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε ανθρώπινο κύτταρο, δρα ως μεταφορέας οξυγόνου και ηλεκτρονίων, ως καταλύτης στην οξείδωση ("καύσεις") και σε άλλες μεταβολικές οδούς και παίζει ποσοτικά το σπουδαιότερο ρόλο στον οξειδωτικό μεταβολισμό, στην κυτταρική ανάπτυξη και στον πολλαπλασιασμό, όπως και στη μεταφορά και αποθήκευση. Ο Σίδηρος λειτουργεί, μεταφέρεται και αποθηκεύεται ως συστατικό ποικιλίας ενώσεών του και ποτέ ως ελεύθερο κατιόν, γιατί είναι επικίνδυνος. Στον άνθρωπο μεταφέρεται και αποθηκεύεται μέσω 3 πρωτεϊνών: της τρανσφερρίνης, του υποδοχέα της τρανσφερρίνης και της φερριτίνης.

Φυσιολογικές τιμές:
- Γυναίκες = 60 - 135 μg % (40 mg / kg βάρους)
- Άνδρες = 80 - 160 μg % (50 mg / kg βάρους)

Η τρανσφερρίνη ή σιδηροφυλλίνη είναι η πρωτεΐνη μεταφοράς του σιδήρου στο αίμα για τις ανάγκες των ιστών. Συντίθεται κυρίως στο συκώτι. Φυσιολογικές τιμές = 200 - 375 mg/mL ή γύρω στο 1 mg/kg βάρους σώματος

Η φερριτίνη είναι η κύρια πρωτεΐνη αποθήκευσης του σιδήρου και αποτελείται από ένα πρωτεϊνικό κέλυφος / περίβλημα (την καλούμενη αποφερριτίνη), στο κέντρο του οποίου υπάρχει κοιλότητα όπου αποθηκεύεται ο Σίδηρος. Μπορεί να αποθηκεύσει ως και 4.500 άτομα Σιδήρου, τα οποία αποδίδονται με ευχέρεια για να χρησιμοποιηθούν. Η στάθμη της στο αίμα ανανακλά το Σίδηρο των "αποθηκών" του οργανισμού. Φυσιολογικές τιμές = 4 mg/kg βάρους σώματος για τις γυναίκες και 8 mg/kg για τους άνδρες

Η αιμοσιδηρίνη είναι μορφή αποθήκευσης του Σιδήρου και αποτελείται από αδιάλυτα κοκκία σιδήρου χωρίς πρωτεϊνικό κέλυφος. Είναι πιο μόνιμες "αποθήκες" και συνήθως βρίσκονται ως παθολογικές εναποθέσεις. Φυσιολογικές τιμές = 2 mg/kg βάρους σώματος για τις γυναίκες και 4 mg/kg για τους άνδρες

Παράγοντες που ευνοούν την απορρόφηση Σιδήρου είναι η πρόσληψη ζωικών τροφών, όπως συκωταριές και κρέας γενικότερα (όχι το γάλα και τα αυγά), το όξινο pH ("ξινά" φαγητά), οι αναγωγικές / "αντιοξειδωτικές" ουσίες (βιταμίνες Ε και C, σκόρδα και πορτοκάλια δηλαδή) και τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν Σίδηρο (το κόκκινο κρασί είναι αυτό). Χαμηλό Σίδηρο έχουμε σε απώλεια αίματος κάθε αιτιολογίας, σε πλημμελή απορρόφησή του από το έντερο, σε αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού σε Σίδηρο (ανάπτυξη, περίοδος στις γυναίκες, κύηση, θηλασμός) και σε ανεπαρκή πρόσληψη. Η απώλεια αίματος μπορεί να έχει να κάνει π.χ. ακόμα και με ανώμαλη ερυθροποίηση, δηλαδή σχηματισμό ερυθροκυττάρων όχι απολύτως φυσιολογικών (όπως στην έλλειψη ενζύμου -G6PD- και στο στίγμα της Μεσογειακής αναιμίας, όπου καταστρέφονται εύκολα τα ερυθρά αιμοσφαίρια και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στο να αντικατασταθούν, άρα και μεγάλες ανάγκες σε Σίδηρο).


Check Up 4 / 5: Εξετάσεις ούρων

Η βιοχημική ανάλυση των ούρων είναι πολύ συνηθισμένη στην καθημερινή πρακτική στο νοσοκομείο. Εδώ θα αναφερθώ μόνο στις πιο κλισέ εξετάσεις και όχι στις εξειδικευμένες. Η συλλογή των ούρων γίνεται σε καθαρό φιαλίδιο (κοστίζει ελάχιστα σε ένα φαρμακείο), αφού προηγηθεί τοπικός καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων. Η συλλογή των πρωινών ούρων είναι συνήθως πιο κατάλληλη, γιατί τα πρωινά ούρα είναι κατά κανόνα πυκνά και περιέχουν τα παθολογικά στοιχεία που αναζητούνται.. Όταν η συλλογή γίνεται για "καλλιέργεια" (δηλαδή υποπτευόμαστε "μόλυνση", δηλαδή λοίμωξη της περιοχής) τότε πρέπει να συλλέγεται δείγμα από το μέσον της ούρησης. Το δείγμα πρέπει να μεταφέρεται συντόμως για εξέταση, μιας και αλλοιώνεται η σύστασή του γρήγορα.

ΟΨΗ και ΧΡΟΙΑ

Τα φυσιολογικά ούρα έχουν όψη διαυγή και χροιά κιτρινωπή. Όταν στα ούρα εμφανίζεται θολερότητα, αυτό οφείλεται σε παρουσία αλάτων ή μικροβίων ή κυττάρων. Η καστανή χροιά των ούρων μπορεί να οφείλεται σε αίμα, αιμοσφαιρίνη, μυοσφαιρίνη, φάρμακα ή άλλες χρωστικές. Καστανή χροιά που μετετρέπεται σιγά σιγά σε πρασινωπή οφείλεται σε ύπαρξη χολερυθρίνης ή χολοχρωστικών ("χρωστικών της χολής" -υπεύθυνες για τον ίκτερο). Αν μετά από ανακίνηση του δοχείου των ούρων σχηματίζεται αφρός που δεν εξαφανίζεται εύκολα, αυτό σημαίνει απώλεια πρωτεϊνών από τα ούρα (παθολογική πρωτεϊνουρία).

ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ και ΩΣΜΩΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ

Τα φυσιολογικά όρια του ειδικού βάρους των ούρων κυμαίνονται από 1002 - 1030 (συνήθως 1015 - 1025) και της ωσμωτικής πίεσης από 50 -1200 mOsm/Kg (συνήθως 400 - 800 mOsm/Kg). Η ωσμωτική πίεση εκφράζει το ολικό ποσό των διαλυτών στα ούρα στοιχείων (νάτριο, σάκχαρο, ουρία κτλ). Από την άλλη, ο προσδιορισμός του ειδικού βάρους έχει μεγάλη σημασία και παρ'ότι πρόκειται για απλή εξέταση, εκφράζει την ικανότητα των νεφρών να αραιώνουν και να συμπυκνώνουν τα ούρα. Ο έλεγχος συμπύκνωσης των ούρων γίνεται μετά από στέρηση υγρών τουλάχιστον για 12 ώρες. Έτσι, αξάνεται η έκκριση της AVP (αντιδιουρητικής ορμόνης, ADH), στην οποία οι νεφροί απαντούν με αυξημένη επαναρρόφηση νερού (αποβάλλεται λιγότερο νερό στα ούρα), με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση των ούρων. Η δοκιμασία αραίωσης των ούρων γίνεται με χορήγηση άφθονων υγρών σε μικρό χρονικό διάστημα (15 - 20 λεπτά) και μέτρηση κατόπιν του ειδικού βάρους των ούρων που αποβάλλονται τις επόμενες 4 ώρες. Η μεγάλη περιέκτικότητα των ούρων σε σάκχαρο και πρωτεΐνη ανεβάζουν το ειδικό βάρος.

pH

Το pH των ούρων κυμαίνεται από 4,5 - 6 (συνήθως 5 - 6,5) και προσδιορίζεται σε πρόσφατα ούρα με ειδικές ταινίες εμποτισμένες με κατάλληλους χημικούς δείκτες που έχουν εύρος pH 5 - 8. Η διατροφή και τα φάρμακα επηρεάζουν πολύ το pH των ούρων. Γενικά, το pH αντανακλά τη σχέση βασικών και όξινων ρυθμιστικών συστατικών και μας βοηθά να αντιληφθούμε μια αντίστοιχη διαταραχή στο αίμα ("καθρέφτης" - ουσιαστικά τα ούρα είναι ένα διήθημα του αίματος).

ΠΡΩΤΕΪΝΗ / ΛΕΥΚΩΜΑ

Ο ποιοτικός έλεγχος των πρωτεϊνών στα ούρα γίνεται με ειδικές ταινίες και η παρουσία πρωτεΐνης εκτιμάται με σταυρούς ανάλογα με τη θολερότητα του ιζήματος (+ λίγο θετικά, έως ++++ ή και +++++ για τα καραμπινάτα περιστατικά). Βαθμολογία πάνω από +++ (3 σταυρούς) σημαίνει μετρητό λεύκωμα / πρωτεΐνη στα ούρα και πρέπει να ακολουθήσει ποσοτικός προσδιορισμός. Ο ποσοτικός προσδιορισμός γίνεται, όμως, σε ούρα 24ώρου. Το να βρεθεί πρωτεΐνη στα ούρα σημαίνει κατά κανόνα νεφρική νόσο (και κυρίως σπειραματο-νεφρίτιδα).

ΣΑΚΧΑΡΟ

Η μέτρηση του σακχάρου στα ούρα γίνεται με ταινίες εμποτισμένες με οξειδάση της γλυκόζης και χρωστική. Η ανεύρεση σακχάρου στα ούρα σημαίνει αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή προχωρημένου βαθμού διαβηρική νεφροπάθεια και νεφρικές παθήσεις με διαταραχή στην επαναρρόφηση γλυκόζης από τα νεφρικά σωληνάρια.

ΚΕΤΟΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Κετονικές ουσίες είναι η ακετόνη ("ασετόν" -ναι, το κατουράμε!), το ακετοξεικό οξύ και το β-υδροξυ-βουτυρικό οξύ και η ανίχνευσή τους στα ούρα σημαίνει διαβητική κετοξέωση, αφυδάτωση, υποσιτισμό ή άλλες παθολογικές καταστάσεις με διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων.

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ

Κύτταρα: Τα ούρα φυσιολογικών ατόμων περιέχουν 0 - 3 ερυθρά αιμοσφαίρια κατά οπτικό πεδίο (κοπ). Η ανεύρεση περισσότερων ερυθροκυττάρων στα ούρα σημαίνει τραυματισμό της περιοχής, λίθο, ουρολοίμωξη ή νεφρική πάθηση. Τα λευκά αιμοσφαίρια ή πυοσφαίρια εμφανίζονται 2 - 3 κοπ φυσιολογικά. Η παρουσία περισσότερων από 30 - 40 λευκοκύτταρα στα ούρα σημαίνει λοίμωξη των ουροφόρων οδών και χρειάζεται να γίνει ποσοτική καλλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα (για να ανευρεθεί ο υπεύθυνος μικροβιολογικός παράγοντας και να επιλεχθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό). Τα επιθηλιακά κύτταρα είναι κύτταρα που "ξεκολλούν" από τα τοιχώματα των ουριφόρων οδών και αποβάλλονται μαζί με τα ούρα. Πολλά μηχανήματα τα αναγνωρίζουν ως λευκοκύτταρα δίνοντάς μας λάθος εντύπωση για λοίμωξη, ενώ δεν υπάρχει. Τα ηωσινόφιλα απαντώνται στα ούρα ασθενών με αλλεργική διάμεση νεφρίτιδα σε ποσοστό 90 % (προσωπικά το έχω δει μόνο 1 φορά τόσα χρόνια). Η αιματουρία παρατηρείται και χωρίς υποκείμενη παθολογία των νεφρών σε μεγάλο πυρετό, σε έντονη σωματική άσκηση και σε γυναίκες στην περίοδό τους πάνω (το αίμα στην τελευταί περίπτωση ξέρετε πως δεν είναι ζωηρό κόκκινο).

Κύλινδροι: Αποτελούν κυλινδρικά μορφώματα, σύμφωνα με το εκμαγείο του αυλού των ουροφόρων σωληναρίων. Διακρίνονται σε υαλώδεις, υαλοκοκκώδεις, κοκκώδεις, επιθηλιακούς και αιμορραγικούς κυλίνδρους. Το βασικό υλικό συγκόλλησης κυττάρων είναι μια φυσιολογική βλεννοπρωτεΐνη, η πρωτεΐνη Tamm-Horsfall, που εκκρίνεται στα νεφρικά σωληνάρια. Παράγεται σε μεγάλες ποσότητες σε νοσήματα του νεφρού και σε λοιμώξεις, ενώ καθιζάνει εύκολα στο όξινο περιβάλλον του νεφρού (ιδιαίτερα όταν ο ασθενής έχει ολιγουρία). Οι υαλώδεις κύλινδροι είναι οι μόνοι που δεν υποσημαίνουν κάποια ποθολογία.
Κρύσταλλοι: Στα φυσιολογικά ούρα ανευρίσκονται διάφοροι κρύσταλλοι που δεν αντανακλούν συνήθως σε νεφρικές παθήσεις. Αντίθετα, η παρουσία κρυστάλλων κυστίνης είναι παθολογικό εύρημα και σημαίνει βλάβη του νεφρού (η λεγόμενη κυστινουρία).


Check Up 5 / 5: Ορμονολογικές εξετάσεις

ΑΛΔΟΣΤΕΡΟΝΗ

Αποτελεί το σπουδαιότερο αλατο-κορτικοειδές (φαντάσου ότι τα επινεφρίδια παράγουν τρεις κατηγορίες ορμονών, τα γλυκο-κορτικοειδή –όπως η κορτιζόνη- με τα αλατο-κορτικοειδή, τις κατεχολαμίνες –αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη- αλλά και ορμόνες του φύλου -σε μικρότερα ποσά από τα γεννητικά όργανα φυσικά). Οι τιμές θα βρούμε στο δείγμα του αίματος εξαρτώνται από το πόσο αλάτι (χλωριούχο νάτριο, NaCl) καταναλώνουμε συνήθως, αλλά και από τη θέση του σώματος (σε όρθια θέση είναι ψηλότερες οι τιμές της). Η λειτουργία της ορμόνης έχει να κάνει με την ανταλλαγή των ιόντων Καλίου και Νατρίου στον οργανισμό, σα να λέμε ένας μηχανισμός ομοιόστασης. Σε ελεύθερη λήψη αλατιού και σε κατάκλιση οι φυσιολογικές τιμές είναι 4,8 – 14,8 ng/dL, ενώ μετά από ορθοστασία 4 ωρών οι φυσιολογικές τιμές είναι 12 – 30 ng/dL. Η φυσιολογική αποβολή στα ούρα είναι 6 – 8 μg/24ωρο.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (GH, Growth Hormone)

Μαζί με την ινσουλίνη, τις φυλετικές ορμόνες και τις ορμόνες του θυρεοειδή είναι οι υπεύθυνες ορμόνες για την ανάπτυξη. Οι τιμές στο αίμα το πρωί και μετά από νηστεία (αυτό που δεν τρως βαριά το προηγούμενο βράδυ και τίποτα το πρωί πριν σου πάρουν αίμα δηλαδή) έχουν φυσιολογικά όρια από 0 ως 10 ng/mL. Ο απλός προσδιορισμός της δεν έχει διαγνωστική αξία, παρά μόνο σε συνδυασμό με δυναμικές δοκιμασίες. Π.χ. στη δοκιμασία φόρτωσης με γλυκόζη (η δοκιμασία που προσπαθούν να βρουν αν έχεις ζάχαρο όταν έχεις οριακές τιμές και σου παίρνουν αίμα κάθε τρεις και λίγο την ίδια μέρα), επί ακρομεγαλίας (μεγάλα άκρα, μύτη, αυτιά, χείλη), παρατηρείται αύξηση των τιμών της ορμόνης ή παραμονή στα ίδια επίπεδα με τη βασική τιμή. Αντίθετα, σε φυσιολογικά άτομα παρατηρείται πτώση της GH κάτω του 1 ng/mL κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

ΓΟΝΑΔΟΤΡΟΠΙΝΕΣ

Εκκρίνονται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης (ένα μικρό σκατουλάκι ακριβώς στο κέντρο του κεφαλιού σου που εκκρίνει ένα σωρό ορμόνες) και είναι ουσιαστικά η Θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) και η Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH), οι οποίες ρυθμίζουν τη λειτουργία των γεννητικών αδένων (ωριμάζουν το σπερματοζωάριο και το ωάριο, ευθύνονται για τον κύκλο της περιόδου, σύλληψη – κύηση). Στην εμμηνόπαυση και μετά οι τιμές αυτών των δύο ορμονών αυξάνονται πάρα πολύ.

Φυσιολογικές τιμές FSH
- Για τις γυναίκες: 1 – 9 mIU/mL ( 2 – 10 mIU/mL στη μέση του καταμήνιου κύκλου)
- Για τους άνδρες: κάτω από 6 mIU/mL

Φυσιολογικές τιμές LH
- Για τις γυναίκες: 1 -22 mIU/mL ( 20 – 70 mIU/mL στη μέση του καταμήνιου κύκλου)
- Για τους άνδρες: 0 – 9 mIU/mL

ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)

Ο προσδιορισμός της στο αίμα και μάλιστα του θειικού παραγώγου της S-DHEA είναι ο καλύτερος δείκτης για τη διάγνωση εάν η γυναικεία υπερτρίχωση είναι επινεφριδιακής αιτιολογίας (μικρά ποσά αυτής της ορμόνης παράγονται στα επινεφρίδια και μάλιστα αυτή η ορμόνη είναι πρόδρομη της τεστοστερόνης). Οι τιμές αναφοράς στους άνδρες είναι 1,9 – 4,9 μg/mL και στις γυναίκες 1,3 – 3,6 μg/mL.


ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (TSH)

Εκκρίνεται κι αυτή από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης και ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (αύξηση των θυρεοειδικών κυττάρων, σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών, πρόσληψη ιωδίου, δέσμευση τυροσινών –τι σου λέω τώρα-, απελευθέρωση θυρεοειδικών ορμονών στο σώμα). Φυσιολογικές τιμές είναι από 0,17 – 4 mIU/L. Αποτελεί τον καλύτερο δείκτη για τη διάγνωση ευθυρεοειδισμού (το ότι όλα πάνε καλά δηλαδή με το θυρεοειδή σου). Με τις νεότερες μεθόδους προσδιορισμού επιτυγχάνεται ικανοποιητική ακρίβεια, ώστε τιμές πολύ χαμηλές (κάτω από 0,15) να είναι διαγνωστικές υπερθυρεοειδισμού. Για τις περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού τιμές άνω του 5 είναι διαγνωστικές.

ΘΥΡΟΞΙΝΗ (Τ4)

Η ολική θυροξίνη σε άτομα ηλικίας 10 – 60 ετών είναι 5 – 12 μg/dL, ενώ μετά τα 60 πέφτουμε στα 5 – 10. Υψηλότερες είναι οι τιμές στα βρέφη (9 – 18 ) και στα μικρά παιδιά (7 – 15). Ο προσδιορισμός αποτελεί την πρώτη ένδειξη για τη λειτουργία του θυρεοειδή. Επειδή οι θυρεοειδικές ορμόνες κυκλοφορούν στο αίμα κατά το μεγαλύτερο μέρος τους συνδεδεμένες με πρωτεΐνες (κυρίως με την TBG, thyroxine binding globulin) και δραστικές είναι οι ελεύθερες ορμόνες, οι οποίες και αποτελούν ένα πολύ κλάσμα (π.χ. για την Τ4 μόλις το 0,05 %), οι μεταβολές των πρωτεϊνών επηρεάζουν τις θυρεοειδικές ορμόνες. Μια τέτοια κατάσταση είναι η εγκυμοσύνη, κατά την οποία αυξάνει η TBG και η ολική Τ4, χωρίς όμως αύξηση της ελεύθερης Τ4. Επίσης, φαρμακευτικοί ή ιδιοσυστατικοί παράγοντες επηρεάζουν τα επίπεδα της θυροξίνης. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να προσδιορίζεται η ελεύθερη Τ4 ή να σχετίζεται ο προσδιορισμός της με την TBG. Η τελευταία προσδιορίζεται άμεσα στο αίμα, καθώς και έμμεσα μέσω της πρόσληψης ραδιενεργού Τ3 ή Τ4 από το αίμα (Τ3 ή Τ4 uptake). Ο συνδυασμός Τ3 uptake και ολικής Τ4 δίνει το δείκτη ελεύθερης θυροξίνης, που είναι ο πλέον αξιόπιστος δείκτης για τη λειτουργία του θυρεοειδή.

ΤΡΙΙΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ (Τ3)

Φυσιολογικές τιμές είναι από 110 – 190 ng/dL. Αν και κυκλοφορεί σε ποσότητες πολύ μικρότερες της θυροξίνης (Τ4), φαίνεται πως είναι η κύρια δραστική ορμόνη του θυρεοειδούς, καθώς η θυροξίνη παίζει το ρόλο της προορμόνης που μεταβολίζεται σε Τ3 στην περιφέρεια. Η αυξημένη Τ3 έχει ιδιαίτερη σημασία στη διάγνωση της Τ3 θυρεοτοξίκωσης, δηλαδή της κατάστασης στην οποία σημειώνεται αύξηση της Τ3 χωρίς αύξηση της Τ4. Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν το 5 % των υπερθυρεοειδικών. Σε πολλές καταστάσεις η μετατροπή της Τ4 σε Τ3 αναστέλλεται και ως εκ τούτου εμφανίζεται χαμηλή Τ3, χωρίς όμως να ελαττώνεται η Τ4. Γι’ αυτό χαμηλή μόνο Τ3 ΔΕΝ αποτελεί ασφαλή ένδειξη υποθυρεοειδισμού. Επίσης, επειδή σε σοβαρές ασθένειες η μετατροπή της Τ4 σε Τ3 αναστέλλεται, είναι δυνατόν να υπάρχει υπερθυρεοειδισμός και η Τ3 να μην είναι αυξημένη. Γενικώς, η Τ3 επιβεβαιώνει τη διάγνωση σχετικά με μια πάθηση του θυρεοειδή, αλλά ποτέ δεν την κρίνει.

ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

Οι τιμές της φυσιολογικά κυμαίνονται από 2 – 25 μU/mL. Αυξημένες τιμές μαζί με υπογλυκαιμία παρατηρούνται στο ινσουλίνωμα, έναν όγκο του παγκρέατος. Χαμηλές τιμές βρίσκονται στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, καθώς και μετά από αφαίρεση του παγκρέατος (αφού εκεί παράγεται). Αυξημένες τιμές ινσουλίνης και σακχάρου σε άτομο που δεν έφαγε κάτι σημαίνουν «αντίσταση στην ινσουλίνη» και παρατηρούνται σε παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, ουραιμία και υπερκορτιζολαιμία.

C-ΠΕΠΤΙΔΙΟ

Προέρχεται από διάσπαση της προϊνσουλίνης σε ένα μόριο C-πεπτιδίου και σε ένα μόριο ινσουλίνης. Αυξημένο βρίσκεται στο ινσουλίνωμα. Η τιμή του διαχωρίζει την προέλευση της ινσουλίνης στο αίμα. Αν η ινσουλίνη είναι ψηλή και οφείλεται σε υπερβολική δόση της εξωγενώς, τότε το πεπτίδιο είναι χαμηλό. Αν παράγεται ενδογενώς ινσουλίνη, τότε το πεπτίδιο ακολουθεί τα ψηλά επίπεδα ινσουλίνης. Φυσιολογικές τιμές: 1 – 4 ng/mL.


ΚΑΤΕΧΟΛΑΜΙΝΕΣ

Δεν τις μετράμε στο αίμα, γιατί έχουν μικρό χρόνο ζωής και αυξομειώνονται ταχύτατα. Μετράμε όμως τους μεταβολίτες τους στα ούρα. Μετά από διακοπή όλων των φαρμάκων της πίεσης για 2 μέρες μαζεύουμε τα ούρα ενός 24ώρου. Το βανιλινομανδελικό οξύ (VMA) / οι ολικές ελεύθερες κατεχολαμίνες ούρων 24ώρου είναι 0 – 100 μg.

ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ

Αποτελεί το σπουδαιότερο γλυκο-κορτικοειδές. Οι τιμές στο αίμα παρουσιάζουν εξεσημασμένη ημερήσια διακύμανση: το πρωί στις 8 π.μ. είναι 5 – 23 μg/dL, ενώ το βράδυ σχεδόν μηδενίζονται. Η ελεύθερη κορτιζόλη των ούρων είναι 10 -100 μg/24ωρο. Έ νας απλός προσδιορισμός της κορτιζόλης σε τυχαίο δείγμα ΔΕ βοηθά στη διάγνωση, εξαιτίας των μεγάλων ημερήσιων μεταβολών, αλλά και της επίδρασης του stress στην παραγωγή της. Αύξησή της μπορεί να σημαίνει πάθηση των επινεφριδίων ή/και της υπόφυσης.

ΚΟΡΤΙΚΟΤΡΟΦΙΝΗ (ACTH)

Φυσιολογικές τιμές της κάτω από 60 pg/mL στις 8 π.μ. και κάτω από 25 pg/mL στις 6 μ.μ. Σαν εξέταση συμπληρώνει την ακριβώς προηγούμενη.

ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ (PRL)

Τυπικές τιμές αναφοράς στις γυναίκες είναι κάτω από 20 ng/mL στις γυναίκες και κάτω από 12 στην εμμηνόπαυση, ενώ στους άνδρες κάτω από 16 ng/mL. Παρουσιάζει μεταβαλλόμενες τιμές κατά τη διάρκεια της μέρας υπό μορφή σφυγμικών αυξήσεων και μεγαλύτερες τιμές το απόγευμα. Μεγάλη αύξηση πάνω από 5 φορές από τις ανώτερες φυσιολογικές τιμές αποτελεί ένδειξη ανησυχίας για όγκο στην υπόφυση (αρκετά συχνός!). Μια μικρή αύξηση ΔΕΝ οδηγεί σε διάγνωση, αλλά πρέπει η μέτρηση να επαναληφθεί 2-3 φορές σε πρωινό δείγμα. Στις γυναίκες αυξημένες τιμές παρατηρούνται σε διαταραχές της γονιμότητας, όπως η ανωορρηξία (με ή χωρίς διαταραχή της εμμήνου ρύσεως), σε γαλακτόρροια και σε αμηνόρροια (αν αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις περίοδο, ενώ δεν παίρνει αντισυλλυπτικά). Στους άνδρες μπορεί να βρεθεί αυξημένη σε ανικανότητα και ολιγοσπερμία.


ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ

Είναι το κυριότερο ανδρογόνο και παράγεται κυρίως από τους όρχεις, αλλά και από τις ωοθήκες (ω, ναι!) και τα επινεφρίδια. Πριν την εφηβεία οι φυσιολογικές τιμές είναι 10 – 20 ng/dL και για τα δύο φύλα, ενώ μετά στους άνδρες είναι 250 – 750 και στις γυναίκες 11 – 80 (μη με ρωτήσεις για ενδιάμεσες καταστάσεις, δεν είμαι ενδοκρινολόγος :-P). Χαμηλές τιμές στους άνδρες ανευρίσκονται σε υπολειτουργία των όρχεων με υπογονιμότητα και σε ανικανότητα. Αν οι τιμές της τεστοστερόνης είναι πάνω από 200 ng/dL στις γυναίκες, τότε ψάχνουμε για όγκο στην ωοθήκη. Τα οιστρογόνα δεν τα μετράμε συχνά στην καθ’ημέρα κλινική πράξη, εκτός αν πρόκειται για διερεύνηση υπογονιμότητας σε γυναίκες ή αν θέλουμε να δώσουμε υποκατάσταση σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπόρωση και καρδιακά επεισόδια αν δεν πάρουν υποκατάσταση.

ΠΑΡΑΘΟΡΜΟΝΗ (PTH)

Είναι η ορμόνη που παράγει η υπόφυση και διεγείρει τους παραθυρεοειδείς αδένες. Ουσιαστικά εμπλέκεται στο μεταβολισμό του ασβεστίου και στην ισορροπία αυτού στον οργανισμό, μέσω καλσιτονίνης, βιταμίνης D και Ca. Κάθε εργαστήριο έχει δικές του τιμές αναφοράς. Χάος

ΡΕΝΙΝΗ

Είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο νεφρό και ρυθμίζει την πίεσή μας. Όταν είναι πεσμένη, σημαίνει ότι το νεφρό δεν πάει καλά ή ότι κάτι καταστέλλει την παραγωγή της. Δρα συνεργικά με την αλδοστερόνη και γενικά είναι η ουσία που παράγεται αντιδραστικά στην πίεση (π.χ. αν αντιληφθεί μικρή πίεση αυξάνει την έκκρισή της και ανεβαίνει η πίεση, αντίθετα δεν απελευθερώνεται όταν η πίεση είναι μεγάλη). Εδώ έχει ένα σωρό νούμερα. Χάος πάλι.

----------------------------------------------------------------------------


Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά νομίζω πως πρέπει να έχουμε μια ιδέα για τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας.
Εμείς που γυμναζόμαστε και χρησιμοποιούμε συμπληρώματα κ.α. καλό θα ήτανε να μη ξεχνάμε να κάνουμε συχνά εξετάσεις για να παρακολουθούμε την υγεία μας.Πηγή: http://my-greece.blogspot.com

ioannis1
27-12-09, 11:57
μπραβο ρε στελιο τελειο θα γινει στικυ.:clap:

spoilt
28-12-09, 01:47
Πάρα πολυ καλο!!! Μπραβοοο!! :thumbup::thumbup:

-beba-
28-12-09, 18:53
Συγχαρητήρια Στέλιο.:clap::clap::clap::clap:

flinstone
28-12-09, 20:53
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

kaiowas
28-12-09, 23:00
Μπράβο Στέλιο:clap:

St3f
28-12-09, 23:34
Πολυ χρησιμα ολα αυτα μπραβο μονο και μονο για το χρονο που διε8εσες.

sctp
28-12-09, 23:41
Χοληστερόλη = 150 - 240 mg% (μην ακούτε το 200 που λένε για να γράφουν φάρμακα)
Αυτο το εγραφε το αρθρο η δικη σου προσθηκη?:P

GEORGEXX1
28-12-09, 23:50
Αν και μου πεταχτηκαν τα ματια εξω
απο το διαβασμα.
Συγχαρητηρια για το αρθρο.

primordial
29-12-09, 12:37
Πολύ χρήσιμο post stelako......:thumbup::clap::thumbup:

sTeLaKoS
29-12-09, 14:22
Δε κάνει τίποτα παιδιά, καθόλου κόπος.
Μακάρι να εμπλουτίσουμε κι άλλο το φόρουμ :toast:

AGGELOS.K
02-01-10, 20:02
:clap::clap::clap::clap:

deluxe
26-05-10, 22:22
Δε εχω κανει ποτε εξετασεις αιματος και ουρων ( νομιζω δλδ, τουλαχιστον οχι συνθετες ). Γινεται να τις κανω σε ιδιωτικο γιατρο και οχι σε νοσοκομειο; Γιατι εδω στην Αθηνα επικρατει ενα χαος και θα κανει αρκετο χρονο. Πρεπει πρωτα να παω σε παθολογο να μου γραψει τις εξετασεις και μετα παω σε μικροβιολογο; Υπαρχουν συμβεβλημενοι με το δημοσιο, ετσι;

deluxe
12-07-10, 12:35
Πηγα για εξετασεις αιματος και ουρων, βιοχημικες δεν εκανα. Μου βγηκαν 2 αποτελεσματα High και 1 Low, αλλα δε τα βρισκω παραπανω.

Τα MID%, MCH, RDW%.

Geo84
04-10-10, 11:13
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα το γράφω εδώ.

Από τότε που ξεκίνησα διατροφή ββ και γυμναστήριο δύο χρόνια δηλαδή περίπου δεν έχω κάνει εξετάσεις. Ίσως γιατί φοβάμαι και τις τιμές που θα δω αν και ξέρω ότι κάποια υψηλή τιμή δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό αλλά απόρροια ενός οργανισμού που καταπονείται συχνά και τρώει πολύ. Βέβαια σε παλιότερες εξετάσεις ποτέ δεν είχα κανένα θέμα. Σήμερα στη δουλειά είχαμε μέρα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης μιας και πουλάμε προιον κατά και των δύο. Το δεύτερο δε το ήξερα μόνο το πρώτο οπότε λέω ας πάω. Πίεση 12 και 7 ΔΜΣ (μ@λ@κι@ για μένα) 25. Με τα πολλά με πείσανε να κάνω και για χοληστερίνη λέω αντε ας κάνω και ο θεός βοηθός. Δεν ήθελα και να με σχολιάσουνε άμα έβγαζε υψηλή. Είχα φάει και ένα τεράστιο πρωινό με αβγά κτλ. Γίνεται η διαδικασία, μετράει ανάποδα το μηχάνημα και βγάζει....... 153. Ενώ όταν αυτοί οι "υγιέστατοι" των πιτόγυρων των πιτσών και των σκατών που μου έλεγαν όλο αυτό των καιρό ότι τρώω πολύ, πολλά αυγά, κρεας κάθε μέρα κτλ και ότι θα ανεβάσω χοληστερίνη έβγαζαν οι μεν μικροί 200 οι μεν μεγάλοι 250+ .Το φχαριστήθηκα :) Γύρισα σε όλους μέσα στην αίθουσα και τους είπα 10 αυγά την μέρα 2 κρόκοι τα άλλα μόνο ασπράδια. :) Ψήνομαι να πάω και για κανονικές εξετάσεις τώρα.

traffic
18-01-11, 22:40
να ρωτησω κάτι σχετικά με την τεστοστερονη μιας και θα πάω να κάνω εξετάσεις.Υπάρχει κάτι π θα πρέπει να προσέξω την προηγούμενη μέρα ωστε να μην επηρεαστούν τα επίπεδα της???π.χ. να μην κανω σεξ ή οτιδήποτε.....

Ramrod
18-01-11, 22:45
να ρωτησω κάτι σχετικά με την τεστοστερονη μιας και θα πάω να κάνω εξετάσεις.Υπάρχει κάτι π θα πρέπει να προσέξω την προηγούμενη μέρα ωστε να μην επηρεαστούν τα επίπεδα της???π.χ. να μην κανω σεξ ή οτιδήποτε.....

Λογικά όχι αφού η τεστο παράγεται κατα τον ύπνο...

Πριν τις εξετάσεις μην έχεις σεξουαλικές δραστηριότητες...

traffic
18-01-11, 22:48
ευχαριστώ Ramrod!!!!:toast:

deluxe
15-02-11, 23:01
Παιδια για να κανω εξετασεις αιματος για τον ιο του ερπητα, θελει να εχω χαρτι απο γιατρο;

eri_87
16-02-11, 19:51
Παιδια για να κανω εξετασεις αιματος για τον ιο του ερπητα, θελει να εχω χαρτι απο γιατρο;

Αν και δε ξέρω που θα πας να κάνεις, λογικά θέλει όπως για οποιαδήποτε εξέταση. Παραπεμπτικό κ μετά κάνεις την εξέταση. Αν πας σε ιδιωτικό κ πληρώσεις μόνος σου δε νομίζω να θέλει τίποτα.

deluxe
16-02-11, 20:04
Μπορω να παω απλα σε παθολογο συμβεβλημενο με το δημοσιο και να του πω να μου γραψει τις εξετασεις; Πως θα γινει;

eri_87
16-02-11, 20:33
Βασικά πού θα πας να την κάνεις, στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό εργαστήριο; Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να στη γράψει γιατρός του νοσοκομείου ενώ στη δεύτερη περίπτωση μάλλον θα πας σε γιατρό να στη γράψει κ μετά στο εργαστήριο, ή καλύτερα παίρνεις τηλ στο εργαστήριο κ ρωτάς. Δεν είμαι κ πολύ σίγουρη, είναι περίεργα αυτά!

tommygunz
16-02-11, 22:13
Μπορω να παω απλα σε παθολογο συμβεβλημενο με το δημοσιο και να του πω να μου γραψει τις εξετασεις; Πως θα γινει;

Εγώ σε γιατρό παθολόγο είχα πάει να μου γράψει τις γενικές αίματος και ούρων και μετά πήγα σε μικροβιολογικό εργαστήριο (αν δεν κάνω λάθος την ορολογία) και εκεί έκανα τις εκανα τις εξετάσεις.
Αφότου βγούν τα αποτελέσματα μπορείς να τα πας πάλι στον γιατρό για να σου πει και καμιά γνώμη για τις τιμές, αν και έχει και το εργαστήριο δίπλα από τις τιμές σου ποιές είναι οι φυσιολογικές.

deluxe
16-02-11, 22:36
Γινεται απλα να πας στο γιατρο και να του πεις να σου γραψει τις ταδε εξετασεις; Να μου πεις, αφου θα παρει αποκομμα, αυτος θα πληρωθει, γιατι να υπαρχει προβλημα.

Ramrod
16-02-11, 23:02
Γινεται απλα να πας στο γιατρο και να του πεις να σου γραψει τις ταδε εξετασεις; Να μου πεις, αφου θα παρει αποκομμα, αυτος θα πληρωθει, γιατι να υπαρχει προβλημα.

Γίνεται, εγώ έτσι κάνω, απλά για έρπητα ίσως να χρειαζεται δερματολόγος-αφροδισιολόγος.

Μιας και μιλάμε για εξετάσεις και ταμεία, γνωρίζει κανείς κάθε πότε δικαιούσε να σου γράφει ο γιατρός εξετάσεις?

eri_87
17-02-11, 18:30
Γίνεται, εγώ έτσι κάνω, απλά για έρπητα ίσως να χρειαζεται δερματολόγος-αφροδισιολόγος.

Μιας και μιλάμε για εξετάσεις και ταμεία, γνωρίζει κανείς κάθε πότε δικαιούσε να σου γράφει ο γιατρός εξετάσεις?

Αυτό αλλάζει από ταμείο σε ταμείο. Αν έχεις πχ ΙΚΑ θα πρέπει να ρωτήσεις εκεί.

jannous44
05-03-11, 12:30
Απο το παρακατω link μπορειτε να κατεβασετε ενα πολυ χρηστικο αρχειο που εχει να κανει

με ολα οσα πρεπει να ξερουμε για τις Εξετασεις Αιματος-Βιοχημικες καθως εκτος απο τις Φυσιολογικες Τιμες (Φ/Τ) εχει κ αλλα στοιχεια χρησιμα.

http://rapidshare.com/#!download|440tl2|389218825|Check_Up.rar (http://rapidshare.com/#!download|440tl2|389218825|Check_Up.rar|514)

Πειτε κ ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μιας κ ειναι τσαμπα:P:P

κουλης
05-03-11, 14:03
ενα τερατειο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο μενα..! κουτι μου ηρθε μιας και σε κανα δυο βδομαδες παω για γνεικη αιματος:thumbup:

sTeLaKoS
05-03-11, 16:02
jannous44 το θέμα σου συγχωνεύτηκε μιας και υπήρχε ήδη στο φόρουμ. :thumbup:

Socratis100
15-03-11, 01:48
Μια ερωτηση.Παιρνω προτεινες εδω και κανα 3μηνο,2μηνες απλη whey και τωρα τελευταια και πολλων πηγων.Να παω να κανω εξετασεις.Δεν νιωθω τιποτα[για την ακριβεια νιωθω ποιο δυνατος απο ποτε]απλα ,λεω μηπως η απλες προτεινες μπορουν να σου κανουν κατι?Ποτε μου δεν ειχα κανενα προβλημα ,ουτε στην ακρδια ουτε στον οργανισμο μου.

beefmeup
15-03-11, 01:53
Μια ερωτηση.Παιρνω προτεινες εδω και κανα 3μηνο,2μηνες απλη whey και τωρα τελευταια και πολλων πηγων.Να παω να κανω εξετασεις.Δεν νιωθω τιποτα[για την ακριβεια νιωθω ποιο δυνατος απο ποτε]απλα ,λεω μηπως η απλες προτεινες μπορουν να σου κανουν κατι?Ποτε μου δεν ειχα κανενα προβλημα ,ουτε στην ακρδια ουτε στον οργανισμο μου.

εξετασεις ανα διαστηματα πρεπει να κανεις ετσι κ αλλιως για να δεις που βρισκεται το σωμα σου..
τωρα η πρωτεινη που περνεις ειναι μαλλον δυσκολο να σου κανει θεμα οπουδηποτε.

hlias102
13-04-11, 11:18
Εγώ θα πάω να κάνω γενικές εξετάσεις αίματος την Τετάρτη και ο διατροφολόγος μου είπε για 2 βδομάδες πριν να κόψω τα συμπληρώματα που παίρνω μέχρι να δώσω αίμα.Θέλει να δει αν επηρεάστηκε το πάγκρεας-συκώτι από τα συμπληρώματα κλπ.Να πώ ότι δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε όργανό μου:)
Να συνεχίσω να γυμνάζομαι όπως είπε ο διατροφολόγος χωρίς συμπληρώματα μέχρι την Τετάρτη ή δε χρειάζεται?
Πριν 3 μήνες πρίν ξεκινήσω το πρόγραμμα γυμναστικής-διατροφής που κάνω έκανα τις ίδιες εξετάσεις και όλα ήταν άριστα.

chris corfu
13-04-11, 15:38
Εγώ θα πάω να κάνω γενικές εξετάσεις αίματος την Τετάρτη και ο διατροφολόγος μου είπε για 2 βδομάδες πριν να κόψω τα συμπληρώματα που παίρνω μέχρι να δώσω αίμα.Θέλει να δει αν επηρεάστηκε το πάγκρεας-συκώτι από τα συμπληρώματα κλπ.Να πώ ότι δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε όργανό μου:)
Να συνεχίσω να γυμνάζομαι όπως είπε ο διατροφολόγος χωρίς συμπληρώματα μέχρι την Τετάρτη ή δε χρειάζεται?
Πριν 3 μήνες πρίν ξεκινήσω το πρόγραμμα γυμναστικής-διατροφής που κάνω έκανα τις ίδιες εξετάσεις και όλα ήταν άριστα.

να συνεχισεις να παιρνεις τα παντα μεχρι κ την προηγουμενη μερα απο αυτη που θα κανεις εξετασεις,(επειδη πας νυστικος) αν τα κοψεις κ δεν δεις το πως ειναι ο οργανισμος σου ΜΕ αυτα αλλα μετα απο δυο εβδομαδες αποχης ειναι σαν να κοροιδευεις το ευατο σου..

sTeLaKoS
13-04-11, 15:46
^^ 1+ στον φίλο από πάνω.

Το θέμα είναι να δεις πως λειτουργεί ο οργανισμός σου ΜΕ τα συμπληρώματα.

hlias102
13-04-11, 18:38
Αρα να ξεχέσω τον διατροφολόγο με τη σειρά μου:)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,θα πήγαινε μια βδομάδα στράφη:unsure:

FiVo-Alex/City
01-07-11, 20:36
Λοιπόν, έκανα βιοχημικές εξετάσεις και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα:
Οιστραδιόλη – Ε2 : 38,1 pg/mL <75.0
Τεστοστερόνη : 206,72 ng/dL 200,00-900,00
Τεστοστερόνη ελεύθερη : 25,00 ng/dL 13,00-41,00
Θυλακιοτρόπος Ορμόνη (FSH) : 2,0 mIU/mL 1.6 – 8.00
Ωχρινοτρόπος Ορμόνη (LH) : 2.5 mIU/mL 0.5 - 4.0
Προλακτίνη (PRL) : 3.1 ng/mL 3.0 – 17.0

Τρανσαμίναση AST (SGOT) : 45.8 U/L < 40.0
Τρανσαμίναση ALT (SGPT) : 71.9 U/L <40.0
γ-Γλουταμυλοτρανσφεράση (γ-GT) : 10.0 U/L 10.0-47.0

Όπως καταλαβαίνετε κάτι πάει στραβά με SGOT – SGPT. Επειδή ηπατίτιδα δεν παίζει να έχω, αλκοολικός δεν είμαι αφού δεν πίνω καν, τι πιθανότητες δίνετε να έχει γίνει η όλη αύξηση εξαιτίας της ΚΕΤΟ που έκανα τους 2 τελευταίους μήνες; Δηλαδή να βάρεσε υπερωρίες το συκώτι εξαιτίας της τετραπλάσιας ποσότητας πρωτεΐνης;
Ps.Με αυτά τα αποτελέσματα πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος ! Τι έχω ακούσει από το πρωί από την γυναικά και την μάνα δεν λέγετε! Ποιος είπε ότι οι 30αρηδες δεν τρώνε παντόφλα!

geo28
01-07-11, 20:38
ποτε ειχες κανει τελοευταια φορα προπονηση?

Devil
01-07-11, 20:53
εμενα θα με προβληματιζε περισσοτερο αυτο...

Τεστοστερόνη : 206,72 ng/dL 200,00-900,00

FiVo-Alex/City
01-07-11, 21:03
ποτε ειχες κανει τελοευταια φορα προπονηση?

Προπόνηση πλέον κάθε μέρα εκτός κυριακής. Την ημέρα που έκανα τις εξετάσεις πήγα αμέσως μετά αρα τελευταία ήταν πρίν 24 ώρες.εμενα θα με προβληματιζε περισσοτερο αυτο...

Τεστοστερόνη : 206,72 ng/dL 200,00-900,00

Devil και εμένα μου φάνηκε κάπως αλλά απο την στιγμή που είναι πάνω και όλα λειτουργούν καλά...

Περισσότερος χρόνος ύπνου που μπορώ να κάνω είναι 6 ώρες! Πρωινή και νυχτερινή δουλειά δεν αφήνουν χρόνο για ύπνο.

Devil
01-07-11, 21:08
Προπόνηση πλέον κάθε μέρα εκτός κυριακής. Την ημέρα που έκανα τις εξετάσεις πήγα αμέσως μετά αρα τελευταία ήταν πρίν 24 ώρες.
Devil και εμένα μου φάνηκε κάπως αλλά απο την στιγμή που είναι πάνω και όλα λειτουργούν καλά...

Περισσότερος χρόνος ύπνου που μπορώ να κάνω είναι 6 ώρες! Πρωινή και νυχτερινή δουλειά δεν αφήνουν χρόνο για ύπνο.


ξανα κανε με αποχη κανα 3-4 μερες απο προπονηση και με κανονικη διατροφη....

beefmeup
01-07-11, 21:48
Όπως καταλαβαίνετε κάτι πάει στραβά με SGOT – SGPT.

τπτ δεν παει στραβα,μια χαρα εισαι.
κατα πασα πιθανοντητα αν ξανακανεις τις εξετασεις σε αλλη φαση,ολα θα ειναι οκ.
αυτα ανεβοκατεβαινουν οσαν το ασανσερ κ ειδικα αν προπονεισαι συχνα.
κ επρεπε να εχεις κανει οφ,κανα 2 μερες πριν.

FiVo-Alex/City
01-07-11, 22:01
Πιθανότητες να επηρεάζει το συκώτι και η κάπως υπερβολική χρήση Arginine Ethyl Ester HCL.
Παίρνω γύρω στα 20-25 γρ την μέρα. Πρωί, πριν την προπόνηση, μετά και πριν τον ύπνο.
Γενικά αυτά που παίρνω αυτό τον καιρό ειναι Whey (4-5 scoop), Xtend της Scivation bcaa (4 scoop), Glutamine (20gr), Arginine (20-25gr), Now food omega 3 (2 caps), now food Adam (3 caps).

Δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την αύξηση στις τιμές. Για μένα το μόνο που μπορεί να είναι υπαίτιο είναι ο μεγάλος αριθμός πρωτεΐνης. Όχι μονό της whey άλλα γενικά σαν πρωτεΐνη. Θα κόψω για την επόμενη εβδομάδα τα συμπληρώματα και θα αντικαταστήσω την whey με κανονικό φαγητό. Αν φταίει η πρωτεΐνη λογικά οι τιμές θα μείνουν οι ίδιες. Γιατί αν τα κόψω όλα μαχαίρι, διατροφή, γυμναστήριο, συμπληρώματα και πέσουν τα νούμερα δεν πρόκειται να καταλάβω τι φταίει.

beefmeup
01-07-11, 22:03
Πιθανότητες να επηρεάζει το συκώτι και η κάπως υπερβολική χρήση Arginine Ethyl Ester HCL.


παιζει μιας κ ειναι εστερικη..
αυτο για την πρωτεινη που γραφεις απο κατω δεν νομιζω να ισχυει,αλλα δοκιμασε το ποτε δεν ξερεις.
βεβαια,το καλυτερο πραγμα να δοκιμασεις ειναι να κανεις 3 μερες οφ,κ μετα να πας να τις κανεις..εκει θα δεις τι παιζει μιας κ η φθορα μυικου ιστου περναει στις τιμες των εξετασεων.

jimmy007
01-07-11, 22:17
, Glutamine (20gr), Arginine (20-25gr),Πεταμένα λεφτά εκτός αν είναι ενδοφλέβια η χορήγηση.

Devil
01-07-11, 23:06
Πεταμένα λεφτά εκτός αν είναι ενδοφλέβια η χορήγηση.

πεταμενα και με ενδοφλεβια....


καλα περα απο αυτο.... ρε ψηλε επαιρνες 20-25γρ αργινινη EE.... λογικο δεν ειναι να βαρεσουν κοκκινο το συκωτι.... το ειχα ξαναπει και εδω μεσα οτι γενικα οι ΕΕ ''βαρενουν'' το συκωτι....

El Topo
01-07-11, 23:13
πεταμενα και με ενδοφλεβια....


καλα περα απο αυτο.... ρε ψηλε επαιρνες 20-25γρ αργινινη EE.... λογικο δεν ειναι να βαρεσουν κοκκινο το συκωτι.... το ειχα ξαναπει και εδω μεσα οτι γενικα οι ΕΕ ''βαρενουν'' το συκωτι....
Γιατί τα 4-5 σκουπ whey τι κάνουν?

Φίλε περιόρισε τα σκουπ στα 2, το πολύ 3 αν η ποσότητα πρωτεϊνης που παίρνεις από τροφή είναι πολύ λίγη και γενικότερα περιόρισε τα συμπληρώματα και ξανακάνε μετά από κανα μήνα, ίσως και λιγότερο, εξετάσεις.

Devil
01-07-11, 23:25
Γιατί τα 4-5 σκουπ whey τι κάνουν?

καλα ειναι....

Φίλε περιόρισε τα σκουπ στα 2, το πολύ 3 αν η ποσότητα πρωτεϊνης που παίρνεις από τροφή είναι πολύ λίγη και γενικότερα περιόρισε τα συμπληρώματα και ξανακάνε μετά από κανα μήνα, ίσως και λιγότερο, εξετάσεις.

πρωτεινη ειναι.... φαι ειναι.... καμια διαφορα.... το συνολο των γραμμαριων παιζει ρολο οχι τον αν ειναι τα 100γρ απο σκονη....

απλα στην αργινινη το ΕΕ δεν ειναι και οτι καλητερο... η υδρολιση του εστερα δινει αλκοολ... και αν βαλεις τα 20-25γρ την ημερα.... ειναι αρκετο το αλκοολ καθημερινα....


αλκολικος απο αργινινη....:green::green::green::P:P:P

jGod
01-07-11, 23:37
τιποτα δεν παιζει μαν τζαμπα αγχωνεσε..θα το δεις σε λιγες μερες..κανε λιγο οφ απο προπονηση και 2 μερες κανονικη διατροφη και θα δεις οτι ειναι ετσι!
παιρνω 300γρ πρωτεινη την μερα με 94κιλα και επαθα γαστρεντεριτιδα..2 μερες για να γινω καλα ετρωγα σχεδον μονο πατατα ρυζι και λιγο κοτα πηγα νοσοκομειο να δω για την γαστρεντεριτιδα πως παω..και εκανα αιματολογικες και τα συκωτια..ηταν στην μεση των φυσ. τιμων. εγινα καλα συνεχισα διατροφη 3 μερες παλι εξετασεις..και ειχα περιπου τις τιμες σου! περιμενουμε τις νεες εξετασεις!

FiVo-Alex/City
02-07-11, 00:03
πρωτεινη ειναι.... φαι ειναι.... καμια διαφορα.... το συνολο των γραμμαριων παιζει ρολο οχι τον αν ειναι τα 100γρ απο σκονη....

απλα στην αργινινη το ΕΕ δεν ειναι και οτι καλητερο... η υδρολιση του εστερα δινει αλκοολ... και αν βαλεις τα 20-25γρ την ημερα.... ειναι αρκετο το αλκοολ καθημερινα....


αλκολικος απο αργινινη....:green::green::green::P:P:P

:rolf:

χαχαχα! οκ, κόβω arginine κάνω off 4 μέρες απο γυμναστήριο και πάω πάλι για έλεγχο.
Πάντως δεν πίστεψα απο την πρώτη στιγμή οτι έφταιγε η whey.
Είχα κάνει και πρίν check και όλα ήταν καλά.
ευχαριστώ παιδιά.

deluxe
22-07-11, 14:59
Γενικα για να κανεις εξετασεις αιματος θελει να μη κανεις προπονηση για μερικες ημερες; Επισης για να κανεις ολες τις εξετασεις τι ακριβως του λες; Αυτες που δειχνουν και τις ορμονες.

marvin
22-07-11, 15:31
Οταν κανεις εξετασεις θες να δεις σε τι κατασταση βρισκεσαι την δεδομενη στιγμη.Αρα δεν αλλαζεις κατι απο την καθημερινοτητα σου.Αυτο που ζητας να κανεις ειναι γενικη αιματος και βιοχημιες,εκτος και αν θελεις να ψαξεις κατι πιο ιδιαιτερο.Οι ορμονικες ειναι αλλες εξετασεις,Μπορεις να κοιταξεις για θυροειδη..για τεστο...και πολλα αλλα.Αν δεν στις γραψει γιατρος θα πρεπει να εξηγησεις στο εργαστηριο που θα πας για τι ακριβως ενδιαφερεσαι.Καλο ειναι ομως να εχεις ενα παραπεμπτικο απο γιατρο για ολα!!!!

beefmeup
22-07-11, 16:55
Γενικα για να κανεις εξετασεις αιματος θελει να μη κανεις προπονηση για μερικες ημερες;

καλυτερα ναι..οι τιμες ενος ανθρωπου που αθλειται δεν ειναι κ οι πιο αντιπροσωπευτικες απο ιατρικης αποψης,μιας κ η αυξημενη μυικη φθορα δειχνει στις τιμες ειδικα του συκωτιου..
γιατι αλλιως μπορει να πας κ να δεις κατι τρανσαμινασεις στον θεο,κ μετα δεν θα ξερεις αν τις εχεις εκει απο φυσικου σου η απο την προπονηση.


Επισης για να κανεις ολες τις εξετασεις τι ακριβως του λες; Αυτες που δειχνουν και τις ορμονες.

ενδοκρινολογικες λεγονται αυτες κ ετσι τις ζητας..το τι θες να τσεκαρεις απο εκει το διευκρινιζεις στον γιατρο μιας κ οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις σου θα ανεβει κ η τιμη τους.

marvin
22-07-11, 17:20
καλυτερα ναι..οι τιμες ενος ανθρωπου που αθλειται δεν ειναι κ οι πιο αντιπροσωπευτικες απο ιατρικης αποψης,μιας κ η αυξημενη μυικη φθορα δειχνει στις τιμες ειδικα του συκωτιου..
γιατι αλλιως μπορει να πας κ να δεις κατι τρανσαμινασεις στον θεο,κ μετα δεν θα ξερεις αν τις εχεις εκει απο φυσικου σου η απο την προπονηση.ενδοκρινολογικες λεγονται αυτες κ ετσι τις ζητας..το τι θες να τσεκαρεις απο εκει το διευκρινιζεις στον γιατρο μιας κ οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις σου θα ανεβει κ η τιμη τους.

Μα ποια η ουσια να κανει εξετασεις ξεκουραστος αφου θα θελει να δει πως ειναι οι τιμες του με βαση την ζωη που κανει τωρα και η ζωη αυτη περιλαμβανει και γυμναστικη!!

beefmeup
22-07-11, 17:23
γιατι αν κανει προπονηση το προηγουμενο βραδυ κ μετα παει κ εξετασεις ο γιατρος μπορει να τον βγαλει αλκοολικο με τις τιμες που μπορει να δειξει το συκωτι του..
ενω αν κανει οφ 2-3 μερες,θα εχει καλυτερη εικονα του σωματος του,χωρις να ξεφευγει απο την κατασταση της καθημερινοτητας.

marvin
22-07-11, 17:27
γιατι αν κανει προπονηση το προηγουμενο βραδυ κ μετα παει κ εξετασεις ο γιατρος μπορει να τον βγαλει αλκοολικο με τις τιμες που μπορει να δειξει το συκωτι του..
ενω αν κανει οφ 2-3 μερες,θα εχει καλυτερη εικονα του σωματος του,χωρις να ξεφευγει απο την κατασταση της καθημερινοτητας.

Δεν μιλαμε για την προηγουμενη αλλα μιλησε για καποιες μερες οφφ.Εξαλλου δεν θα κρατησει μυστικο απο τον γιατρο οτι γυμναζεται!!!!

beefmeup
22-07-11, 17:33
αυτο γραφω κ γω..2-3 μερες οφ,δεν εννοω κανα μηνα..

ναι,αλλα αν δειξει αυξημενες τιμες πως θα εισαι σιγουρος οτι οφειλεται στην γυμναστικη?
μπορει να εχεις θεμα αλλου κ να το αποδωσεις κατα λαθος στην γυμναστικη..δεν ειναι καλυτερα να ξερεις ακριβως τι γινεται?

marvin
22-07-11, 17:39
αυτο γραφω κ γω..2-3 μερες οφ,δεν εννοω κανα μηνα..

ναι,αλλα αν δειξει αυξημενες τιμες πως θα εισαι σιγουρος οτι οφειλεται στην γυμναστικη?
μπορει να εχεις θεμα αλλου κ να το αποδωσεις κατα λαθος στην γυμναστικη..δεν ειναι καλυτερα να ξερεις ακριβως τι γινεται?

Κοιτα δεν διαφωνουμε σε κατι συγκεκριμενο απλα θεωρω οτι ο γιατρος θα πρεπει να δει τα αποτελεσματα με βαση οτι αφορουν καποιον που αθληται παραπανω του φυσιολογικου..αρα οι κοκκινες τιμες..γιατι θα δειξουν κοκκινες τιμες οι εξετσεις..σε CPK ισως..σε καλη και κακη χοληστερινη ισως.....θα πρεπει να αποδοθουν στις αναλογες τιμες των αθλητων.

Stathgel
25-07-11, 16:24
Συνεχηστε ετσι παιδια οσο περισοτερο εμπλουτισμος στο foroum τοσο το καλητερο....''Δεν φευγω απο'δω ρε.....αφηστεεε με'':bowdown::bowdown::bodybuildinggr:

isis
25-07-11, 22:14
Κοιτα δεν διαφωνουμε σε κατι συγκεκριμενο απλα θεωρω οτι ο γιατρος θα πρεπει να δει τα αποτελεσματα με βαση οτι αφορουν καποιον που αθληται παραπανω του φυσιολογικου..αρα οι κοκκινες τιμες..γιατι θα δειξουν κοκκινες τιμες οι εξετσεις..σε CPK ισως..σε καλη και κακη χοληστερινη ισως.....θα πρεπει να αποδοθουν στις αναλογες τιμες των αθλητων.

σε hdl και ldl δε θα πρέπει να δείξουν κόκκινο , εκτός και αν ο αθλούμενος κάπως περιέπλεξε τα πράγματα. Για το CPK , όταν κάποιος που αθλείται , αποφασίζει να κάνει παρακλινικές εξετάσεις , καλό θα είναι συγχρόνως να κάνει και δείκτες , όπως τροπονίνη και ομοκυστεΐνη , για να έχει μία πιο πλήρη εικόνα και να μη κλαίμε άδικα.:green::green:

marvin
25-07-11, 23:10
σε hdl και ldl δε θα πρέπει να δείξουν κόκκινο , εκτός και αν ο αθλούμενος κάπως περιέπλεξε τα πράγματα. Για το CPK , όταν κάποιος που αθλείται , αποφασίζει να κάνει παρακλινικές εξετάσεις , καλό θα είναι συγχρόνως να κάνει και δείκτες , όπως τροπονίνη και ομοκυστεΐνη , για να έχει μία πιο πλήρη εικόνα και να μη κλαίμε άδικα.:green::green:

Κοκκινο δειχνουν οχι μονο οταν ειναι σε υψηλα ορια αλλα και οταν ειναι σε πολυ χαμηλα και αυτο σε καποιον που αθληται μπορει ευκολα να συμβει!!!!!!!!!

TToni Shark
26-07-11, 11:12
Γενικα για να κανεις εξετασεις αιματος θελει να μη κανεις προπονηση για μερικες ημερες; Επισης για να κανεις ολες τις εξετασεις τι ακριβως του λες; Αυτες που δειχνουν και τις ορμονες.

Αν κάνεις εξετάσεις την επόμενη μέρα από προπόνηση,το CPK θα είναι στα ύψη σίγουρα;).Εμένα νομίζανε ότι έπαθα έμφραγμα:shock:

isis
26-07-11, 14:09
Κοκκινο δειχνουν οχι μονο οταν ειναι σε υψηλα ορια αλλα και οταν ειναι σε πολυ χαμηλα και αυτο σε καποιον που αθληται μπορει ευκολα να συμβει!!!!!!!!!

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ούτε μπορεί κάποιος να προχωρά αβίαστα σε τέτοιες γενικεύσεις και κάθε περίπτωση εξειδικεύεται , για την ανεύρεση των αιτιών της. Αν αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες αθλητές , όπως είναι η πλειοψηφία όσων αθλούνται , μιας και σε επαγγελματίες αθλητές "δεν υπάρχουν τιμές" , εφόσον τηρείται μία αντικειμενικά κρινόμενη ορθή διατροφή και όχι , όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ως ορθή , η hdl θα πρέπει να είναι υψηλή και η ldl χαμηλή ή χαμηλότερη σε υγιή άτομα. Συνήθως δεν ευθύνεται η άθληση για τα δεινά μας , αλλά οι μέθοδοι που ακολουθούμε. Ενδεικτικά , αν κάποιος καταναλώνει καρυδέλαιο για ενέργεια , διότι δε θα μετατραπεί σε λίπος , όπως του έχουν πει , χωρίς να έχει την ικανότητα να το ισορροπεί και να μην αθλείται επαρκώς μετά τη λήψη του , είναι φυσικό ότι η ldl θα ανέβει. Αν πάλι καταναλώνει λεκιθίνη και δε γνωρίζει ότι εμποδίζεται η απορρόφηση του σιδήρου , δεν ευθύνεται η άθληση που ο σίδηρος θα φθάσει στο ναδίρ σε βάθος χρόνου. Επίσης αν κάποιος καταναλώνει αυγά βραδινές ώρες και αγνοεί ότι στον οργανισμό τα όργανα το χρονικό διάστημα αυτό "υπολειτουργούν" , διότι έτσι είναι προγραμματισμένα , καθώς τη διαθέσιμη ενέργεια τη χρειάζεται ο εγκέφαλος και ως μακρομοριακή ένωση το αυγό δε θα τύχει της επεξεργασίας που πρέπει , δεν ευθύνεται ομοίως η άθληση για την ldl που θα εκτιναχθεί.


Αν κάνεις εξετάσεις την επόμενη μέρα από προπόνηση,το CPK θα είναι στα ύψη σίγουρα:wink:.Εμένα νομίζανε ότι έπαθα έμφραγμα:shock:

Με μοναδικό δείκτη το CPK , χωρίς δείκτες , όπως η τροπονίνη και η ομοκυστεΐνη , δε μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα για καρδιακές βλάβες , πολύ περισσότερο ένας γιατρός.

Andrikos
26-07-11, 20:22
Επίσης αν κάποιος καταναλώνει αυγά βραδινές ώρες και αγνοεί ότι στον οργανισμό τα όργανα το χρονικό διάστημα αυτό "υπολειτουργούν" , διότι έτσι είναι προγραμματισμένα , καθώς τη διαθέσιμη ενέργεια τη χρειάζεται ο εγκέφαλος και ως μακρομοριακή ένωση το αυγό δε θα τύχει της επεξεργασίας που πρέπει , δεν ευθύνεται ομοίως η άθληση για την ldl που θα εκτιναχθεί.


Κάποια βiβλιογραφία υπάρχει γι' αυτό;

marvin
26-07-11, 22:52
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ούτε μπορεί κάποιος να προχωρά αβίαστα σε τέτοιες γενικεύσεις και κάθε περίπτωση εξειδικεύεται , για την ανεύρεση των αιτιών της. Αν αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες αθλητές , όπως είναι η πλειοψηφία όσων αθλούνται , μιας και σε επαγγελματίες αθλητές "δεν υπάρχουν τιμές" , εφόσον τηρείται μία αντικειμενικά κρινόμενη ορθή διατροφή και όχι , όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ως ορθή , η hdl θα πρέπει να είναι υψηλή και η ldl χαμηλή ή χαμηλότερη σε υγιή άτομα. Συνήθως δεν ευθύνεται η άθληση για τα δεινά μας , αλλά οι μέθοδοι που ακολουθούμε. Ενδεικτικά , αν κάποιος καταναλώνει καρυδέλαιο για ενέργεια , διότι δε θα μετατραπεί σε λίπος , όπως του έχουν πει , χωρίς να έχει την ικανότητα να το ισορροπεί και να μην αθλείται επαρκώς μετά τη λήψη του , είναι φυσικό ότι η ldl θα ανέβει. Αν πάλι καταναλώνει λεκιθίνη και δε γνωρίζει ότι εμποδίζεται η απορρόφηση του σιδήρου , δεν ευθύνεται η άθληση που ο σίδηρος θα φθάσει στο ναδίρ σε βάθος χρόνου. Επίσης αν κάποιος καταναλώνει αυγά βραδινές ώρες και αγνοεί ότι στον οργανισμό τα όργανα το χρονικό διάστημα αυτό "υπολειτουργούν" , διότι έτσι είναι προγραμματισμένα , καθώς τη διαθέσιμη ενέργεια τη χρειάζεται ο εγκέφαλος και ως μακρομοριακή ένωση το αυγό δε θα τύχει της επεξεργασίας που πρέπει , δεν ευθύνεται ομοίως η άθληση για την ldl που θα εκτιναχθεί.
Με μοναδικό δείκτη το CPK , χωρίς δείκτες , όπως η τροπονίνη και η ομοκυστεΐνη , δε μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα για καρδιακές βλάβες , πολύ περισσότερο ένας γιατρός.


Επειδη δεν μιλαω ποτε με γενικοτητες αλλα παντα με βαση αυτα που βιωνω,θα αναφερω οτι πριν λιγες μερες εκανα γενικες εξετασεις,βιοχημικες και ορμονολογικες.Οι τιμες στην καλη και κακη χοληστερινη ηταν κακκινες η καθε μια ομως αντιστοιχα..η καλη ηταν αρκετα πανω απο τα φυσιολογικα ορια και η κακη πολυ κατω απο τα φυσιολογικα.Λιγες ωρες πριν παω για εξετασεις ειχα καταναλωσει μεγαλη ποσοτητα μερεντας.Το ζαχαρο μου εδειξε κατω απο το χαμηλοτερα ορια..κοκκινο δηλαδη κατα 3 μοναδες.Η cpk μου ηταν κοκκινη και αυτη που δικοιολογηται λογο ασκησης.Το καρδιογραφημα μου δειχνει χαμηλους παλμους γιατι τρεχω χρονια ,αρα μπορει να δικαιολογησει ο γιατρος σαν φυσιολογικο το αποτελεσμα αυτου που αν δεν γυμναζομουν χρονια θα υπηρχε προβλημα με αυτη την ενδειξη.
Για αυτο λοιπον κανεις εξετασεις και συναμα ενημερωνεις το γιατρο για το τι παιρνεις,αν παιρνεις και τι πιο εξειδικευμενο απο μια απλη διατροφη κανεις και τι ζωη κανεις γενικα ωστε να μπορει να καταλαβει τι και γιατι δειχνει ενα αποτελεσμα.

deluxe
26-07-11, 23:22
Αυτα τα ορια δεν ειναι για εναν μεσο ανθρωπο που δεν αθλειται; Αλλα ορια δε πρεπει να ισχυουν για οσους ασχολουνται με καποιο αθλημα; Οπως συμβαινει και με το RDI στις τροφες.

isis
27-07-11, 11:22
Επειδη δεν μιλαω ποτε με γενικοτητες αλλα παντα με βαση αυτα που βιωνω,θα αναφερω οτι πριν λιγες μερες εκανα γενικες εξετασεις,βιοχημικες και ορμονολογικες.Οι τιμες στην καλη και κακη χοληστερινη ηταν κακκινες η καθε μια ομως αντιστοιχα..η καλη ηταν αρκετα πανω απο τα φυσιολογικα ορια και η κακη πολυ κατω απο τα φυσιολογικα.Λιγες ωρες πριν παω για εξετασεις ειχα καταναλωσει μεγαλη ποσοτητα μερεντας.Το ζαχαρο μου εδειξε κατω απο το χαμηλοτερα ορια..κοκκινο δηλαδη κατα 3 μοναδες.Η cpk μου ηταν κοκκινη και αυτη που δικοιολογηται λογο ασκησης.Το καρδιογραφημα μου δειχνει χαμηλους παλμους γιατι τρεχω χρονια ,αρα μπορει να δικαιολογησει ο γιατρος σαν φυσιολογικο το αποτελεσμα αυτου που αν δεν γυμναζομουν χρονια θα υπηρχε προβλημα με αυτη την ενδειξη.
Για αυτο λοιπον κανεις εξετασεις και συναμα ενημερωνεις το γιατρο για το τι παιρνεις,αν παιρνεις και τι πιο εξειδικευμενο απο μια απλη διατροφη κανεις και τι ζωη κανεις γενικα ωστε να μπορει να καταλαβει τι και γιατι δειχνει ενα αποτελεσμα.

Με συγχωρείς , αλλά γενικεύεις ορμώμενη από τις τιμές του οργανισμού σου και από μεμονωμένο ή μεμονωμένα περιστατικά εξάγεις γενικά συμπεράσματα , δεν είναι όμως έτσι. Για να τα πάρουμε με τη σειρά τους , το CPK δε μπορείς να πεις ότι δικαιολογείται πλήρως ή σε κάποιο βαθμό από τη γυμναστική , χωρίς να έχεις και δείκτες , όπως τροπονίνη , ομοκυστεΐνη και CPK-MB για αρχή τουλάχιστο , ίσως ναι ίσως όμως και όχι. Αν πάλι οι λοιποί δείκτες είναι φυσιολογικοί , δε σημαίνει ότι ευθύνεται μόνο η γυμναστική , κατά ένα μέρος ίσως ευθύνεται , σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από εκεί και πέρα είναι δικές σου οι ευθύνες. Οι χαμηλοί παλμοί καταρχήν είναι ευλογία για τους ανθρώπους και δεν είναι γνώρισμα της αερόβιας μόνο , υπάρχουν άνθρωποι χωρίς καμία αθλητική δραστηριότητα με καταχρήσεις στη ζωή τους με επίσης χαμηλούς παλμούς , όπως επίσης άνθρωποι με αερόβια δραστηριότητα που δε παρουσιάζουν χαμηλούς παλμούς και στη περίπτωσή σου , υπάρχουν πιθανόν και άλλες παράμετροι που συμβάλλουν , όπως το ότι πρέπει να είσαι πολύ αδύνατη , αν κρίνω από το avatar που έχεις , γεγονός που σημαίνει και μειωμένη μάζα , άρα λιγότερα να αιματωθούν και μειωμένο έργο για τη καρδιά , αλλά και γενικά οι λοιπές παράμετροι είναι πολλές , όπως ο εν γένει τρόπος ζωής του ατόμου , οι καθημερινές του υποχρεώσεις και η πίεση που υφίσταται καθημερινά , το είδος εργασίας του , η ψυχοσύνθεσή του κ.τ.λ που είναι ικανές να διεγείρουν λιγότερο ή περισσότερο το συμπαθητικό ή παρασυμπαθητικό σύστημά μας , γεγονός που κάμνει τα όργανα να αντιδρούν διαφορετικά κάθε φορά , μεταξύ αυτών και η καρδιά. Η τιμή επίσης του σακχάρου με τα δεδομένα που δίνεις , επίσης δεν είναι προσδιοριστική , αν θέλεις να έχεις σφαιρική εικόνα , πάρε ένα μετρητή του σακχάρου και κάνε μετρήσεις στον εαυτό σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας , ημέρες που δε θα κάνεις προπόνηση ημέρες που θα κάνεις , ημέρες που θα καταναλώσεις τρόφιμα ικανά να εκτοξεύσουν το σάκχαρό σου κ.ο.κ. Οικείος μου πάντα είχε χαμηλό σάκχαρο είτε αθλούνταν είτε όχι , ό,τι και να κατανάλωνε.

Το συμπέρασμα είναι και αυτό που προσπαθώ να σου πω , χωρίς να με παρεξηγήσεις , είναι πως δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι το αποτέλεσμα πολύπλοκων γενετικών και βιοχημικών διεργασιών στη κάθε χρονική στιμγή , ποτέ δε μπορείς να ερμηνεύεις και να αποδίδεις καταστάσεις σε ένα γεγονός με τέτοια απλότητα , αν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλειά σου.


Κάποια βiβλιογραφία υπάρχει γι' αυτό;

Σε υγιείς μεσήλικες είχαν κάνει μετρήσεις , αφού τους έδωσαν να καταναλώσουν αυγά βραδινές ώρες. Αυτό που έδειξαν οι μετρήσεις ήταν ότι η ldl , την οποία μέτρησαν πριν και μετά , βρισκόταν μετά τη κατανάλωση των αυγών σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης και λιποθυμικές τάσεις , είχαν χορηγήσει ενδοφλέβιες στατίνες , προκειμένου να αποφύγουν τυχόν λιπώδη εμβολή. Τώρα , σε ποιον Ὁργανισμό" έκαναν αυτό το "πείραμα" , ποιοι το έκαναν και πότε , αν το δημοσιεύσουν ποτέ , ευχαριστώς να ανεβάσω τα συγκριτικά στοιχεία.

marvin
27-07-11, 12:10
Με συγχωρείς , αλλά γενικεύεις ορμώμενη από τις τιμές του οργανισμού σου και από μεμονωμένο ή μεμονωμένα περιστατικά εξάγεις γενικά συμπεράσματα , δεν είναι όμως έτσι. Για να τα πάρουμε με τη σειρά τους , το CPK δε μπορείς να πεις ότι δικαιολογείται πλήρως ή σε κάποιο βαθμό από τη γυμναστική , χωρίς να έχεις και δείκτες , όπως τροπονίνη , ομοκυστεΐνη και CPK-MB για αρχή τουλάχιστο , ίσως ναι ίσως όμως και όχι. Αν πάλι οι λοιποί δείκτες είναι φυσιολογικοί , δε σημαίνει ότι ευθύνεται μόνο η γυμναστική , κατά ένα μέρος ίσως ευθύνεται , σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από εκεί και πέρα είναι δικές σου οι ευθύνες. Οι χαμηλοί παλμοί καταρχήν είναι ευλογία για τους ανθρώπους και δεν είναι γνώρισμα της αερόβιας μόνο , υπάρχουν άνθρωποι χωρίς καμία αθλητική δραστηριότητα με καταχρήσεις στη ζωή τους με επίσης χαμηλούς παλμούς , όπως επίσης άνθρωποι με αερόβια δραστηριότητα που δε παρουσιάζουν χαμηλούς παλμούς και στη περίπτωσή σου , υπάρχουν πιθανόν και άλλες παράμετροι που συμβάλλουν , όπως το ότι πρέπει να είσαι πολύ αδύνατη , αν κρίνω από το avatar που έχεις , γεγονός που σημαίνει και μειωμένη μάζα , άρα λιγότερα να αιματωθούν και μειωμένο έργο για τη καρδιά , αλλά και γενικά οι λοιπές παράμετροι είναι πολλές , όπως ο εν γένει τρόπος ζωής του ατόμου , οι καθημερινές του υποχρεώσεις και η πίεση που υφίσταται καθημερινά , το είδος εργασίας του , η ψυχοσύνθεσή του κ.τ.λ που είναι ικανές να διεγείρουν λιγότερο ή περισσότερο το συμπαθητικό ή παρασυμπαθητικό σύστημά μας , γεγονός που κάμνει τα όργανα να αντιδρούν διαφορετικά κάθε φορά , μεταξύ αυτών και η καρδιά. Η τιμή επίσης του σακχάρου με τα δεδομένα που δίνεις , επίσης δεν είναι προσδιοριστική , αν θέλεις να έχεις σφαιρική εικόνα , πάρε ένα μετρητή του σακχάρου και κάνε μετρήσεις στον εαυτό σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας , ημέρες που δε θα κάνεις προπόνηση ημέρες που θα κάνεις , ημέρες που θα καταναλώσεις τρόφιμα ικανά να εκτοξεύσουν το σάκχαρό σου κ.ο.κ. Οικείος μου πάντα είχε χαμηλό σάκχαρο είτε αθλούνταν είτε όχι , ό,τι και να κατανάλωνε.

Το συμπέρασμα είναι και αυτό που προσπαθώ να σου πω , χωρίς να με παρεξηγήσεις , είναι πως δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι το αποτέλεσμα πολύπλοκων γενετικών και βιοχημικών διεργασιών στη κάθε χρονική στιμγή , ποτέ δε μπορείς να ερμηνεύεις και να αποδίδεις καταστάσεις σε ένα γεγονός με τέτοια απλότητα , αν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλειά σου.Σε υγιείς μεσήλικες είχαν κάνει μετρήσεις , αφού τους έδωσαν να καταναλώσουν αυγά βραδινές ώρες. Αυτό που έδειξαν οι μετρήσεις ήταν ότι η ldl , την οποία μέτρησαν πριν και μετά , βρισκόταν μετά τη κατανάλωση των αυγών σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης και λιποθυμικές τάσεις , είχαν χορηγήσει ενδοφλέβιες στατίνες , προκειμένου να αποφύγουν τυχόν λιπώδη εμβολή. Τώρα , σε ποιον Ὁργανισμό" έκαναν αυτό το "πείραμα" , ποιοι το έκαναν και πότε , αν το δημοσιεύσουν ποτέ , ευχαριστώς να ανεβάσω τα συγκριτικά στοιχεία.


Μαλλον μπερδευεσαι δεν ειμαι εγω αυτη που γενικευω.Ειμαι μαλλον αυτη που εξεφρασε αποψη με βαση τον εαυτο της και αυτα που συζητησε με ..Γιατρο και οχι παπαγαλιζοντας ,χωρις να παρεξηγηθεις βεβαια οτι αναφερομαι σε σενα,
καποιες ερευνες.
Ξεροντας λοιπον τις εξετασεις μου πριν ξεκινησω ββ και συγκρινοντας με 1 χρονο μετα οι διαφορες ηταν αυτες που ειπα.Δεν γενικευω τιποτα,εξαλλου αν δεις η αποψη μου δεν προτρεπει καποιον να κανει κατι..ηταν αποψη μου απλα και εχω καθε δικαιωμα να την εκφραζω.Δεν πιεζω κανεναν να την διαβασει αλλα ουτε και να την αποδεχτει,προσεχω παντα τι γραφω.Ζω και εργαζομαι με εντονους ρυθμους κραταω ενα σπιτι τρεχω και γυμναζομαι καθημερινα ,δεν κανω καταχρησεις εχω κανει ντοπλερ αρα εχω τσεκαρει την κατασταση της καρδιας μου..αρα μπορω να βγαζω συμπερασμα οτι οι παλμοι μου ειναι χαμηλοι λογο ενασχολησεις μου με το αεροβιο,κανω περιπου 40 χιλ την εβδομαδα το λιγοτερο.Λογο της δουλειας μου...δουλευω σε νοσοκομειο...μετραω συχνα πυκνα το ζαχαρο μου και ειναι χαμηλα...θα μου το επιτρεψεις και αυτο να λεω οτι εχω καλη σχεση με την ινσουλινη μου,δεν θα μπορουσα να στο αναλυσω επιστημονικα ..γιατι αν το εκανα θα ημουν ανωριμη..και θα δηλωνα γιατρος και οχι τραπεζοκομος.Τα αποτελεσματα των εξετασεων δεν τα ερμηνευσα εγω αλλα γιατρος.Καλο θα ηταν οταν απανταει καποιος να τον αφηνεται εσεις οι ειδικοι να λεει την αποψη του χωρις να τον ακυρωνεται με δηθεν επιστηνμονικα δεδομενα,εκτος και αν δηλωνεις γιατρος..οποτε να σου στειλω αν δεν σε πειραζει και τις εξετασεις μου για αναλυση.

isis
27-07-11, 14:06
Κοκκινο δειχνουν οχι μονο οταν ειναι σε υψηλα ορια αλλα και οταν ειναι σε πολυ χαμηλα και αυτο σε καποιον που αθληται μπορει ευκολα να συμβει!!!!!!!!!

Καταρχήν , καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα , όπως , όταν κάποιος διαβάζει κάτι τέτοιο , φαντάζομαι , πως θα είναι λογικό να αντιληφθεί , ότι όποιος το γράφει το παρουσιάζει ως ένα γενικό πόρισμα , αν παρανόησα συγχώρεσέ με.Ξεροντας λοιπον τις εξετασεις μου πριν ξεκινησω ββ και συγκρινοντας με 1 χρονο μετα οι διαφορες ηταν αυτες που ειπα.Δεν γενικευω τιποτα,εξαλλου αν δεις η αποψη μου δεν προτρεπει καποιον να κανει κατι..ηταν αποψη μου απλα και εχω καθε δικαιωμα να την εκφραζω.Δεν πιεζω κανεναν να την διαβασει αλλα ουτε και να την αποδεχτει,προσεχω παντα τι γραφω.Ζω και εργαζομαι με εντονους ρυθμους κραταω ενα σπιτι τρεχω και γυμναζομαι καθημερινα ,δεν κανω καταχρησεις εχω κανει ντοπλερ αρα εχω τσεκαρει την κατασταση της καρδιας μου..αρα μπορω να βγαζω συμπερασμα οτι οι παλμοι μου ειναι χαμηλοι λογο ενασχολησεις μου με το αεροβιο,κανω περιπου 40 χιλ την εβδομαδα το λιγοτερο.Λογο της δουλειας μου...δουλευω σε νοσοκομειο...μετραω συχνα πυκνα το ζαχαρο μου και ειναι χαμηλα...θα μου το επιτρεψεις και αυτο να λεω οτι εχω καλη σχεση με την ινσουλινη μου,δεν θα μπορουσα να στο αναλυσω επιστημονικα ..γιατι αν το εκανα θα ημουν ανωριμη..και θα δηλωνα γιατρος και οχι τραπεζοκομος.Τα αποτελεσματα των εξετασεων δεν τα ερμηνευσα εγω αλλα γιατρος.Καλο θα ηταν οταν απανταει καποιος να τον αφηνεται εσεις οι ειδικοι να λεει την αποψη του χωρις να τον ακυρωνεται με δηθεν επιστηνμονικα δεδομενα,εκτος και αν δηλωνεις γιατρος..οποτε να σου στειλω αν δεν σε πειραζει και τις εξετασεις μου για αναλυση.

Κατά δεύτερον , δε νομίζω να προσπάθησα να ερμηνεύσω οποιεσδήποτε δικές σου εξετάσεις , κάποια πράγματα που ενδέχονται ανέφερα , ή να ζήτησα το ιστορικό σου και τα παραπάνω που γράφεις , δε βλέπω , για ποιο λόγο έπρεπε να τα γράψεις , μακάρι η κατάσταση της υγείας σου να είναι άριστη και να γνωρίζεις πάντοτε τα αίτια ορισμένων δεικτών σου και πίστεψέ με δε σου μιλάω ειρωνικά ούτε υποτιμητικά.

Αυτό με τα δήθεν επιστημονικά δεδομένα και τις έρευνες που έγραψες παραπάνω , με συγχωρείς αλλά είναι ντροπή να λες κάτι τέτοιο , διότι δεν είναι "google" και τουλάχιστο θα έπρεπε να σεβόμαστε μερικούς ταλαίπωρους και ελάχιστους πλέον επιστήμονες με καθαρά εργαστηριακό πεδίο , μεταξύ των οποίων εννοείται πως δεν είμαι , που , μολονότι πάρα πολλά πράγματα δε τα δημοσιεύουν , διότι δεσμεύονται από τους περιορισμούς του χώρου τους , που δεν έχει καμία σχέση με τα νοσοκομεία , είναι τελείως διαφορετικό πεδίο , ωστόσο μεταξύ οικείων μοιράζονται κάποια από αυτά.

Οπότε καλό θα είναι , όταν ένα φερέφωνο , like me , μεταφέρει καποια πράγματα έστω και πολύ χονδρικά , για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο που βλέπει τα πράγματα σφαιρικά , να ακούει , να κρατάει ό,τι θεωρεί πως πρέπει και τα άλλα να τα απορρίπτει και που ξέρεις , μπορεί κάποτε για κάποιον οικείο σου να στραφείς σε αυτούς τους εργαστηριακούς για βοήθεια , οπότε καλό είναι να τους έχουμε και ας είναι και λίγοι.

Ελπίζω να μη παρεξηγηθείς , αλλά δεν έχω κανένα λόγο να τα γράφω αυτά και να χάνω το χρόνο μου , ούτε σε διαγωνισμό γνώσεων και επιβολής συμμετέχουμε ούτε σε τελευταία ανάλυση με ενδιαφέρει η υγεία κανενός εδώ μέσα , απλώς καλόβουλα και τίποτα άλλο.

TEFAAtzis
27-07-11, 14:46
γιατι αν κανει προπονηση το προηγουμενο βραδυ κ μετα παει κ εξετασεις ο γιατρος μπορει να τον βγαλει αλκοολικο με τις τιμες που μπορει να δειξει το συκωτι του..
ενω αν κανει οφ 2-3 μερες,θα εχει καλυτερη εικονα του σωματος του,χωρις να ξεφευγει απο την κατασταση της καθημερινοτητας.

Εκανα καλως η κακως πρωτη φορα εξετασεις μετα απο βδομαδα ξεκουρασης και για πρωτη φορα οι τιμες του συκωτιου βγηκαν απολυτως φυσιολογικες.Εχεις δικιο σε αυτο που λες Beef.Σε λιγο θα τις ποσταρω αναλυτικα!!!

marvin
27-07-11, 22:25
Καταρχήν , καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα , όπως , όταν κάποιος διαβάζει κάτι τέτοιο , φαντάζομαι , πως θα είναι λογικό να αντιληφθεί , ότι όποιος το γράφει το παρουσιάζει ως ένα γενικό πόρισμα , αν παρανόησα συγχώρεσέ με.
Κατά δεύτερον , δε νομίζω να προσπάθησα να ερμηνεύσω οποιεσδήποτε δικές σου εξετάσεις , κάποια πράγματα που ενδέχονται ανέφερα , ή να ζήτησα το ιστορικό σου και τα παραπάνω που γράφεις , δε βλέπω , για ποιο λόγο έπρεπε να τα γράψεις , μακάρι η κατάσταση της υγείας σου να είναι άριστη και να γνωρίζεις πάντοτε τα αίτια ορισμένων δεικτών σου και πίστεψέ με δε σου μιλάω ειρωνικά ούτε υποτιμητικά.

Αυτό με τα δήθεν επιστημονικά δεδομένα και τις έρευνες που έγραψες παραπάνω , με συγχωρείς αλλά είναι ντροπή να λες κάτι τέτοιο , διότι δεν είναι "google" και τουλάχιστο θα έπρεπε να σεβόμαστε μερικούς ταλαίπωρους και ελάχιστους πλέον επιστήμονες με καθαρά εργαστηριακό πεδίο , μεταξύ των οποίων εννοείται πως δεν είμαι , που , μολονότι πάρα πολλά πράγματα δε τα δημοσιεύουν , διότι δεσμεύονται από τους περιορισμούς του χώρου τους , που δεν έχει καμία σχέση με τα νοσοκομεία , είναι τελείως διαφορετικό πεδίο , ωστόσο μεταξύ οικείων μοιράζονται κάποια από αυτά.

Οπότε καλό θα είναι , όταν ένα φερέφωνο , like me , μεταφέρει καποια πράγματα έστω και πολύ χονδρικά , για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο που βλέπει τα πράγματα σφαιρικά , να ακούει , να κρατάει ό,τι θεωρεί πως πρέπει και τα άλλα να τα απορρίπτει και που ξέρεις , μπορεί κάποτε για κάποιον οικείο σου να στραφείς σε αυτούς τους εργαστηριακούς για βοήθεια , οπότε καλό είναι να τους έχουμε και ας είναι και λίγοι.

Ελπίζω να μη παρεξηγηθείς , αλλά δεν έχω κανένα λόγο να τα γράφω αυτά και να χάνω το χρόνο μου , ούτε σε διαγωνισμό γνώσεων και επιβολής συμμετέχουμε ούτε σε τελευταία ανάλυση με ενδιαφέρει η υγεία κανενός εδώ μέσα , απλώς καλόβουλα και τίποτα άλλο.


Σε βρισκω απολυτα μπερδεμενο ανεφερες σε ποστ μου οτι γενικευω και προχωραω αβιαστα σε γενικευσεις κατι που το βρισκω ανωριμο αν το ειχα κανει.Επειδη ακριβως δεν μου αρεσει να γραφω οτι ναναι ,συνηθως απανταω σε ποστ που εχω εμπειρια απο το θεμα που αναφερετε.Προσπαθησες να ακυρωσεις αυτα που εχω βιωσει ..τα αποτελεσματα και οσα ο Γιατρος..καθοτι επιστημονας οπως ανεφερες και για τους εργαστηριακους πιο πανω,ειπε.Ποιος ειπε οτι δεν τους σεβομαι..η διαφορα μας ειναι οτι εσυ μιλας για κατι που ακουσες η διαβασες και εγω για κατι που βιωσα.Ντροπη ειναι να προσπαθεις πιστευοντας οτι εισαι γνωστης παρα πολλων πραγματων να ακυρωσεις η εστω να κριτικαρεις ενα ποστ καποιου λιγοτερου εξιδικευμενου απο εσενα σε γνωση αλλα σιγουρα καποιου που εκανε εξετασεις και πηρε αποτελεσματα.
Και να φανταστεις οτι το ποστ που πρωτο αναφερθηκες ελεγε αυτο.....

Κοιτα δεν διαφωνουμε σε κατι συγκεκριμενο απλα θεωρω οτι ο γιατρος θα πρεπει να δει τα αποτελεσματα με βαση οτι αφορουν καποιον που αθληται παραπανω του φυσιολογικου..αρα οι κοκκινες τιμες..γιατι θα δειξουν κοκκινες τιμες οι εξετσεις..σε CPK ισως..σε καλη και κακη χοληστερινη ισως.....θα πρεπει να αποδοθουν στις αναλογες τιμες των αθλητων.

Τοση γενικοτητα με εφαγε ποια;Αλλες τιμες εχουν καποιοι που αθλουνται και μεσα στο φορουμ υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και αλλες για καποιον που καθεται στον καναπε του και ολη τη μερα τρωει.Που το παραλογο δηλαδη για ολη αυτη την αναφορα σου;Αυτα απο εμενα.

sofos
28-07-11, 03:38
isis τι εχεις σπουδασει αδερφε?γιατι φαινεται να ξερεις αρκετα πραγματα χεχε αν θες μας λες βεβαια :thumbup:

Andrikos
28-07-11, 14:36
Σε υγιείς μεσήλικες είχαν κάνει μετρήσεις , αφού τους έδωσαν να καταναλώσουν αυγά βραδινές ώρες. Αυτό που έδειξαν οι μετρήσεις ήταν ότι η ldl , την οποία μέτρησαν πριν και μετά , βρισκόταν μετά τη κατανάλωση των αυγών σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης και λιποθυμικές τάσεις , είχαν χορηγήσει ενδοφλέβιες στατίνες , προκειμένου να αποφύγουν τυχόν λιπώδη εμβολή. Τώρα , σε ποιον Ὁργανισμό" έκαναν αυτό το "πείραμα" , ποιοι το έκαναν και πότε , αν το δημοσιεύσουν ποτέ , ευχαριστώς να ανεβάσω τα συγκριτικά στοιχεία.

Δεν καταλαβαίνω και νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής στο τι ζήτησα. Ζήτησα βιβλιογραφία. Υπάρχει ή απλά το προηγούμενο σου ποστ ήταν δική σου έμπνευση;

isis
01-08-11, 13:09
Δεν καταλαβαίνω και νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής στο τι ζήτησα. Ζήτησα βιβλιογραφία. Υπάρχει ή απλά το προηγούμενο σου ποστ ήταν δική σου έμπνευση;

εργαστηριακή μελέτη είναι φίλε μου , σαφέστατος ήσουν , δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι , απλώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη. Αν θέλεις να σου πω το ινστιτούτο και το τομέα που έγινε σε pm.

isis
01-08-11, 13:18
Κοιτα δεν διαφωνουμε σε κατι συγκεκριμενο απλα θεωρω οτι ο γιατρος θα πρεπει να δει τα αποτελεσματα με βαση οτι αφορουν καποιον που αθληται παραπανω του φυσιολογικου..αρα οι κοκκινες τιμες..γιατι θα δειξουν κοκκινες τιμες οι εξετσεις..σε CPK ισως..σε καλη και κακη χοληστερινη ισως.....θα πρεπει να αποδοθουν στις αναλογες τιμες των αθλητων.

Τοση γενικοτητα με εφαγε ποια;Αλλες τιμες εχουν καποιοι που αθλουνται και μεσα στο φορουμ υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και αλλες για καποιον που καθεται στον καναπε του και ολη τη μερα τρωει.Που το παραλογο δηλαδη για ολη αυτη την αναφορα σου;Αυτα απο εμενα.

Ξέρεις , δεν ήθελα να σε ακυρώσω ούτε ήθελα να σου κάνω κακόβουλη κριτική , εκτός αν το ύφος γραφής ήταν τέτοιο, οπότε κιόλας με συγχωρείς , ούτε το παίζει κανείς γιατρός εδώ μέσα, με κάποια κλινικά δεδομένα που τυχαίνει να κυκλοφορούν , λέγεται και κάτι , τίποτα περισσότερο , πολύ περισσότερο δε κατάλαβα στην αρχή πως αναφερόσουν σε εσένα , ειδάλλως δε θα είχαμε και αυτή την αντιπαράθεση. :welcome::welcome:

isis
01-08-11, 13:34
εργαστηριακή μελέτη.....

"κλινική μελέτη"...., sorry!!!:welcome:

thanasis76
01-08-11, 14:15
παιδια μιας και εκανα εξετασεις γενικες, πειτε μου κατι...

το CPK που ηταν πολυ ανεβασμενο
CPK 431 U/L φυσολογικες τιμες 24-195
μου ειπε οτι ειναι μια ορμονη των μυων και λογο γυμναστηριου και βαρη ειναι πολυ πανω..
τι ακριβως ειναι αυτο???
και βρηκα και λιγο πεσμενη αλλα στα ορια την τεστοστερονη...
ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΟΛΙΚΗ 5.62ng/ml φυσιολογικες τιμες 3-7
πως μπορει να ανεβει η τεστοστερονη ??

Andrikos
01-08-11, 14:36
εργαστηριακή μελέτη είναι φίλε μου , σαφέστατος ήσουν , δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι , απλώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη. Αν θέλεις να σου πω το ινστιτούτο και το τομέα που έγινε σε pm.


Α, ώστε δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη.:green:Δεν με εκπλήσσει γιατί το έχω ξαναδεί αυτό με τις αδημοσίευτες (και καλά) έρευνες να παίζει στο νετ. Πετάμε κάτι που δεν μπορούμε να στηρίξουμε με βιβλιογραφία και όταν κάποιος μας την ζητήσει τότε ξαφνικά τα μασάμε, "δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη" και φυσικά έχουμε πρόσβαση μόνο εμείς σ' αυτήν.Με κάλυψες Brofessor Isis .

panosbardas
01-08-11, 15:36
παιδια αφου λετε οτι η τεστοστερονη παραγετε στον υπνο αν κοιμασαι λιγοτερο απο το κανονικο επιρεαζετε η παραγωγη της???

isis
02-08-11, 09:32
Α, ώστε δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη.:green:Δεν με εκπλήσσει γιατί το έχω ξαναδεί αυτό με τις αδημοσίευτες (και καλά) έρευνες να παίζει στο νετ. Πετάμε κάτι που δεν μπορούμε να στηρίξουμε με βιβλιογραφία και όταν κάποιος μας την ζητήσει τότε ξαφνικά τα μασάμε, "δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη" και φυσικά έχουμε πρόσβαση μόνο εμείς σ' αυτήν.Με κάλυψες Brofessor Isis .

Έχεις την εντύπωση ότι θα έρθω σε αντιπαράθεση με σένα? Θεώρησέ τα ότι είναι ανοησίες , δεν έχω πρόβλημα. Όποιος θέλει να το λάβει υπ' όψιν του θα το λάβει , όποιος το θεωρεί ανυπόστατο και αβάσιμο , κοινώς ανοησία , από το ένα αυτί θα του μπει και από το άλλο θα του βγει , δεν υπάρχει πρόβλημα.

Andrikos
03-08-11, 12:00
Έχεις την εντύπωση ότι θα έρθω σε αντιπαράθεση με σένα? Θεώρησέ τα ότι είναι ανοησίες , δεν έχω πρόβλημα. Όποιος θέλει να το λάβει υπ' όψιν του θα το λάβει , όποιος το θεωρεί ανυπόστατο και αβάσιμο , κοινώς ανοησία , από το ένα αυτί θα του μπει και από το άλλο θα του βγει , δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα έπρεπε να είχα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αν πίστευα ότι μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Brofessor Isis. Ζητώ συγγνώμη αν άφησα να εννοηθεί πως σε αμφισβητώ. Το θέμα είναι πως με τον τρόπο που νομίζεις πως στηρίζεις αυτά που λες δεν μπορείς να έρθεις σε σοβαρή αντιπαράθεση με κανένα, όχι μόνο με εμένα.Κανείς δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά. Για τον απλούστατο λόγο πως ότι υποστηρίζεται χωρίς απόδειξη μπορεί να καταρριφθεί χωρίς απόδειξη.

isis
03-08-11, 12:34
Θα έπρεπε να είχα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αν πίστευα ότι μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Brofessor Isis. Ζητώ συγγνώμη αν άφησα να εννοηθεί πως σε αμφισβητώ. Το θέμα είναι πως με τον τρόπο που νομίζεις πως στηρίζεις αυτά που λες δεν μπορείς να έρθεις σε σοβαρή αντιπαράθεση με κανένα, όχι μόνο με εμένα.Κανείς δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά. Για τον απλούστατο λόγο πως ότι υποστηρίζεται χωρίς απόδειξη μπορεί να καταρριφθεί χωρίς απόδειξη.

Τι μου είπες τώρα , δε θα με πάρει κανείς στα σοβαρά , οπότε πρέπει να αρχίσω να στενοχωριέμαι από τώρα.:( Τη στιγμή που ήλπιζα να με πάρουν στα σοβαρά , μπας και κάνω στροφή στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία και αποκτήσω νέα πηγή βιοπορισμού και τώρα πως θα φανώ ο ήρωας και πως θα καλύψω τα συμπλέγματά μου!!! ;)

P.S: Ο πιο μωρός ξέρεις ποιος είναι? Αυτός που ασχολείται και απαντά σε κάποιον , τον οποίο θεωρεί ότι κανείς δε μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά. Και ποιος είναι στη περίπτωσή μας , μπιζ μπιζ ...., μήπως είσαι εσύ φίλε μου , που απαντάς σε ποστ κάποιου , τον οποίο θεωρείς λίαν επιεικώς ως άνθρωπο μη σοβαρό , επιπόλαιο , φαιδρό κ.τ.λ , συμπλήρωσε και εσύ , αν θέλεις , κανένα κοσμητικό επίθετο. ;)

thanasis76
03-08-11, 13:42
μηπος να βλεπατε και οι δυο σας τι τιτλο εχει το θεμα εδω???
μην κανουμε σαν παιδακια...

Andrikos
03-08-11, 14:25
Isis, είσαι στον κόσμο των ενηλίκων. Κάνεις έναν ισχυρισμό για ένα θέμα.Σου έκανα μία απλή ερώτηση που γίνεται συχνά στα bodybuilding forum πια όταν μιλάμε για τέτοια θέματα , ζήτησα παραπομπή σε έρευνα. Ο τρόπος που γράφεις είναι σαν να μην περιμένεις κανείς να σου ζητήσει καμία τεκμηρίωση, σαν να μην χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα . Είναι επόμενο όταν δεν έχεις τεκμηρίωση να ακούσεις την κριτική. Οπότε ξεφούσκωσε λίγο το εγώ σου και τα ποστ σου που δεν στέκουν και τα κάνεις μόνο για να ψαρώσεις κανέναν πιτσιρικά και μετά έλα να μιλήσουμε.

Kazmaier
03-08-11, 14:46
Isis, είσαι στον κόσμο των ενηλίκων. Κάνεις έναν ισχυρισμό για ένα θέμα.Σου έκανα μία απλή ερώτηση που γίνεται συχνά στα bodybuilding forum πια όταν μιλάμε για τέτοια θέματα , ζήτησα παραπομπή σε έρευνα. Ο τρόπος που γράφεις είναι σαν να μην περιμένεις κανείς να σου ζητήσει καμία τεκμηρίωση, σαν να μην χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα . Είναι επόμενο όταν δεν έχεις τεκμηρίωση να ακούσεις την κριτική. Οπότε ξεφούσκωσε λίγο το εγώ σου και τα ποστ σου που δεν στέκουν και τα κάνεις μόνο για να ψαρώσεις κανέναν πιτσιρικά και μετά έλα να μιλήσουμε.
τι ψαχνεις να βρεις ρε αντρικο εδω μεσα να ουμε, λες και ειναι η πρωτη φορα που πεταει ο αλλος ενα συμπερασμα για ενα θεμα η μια "επιστημονικη συμβουλη" και μολις ζητησεις καμια ερευνα η παραπομπη σε βιβλιογραφια σε κοιτανε σαν εξωγηινο , και αρχιζουν οι ειρωνιες, αντε μετα να κανεις σοβαρη κουβεντα , broscience for ever
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=broscience

Niiick
03-08-11, 20:44
Θα έπρεπε να είχα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αν πίστευα ότι μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Brofessor Isis. Ζητώ συγγνώμη αν άφησα να εννοηθεί πως σε αμφισβητώ. Το θέμα είναι πως με τον τρόπο που νομίζεις πως στηρίζεις αυτά που λες δεν μπορείς να έρθεις σε σοβαρή αντιπαράθεση με κανένα, όχι μόνο με εμένα.Κανείς δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά. Για τον απλούστατο λόγο πως ότι υποστηρίζεται χωρίς απόδειξη μπορεί να καταρριφθεί χωρίς απόδειξη.

Evω εσενα που σε καθε ποστ ζητας αποδειξη και αμα δε στη δωσει ο αλλος κανεις μανουρα ολοι σε παιρνουν στα σοβαρα ε? Αμα δε γουσταρεις να αποδεκτεις κατι μη το αποδεχεσαι, πες οτι ειναι βλακεια και τελος, σε φορουμ εισαι οχι σε αμφιθεατρο και βγαζει PhD. Πρεπει να αποδειξεις το ορθο της αποψης σου για να προσκυνησουμε ε:lol:

Και εννοειται ολοι κανουν broscience εκτος απο σενα που τελειωσες ενα τει διατροφολογιας διαβασες και δεκα βιβλια απο σφιχτες-διατροφολογους αυτοαποκαλουμενους και εγινες αυθεντια και κριτης των παντων. Λες εσυ σε αλλον να ξεφουσκωσει το εγω του στα ποστ του? Πλακα εχεις:lol:

Andrikos
03-08-11, 21:25
Evω εσενα που σε καθε ποστ ζητας αποδειξη και αμα δε στη δωσει ο αλλος κανεις μανουρα ολοι σε παιρνουν στα σοβαρα ε? Αμα δε γουσταρεις να αποδεκτεις κατι μη το αποδεχεσαι, πες οτι ειναι βλακεια και τελος, σε φορουμ εισαι οχι σε αμφιθεατρο και βγαζει PhD. Πρεπει να αποδειξεις το ορθο της αποψης σου για να προσκυνησουμε ε:lol:

Και εννοειται ολοι κανουν broscience εκτος απο σενα που τελειωσες ενα τει διατροφολογιας διαβασες και δεκα βιβλια απο σφιχτες-διατροφολογους αυτοαποκαλουμενους και εγινες αυθεντια και κριτης των παντων. Λες εσυ σε αλλον να ξεφουσκωσει το εγω του στα ποστ του? Πλακα εχεις:lol:

Σοβαρά τώρα πόσο καιρό τα έχεις μαζεμένα όλα αυτά ;:green: Τόσο πολύ μπορώ να εκνευρίσω κάποιον απλά με το να ζητάω μία βιβλιογραφία;:green: Ουάου!!:green:

Για την ιστορία είμαι απόφοιτος του γνωστού ΤΕΙ, University of Westminster , στο Λονδίνο.:green: Απ' οτι καταλαβαίνω έχεις ένα προσωπικό θεματάκι μαζί μου αλλά και με βασικές έννοιες όπως αυτό που λέμε "ελευθερία λόγου" , "λογική επιχειρηματολογία" και "επιστημονική τεκμηρίωση". Μια χαρά σε βρίσκω :green:

Polyneikos
03-08-11, 21:43
Παιδια θα παρακαλεσω να επανελθουμε στην θεματολογία του τόπικ.Εχουμε "χαθει" λίγο και οι αναγνωστες δεν βοηθιουνται κατα αυτον τον τροπο.
Οποιος εχει να καταθεσει αποψεις/ερευνες/εμπειριες επι του θεματος,ας το κανει.Αλλα μην ξεφευγουμε με προσωπικες αντιπαραθεσεις.

isis
04-08-11, 09:29
Isis, είσαι στον κόσμο των ενηλίκων. Κάνεις έναν ισχυρισμό για ένα θέμα.Σου έκανα μία απλή ερώτηση που γίνεται συχνά στα bodybuilding forum πια όταν μιλάμε για τέτοια θέματα , ζήτησα παραπομπή σε έρευνα. Ο τρόπος που γράφεις είναι σαν να μην περιμένεις κανείς να σου ζητήσει καμία τεκμηρίωση, σαν να μην χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα . Είναι επόμενο όταν δεν έχεις τεκμηρίωση να ακούσεις την κριτική. Οπότε ξεφούσκωσε λίγο το εγώ σου και τα ποστ σου που δεν στέκουν και τα κάνεις μόνο για να ψαρώσεις κανέναν πιτσιρικά και μετά έλα να μιλήσουμε.


Για την ιστορία είμαι απόφοιτος του γνωστού ΤΕΙ, University of Westminster , στο Λονδίνο.:green: Απ' οτι καταλαβαίνω έχεις ένα προσωπικό θεματάκι μαζί μου αλλά και με βασικές έννοιες όπως αυτό που λέμε "ελευθερία λόγου" , "λογική επιχειρηματολογία" και "επιστημονική τεκμηρίωση". Μια χαρά σε βρίσκω :green:

Με συγχωρείτε πάλι για το off , αλλά κύριέ μου δε θέλεις να καταλάβεις ορισμένα πράγματα. Πρώτα από όλα , όταν θεωρείς ότι τα ποστ κάποιου είναι ανοησίες , τα απορρίπτεις και δεν αρχίζεις να προσβάλλεις τον οιονδήποτε. Όταν σου λέει ο άλλος , αν θέλεις να τα λάβεις υπ' όψιν σου , λάβε τα , ειδάλλως απόρριψέ τα , οφείλεις να λάβεις το μήνυμα και να αποφύγεις προσβολές , εκτός και αν επιδιώκεις την αντιπαράθεση.

Η ελευθερία του λόγου που επικαλείσαι είναι δικαίωμα του καθενός , αλλά ασκείται ελεύθερα χωρίς να θίγει έννομα αγαθά τρίτων. Aν παρατήρησες , πρόσεξα τις εκφράσεις μου , ωστόσο εσύ πέρα από δυσμενείς κρίσεις , παρουσίασες και γεγονότα , τα οποία ίσως και να στοιχειοθετούν τη νομοτυπική μορφή κάποιων πραγμάτων. Αν θέλεις βιβλιογραφία και γι' αυτό , αναζήτησέ την. H λογική επιχειρηματολογία και η επιστημονική τεκμηρίωση δε σου επιτρέπουν να κάνεις κήρυγμα στον οποιονδήποτε. Αν εσύ αποφοίτησες από ένα ΤΕΙ , κάποιοι αποφοίτησαν από κάποια ΑΕΙ και θα αποφοιτήσουν και από κάποια άλλα και θα συνεχίσουν να ποστάρουν με τον ίδιο τρόπο , οπότε καλό θα είναι να μη θεωρείς ότι όλοι εδώ είναι πιτσιρικάδες φοιτητές που τους συντηρεί η οικογένεια και βρίσκονται πίσω από ένα PC , εκτός και αν θέλεις να βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιους στο τομέα άλλων και στη φυσική ζωή , όχι στη ψηφιακή , οπότε θα πρέπει να είναι έτοιμος και για τις συνέπειες , οι οποίες θα είναι αρκετά αισθητές για εσένα.
Όπως βλέπεις πάλι είμαι ευγενικός.

Ο Niiick που αντιμετωπίζεις με τόσο φαιδρότητα και ελαφρότητα , από όσο γνωρίζω φοιτά , δε ξέρω αν ολοκλήρωσε τις σπουδές του , σε αντικείμενο εξαιρετικά πιο εξιδεικευμένο από το τομέα της διατροφολογίας , οπότε καλό θα είναι να μην υποτιμάς τον άλλο.


Παιδια θα παρακαλεσω να επανελθουμε στην θεματολογία του τόπικ.Εχουμε "χαθει" λίγο και οι αναγνωστες δεν βοηθιουνται κατα αυτον τον τροπο.
Οποιος εχει να καταθεσει αποψεις/ερευνες/εμπειριες επι του θεματος,ας το κανει.Αλλα μην ξεφευγουμε με προσωπικες αντιπαραθεσεις.

πολύ δίκιο. :thumbup:

gspyropo
19-09-11, 20:49
παιδια εκανα εξετασεις αιματος και οι μη φυσιολογικες τιμες αφορουσαν τα εξης...
μπορειτε να ερμηνευσετε??


ουρια 53
χοληστερολη 84
LDL 63
τριγλυκεριδια 44
ερυθρα αιμοσφαιρια 3450000
αιμοσφαιρινη 11,7
αιματοκριτης 32,3

incredikid
23-10-11, 15:37
Καλησπέρα παιδιά!

Σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε με τις τρανσαμινάσες SGPT-SGOT προηγουμένως, ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ είχα πρόβλημα με τις τιμές αυτές. Η μία ιδιαίτερα είχε πάει 144. Εγώ πήγαινα γυμναστήριο 4-5 φορές/βδομαδα, έτρωγα σχετικά πολλά γεύματα και έπαιρνα πρωτεϊνη Mega Mass Gainer της Dymatize. Όταν έκανα εξετάσεις ο γιατρός μ είπε να σταματήσω αυτό που έπαιρνα και το γυμναστήριο. Μετά από 1 μήνα έκανα επαναληπτικές εξετάσεις και όντως οι τιμές είχαν πέσει πάρα πολύ και μάλιστα η μία είχε πάει στα κανονικά επίπεδα.

Το θέμα είναι ότι κιλό δεν παίρνω είναι η αλήθεια χωρίς την πρωτεϊνη. Πήρα 10 κιλά αυτούς τους μήνες και νομίζω ότι βοήθησε πολύ η πρωτεϊνη. (Βεβαια έτρωγα πολύ περισσότερο και πιο σωστά διαβάζοντας και το forum). Τώρα είμαι 1.5 μήνα και μπορώ να πω έχω πέσει 1-2 κιλά. Ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω το γυμναστήριο αλλά όχι το συμπλήρωμα. Και μου είπε να ξανακάνω εξετάσεις αίματος μετά από 3 μήνες.

Θα ήθελα την άποψη σας γιατί ψιλοστεναχωριέμαι από τη μία που είχα μπει σε ένα πρόγραμμα και έπαιρνα σταδιακά κιλά! Τώρα μόνο με το φαϊ δεν νομίζω να κάνω δουλειά. :unsure:

demaio13
24-10-11, 13:13
να ρωτησω κάτι σχετικά με την τεστοστερονη μιας και θα πάω να κάνω εξετάσεις.Υπάρχει κάτι π θα πρέπει να προσέξω την προηγούμενη μέρα ωστε να μην επηρεαστούν τα επίπεδα της???π.χ. να μην κανω σεξ ή οτιδήποτε.....

φιλε απο λεφτα ποσο κοστιζει για εξετασεις τεστοστερονης?θελω κ εγω να κανω καποια στιγμη

beefmeup
24-10-11, 14:02
Καλησπέρα παιδιά!

Σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε με τις τρανσαμινάσες SGPT-SGOT προηγουμένως, ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ είχα πρόβλημα με τις τιμές αυτές. Η μία ιδιαίτερα είχε πάει 144. Εγώ πήγαινα γυμναστήριο 4-5 φορές/βδομαδα, έτρωγα σχετικά πολλά γεύματα και έπαιρνα πρωτεϊνη Mega Mass Gainer της Dymatize. Όταν έκανα εξετάσεις ο γιατρός μ είπε να σταματήσω αυτό που έπαιρνα και το γυμναστήριο. Μετά από 1 μήνα έκανα επαναληπτικές εξετάσεις και όντως οι τιμές είχαν πέσει πάρα πολύ και μάλιστα η μία είχε πάει στα κανονικά επίπεδα.

Το θέμα είναι ότι κιλό δεν παίρνω είναι η αλήθεια χωρίς την πρωτεϊνη. Πήρα 10 κιλά αυτούς τους μήνες και νομίζω ότι βοήθησε πολύ η πρωτεϊνη. (Βεβαια έτρωγα πολύ περισσότερο και πιο σωστά διαβάζοντας και το forum). Τώρα είμαι 1.5 μήνα και μπορώ να πω έχω πέσει 1-2 κιλά. Ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω το γυμναστήριο αλλά όχι το συμπλήρωμα. Και μου είπε να ξανακάνω εξετάσεις αίματος μετά από 3 μήνες.

Θα ήθελα την άποψη σας γιατί ψιλοστεναχωριέμαι από τη μία που είχα μπει σε ένα πρόγραμμα και έπαιρνα σταδιακά κιλά! Τώρα μόνο με το φαϊ δεν νομίζω να κάνω δουλειά. :unsure:

χμμμ,ηταν ψηλα η τιμη που λες..
αλλα κ παλι η πρωτεινη αυτη δεν την επειρεαζει τοσο..αν σκεφτεις οτι ειναι ζακχαρα(υ/ες),μαζι με πρωτεινη πως μπορει να επειρεασει το συκωτι?
μηπως την πρωτη φορα που τις εκανες εισουν αρρωστος εκει κοντα,η επερνες τπτ φαρμακα/αντιβιωσεις?

incredikid
24-10-11, 19:16
χμμμ,ηταν ψηλα η τιμη που λες..
αλλα κ παλι η πρωτεινη αυτη δεν την επειρεαζει τοσο..αν σκεφτεις οτι ειναι ζακχαρα(υ/ες),μαζι με πρωτεινη πως μπορει να επειρεασει το συκωτι?
μηπως την πρωτη φορα που τις εκανες εισουν αρρωστος εκει κοντα,η επερνες τπτ φαρμακα/αντιβιωσεις?

Όχι αντιβίωση έχω καιρό να πάρω. Λένε ότι μπορεί να σημαίνει και μυική φθορα. Κάτι τέτοιο άκουσα....

Kazmaier
24-10-11, 19:48
κοιτα να δεις, η πρωτεινη μπορει αυτη καθεαυτη να μην φταιει αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το τι αλλα ψιλα μπορει να εχει ριξει μεσα η dymatize και να μην το αναγραφει πουθενα, γνωμη μου επειδη ειχα και εγω παλια προβλημα με τρανσαμινασες, κοψε την πρωτεινη τελειως αλλα παραλληλα κανε γυμναστηριο και ασε να περασει ενα σεβαστο χρονικο διαστημα και ξανακανε εξετασεις για να δεις αν φταιει τελικα η πρωτεινη .Οπως και να χει εγω θα σου προτεινα να την κοψεις τελειως για να χεις το κεφαλι σου ησυχο και να την παλεψεις με την διατροφη, δεν εχεις να χασεις τπτ, μονο γλυτωνεις απο τις χημικες μ@λακιες εταιριων μαμουθ που δεν τις ελεγχει κανεις.

Vassilis_X
02-11-11, 18:16
εκανα εξετασεις το περασμενο μηνα στη δουλεια μου αιματος, ουρων, ακτινογραφια. ολα καλα απλα 2 τιμες ειναι ανεβασμενες.
S.G.O.T 91 με ανωτατο οριο το 40
S.G.P.T 63 με ανωτατο οριο το 45

πρεπει να ανησυχω για κατι?

Devil
02-11-11, 18:27
εκανα εξετασεις το περασμενο μηνα στη δουλεια μου αιματος, ουρων, ακτινογραφια. ολα καλα απλα 2 τιμες ειναι ανεβασμενες.
S.G.O.T 91 με ανωτατο οριο το 40
S.G.P.T 63 με ανωτατο οριο το 45

πρεπει να ανησυχω για κατι?

ειχες χρησιμοποιησει κατι σε παυσιπονο, αντιβιοση???

Andrikos
02-11-11, 18:28
Σε υγιείς μεσήλικες είχαν κάνει μετρήσεις , αφού τους έδωσαν να καταναλώσουν αυγά βραδινές ώρες. Αυτό που έδειξαν οι μετρήσεις ήταν ότι η ldl , την οποία μέτρησαν πριν και μετά , βρισκόταν μετά τη κατανάλωση των αυγών σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης και λιποθυμικές τάσεις , είχαν χορηγήσει ενδοφλέβιες στατίνες , προκειμένου να αποφύγουν τυχόν λιπώδη εμβολή. Τώρα , σε ποιον Ὁργανισμό" έκαναν αυτό το "πείραμα" , ποιοι το έκαναν και πότε , αν το δημοσιεύσουν ποτέ , ευχαριστώς να ανεβάσω τα συγκριτικά στοιχεία.

Isis , την έχουμε την μελέτη ή ακόμα;

Vassilis_X
02-11-11, 18:34
ειχες χρησιμοποιησει κατι σε παυσιπονο, αντιβιοση???

τη περιοδο αυτη ειχα ιογενη επεφικιτιδα. ειχε κλεισει τελειως το ματι. επαιρνα κολλυριο κορτιζονης. επισης τη προηγουμενη μερα ειχα παει γυμναστηριο.

Devil
02-11-11, 18:45
τη περιοδο αυτη ειχα ιογενη επεφικιτιδα. ειχε κλεισει τελειως το ματι. επαιρνα κολλυριο κορτιζονης. επισης τη προηγουμενη μερα ειχα παει γυμναστηριο.

ποιο επαιρνες?

Vassilis_X
02-11-11, 18:55
ποιο επαιρνες?

το tobrex

COBRA_STYLE
02-11-11, 18:59
το γυμναστηριο την προηγουμενη μερα δεν εχει καμια σχεση με τις τιμες αυτες πρωτον και δευτερον δε νομιζω το Tobrex να ανεβασε τις τιμες...δεν εχω παρατητησει καπου τοξικοτητα απο τουτο...απο supps τι παιρνεις?

Vassilis_X
02-11-11, 19:00
whey και πολυβιταμινη.

Devil
02-11-11, 19:13
το tobrex

δεν ειναι κορτιζονη.... αντιβιοτικο ειναι... αλλα και παλι πολυ περιεργο....

COBRA_STYLE
02-11-11, 19:19
να πας στο γιατρο και να κοψεις τη whey.

Vassilis_X
02-11-11, 19:30
ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο. :(

metz
03-11-11, 01:26
εκανα εξετασεις το περασμενο μηνα στη δουλεια μου αιματος, ουρων, ακτινογραφια. ολα καλα απλα 2 τιμες ειναι ανεβασμενες.
S.G.O.T 91 με ανωτατο οριο το 40
S.G.P.T 63 με ανωτατο οριο το 45

πρεπει να ανησυχω για κατι?

Αφού λες πως την προηγούμενη πήγες γυμναστήριο, οι τιμές είναι απολύτως φυσιολογικές. Μην ανησυχείς για τίποτε. Την ίδια ανησυχία είχα κι εγώ όταν είχα ανεβασμένες τιμές μετά από προπόνηση ποδιών. Δεν τρέχει τίποτα.

Εξάλλου δεν είναι καν σε ανησυχητικά επίπεδα, ούτως ή άλλως.

Μπορείς να το google-αρεις και να δεις τι γίνεται με αυτά.

Υ.Γ.: Το ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανιστούν αυξημένες οι τιμές αυτές μετά από προπόνηση με βάρη το έχω διασταυρώσει και με διακεκριμένη αθλητίατρο στη Θεσσαλονίκη. Μου πρότεινε, όταν κάνω εξετάσεις αίματος, να απέχω 3-4 μέρες από προπόνηση. Αλλιώς να αγνοώ την μικρή αυτή αύξηση.

Kazmaier
03-11-11, 02:26
Αφού λες πως την προηγούμενη πήγες γυμναστήριο, οι τιμές είναι απολύτως φυσιολογικές. Μην ανησυχείς για τίποτε. Την ίδια ανησυχία είχα κι εγώ όταν είχα ανεβασμένες τιμές μετά από προπόνηση ποδιών. Δεν τρέχει τίποτα.

Εξάλλου δεν είναι καν σε ανησυχητικά επίπεδα, ούτως ή άλλως.

Μπορείς να το google-αρεις και να δεις τι γίνεται με αυτά.

Υ.Γ.: Το ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανιστούν αυξημένες οι τιμές αυτές μετά από προπόνηση με βάρη το έχω διασταυρώσει και με διακεκριμένη αθλητίατρο στη Θεσσαλονίκη. Μου πρότεινε, όταν κάνω εξετάσεις αίματος, να απέχω 3-4 μέρες από προπόνηση. Αλλιώς να αγνοώ την μικρή αυτή αύξηση.

οριστε ο αλλοσ σου εκανε κιολας εικονικη διαγνωση και εσυ εχεις ακομα ανυσηχιες ρε vassilis_X , δεν τρεχει τπτ λεμε ολα μελι, σαν να μην εκανες ποτε αυτες τις εξετασεις
ελεος

Devil
03-11-11, 03:37
οριστε ο αλλοσ σου εκανε κιολας εικονικη διαγνωση και εσυ εχεις ακομα ανυσηχιες ρε vassilis_X , δεν τρεχει τπτ λεμε ολα μελι, σαν να μην εκανες ποτε αυτες τις εξετασεις
ελεος

:rolf::rolf::rolf::rolf:

@metz

που την ειδες την μικρη αυξηση?????? η sgot ειναι στο διπλασιο απο το οριο....

tsiko
03-11-11, 05:22
παιδια να ρωτησω κατι , θελω να κανω εξετασεις αιματος , ουρων κλπ , αλλα επειδη ειμαι σε κυκλο κρεατινης δεν ξερω αν πρεπει να παω , μπορει αυτο που ρωταω να ειναι βλακεια απλα λεω , μην παω και δω τιποτα πολυ ψηλες τιμες και τρελαθω .....
ξερει καποιος ??

Devil
03-11-11, 09:11
παιδια να ρωτησω κατι , θελω να κανω εξετασεις αιματος , ουρων κλπ , αλλα επειδη ειμαι σε κυκλο κρεατινης δεν ξερω αν πρεπει να παω , μπορει αυτο που ρωταω να ειναι βλακεια απλα λεω , μην παω και δω τιποτα πολυ ψηλες τιμες και τρελαθω .....
ξερει καποιος ??

κανε μια αποχη απ ολα για 3-4 μερες και πηγαινε για εξετασεις...

Vassilis_X
03-11-11, 17:22
λοιπον πηγα σε παθολογο τις εξετασεις και μου ειπε να μην ανησυχω. υπαρχει λιγο λιπακι στο συκωτι και να κανω επαναληπτικες σε ενα μηνα. επισης θα κανω και υπερηχο ανω κατω κοιλιας να μου πει με σιγουρια.

COBRA_STYLE
03-11-11, 18:06
φιλε metz εισαι το λιγοτερο επικινδυνος για τετοια θεματα στο φορουμ!!!δεν εχω να πω κατι αλλο...

rey1989
03-11-11, 18:56
σκέφτομαι να πάω να κάνω εξετάσεις αίματος και ορμονικές. Έχω ΙΚΑ , ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσουν περίπου ?
θα πρέπει να πω στον γιατρό πως είμαι/ήμουν σε διαδικασία απώλειας βάρους ? (μήπως επηρεάζει τις ορμόνες η κάτι τέτοιο ?):shifty:

metz
04-11-11, 22:00
φιλε metz εισαι το λιγοτερο επικινδυνος για τετοια θεματα στο φορουμ!!!δεν εχω να πω κατι αλλο...

Για κάντο λίγο λιανά...

Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς να τις υποστηρίζουμε...

metz
04-11-11, 22:03
:rolf::rolf::rolf::rolf:

@metz

που την ειδες την μικρη αυξηση?????? η sgot ειναι στο διπλασιο απο το οριο....

Για να θεωρηθεί επικίνδυνα αυξημένη η τιμή πρέπει να φτάσει σε επίπεδα πάνω από 5 φορές μεγαλύτερα του ορίου!

Δεν είναι δικό μου απόφθεγμα αλλά δήλωση διακεκριμένης αθλητιάτριου με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό.

Κάτι θα ξέρει παραπάνω από εσένα που γελάς... :rolf::rolf::rolf:

metz
04-11-11, 22:08
οριστε ο αλλοσ σου εκανε κιολας εικονικη διαγνωση και εσυ εχεις ακομα ανυσηχιες ρε vassilis_X , δεν τρεχει τπτ λεμε ολα μελι, σαν να μην εκανες ποτε αυτες τις εξετασεις
ελεος

Έλεος σε όλους αυτούς που ψάχνουν να πιαστούν από λέξεις και φράσεις ώστε να ασκήσουν φτηνή κριτική!!!

Δεν έκανα πουθενά διάγνωση! Το παιδί έκανε μια ερώτηση και του παρέθεσα την άποψή μου και μάλιστα αναφέροντας πως την έχω διασταυρώσει με ειδικό! Δε νομίζω πως απαγορεύεται ούτε είναι κατακριτέο.

Ούτε ειρωνεύτηκα ούτε χλεύασα κανέναν.

Devil
04-11-11, 23:12
Για να θεωρηθεί επικίνδυνα αυξημένη η τιμή πρέπει να φτάσει σε επίπεδα πάνω από 5 φορές μεγαλύτερα του ορίου!

Δεν είναι δικό μου απόφθεγμα αλλά δήλωση διακεκριμένης αθλητιάτριου με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό.

Κάτι θα ξέρει παραπάνω από εσένα που γελάς... :rolf::rolf::rolf:

μαλιστα αρα δηλαδη αμα ειναι στο 4x το ανωτατο οριο ειναι σε νορμαλ κατασταση...οκ..

και εσυ εισαι παπαγαλακι της ''διακεκριμένης αθλητιάτριου με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό'' η' εισαι ''διακεκριμένος αθλητιάτριος με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό'' ?

COBRA_STYLE
05-11-11, 13:05
Για κάντο λίγο λιανά...

Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς να τις υποστηρίζουμε...


Για να θεωρηθεί επικίνδυνα αυξημένη η τιμή πρέπει να φτάσει σε επίπεδα πάνω από 5 φορές μεγαλύτερα του ορίου!

Δεν είναι δικό μου απόφθεγμα αλλά δήλωση διακεκριμένης αθλητιάτριου με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό.

Κάτι θα ξέρει παραπάνω από εσένα που γελάς... :rolf::rolf::rolf:

Ωραια ειδικος αυτη,απο τη Ρουμανια κ αυτη?να μας τη συστησεις:thumbup:

Να στο κανω πιο λιανα,με το προηγουμενο ποστ μου εννοω οτι οταν ειναι η μια τιμη συκωτιου διπλασια+ απο το ανωτατο φυσιολογικο και συ μεσω ιντερνετ τον καθησυχαζεις τοσο πολυ τον αλλο λεγοντας οτι το εχεις διασταυρωσει κιολας απο μια ειδικο του κ*λου τι να πω φιλος.Αμα δε του λεγαμε εμεις οι υπολοιποι οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα και ακουγε μονο εσενα δε θα πηγαινε ξανα στο γιατρο...ημαρτον

metz
05-11-11, 19:10
μαλιστα αρα δηλαδη αμα ειναι στο 4x το ανωτατο οριο ειναι σε νορμαλ κατασταση...οκ..

και εσυ εισαι παπαγαλακι της ''διακεκριμένης αθλητιάτριου με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό'' η' εισαι ''διακεκριμένος αθλητιάτριος με μακροχρόνια εμπειρία στον αθλητισμό'' ?

Ίσως δεν το διευκρίνισα με σωστό τρόπο... δεν σημαίνει πως αν είμαστε πάνω από το όριο πως όλα είναι ΟΚ. Απλά υπάρχουν παράγοντες, όπως μια βαριά προπόνηση με βάρη την προηγούμενη μέρα που μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές χωρίς να σημαίνει κάτι παθολογικό.

Σίγουρα χρειάζεται παρακολούθηση και εξέταση από κάποιον ειδικό. Από την άλλη, αν οι τιμές φτάσουν ή ξεπεράσουν το πενταπλάσιο τότε σημαίνει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Ούτε παπαγαλάκι λοιπόν ούτε διακεκριμένος, απλά μια αναφορά έκανα σε επιστήμονα με εμπειρία στο χώρο.

Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τώρα.

metz
05-11-11, 19:13
Ωραια ειδικος αυτη,απο τη Ρουμανια κ αυτη?να μας τη συστησεις:thumbup:

Να στο κανω πιο λιανα,με το προηγουμενο ποστ μου εννοω οτι οταν ειναι η μια τιμη συκωτιου διπλασια+ απο το ανωτατο φυσιολογικο και συ μεσω ιντερνετ τον καθησυχαζεις τοσο πολυ τον αλλο λεγοντας οτι το εχεις διασταυρωσει κιολας απο μια ειδικο του κ*λου τι να πω φιλος.Αμα δε του λεγαμε εμεις οι υπολοιποι οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα και ακουγε μονο εσενα δε θα πηγαινε ξανα στο γιατρο...ημαρτον

Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως δεν είναι πολύ ανεβασμένη η τιμή που μας έδωσε, όπως γράφω και ποιο πάνω υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την ανεβάζουν, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως υπάρχει κάτι σοβαρό.

Όσο για το σχόλιο για τη γιατρό δεν θα ασχοληθώ... μείνε στις ρουμάνες...

Devil
05-11-11, 19:18
Ίσως δεν το διευκρίνισα με σωστό τρόπο... δεν σημαίνει πως αν είμαστε πάνω από το όριο πως όλα είναι ΟΚ. Απλά υπάρχουν παράγοντες, όπως μια βαριά προπόνηση με βάρη την προηγούμενη μέρα που μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές χωρίς να σημαίνει κάτι παθολογικό.

Σίγουρα χρειάζεται παρακολούθηση και εξέταση από κάποιον ειδικό. Από την άλλη, αν οι τιμές φτάσουν ή ξεπεράσουν το πενταπλάσιο τότε σημαίνει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Ούτε παπαγαλάκι λοιπόν ούτε διακεκριμένος, απλά μια αναφορά έκανα σε επιστήμονα με εμπειρία στο χώρο.

Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τώρα.


οκ... δεν διαφωνω σε αυτο....

αλλα απο εκει και περα.... δεν ειναι μονο η προπονηση που κανουμε.... βλαβει προκαλουν και πολλα φαρμακα που θα παρουμε μια Χ θεραπεια... δεν αναφαιρομαι σε ΑΑΣ... αλλα προβλημα μπορουν να σου προκαλεσουν και πολλα αντιβιοτικα,nsaids κτλ κτλ... οποτε εκει φτασουν δεν φτασουν οι τιμες στο 5πλασιο ζημια μπορει να γινει...;)

jimas
14-12-11, 19:56
Καλησπέρα.

Εάν χρησιμοποιώ νιτρικό σαν το jack 3d και μια whey σαν την gold standard της on πόσο καιρό πριν τις εξετάσεις πρέπει να τα κόψω;
Πρέπει επίσης από ότι διάβασα να απέχω και κάποιες μέρες από τα βάρη πριν τις εξετάσεις;

Devil
14-12-11, 21:57
Καλησπέρα.

Εάν χρησιμοποιώ νιτρικό σαν το jack 3d και μια whey σαν την gold standard της on πόσο καιρό πριν τις εξετάσεις πρέπει να τα κόψω;
Πρέπει επίσης από ότι διάβασα να απέχω και κάποιες μέρες από τα βάρη πριν τις εξετάσεις;

3-5 μερες.....

jimas
14-12-11, 22:57
3-5 μερες.....
3-5 μέρες αποχή και από βάρη έτσι;

Devil
15-12-11, 14:57
3-5 μέρες αποχή και από βάρη έτσι;

ναι και απο συμπληρωματα θα ελεγα.... εκτος απο πρωτεινης που ειναι φαι ουσιαστικα...

jimas
25-12-11, 14:30
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στις τελευταίες μου εξετάσεις οι οποίες με ανησυχούν λίγο θα έλεγα.
Παρακάτω σας αναφέρω μερικά από τα αποτελέσματα.

Σάκχαρο 104 mg
Ουρία 44.0 mg 15.0 -45.0
Ουρικό οξύ 5.81 mg 1.80 - 7.00
Κρεατινίνη 1.30 mg 0.60-1.30
Χοληστερίνη 193 mg 150-220
HDL-Χοληστερόλη 43 mg >35
LDL-Χοληστερόλη 130 mg <150
Τρανσαμινάση AST (SGOT) 22U/L
Τρανσαμινάση ALT (SGOT) 25U/L

Όσον αφορά την Κρεατινίνη που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη η μικροβιολόγος μου είχε πει να πίνω αρκετό νερό αλλά εκείνη την περίοδο έπινα το λιγότερο 2,5 λίτρα την ημέρα σε μέρες που πήγαινα γυμναστήριο και 1 λίτρο σε μέρες που δεν πήγαινα

aggela1982
27-12-11, 01:37
καλησπερα κ χρονια πολλα.θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση..ειμαι 30 χρονων και πριν απο χρονια ειχα σεξουαλικη επαφη με καποιον χωρις προφυλαξεις..υπαρχει περιπτωση να εχω κολλησει AIDS την στιγμη που καθε χρονο κανω εξετασεις αιματος γενικες κ βιοχημικες και ειναι παντα πολυ καλες;πριν ενα μηνα εκανα εξετασεις για βιβλιαριο υγειας κ ηταν παρα πολυ καλες οπως επισης εκανα για ολες τις ηπατιτιδες που χρειαζονταν κ τα αντισωματα τους κ ηταν παρα παρα πολυ καλα.δηλαδη αντισωματα για ηπατιτιδες επρεπε να ειναι πανω απο 10 κ τα ειχα 540 κ μου ειπε ο παθολογος οτι ειναι πολυ καλο.αν ειχα κολλησει aids μεσα σε τοσα χρονια δεν θα υπηρχε μια διαταραχη εστω στα λευκα αιμοσφαιρια;αυτη τη στιγμη εχω φοβηθει γιατι εχω βγαλει μεσα απτο χειλος μια φουσκαλα που δεν με ποναει κ την εχω 5 μερες.
ευχαριστω παρα πολυ..

jimas
27-12-11, 16:29
καλησπερα κ χρονια πολλα.θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση..ειμαι 30 χρονων και πριν απο χρονια ειχα σεξουαλικη επαφη με καποιον χωρις προφυλαξεις..υπαρχει περιπτωση να εχω κολλησει AIDS την στιγμη που καθε χρονο κανω εξετασεις αιματος γενικες κ βιοχημικες και ειναι παντα πολυ καλες;πριν ενα μηνα εκανα εξετασεις για βιβλιαριο υγειας κ ηταν παρα πολυ καλες οπως επισης εκανα για ολες τις ηπατιτιδες που χρειαζονταν κ τα αντισωματα τους κ ηταν παρα παρα πολυ καλα.δηλαδη αντισωματα για ηπατιτιδες επρεπε να ειναι πανω απο 10 κ τα ειχα 540 κ μου ειπε ο παθολογος οτι ειναι πολυ καλο.αν ειχα κολλησει aids μεσα σε τοσα χρονια δεν θα υπηρχε μια διαταραχη εστω στα λευκα αιμοσφαιρια;αυτη τη στιγμη εχω φοβηθει γιατι εχω βγαλει μεσα απτο χειλος μια φουσκαλα που δεν με ποναει κ την εχω 5 μερες.
ευχαριστω παρα πολυ..

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Κατά τη γνώμη μου πρώτον η φουσκάλα δεν έχει να κάνει με το AIDS, και δεύτερον νομίζω ότι υπάρχει ειδική εξέταση για τον υιό του AIDS.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κόλλησες; Μήπως ο σύντροφός σου ήτανε φορέας ήδη του υιού; Γιατί δεν τον ρωτάς απλά για να σου φύγει το άγχος

aggela1982
27-12-11, 16:44
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Κατά τη γνώμη μου πρώτον η φουσκάλα δεν έχει να κάνει με το AIDS, και δεύτερον νομίζω ότι υπάρχει ειδική εξέταση για τον υιό του AIDS.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κόλλησες; Μήπως ο σύντροφός σου ήτανε φορέας ήδη του υιού; Γιατί δεν τον ρωτάς απλά για να σου φύγει το άγχος

το ξερω οτι υπαρχει ειδικη εξεταση.απλα με τον συγκεκριμενο πηγα μια φορα μαζι του απο τοτε εχω αγχος..λες λεω να ειχε τπτ...ελπιζω οχι!
γενικα εγω παντα κανω εξετασεις οπως κ τεστ παπ,κολποσκοπηση,γενικες αιματος κ βιοχημικα..προσεχω τα παντα,αλλα τοτε δεν προσεξα κ ειχα επαφη χωρις προφυλαξη που δεν ειχα ξανακανει ποτε κ φοβαμαι.....

jimas
27-12-11, 17:00
το ξερω οτι υπαρχει ειδικη εξεταση.απλα με τον συγκεκριμενο πηγα μια φορα μαζι του απο τοτε εχω αγχος..λες λεω να ειχε τπτ...ελπιζω οχι!
γενικα εγω παντα κανω εξετασεις οπως κ τεστ παπ,κολποσκοπηση,γενικες αιματος κ βιοχημικα..προσεχω τα παντα,αλλα τοτε δεν προσεξα κ ειχα επαφη χωρις προφυλαξη που δεν ειχα ξανακανει ποτε κ φοβαμαι.....

Πολύ απλά νομίζω το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι η εξέταση και να τον ρωτήσεις αν είχε τίποτα (στο κάτω κάτω φταίει αν είχε το γνώριζε και έκανε κάτι χωρίς προφύλαξη μπορείς να τον κυνηγήσεις μέχρι και δικαστικά νομίζω), αλλιώς θα είσαι μέσα στο άγχος μια ζωή.
Καλή τύχη. ;)

NASSER
28-12-11, 00:03
καλησπερα κ χρονια πολλα.θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση..ειμαι 30 χρονων και πριν απο χρονια ειχα σεξουαλικη επαφη με καποιον χωρις προφυλαξεις..υπαρχει περιπτωση να εχω κολλησει AIDS την στιγμη που καθε χρονο κανω εξετασεις αιματος γενικες κ βιοχημικες και ειναι παντα πολυ καλες;πριν ενα μηνα εκανα εξετασεις για βιβλιαριο υγειας κ ηταν παρα πολυ καλες οπως επισης εκανα για ολες τις ηπατιτιδες που χρειαζονταν κ τα αντισωματα τους κ ηταν παρα παρα πολυ καλα.δηλαδη αντισωματα για ηπατιτιδες επρεπε να ειναι πανω απο 10 κ τα ειχα 540 κ μου ειπε ο παθολογος οτι ειναι πολυ καλο.αν ειχα κολλησει aids μεσα σε τοσα χρονια δεν θα υπηρχε μια διαταραχη εστω στα λευκα αιμοσφαιρια;αυτη τη στιγμη εχω φοβηθει γιατι εχω βγαλει μεσα απτο χειλος μια φουσκαλα που δεν με ποναει κ την εχω 5 μερες.
ευχαριστω παρα πολυ..

Να κάνεις και την εξέταση για το AIDS να σου λυθεί η περιέργεια.

TRIANTAFYLLOU
28-12-11, 02:14
για το AIDS υπάρχει ειδική εξέταση απλα όταν κάποιος είναι αιμοδότης το αίμα που παίρνουν το εξετάζουν μην υπάρχει ο ιός και το δώσουν σε κάποιον , οπότε οι αιμοδότες είναι κατα κάποιο τρόπο καλυμμένοι

απο την άλλη ακόμη και να πάει κάποια με φορέα εκτός του ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να την γλυτώσει , για να φανεί αν πράγματι έχει κολλήσει θέλει τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες για να φανεί , δηλαδή αν κάνουμε την "δουλειά" σήμερα , αύριο αν πάμε για εξετάσεις δεν θα γίνει καμία διάγνωση , θα πεί ο γιατρός ότι πρέπει να περάσει αυτο το διάστημα ώστε να φανεί και είναι πραγματικά ψυχοφθόρα η αναμονή αυτή .

θυμάμε μια κοπελίτσα που ενώ είχε σχέση σταθερή και μετα απο ενα χρόνο εφόσον και ο σύντροφός της δεν είχε αλλες σχέσεις αποφάσισαν να το κάνουν ελεύθερα και μετα μια εβδομάδα είχε ανακαλύψει ότι η μάνα του πρίν χωρίσει με τον μπαμπά του είχε aids , έτσι απλα και το παιδί δεν ήξερε αν και αυτός ήταν φορέας , αλλα και η κοπέλα δεν μπορούσε να του καταλογήσει ευθύνη γιατι κι αυτός δεν το ήξερε , ήταν θύμα με λίγα λόγια και ποτε δεν ήταν απο δώ κι απο κεί , ήταν και πιτσιρικάδες και μόνο σταθερές σχέσεις έκαναν με σωστα άτομα και παρ όλα αυτα έτυχε αυτο το σκηνικό , εν τω μεταξύ μέχρι να περάσει ο χρόνος να κάνουν τις εξετάσεις απο την τελευταία φορα που το έκαναν ελεύθερα είχαν λιώσει απο την αγωνία , ζούσαν στο εξωτερικό και επειδή με είχε εμπιστοσύνη το μοιράστηκε μαζί μου πρίν ακόμη το πεί στη μάνα της

και ευτυχώς όταν βγήκαν τα αποτελέσματα κανείς δεν είχε το παραμικρό και η μάνα του το κόλλησε μετα αφού τον γέννησε και είχαν χωρίσει με τον πατέρα του .

μετα δεν είναι μόνο το aids υπάρχουν ενα σωρο άλλες ασθένειες ειδικα στις γυναίκες που δεν είναι καθόλου αμελητέες , όπως και τα κονδυλώματα , γι αυτό φουσκαλίτσες και οτιδήποτε περίεργο βλέπουμε καλό είναι να έχει ιατρική εκτίμηση και όταν βλέπουμε ερεθισμούς η αλλοιώσεις του χρώματος του δέρματος στην ευαίσθητη περιοχή να μην τα περνάμε αψήφιστα και επιπόλαια , γιατι ενα ασήμαντο σημάδι μπορεί να προμηνήει κάτι σοβαρό , γι αυτο το καλύτερο είναι η πρόληψη και όχι όταν είμαστε σε ηρεμία γιατι το σωστο και τα λόγια εύκολα είναι να τα λέμε , αλλα όταν είμαστε σε φούρια και με την επιθυμία στα κόκκινα εκεί να αντιδράμε και να σκευτόμαστε

jimmy007
28-12-11, 06:08
μετα δεν είναι μόνο το aids υπάρχουν ενα σωρο άλλες ασθένειες ειδικα στις γυναίκες που δεν είναι καθόλου αμελητέες , όπως και τα κονδυλώματα , γι αυτό φουσκαλίτσες και οτιδήποτε περίεργο βλέπουμε καλό είναι να έχει ιατρική εκτίμηση και όταν βλέπουμε ερεθισμούς η αλλοιώσεις του χρώματος του δέρματος στην ευαίσθητη περιοχή να μην τα περνάμε αψήφιστα και επιπόλαια , γιατι ενα ασήμαντο σημάδι μπορεί να προμηνήει κάτι σοβαρό , γι αυτο το καλύτερο είναι η πρόληψη και όχι όταν είμαστε σε ηρεμία γιατι το σωστο και τα λόγια εύκολα είναι να τα λέμε , αλλα όταν είμαστε σε φούρια και με την επιθυμία στα κόκκινα εκεί να αντιδράμε και να σκευτόμαστε

Στις γυναίκες τα κονδυλώματα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο έμβρυο καθώς και διάφορα προβλήματα στην γεννητική περιοχή της γυναίκας.
Στους άντρες αφαιρούνται αρκετά ανώδυνα(χημικό έγκαυμα).

aggela1982
29-12-11, 15:30
εγω μεσα σε αυτα τα 8 χρονια κανω συνεχως εξετασεις αιματος οπως προανεφερα,οπως επισης καθε χρονο τεστ παπ κ κολποσκοπηση.κ μεχρι ωρας τουλαχιστον ολα ειναι πολυ καλα!το ξερω οτι ηταν λαθος αυτο που εκανα που πηγα για καποιον μονο για μια φορα κ χωρις προφυλαξη κ το ξερω οτι υπαρχει ειδικη εξεταση για aids. η ερωτηση μου ηταν αν ξερει καποις μεσα σαυτα τα χρονια τα 8...που δεν ειναι κ λιγα θα φαινοταν απο τις εξετασεις αιματος κατι που να κινει υποψιες;;;;γιατι γνωριζουμε οτι στο aids χαλαει η αμυνα του οργανισμου..

Andrikos
29-12-11, 21:18
εγω μεσα σε αυτα τα 8 χρονια κανω συνεχως εξετασεις αιματος οπως προανεφερα,οπως επισης καθε χρονο τεστ παπ κ κολποσκοπηση.κ μεχρι ωρας τουλαχιστον ολα ειναι πολυ καλα!το ξερω οτι ηταν λαθος αυτο που εκανα που πηγα για καποιον μονο για μια φορα κ χωρις προφυλαξη κ το ξερω οτι υπαρχει ειδικη εξεταση για aids. η ερωτηση μου ηταν αν ξερει καποις μεσα σαυτα τα χρονια τα 8...που δεν ειναι κ λιγα θα φαινοταν απο τις εξετασεις αιματος κατι που να κινει υποψιες;;;;γιατι γνωριζουμε οτι στο aids χαλαει η αμυνα του οργανισμου..

Μην το πάρεις στραβά αλλά το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου.Είσαι υποχόνδρια. Αν όλοι τρέχαμε στα νοσοκομεία για μία φορά που κάναμε σεξ χωρίς προστασία και μετά από 8 χρόνια βγάλαμε μία φουσκάλα τότε όλα τα νοσοκομεία θα είχαν ουρές αναμονής για χρόνια. Είναι απλά μία φουσκάλα. Σταμάτα να ανησυχείς και ευχαριστήσου την ζωή σου.:green:

vagg
29-12-11, 23:51
a
εγω μεσα σε αυτα τα 8 χρονια κανω συνεχως εξετασεις αιματος οπως προανεφερα,οπως επισης καθε χρονο τεστ παπ κ κολποσκοπηση.κ μεχρι ωρας τουλαχιστον ολα ειναι πολυ καλα!το ξερω οτι ηταν λαθος αυτο που εκανα που πηγα για καποιον μονο για μια φορα κ χωρις προφυλαξη κ το ξερω οτι υπαρχει ειδικη εξεταση για aids. η ερωτηση μου ηταν αν ξερει καποις μεσα σαυτα τα χρονια τα 8...που δεν ειναι κ λιγα θα φαινοταν απο τις εξετασεις αιματος κατι που να κινει υποψιες;;;;γιατι γνωριζουμε οτι στο aids χαλαει η αμυνα του οργανισμου..

ama εχεις φτασει στο σημειο να εχει χαλασει η αμυνα του οργανισμου 8α το ειχες καταλαβει και χωρις εξετασεις...κανε ενα googlarisma να τα μαθεις ολα...καλα μετα απο τοσα χρονια τι φλας εφαγες?? να μου πεις οτι εγινε χ8ες να το καταλαβω...

aggela1982
30-12-11, 19:39
ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις που μου δινετε.η φουσκαλα εχει φυγει σχεδον...το ξερω οτι θα το ειχα καταλαβει αν ειχε χαλασει η αμυνα του οργανισμου μου..το θεμα ειναι οτι αν ειχα...θα ειχε χαλασει μεσα σε αυτα τα 8 χρονια;;;ξεχασα να σας πω οτι ειμαι κ νοσηλευτρια..ανεργη βεβαια αλλα οτι ακουμε γενικοτερα ολοι κ ολες στην σχολη νομιζουμε οτι το εχουμε.ναι μετα απο 8 χρονια εφαγα αυτο το φλας κ πρεπει να ξεκολλησω...ευχαριστω παρα παρα πολυ κ παλι!!!!!!!:)

vagg
31-12-11, 14:43
kalo ειναι να προσεχουμε αλλα οχι να μας χαλαει αυτο το πραγμα τη ζωη...να μην γινετε υπερβολικο...τωρα αυτο μπορει να ηταν μια τριχα που ειχε γυρισει και εκανε ενα σπυρακι,και εσυ να καθεσε να σκας για το τπτ:green:
ναι γινετε παντως να εισαι απλος φορεας δλδ να μεταδιδεις την ασθενεια χωρις εσυ να εχεις νοσησει και καποια στιγμη να ενεργοποιη8ει η και να μην ενεργοποιηθει ποτε....τωρα κακως στο ειπα αυτο γτ εσυ μπορει να εχεις το νου σου αυτη τη μια φορα και μετα απο 16 χρονια:P
παντως τα συμπτωματα του hiv δεν νομιζω οτι ειναι δερματικα...

Coleman
03-01-12, 21:25
Γεια σας εκανα προσφατα αναλυσεις και τα αποτελεσματα τα εξης ¨

ολα ηταν οκ εκτος απο αυτα και να πω οτι την προηγουμενη μερα γυμναστικα πεζει ρολο ?
ALT,SGPT 113 3-41 οριο
ΑST,SGOT 48 3-38
CPK 429 26-171

GeoDask
06-01-12, 14:36
καλυτερα ναι..οι τιμες ενος ανθρωπου που αθλειται δεν ειναι κ οι πιο αντιπροσωπευτικες απο ιατρικης αποψης,μιας κ η αυξημενη μυικη φθορα δειχνει στις τιμες ειδικα του συκωτιου..
γιατι αλλιως μπορει να πας κ να δεις κατι τρανσαμινασεις στον θεο,κ μετα δεν θα ξερεις αν τις εχεις εκει απο φυσικου σου η απο την προπονηση.

ενδοκρινολογικες λεγονται αυτες κ ετσι τις ζητας..το τι θες να τσεκαρεις απο εκει το διευκρινιζεις στον γιατρο μιας κ οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις σου θα ανεβει κ η τιμη τους.

Φίλε μου, λόγω του 3ήμερου off σκέφτομαι την Δευτέρα να πάω να κάνω εξετάσεις.

Με ενδιαφέρουν οι ενδοκρινολογικές αλλά συγκεκριμένα τί θα είχε νόημα να ζητήσω ;

Γενικότερα με ενδιαφέρει πιο πολύ να δώ σε τί κατάσταση είναι τα νεφρά μου και το συκώτι μου. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ζητήσω για τις εξετάσεις ;

Επίσης, συμπληρώματα πρωτείνη/Ω-3 θα παίρνω αυτές τις μέρες μόνο τα κόβω μέχρι τις εξετάσεις ή συνεχίζω κανονικά ;

beefmeup
06-01-12, 15:08
για να δεις τιμες συκωτιου κλπ,ζητας βιοχημικες..οι αλλες που δειχουν αιμοπεταλια κλπ ειναι οι γενικες.

για ενδοκρινολογικες τωρα αναλογα τι θες να τσεκαρεις..οσα περισοτερα τοσο ανεβαινει η τιμη..
εκει λογικα θες τεστο,οιστρογονα,προλακτινες,κ τις Τ ορμονες..

πρωτεινη κ ω λιπαρα δεν εχει νοημα να κοψεις εκτος ισως αν περνεις πολυ μεγαλα ποσα πρωτεινης..

GeoDask
06-01-12, 20:51
για να δεις τιμες συκωτιου κλπ,ζητας βιοχημικες..οι αλλες που δειχουν αιμοπεταλια κλπ ειναι οι γενικες.

για ενδοκρινολογικες τωρα αναλογα τι θες να τσεκαρεις..οσα περισοτερα τοσο ανεβαινει η τιμη..
εκει λογικα θες τεστο,οιστρογονα,προλακτινες,κ τις Τ ορμονες..

πρωτεινη κ ω λιπαρα δεν εχει νοημα να κοψεις εκτος ισως αν περνεις πολυ μεγαλα ποσα πρωτεινης..

Βιοχημικές για συκώτι και νεφρά απλα ζητάω ή κάτι συγκεκριμένο ;

Απο περιέργεια, ενδοκρινολογικές απο την στιγμή που παίρνω πρωτείνη/Ω3 και pre-workout υπάρχει νόημα να κάνω ;

Τις ημέρες προπόνησης απο έναν γρήγορο υπολογισμό που έκανα τρώω περίπου 210γρ πρωτείνης και ειμαι στα 85κιλά..

Επειδή μάλλον θα πάω στην euromedica ελπίζω να μην μου ζητήσουν τα κέρατα τους....

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου beef :)

beefmeup
06-01-12, 21:32
Βιοχημικές για συκώτι και νεφρά απλα ζητάω ή κάτι συγκεκριμένο ;

Απο περιέργεια, ενδοκρινολογικές απο την στιγμή που παίρνω πρωτείνη/Ω3 και pre-workout υπάρχει νόημα να κάνω ;ναι ετσι τις ζητας..

εχει,γιατι καλο ειναι να ξερεις που βρισκεσαι εκει..μπορει να συμβαινει κατι που δεν το ξερεις..μπορει κ οχι.
δεν εχει να κανει με τα συμπληρωματα που περνεις..

GeoDask
06-01-12, 21:46
ναι ετσι τις ζητας..

εχει,γιατι καλο ειναι να ξερεις που βρισκεσαι εκει..μπορει να συμβαινει κατι που δεν το ξερεις..μπορει κ οχι.
δεν εχει να κανει με τα συμπληρωματα που περνεις..

Σε ευχαριστώ :thumbup:

Creative
26-01-12, 20:04
Με ποιές εξετάσεις μπορούμε να δούμε αν έχουμε έλλειψη σε κάποια βιταμίνη;
Με τις γενικές και τις βιοχημικές φαίνεται;

Creative
29-01-12, 20:19
^^:unsure:

Petran 22
29-01-12, 21:25
Εκανα εξετασεις προσφατα κ οι τιμες που δεν ηταν οκ ειναι τρανσαμινασες SGOT 49 k SGPT 122.. επισης προλακτινη 22.. παιρνω καθαρη πρωτεινη 3μιση μηνες περιπου.. απο φαρμακα nexium k cilroton.. η ενδοκρινολογος ειπε οτι η προλακτινη δν πειραζει γτ δν ειναι πολυ ανεβασμενη κ δν σημαινει κατι αλλα υπαρχει θεμα με τη SGPT κ πρεπει ν παω σε παθολογο γ εξετασεις..τα φαρμακα ειπε οτι δν κανουν κατι τετοιο.. πιστευω οτι φταιει η πρωτεινη με ποιος ξερει τι μαλακια εχει μεσα.. οι πιο γνωστες του θεματος τι λετε?

COBRA_STYLE
29-01-12, 21:57
oυτε γνωστης ουτε παντογνωστης δεν μπορει να ξερει τι φταιει.

Σχετικα με την πρωτεινη,μπορει να φταιει μπορει και οχι.Μπορει να εχει παραπανω ποσοτητα βαρεων μεταλλων απο το επιτρεπτο οριο και να δημιουργει προβλημα.Αυτο ειναι ενα ενδεχομενο για παραδειγμα.Ομως αν δεν κανεις χημικη αναλυση δεν μπορεις να ξερεις.

GeoDask
02-02-12, 20:30
Μετά απο γενικές εξετάσεις που έκανα, τα μόνα που αξίζουν προσοχής είναι τα εξής :

Ουρία αίματος : 63 με όριο το 50
Κρεατινίνη : 1,2 με όριο το 1,2

Οι εξετάσεις γίνανε 8.15 το πρωί και 11,30 το βράδυ την προηγούμενη ημέρα είχα πάρει ένα σκουπ καζείνη.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα νεφρά ;

Η CPK μου ήταν 262 με όριο το 308 και ο υπέρηχος συκωτιού έδειξε οτι όλα είναι οκ.

COBRA_STYLE
02-02-12, 20:53
ισως πρεπει να μειωσεις λιγο γενικα την ποσοτητα πρωτεινης που παιρνεις.:thumbup:

GeoDask
02-02-12, 21:52
Έχεις ένα δίκιο σε αυτό.

sofos
02-02-12, 22:13
Έχεις ένα δίκιο σε αυτό.

επι ποσο ανα σωματικο βαρος καταναλωνες?πανω απο 2γρ ανα σωματικο βαρος?

GeoDask
02-02-12, 23:34
επι ποσο ανα σωματικο βαρος καταναλωνες?πανω απο 2γρ ανα σωματικο βαρος?

2.9 περίπου.

GeoDask
03-02-12, 00:14
2.9 περίπου.

Γράψε λάθος, 2.5 εώς 2.8 max.

sofos
03-02-12, 00:21
Γράψε λάθος, 2.5 εώς 2.8 max.

αρκετα ειναι αν εισαι φυσικος...παντο στο 1-5 με 2 μαξ και ξανα κανε τις ιδιες εξετασεις μετα απο ενα μηνα..

GeoDask
03-02-12, 00:26
αρκετα ειναι αν εισαι φυσικος...παντο στο 1-5 με 2 μαξ και ξανα κανε τις ιδιες εξετασεις μετα απο ενα μηνα..

φυσικός είμαι ναι...απλά επειδή πιο πολύ διαβάζω τα αμερικανάκια σε αυτά τα θέματα τα κοίταζα σε lbs όλα. Παίζω, 1.2-1.3γρ x 185lbs, περίπου 222-240γρ πρωτείνης καθημερινά.

Θα το ρίξω τώρα στο 200άρι περίπου.

Andrikos
03-02-12, 02:10
Φίλε GeoDask, νομίζω ότι το ψηρίζεις χωρίς λόγο. Κάνε την γυμναστική σου και μην μπαίνεις στο άγχος των εξετάσεων, το οποίο αν δεν είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. να κάνεις καθιστική ζωή + καπνιστής) είναι περιττό.

GeoDask
03-02-12, 12:50
Φίλε GeoDask, νομίζω ότι το ψηρίζεις χωρίς λόγο. Κάνε την γυμναστική σου και μην μπαίνεις στο άγχος των εξετάσεων, το οποίο αν δεν είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. να κάνεις καθιστική ζωή + καπνιστής) είναι περιττό.

Better safe than sorry φίλε Αντρέα. Γενικότερα δεν πίνω, δεν καπνίζω , πήγα και τις εξετάσεις στον γιατρό και μου είπε απλά να ανεβάσω το νερό μου +1.5λίτρο γιατί οι τιμές αυτές δείχνουν ότι τα νεφρά δυσκολεύονται να μεταβολίσουν την ποσότητα πρωτείνης που εγώ τους δίνω. Το θέμα είναι ότι ήδη πίνω minimum 2λιτρα ημερησίως. Να ενυδατώσω καλύτερα τον οργανισμό μου, είπε και να επαναλάβω τις εξετάσεις μόνο για να δώ τις συγκριμένες τιμές.

beefmeup
03-02-12, 12:56
μαν δεν ξερω..κ γω συμφωνω με τον αντρικο απο πανω..
ετσι κ αλλιως για να εχεις καποιο προβλημα οπως αυτα που αναφερεις,οι τιμες θα επρεπε να ειναι επι μονιμου βασεως 2πλασιες μη σου πω 3πλασιες..
με τις τιμες τις δικες σου που ειναι ελαφρως πανω απο ορια δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα πουθενα..
η πρωτεινη που περνεις βεβαια ειναι ψηλα..
αλλα οι τιμες κ παλι δεν ειναι ανησυχητικες..

GeoDask
03-02-12, 13:21
μαν δεν ξερω..κ γω συμφωνω με τον αντρικο απο πανω..
ετσι κ αλλιως για να εχεις καποιο προβλημα οπως αυτα που αναφερεις,οι τιμες θα επρεπε να ειναι επι μονιμου βασεως 2πλασιες μη σου πω 3πλασιες..
με τις τιμες τις δικες μου που ειναι ελαφρως πανω απο ορια δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα πουθενα..
η πρωτεινη που περνεις βεβαια ειναι ψηλα..
αλλα οι τιμες κ παλι δεν ειναι ανησυχητικες..

Κοίτα, είχα κάνει τις ίδιες εξετάσεις το καλοκαίρι και τα πάντα ήταν οκ. Το μόνο που άλλαξα απο τότε ήταν η ποσότητα πρωτείνης που λαμβάνω.

beefmeup
03-02-12, 13:44
ναι οκ,γιαυτο μπορεις να την μειωσεις για να δεις..αλλα κ παλι οπως γραψαμε απο πανω οι μεταβολες που εχεις στις τιμες δεν ειναι κ τπτ ανυσηχητικο..

chrisv
03-02-12, 15:22
Καλησπερα παιδια πηγα για εξετασεις αιματος σημερα το πρωι,ολα τα αποτελεσματα ηταν καλα εκτος απο ενα την κρεατινοφωσφοκιναση ( cpk) που οι φυσιολογικες τιμες της ειναι 24-195 και εγω ειχα 285!Ο μικροβιολογος μου ειπε οτι ειναι επειδη πηγα χτες γυμναστηριο και εχουν καταπονιθει οι μυς μου!Ισχυει οντος κατι τετοιο η πρεπει να ανυσηχω;Ολο το προηγουμενο διαστημα επερνα κανονικα πρωτεινη μεχρι και χτες το βραδυ στις 8 μαζι με γευμα και μετα δεν ξαναφαγα μεχρι σημερα που εκανα τις εξετασεις!

Devil
03-02-12, 15:29
Καλησπερα παιδια πηγα για εξετασεις αιματος σημερα το πρωι,ολα τα αποτελεσματα ηταν καλα εκτος απο ενα την κρεατινοφωσφοκιναση ( cpk) που οι φυσιολογικες τιμες της ειναι 24-195 και εγω ειχα 285!Ο μικροβιολογος μου ειπε οτι ειναι επειδη πηγα χτες γυμναστηριο και εχουν καταπονιθει οι μυς μου!Ισχυει οντος κατι τετοιο η πρεπει να ανυσηχω;Ολο το προηγουμενο διαστημα επερνα κανονικα πρωτεινη μεχρι και χτες το βραδυ στις 8 μαζι με γευμα και μετα δεν ξαναφαγα μεχρι σημερα που εκανα τις εξετασεις!

οτι σου ειπε.... δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο... σημβαινει σε ολους οσους προπονουντε.... νορμαλ τιμη ειναι...;)

Andrikos
03-02-12, 15:44
Better safe than sorry φίλε Αντρέα. Γενικότερα δεν πίνω, δεν καπνίζω , πήγα και τις εξετάσεις στον γιατρό και μου είπε απλά να ανεβάσω το νερό μου +1.5λίτρο γιατί οι τιμές αυτές δείχνουν ότι τα νεφρά δυσκολεύονται να μεταβολίσουν την ποσότητα πρωτείνης που εγώ τους δίνω. Το θέμα είναι ότι ήδη πίνω minimum 2λιτρα ημερησίως. Να ενυδατώσω καλύτερα τον οργανισμό μου, είπε και να επαναλάβω τις εξετάσεις μόνο για να δώ τις συγκριμένες τιμές.

:green: Καλά. Να ξέρεις πάντως πως οι φυσιολογικές τιμές είναι από δίαιτες που είναι χαμηλές σε πρωτεΐνη και οι μη φυσιολογικές από νεφροπαθείς που πάλι οι περισσότεροι έκαναν δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνη . Επίσης το νερό φιλτράρεται και αυτό από τα νεφρά, και εξελικτικά δεν είμαστε σχεδιασμένοι να πίνουμε νερό χωρίς να διψάμε. Αυτό είναι κάτι που πρωτοπαρουσιάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες , αποτέλεσμα της πίεσης από την βιομηχανία ενεργειακών ποτών και εμφιαλωμένου νερού.Για εκατομμύρια χρόνια πίναμε νερό όταν διψούσαμε και μόνο τότε.

GeoDask
03-02-12, 17:37
:green: Καλά. Να ξέρεις πάντως πως οι φυσιολογικές τιμές είναι από δίαιτες που είναι χαμηλές σε πρωτεΐνη και οι μη φυσιολογικές από νεφροπαθείς που πάλι οι περισσότεροι έκαναν δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνη . Επίσης το νερό φιλτράρεται και αυτό από τα νεφρά, και εξελικτικά δεν είμαστε σχεδιασμένοι να πίνουμε νερό χωρίς να διψάμε. Αυτό είναι κάτι που πρωτοπαρουσιάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες , αποτέλεσμα της πίεσης από την βιομηχανία ενεργειακών ποτών και εμφιαλωμένου νερού.Για εκατομμύρια χρόνια πίναμε νερό όταν διψούσαμε και μόνο τότε.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Το να καταναγκάζεις τον οργανισμό σου όμως να πίνει νερό ακόμα και όταν δεν διψάς στην προσπάθεια σου να τον κρατάς συνεχώς ενυδατωμένο πιστεύεις ότι έχει βάση ;

Andrikos
03-02-12, 18:02
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Το να καταναγκάζεις τον οργανισμό σου όμως να πίνει νερό ακόμα και όταν δεν διψάς στην προσπάθεια σου να τον κρατάς συνεχώς ενυδατωμένο πιστεύεις ότι έχει βάση ;

Δες εδώ (http://metavolismos.com/?p=218) και εδώ (http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/jul/13/myth-eight-glasses-water-day)

chelsea7
10-02-12, 14:55
καλησπερα,
εκανα εξετασεις αιματος και μολις πηρα τα αποτελεσματα, τα συμπληρωματα που παιρνω ειναι 2-3 scoop whey με μισο scoop δεξτροζη την ημερα.
οι τιμες πανω απο το οριο ειναι ηωσινοφιλα 0,9 με οριο 0,04-0,4 ( μικρος ημουν αλλεργικοσ σε πολλα φαγητα, τωρα ομως οχι μονο στο ασπρο ψαρι, κατι εξετασεις που είχα κανει πολυ μικρος ελεγαν οτι ειμαι αλλεργικοσ στο ασπραδι αλλα τωρα το τρωω κανονικα), PDW 17.5 με οριο 9-17, MPV μεσος ογκος PLT 12,4 με οριο 6-11,φωσφορος 4,8 με οριο 2,7-4,5 και CPK 2314 με οριο 38-190. σε ολα τα αλλα ειμαι οκ δλδ σε SGPT, SGOT, γGT, κρεατινινη, ουρια κλπ. την προηγουμενη ημερα ειχα κανει προπονηση το απογευμα και κατα τισ 9-10 το βραδυ οταν τελειωσα ηπια whey με δεξτροζη, θα παω και σε γιατρο να τις δει, αλλα πρεπει να ανησυχω για κατι?

chelsea7
10-02-12, 15:33
καλησπερα,
εκανα εξετασεις αιματος και μολις πηρα τα αποτελεσματα, τα συμπληρωματα που παιρνω ειναι 2-3 scoop whey με μισο scoop δεξτροζη την ημερα.
οι τιμες πανω απο το οριο ειναι ηωσινοφιλα 0,9 με οριο 0,04-0,4 ( μικρος ημουν αλλεργικοσ σε πολλα φαγητα, τωρα ομως οχι μονο στο ασπρο ψαρι, κατι εξετασεις που είχα κανει πολυ μικρος ελεγαν οτι ειμαι αλλεργικοσ στο ασπραδι αλλα τωρα το τρωω κανονικα), PDW 17.5 με οριο 9-17, MPV μεσος ογκος PLT 12,4 με οριο 6-11,φωσφορος 4,8 με οριο 2,7-4,5 και CPK 2314 με οριο 38-190. σε ολα τα αλλα ειμαι οκ δλδ σε SGPT, SGOT, γGT, κρεατινινη, ουρια κλπ. την προηγουμενη ημερα ειχα κανει προπονηση το απογευμα και κατα τισ 9-10 το βραδυ οταν τελειωσα ηπια whey με δεξτροζη, θα παω και σε γιατρο να τις δει, αλλα πρεπει να ανησυχω για κατι?

το CPK ειναι 231 οχι 2314

Andrikos
10-02-12, 17:24
καλησπερα,
εκανα εξετασεις αιματος και μολις πηρα τα αποτελεσματα, τα συμπληρωματα που παιρνω ειναι 2-3 scoop whey με μισο scoop δεξτροζη την ημερα.
οι τιμες πανω απο το οριο ειναι ηωσινοφιλα 0,9 με οριο 0,04-0,4 ( μικρος ημουν αλλεργικοσ σε πολλα φαγητα, τωρα ομως οχι μονο στο ασπρο ψαρι, κατι εξετασεις που είχα κανει πολυ μικρος ελεγαν οτι ειμαι αλλεργικοσ στο ασπραδι αλλα τωρα το τρωω κανονικα), PDW 17.5 με οριο 9-17, MPV μεσος ογκος PLT 12,4 με οριο 6-11,φωσφορος 4,8 με οριο 2,7-4,5 και CPK 2314 με οριο 38-190. σε ολα τα αλλα ειμαι οκ δλδ σε SGPT, SGOT, γGT, κρεατινινη, ουρια κλπ. την προηγουμενη ημερα ειχα κανει προπονηση το απογευμα και κατα τισ 9-10 το βραδυ οταν τελειωσα ηπια whey με δεξτροζη, θα παω και σε γιατρο να τις δει, αλλα πρεπει να ανησυχω για κατι?

Αν έπρεπε να ανησυχείς για κάτι δεν θα μπορούσες να κάνεις βάρη. Η έπαρκεια για έντονη γυμναστική είναι ένας πολύ καλός δείκτης υγείας από μόνη της.

chelsea7
10-02-12, 17:39
Αν έπρεπε να ανησυχείς για κάτι δεν θα μπορούσες να κάνεις βάρη. Η έπαρκεια για έντονη γυμναστική είναι ένας πολύ καλός δείκτης υγείας από μόνη της.
ναι αλλα διαβασα οτι ο πολυς φωσφορος ειναι ενδειξη για κατι που δεν γινετε σωστα στο νεφρο, και τα ιωσινοφιλα μου φαινονται λιγο ψηλα

Andrikos
10-02-12, 17:50
ναι αλλα διαβασα οτι ο πολυς φωσφορος ειναι ενδειξη για κατι που δεν γινετε σωστα στο νεφρο, και τα ιωσινοφιλα μου φαινονται λιγο ψηλα

Και 1 στους καρδιοπαθείς έχει φυσιολογική χοληστερίνη. Οι περισσότεροι αθλητές του τριάθλου έχουν CPK και ηπατικά ένζυμα πολύ πάνω από το φυσιολογικό. Μην διαβάζεις πληροφορίες στο ιντερνετ για τις εξετάσεις αίματος, εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να τις αξιολογήσεις.

RAMBO
27-03-12, 23:47
με τι εξεταση μπορω να δω τα νεφρα αν δουλευουν ρολοι?σαν να εχω κατι ενοχλησεις,μονο με ουρα φενονται?

xelashai
27-03-12, 23:49
με τι εξεταση μπορω να δω τα νεφρα αν δουλευουν ρολοι?σαν να εχω κατι ενοχλησεις,μονο με ουρα φενονται?
...αιματος κ ουρων...κ συντομα...;)

RAMBO
27-03-12, 23:51
απο την αλλη βδομαδα...εχω γεματο προγραμμα:green:

xelashai
27-03-12, 23:53
απο την αλλη βδομαδα...εχω γεματο προγραμμα:green:
ναι...φανταζομαι...:P
πρεπει να εισαι κ ξεκουραστος καποιοες μερες απο προπονηση...

COBRA_STYLE
27-03-12, 23:55
με τι εξεταση μπορω να δω τα νεφρα αν δουλευουν ρολοι?σαν να εχω κατι ενοχλησεις,μονο με ουρα φενονται?

θα τσεκαρεις "κρεατινινη","ουρικο οξυ"...η κρεατινινη κυριως δειχνει αν τραβανε ζορι τα νεφρα...επισης και ο υπερηχος νεφρων ειναι πολυ καλος.

μεσω των ουρων κοιτας "λευκωματινη".

RAMBO
27-03-12, 23:57
ναι ξερω,καλα επειδη εχω θεμα με τισ βελονες θα κανω μονο ουρα να ξεμπερδευω γρηγορα απο το νοσοκομειο..:wcourt:

τι φανταζεσαι παλι..δεν φταιω εγω

COBRA_STYLE
27-03-12, 23:59
καλα με ουρων μονο δεν εχεις καθαρη εικονα του τι παιζει με τα νεφρα σου...η κρεατινινη ειναι ο κυριοτερος δεικτης,μεσω αιματολογικων.

μπουλη:P

xelashai
27-03-12, 23:59
ναι ξερω,καλα επειδη εχω θεμα με τισ βελονες θα κανω μονο ουρα να ξεμπερδευω γρηγορα απο το νοσοκομειο..:wcourt:

τι φανταζεσαι παλι..δεν φταιω εγω

θα κανεις κ αιματος....:angry:

RAMBO
28-03-12, 00:01
οχι,εκτος αμα ειναι συμπαθητικη η νοσοκομα και μου αλλαξει γνωμη αλλιως δεν κανω8-)

ελμερ
28-03-12, 00:02
Ραμπο,πινεις αρκετο νερο στην διαρκεια της μερας?:welcome:

jimas
28-03-12, 00:02
με τι εξεταση μπορω να δω τα νεφρα αν δουλευουν ρολοι?σαν να εχω κατι ενοχλησεις,μονο με ουρα φενονται?

Νομίζω ότι σε μια γενική αίματος οι τιμές στην κρεατινίνη ουρία και ουρικό οξύ αν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες δείχνουν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά

RAMBO
28-03-12, 00:03
Ραμπο,πινεις αρκετο νερο στην διαρκεια της μερας?:welcome:

πινω υπερ αρκετο

ελμερ
28-03-12, 00:05
να κανεις εξετασεις (εμενα με ενοχλει πιο πολυ που μου τρυπανε το δαχτυλο για να παρουν μια σταγονα αιμα παρα να μου παρουν με συριγγα απ τη φλεβα αιμα.....:):welcome:

sTeLaKoS
28-03-12, 20:51
Τα οφ τόπικ μεταφέρθηκαν.

TRIANTAFYLLOU
28-03-12, 21:48
απο την αλλη βδομαδα...εχω γεματο προγραμμα:green:

απλα να πείς ότι θέλεις να δείς και την κατάσταση των νεφρών , ώστε στις εξετάσεις να συμπεριλάβουν και τις ενδείξεις που αφορούν την κατάσταση των νεφρών , όπως πχ όταν κάνεις γενικές εξετάσεις και θέλεις να δείς το συκώτι , συμπεριλαμβάνουν τις τρανσαμινάσες και τα ένζυμα του συκωτιού.
και ενοείτε των ούρων που είναι βασικές και ενδεικτικές για τα νεφρα

και πρέπει επιτέλους να περιορίσεις τις συνευρέσεις σου με πολλές γυναίκες σε καθημερινή βάση , οι φίλοι γι αυτο είναι να σε απαλλάσουν απο τον υπερβολικό φόρτο ικανοποίησης γυναικών , δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες αλλα αντάξιες και ικανοποιητικές :P:P:P:P:turtle::turtle::turtle::turtle:

spartan77
28-03-12, 22:00
Νομίζω ότι σε μια γενική αίματος οι τιμές στην κρεατινίνη ουρία και ουρικό οξύ αν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες δείχνουν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά

δεν ειναι απολυτο αυτο

(*) Ουρία, Κρεατινίνη και Ουρικό είναι εξετάσεις για τα νεφρά και μπορεί να βρεθούν ψευδώς αυξημένα και σε υπερκατανάλωση διουρητικών ουσιών (καφέδες, τσάι, μπύρα κτλ) ή σε συστηματικά αθλούμενα άτομα. Εκεί δε δίνουμε τόση σημασία και οι τιμές είναι οριακές.

jimas
28-03-12, 23:06
δεν ειναι απολυτο αυτο

(*) Ουρία, Κρεατινίνη και Ουρικό είναι εξετάσεις για τα νεφρά και μπορεί να βρεθούν ψευδώς αυξημένα και σε υπερκατανάλωση διουρητικών ουσιών (καφέδες, τσάι, μπύρα κτλ) ή σε συστηματικά αθλούμενα άτομα. Εκεί δε δίνουμε τόση σημασία και οι τιμές είναι οριακές.


Συμφωνώ αλλά όταν οι τιμές είναι αρκετά πάνω από το κανονικό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται παραπάνω ψάξιμο;
Όταν είναι οριακά λογικό είναι νομίζω να μην δίνουμε τόση σημασία.
Γιαυτό άλλωστε μπορούμε να απέχουμε από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για δυο μέρες για να είμαστε σίγουροι νομίζω.

chro
28-03-12, 23:37
Ουρία αίματος : 63 με όριο το 50

Υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα νεφρά ;

Ναι φυσικά η ουρία είναι μία τοξική ουσία. Δε σημαίνει ότι θα χάσεις το νεφρό σου, αλλά αυξάνεις την πιθανότητα ίσως να δημιουργηθούν προβλήματα. Αν χρειαστείς κάποτε να πάρεις κάποια χάπια για θεραπεία (πχ αντισταμινικά για αλλεργία ή κάτι άλλο) τι θα κάνεις εφόσον έχεις ήδη υψηλές τιμές?
Γενικά δικό σου είναι το σώμα, δικό σου το ρίσκο και δικαίωμά σου οι επιλογές. Εσύ κρίνεις αν αξίζει να παίρνεις τόση ποσότητα πρωτεΐνης ή οχι, αν θες να καπνίζεις ή να πίνεις.

Θα απαντήσω με ένα ανέκδοτο:
Πάει ένας στο γιατρό και λέει γιατρέ μου, δεν καπνίζω, δε πίνω, δεν αλλάζω ερωτικές συντρόφους δε ξενυχτάω.
Θα ζήσω?
Και του απαντάει ο γιατρός: Για ποιο λόγο ?

polo0
19-04-12, 16:24
ηρθε η ωρα να κανω και εγω τσ εξετασεις αιματος για να δω αν ολα πανε καλα πηγα στον γιατρο να μο τσ γραψει λοιπον και του ειπα για γενικες εξετασεις αιματος συκωτη και νεφρα και μου εγραψε τσ εξης..!
γενικη εξεταση αιματος¨αιμοσφαιρινη-αριθμος ερυθρων αιμοσφαιριωμ αριθμος λευκων και τυπος αυτων μετα προσδιορισμου αιματοκριτου ΗΤ
εξεταση αιματος για ταχυτητα καθιζησεως ερυθρων αιμοσφαιριων ΤΚΕ
φερριτινη ορου
αυτες απο ειταν εργαστρηριακες εξετασεις αιματολογικες-αιμοδοσιας
και απο εργαστηριακες εξετασεις βιοχημειας ειναι η εξης:
γGT
προσδιορισμος ουριας αιματος
προσδιορισμος σακχαρου αιματος
προσδιορισμος σακχαρου αιματος-γκυκοζης CL
προσδιορισμος στο αιμα η στα ουρα κρεατινης,κρεατινης CR
προσδιορισμος στο αιμα ουρικου οξεος
προσδιορισμος στο αιμα χοληστερινης
τρανσαμινασες ALT
τρανσαμινασες AST
τριγλυκεριδια αιματος
χοληστερολη υψηλης πυκνοτητας λιποπρωτεινων HDL-CHOLESTEROL
χοληστερολη χαμηλης πυκνοτητας λιποπρωτεινων LDL CHOLESTEROL
αυτα! ειμαι καλυμενος με αυτα πρεπει να προσθεσω τπτ ακομη?

Adinamos
02-05-12, 02:06
Να ρωτήσω κάτι επείδή θα πάω άμεσα για εξετάσεις πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο τις αμέσως προηγούμενες μέρες?
Πρόπερσι που έκαν τελευταία φορά θυμάμαι είχα κόψει πρωτεινες, κρεατίνες, βιταμίνες κτλ και είχα βγεί καθαρός. Είναι όμως σωστό αυτό?
Τώρα λέω να πάω χωρις να κόψω τιποτα, με το σκεπτικό να μετρήσω την κατάσταση που είμαι με φουλ τα συμπληρώματα και την αθλητική διατροφή που ακολουθώ τους 9/12 μήνες κάθε χρόνο.
Τι λέτε?

GeoDask
02-05-12, 16:48
Να ρωτήσω κάτι επείδή θα πάω άμεσα για εξετάσεις πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο τις αμέσως προηγούμενες μέρες?
Πρόπερσι που έκαν τελευταία φορά θυμάμαι είχα κόψει πρωτεινες, κρεατίνες, βιταμίνες κτλ και είχα βγεί καθαρός. Είναι όμως σωστό αυτό?
Τώρα λέω να πάω χωρις να κόψω τιποτα, με το σκεπτικό να μετρήσω την κατάσταση που είμαι με φουλ τα συμπληρώματα και την αθλητική διατροφή που ακολουθώ τους 9/12 μήνες κάθε χρόνο.
Τι λέτε?

Eγώ πήγα χωρίς να κόψω τίποτα και πιστεύω αυτό είναι και το σωστό. Να δείς που βρίσκεσαι με συμπληρώματα.

Adinamos
02-05-12, 17:19
GeO Ουτε το γυμναστηριο εκοψες καθόλου? Ολα καλά απο αποτελέσματα?

GeoDask
03-05-12, 00:09
GeO Ουτε το γυμναστηριο εκοψες καθόλου? Ολα καλά απο αποτελέσματα?

Γυμναστήριο σταμάτησα γύρω στις 3 ημέρες. Αυτό κάντο. Άσε δλδ Σ/Κ και πήγαινε Δευτέρα πρωί.

Τα μόνα που είχα ήταν :

Ουρία αίματος : 63 με όριο το 50
Κρεατινίνη : 1,2 με όριο το 1,2

Θα ξανακάνω αιματολογικές σύντομα όμως γιατί με τα νεφρά έχω ψιλοχεστεί γενικότερα...

Adinamos
03-05-12, 01:12
Aμαν μη μου λες τετοια γιατι και εγω εχω κατι περιεγους πονους χαμηλα στην πλατη...
Να σαι καλα για τη βοηθεια φιλε.

TRIANTAFYLLOU
03-05-12, 18:21
καλο είναι όταν πηγαίνουμε για εξετάσεις απλα να μην κάνουμε καταχρήσεις ποτο ξενύχτι και νηστικοί το πρωί να δώσουμε αίμα ώστε να βγούν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και μετα να φάμε και να πιούμε , αντίθετα σε περίπτωση που δίνουμε αίμα να είμαστε πάλι με νορμάλ ύπνο και να έχουμε φάει εκ των προτέρων , όχι όμως αμέσως πρίν δώσουμε αίμα , αλλα γενικα χορτάτοι και μετα ενα χυμό και τα μπισκότα που δίνουν και μετα την αιμοδοσία

Adinamos
03-05-12, 19:03
Eυχαριστώ μοντ.

deluxe
22-05-12, 21:28
Σκεφτομαι να κανω καποιες εξετασεις αφου τελειωσω κατι κυκλους με erase,alpha t2 και lipo6 black. Να κανω και πριν;

Σε μικροβιολογικο εργαστηριο που ειναι συμβεβλημενο με το δημοσιο πληρωνουμε τιποτα; Οταν ειχα κανει προπερσι δεν ειχα πληρωσει, αλλα δε θυμαμαι εαν ειχα κανει τις φουλ.

Στο γιατρο που θα παω τι εξετασεις να του πω να μου γραψει;

primordial
23-05-12, 17:48
Σκεφτομαι να κανω καποιες εξετασεις αφου τελειωσω κατι κυκλους με erase,alpha t2 και lipo6 black. Να κανω και πριν;


Πόσο καιρό έχεις να κάνεις εξετάσεις κ στο ενδιάμεσο τι χρησιμοποιούσες από συμπληρώματα? Καλό είναι τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να κάνεις τις γενικές σου κ τις βιοχημικές σου, μαζί με ούρων. Απο' κεί και πέρα, αν θέλεις να έχεις κάποια εξτρά πληροφορία, π.χ. για τους δείκτες στον θυρεοειδή σου, ζήτα από τον ενδοκρινολόγο σου να σου τις γράψει.
Εγώ κάνω δύο φορές τον χρόνο εξετάσεις, κ αυτό γιατί έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη, κ σκέψου ότι η μία από τις δύο φορές συμπεριλαμβάνει εξετάσεις για Β12 κ κάτι άλλες που κάνουν για την αναιμία.


Σε μικροβιολογικο εργαστηριο που ειναι συμβεβλημενο με το δημοσιο πληρωνουμε τιποτα; Οταν ειχα κανει προπερσι δεν ειχα πληρωσει, αλλα δε θυμαμαι εαν ειχα κανει τις φουλ.


Έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα. Όλες εκτός από τις βιοχημικές κ τις γενικές ούρων, τις έκανα σε μικροβιολογικό, οπού πλήρωσα μόνο την εισφορά μου.


Στο γιατρο που θα παω τι εξετασεις να του πω να μου γραψει;
Βιοχημικές, γενική αίματος, ούρων...:green::green:

SilverMan
25-05-12, 13:55
Μολις εκανα εξετασεις αιματος και ουρων και ολα ηταν κυριλε! Ομως στο χαρτι με τις τιμες για τα ουρα κλπ κλπ εκει που λεει, Λευκωμα εχει διπλα ευρεθεισα τιμη και λεει ΘΕΤΙΚΗ τι ειναι αυτο??? τι παιζει?? επισης να πω οτι δεν πειρα τιποτα και δν πειγα gym για 2 μερες πριν τις εξετασεις.

s0k0s
25-05-12, 20:43
Το μονο που καταλαβα ειναι το cpk, αναψε το λαμπακι στα 342 :green:
Εξετασεις μου:

1. http://img152.imageshack.us/edit_preview.php?l=img152/5989/img0014sm.jpg&action=rotate
2. http://img818.imageshack.us/edit_preview.php?l=img818/8800/img0013ic.jpg&action=rotate
3. http://img836.imageshack.us/edit_preview.php?l=img836/6194/img0012rj.jpg&action=rotate
4. http://img14.imageshack.us/edit_preview.php?l=img14/7399/img0011mel.jpg&action=rotate
5. http://img213.imageshack.us/edit_preview.php?l=img213/7772/img0010af.jpg&action=rotate

xelashai
25-05-12, 20:48
η κρεατινη?..γιατι ετσι?ηταν κ αλλες φορες ανεβασμενη?

s0k0s
25-05-12, 20:55
η κρεατινη?..γιατι ετσι?ηταν κ αλλες φορες ανεβασμενη?

Πρωτη φορα κανω εξετασεις, και αυτες οι εξετασεις για το θυρωειδη μου κυριως και για την επειληψια που εχω.. Αλλα εχει και γενικες μεσα κ καποιες αλλες που χρειαζοντουσαν για εδω..

GeoDask
25-05-12, 20:58
Το μονο που καταλαβα ειναι το cpk, αναψε το λαμπακι στα 342 :green:
Εξετασεις μου:

1. http://img152.imageshack.us/edit_preview.php?l=img152/5989/img0014sm.jpg&action=rotate
2. http://img818.imageshack.us/edit_preview.php?l=img818/8800/img0013ic.jpg&action=rotate
3. http://img836.imageshack.us/edit_preview.php?l=img836/6194/img0012rj.jpg&action=rotate
4. http://img14.imageshack.us/edit_preview.php?l=img14/7399/img0011mel.jpg&action=rotate
5. http://img213.imageshack.us/edit_preview.php?l=img213/7772/img0010af.jpg&action=rotate

Έκανες 2-3 ημέρες οφ απο το γυμναστήριο πριν κάνεις εξετάσεις ;

s0k0s
25-05-12, 21:20
Έκανες 2-3 ημέρες οφ απο το γυμναστήριο πριν κάνεις εξετάσεις ;

Καμια :green:
Δεν γνωριζα καν οτι χρειαζοταν.. και οπως αναφερα δν ηταν να παω για τις εξετασεις για τα συμπληρωματα κλπ.
Θα κανω ομως κ μια επομενη εξετασει σε καμια βδομαδα κ θα κανω 2-3 μερες οφφ.

xelashai
25-05-12, 21:23
Καμια :green:
Δεν γνωριζα καν οτι χρειαζοταν.. και οπως αναφερα δν ηταν να παω για τις εξετασεις για τα συμπληρωματα κλπ.
Θα κανω ομως κ μια επομενη εξετασει σε καμια βδομαδα κ θα κανω 2-3 μερες οφφ.
δεν ηξερες..δε ρωταγες??:P
λογικα γι αυτο θα ηταν ανεβασμενη αλλα οπως ειπες κανε μια επαναληπτικη να εισαι σιγουρος;)

s0k0s
25-05-12, 21:48
Μεσο του ΙΚΑ με ειπανε θα κοστισουν κοντα στα 10-15ευρο, τις πιο πολλες τις εχω ετοιμες απο αυτη την εξεταση οποτε ακομα πιο λιγες θα χρειαστει.
Θα πω τον γιατρο να μου γραψει συνταγη κ κατευθειαν 3μερες οφφ κ θα παω για την εξεταση. :toast:

Καραφλό Ακτινίδιο
25-05-12, 22:31
εντάξει μια χαρά εισαι.. μόνο το γιατρο να αλλάξεις .. όνομα είναι αυτο? ακου εκεί μπουρ(δ)ελακης :P:P:P

leftis
25-05-12, 23:03
Θέλω να κάνω εξετάσεις αίματως και ούρων και θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να λάβω σοβαρά τα αποτελέσματα τεστοστερόνης γιατί είμαι 17. Είναι ένας από τους δείκτες που με ενδιαφέρει περισσότερο μαζί με την χοληστερίνη.

marvin
26-05-12, 00:53
Θέλω να κάνω εξετάσεις αίματως και ούρων και θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να λάβω σοβαρά τα αποτελέσματα τεστοστερόνης γιατί είμαι 17. Είναι ένας από τους δείκτες που με ενδιαφέρει περισσότερο μαζί με την χοληστερίνη.

Δεν ξερω να πω με σιγουρια για την τεστο αλλα την χοληστερινη δεν θα πρεπει να την λαβης σοβαρα σαν τιμη μονη της.Ειναι αποτελεσμα καλης και κακης χοληστερινης.Αυτα τα δυο θα πρεπει να σε αφορουν και οχι το αθροισμα τους τοσο!!

Konstantinos!
12-06-12, 07:14
Χθεσινές εξετάσεις!


AST/SGOT 43
ALT/SGPT 33
UREA 44
CREATININE 1.23


CREATINE KINASE (cpk) 842 :shock::shock::shock:

sTeLaKoS
12-06-12, 21:44
Οι πρώτοι δείκτες είναι κοντά στα άνω όρια, δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς. Τι σου είπε ο παθολόγος;

Η cpk ανεβαίνει πολύ αν έχεις κάνει προπόνηση τη προηγούμενη μέρα. Έκανες οφ ή όχι; Δες σε τι τιμές μπορεί να φτάσει: Αυξημενο CPK (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?9561-Αυξημενο-CPK)

Konstantinos!
13-06-12, 01:00
Οι πρώτοι δείκτες είναι κοντά στα άνω όρια, δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς. Τι σου είπε ο παθολόγος;

Η cpk ανεβαίνει πολύ αν έχεις κάνει προπόνηση τη προηγούμενη μέρα. Έκανες οφ ή όχι; Δες σε τι τιμές μπορεί να φτάσει: Αυξημενο CPK (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?9561-%CE%91%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-CPK)


Μου είπε πως οι πάνω δείκτες είναι σε σχετικά φυσιολογικά πλαίσια, αν και θα πρέπει να κάνω μία ακόμα εξέταση για επαλήθευση. Για το cpk μου είπε πως είναι σε μεγάλα επίπεδα και πως θα πρέπει να το ξανακοιτάξω, αλλά την προηγούμενη μέρα έκανα full body με τρελά ντομς στα πόδια, οπότε πιστεύω δικαιολογείται το νούμερο.


Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής. Ως οργανισμός είμαι σχετικά ευαίσθητος δηλαδή αρρωσταίνω σχετικά εύκολα και νομίζω πως ίσως κάτι φταίει για αυτό. Για να δω αν φταίει κάτι πρέπει να κάνω ενδοκρινολογικές εξετάσεις ή δεν μπορώ να διαπιστώσω το λόγο της ευαισθησίας του ανοσοποιητικού;

chelsea7
14-06-12, 12:00
καλημέρα,

εκανα καποιες εξετασεις αιματος για κατι αλλεργιες που εχω και ο γιατρος μου εβαλε και ηλεκτροφορηση πρωτεινων, οι τιμες ειναι οι παρακατω:

Alboumin 71,6 με τιμες αναφορας 57-70
Alpha 1 2,3 με τιμες αναφορας 1,4-3,5
Aplha 2 8,4 με τιμες αναφορας 7-12
Beta 8,7 με τιμες αναφορας 8-15
Gamma 9 με τιμες αναφορας 9.5-18.5
Σχέση 2,52

θα παω και στο γιατρο μεσα στη βδομαδα, απλα αμα γνωριζει κανεις, να ανησυχω ? παιρνω την πρωτεινη της ON την platinum hydro

s0k0s
15-06-12, 13:29
Γεια χαρα!
Σημερα πηρε στα χερια του τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις ενας φιλος μου. Του ειπανε οτι εχει καμβανακη ή κατι τετοιο στο συκωτι. Και τον ρωτησε για συμπληρωματα ειπε πως παιρνει αμινοξεα πρωτεινη κ λιποδιαλιτη (στην ουσια λιποδ. του ειναι καρνιτινη ασετιλ και καφεινη) και του ειπε οτι υπηρεαζει στο συκωτη σαν να το καιει ή το μπουκονει... κατι τετοιο ουτε ο ιδιος καταλαβε βασικα ακριβως...

Οριστε και μια φωτο απο τις εξετασεις.
49207

beefmeup
15-06-12, 13:50
Και τον ρωτησε για συμπληρωματα ειπε πως παιρνει αμινοξεα πρωτεινη κ λιποδιαλιτη (στην ουσια λιποδ. του ειναι καρνιτινη ασετιλ και καφεινη) και του ειπε οτι υπηρεαζει στο συκωτη σαν να το καιει ή το μπουκονει...


:green:

ελπιζω να μην του εδωσε κ τουμποφλο ο γιατρος για να το ξεβουλωσει..

αυτη λοιπον παιδες,για οσους αναρωτιεστε ειναι η μια κ μοναδικη απαντηση για εδω..Γιατι οι γιατροι ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης? (http://www.bodybuilding.gr/forum/showthread.php?11938-Γιατι-οι-γιατροι-ειναι-κατα-των-συμπληρωματων-διατροφης)

s0k0s
15-06-12, 13:52
Ωραια.. καταλαβα! :toast: ;)

AntwnhsSs
19-06-12, 18:54
Oυρια 52mg/dl απο 10-50 (εδω πρεπει να πινω πολυ νερο )
Xοληστερολη 100mg/dl απο 160-230
ldl χοληστερολη 57mg/dl απο 70-140
Τριγλυκεριδια 32mg/dl απο 40-150

τα υπολιπα ηταν οκ

COBRA_STYLE
19-06-12, 22:55
WOW...η HDL ποσο ειναι?

AntwnhsSs
20-06-12, 10:07
WOW...η HDL ποσο ειναι?

36mg/dl στα 35-70 που πρεπει να ειναι

vagg
20-06-12, 10:44
Oυρια 52mg/dl απο 10-50 (εδω πρεπει να πινω πολυ νερο )
Xοληστερολη 100mg/dl απο 160-230
ldl χοληστερολη 57mg/dl απο 70-140
Τριγλυκεριδια 32mg/dl απο 40-150

τα υπολιπα ηταν οκ

πρεπει να πας για θεραπεια στα βλαχικα στη βαρη μου φαινετε:green:
εμενα ρε παιδια η βιοιατρικη μου εδινε οριο για τα τριγλυκεριδια 90

Mpozos
17-07-12, 01:10
εκανα τις παρακάτω ορμονολογικές εξετάσεις και και επιδει ι ενδροκρινολογος μου εκλεισε ραντεβου για 2 βδομαδες υστερα θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζεται αν τα αποτελεσματα ειναι θετικα ι αρνητικα.
Ηλικια 16
τριιωδοθυρονινη (t3) 109.00 ng/dL
θυρεοτροπος ορμονη (tsh) 3.02 mIU/ml
τριιωδοθυρονινη (ft3) 3.45 pg/mL
θυροξίνη (ft4) 1.60 ng/dL
anti-TG 2.00 IU/ml
anti-TRO 13.00 IU/ml (το εχει με κοκκινο στι φωτοτυποία)
κορτιζολη (πρωι) 16.70 μg/dL
κορτιζολη (απογευμα) 6.20 μg/mL
ACTH ΠΡΩΙ 8:00 30.20 pg/mL
οχρινοτροπος ορμονη (LH) 3.90 mIU/mL
ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ (PRL) 6.20 ng/mL
θυλοκιοτροπος ορμονη (FSH) 2.20 mIU/mL
τεστοστερονη 367.14 ng/dL
τεστοστερονη ελευθερη 8.20 ng/dL

κορτιζολη πρωι 1.00 mg/dL (ΜΕΤΑ απο ληψη 1 mg δεξαμεθανοζι στις 23:00 το βραδυ.

Lucif3r
17-07-12, 01:48
Aυριο θα παω να κανω εξετασεις ουρων-αιματος..υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω οπως το να μην φαω πριν δοσω αιμα...ουτε νερο μπορω να πιω?

COBRA_STYLE
17-07-12, 10:52
εκανα τις παρακάτω ορμονολογικές εξετάσεις και και επιδει ι ενδροκρινολογος μου εκλεισε ραντεβου για 2 βδομαδες υστερα θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζεται αν τα αποτελεσματα ειναι θετικα ι αρνητικα.


βαλε και τα ορια φιλε...δεν ειμαστε ενδοκρινολογοι να τα μαντευουμε

vaggan
17-07-12, 11:05
Aυριο θα παω να κανω εξετασεις ουρων-αιματος..υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω οπως το να μην φαω πριν δοσω αιμα...ουτε νερο μπορω να πιω?γιατι πας να κανεις τετοιου ειδους εξετασεις?:unsure:

Levrone
17-07-12, 11:08
γιατι πας να κανεις τετοιου ειδους εξετασεις?:unsure:

γιατι να μην κανει?

leftis
17-07-12, 11:10
Aυριο θα παω να κανω εξετασεις ουρων-αιματος..υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω οπως το να μην φαω πριν δοσω αιμα...ουτε νερο μπορω να πιω?


Φίλε μου και γώ αύριο πάω να κάνω...Απ'όσο ξέρω πρέπει την προηγούμενη μέρα να φάς ελαφρά και έως το απόγευμα και με τον νερό δεν υπάρχει πρόβλημα πιές άφοβα.

Mpozos
17-07-12, 11:27
τριιωδοθυρονινη (t3) 109.00 ng/dL Φυσιολογικες τιμη: 11-20 ετων 91-218
θυρεοτροπος ορμονη (tsh) 3.02 mIU/ml Φ.Τ 0,27 - 4,7
τριιωδοθυρονινη (ft3) 3.45 pg/mL Φ.Τ 2 - 4,4
θυροξίνη (ft4) 1.60 ng/dL Φ.Τ 0,93 - 1,70
anti-TG 2.00 IU/ml Φ.Τ <20 Iu/ml
anti-TRO 13.00 IU/ml (το εχει με κοκκινο στι φωτοτυποία) Φ.Τ <12 iu/ml
κορτιζολη (πρωι) 16.70 μg/dL Φ.Τ 6,20 - 19,40
κορτιζολη (απογευμα) 6.20 μg/mL Φ.Τ 2.30 - 11,90
ACTH ΠΡΩΙ 8:00 30.20 pg/mL Φ.Τ 6,00 - 58,00
οχρινοτροπος ορμονη (LH) 3.90 mIU/mL Φ.Τ 0,5 - 4,0
ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ (PRL) 6.20 ng/mL Φ.Τ 3,0 - 17,0 ng/ml
θυλοκιοτροπος ορμονη (FSH) 2.20 mIU/mL Φ.Τ 1,6 - 10,0
τεστοστερονη 367.14 ng/dL Φ.Τ 200 - 900
τεστοστερονη ελευθερη 8.20 ng/dL Φ.Τ 5.8 - 18,0 ng/dL

vaggan
17-07-12, 11:35
γιατι να μην κανει?γιατι να κανεις??εκτος και αν παιρνεις διαολια οποτε πασο

Levrone
17-07-12, 11:41
γιατι να κανεις??εκτος και αν παιρνεις διαολια οποτε πασο

δηλαδη εξετασεις αιματος δεν κανεις μια φορα το χρονο?
ολοι κανουμε.
Μια χοληστερινη δε θες να δεις?

vaggan
17-07-12, 12:06
δηλαδη εξετασεις αιματος δεν κανεις μια φορα το χρονο?
ολοι κανουμε.
Μια χοληστερινη δε θες να δεις?οχι..:green::green:αν με τοση γυμναστικη ειχα χοληστερινη θα πηδουσα απο το μπαλκονι...χοληστερινη εχουν αυτοι που δεν κουνιουνται απο την καρεκλα τους και τρωνε σαβουρες(εσυ ας πουμε):Pεπισης αυτοι που εχουν οργανικα προβληματα. την χοληστερινη ο ργανισμος την φτιαχνει συνηθως..αν κανεις χοληστερινη απο την διατροφη πρεπει να τρως χοντρες μαλακιες.:welcome:

Levrone
17-07-12, 12:14
οχι..:green::green:αν με τοση γυμναστικη ειχα χοληστερινη θα πηδουσα απο το μπαλκονι...χοληστερινη εχουν αυτοι που δεν κουνιουνται απο την καρεκλα τους και τρωνε σαβουρες(εσυ ας πουμε):Pεπισης αυτοι που εχουν οργανικα προβληματα. την χοληστερινη ο ργανισμος την φτιαχνει συνηθως..αν κανεις χοληστερινη απο την διατροφη πρεπει να τρως χοντρες μαλακιες.:welcome:

μαλιστα.
δηλαδη τρανσαμινασες να μη δουμε.
ηπατικη λειτουργια με τοσα που τρωμε να την αφησουμε στο φλου.

εγω που εχω χαμηλη hdl να μην τσεκαρω σε τι τιμες βρισκεται.
ζαχαρο να μη δουμε?
αιματοκριτη στη γενικη αιματος τον αφηνουμε?

δεν ειπαμε καθε μηνα , αλλα μια φορα το χρονο εννοειται κανουμε εξετασεις αιματος.
ποσο μαλλον οργανισμοι που ναι μεν ζουν υγιεινα , αλλα ειναι και σε μια διαρκη "εργασια".

vaggan
17-07-12, 12:44
μαλιστα.
δηλαδη τρανσαμινασες να μη δουμε.
ηπατικη λειτουργια με τοσα που τρωμε να την αφησουμε στο φλου.

εγω που εχω χαμηλη hdl να μην τσεκαρω σε τι τιμες βρισκεται.
ζαχαρο να μη δουμε?
αιματοκριτη στη γενικη αιματος τον αφηνουμε?

δεν ειπαμε καθε μηνα , αλλα μια φορα το χρονο εννοειται κανουμε εξετασεις αιματος.
ποσο μαλλον οργανισμοι που ναι μεν ζουν υγιεινα , αλλα ειναι και σε μια διαρκη "εργασια".τι αλλο θες ρε ανθρωπε απο τη ζωη μου???:turtle::turtle:δεν πινω, δεν καπνιζω πλεον, αναπνεω καθαρο αερα, και γυμναζομαι καθημερινα...ζαχαρο και αιματοκριτη δεν εχει ο παππους μου εγω θα χω...στα σαραντα και βλεπουμε:welcome:

υγ συν δακτυλοσκοπηση για προστατη:P:P:P

COBRA_STYLE
17-07-12, 13:15
οχι..:green::green:αν με τοση γυμναστικη ειχα χοληστερινη θα πηδουσα απο το μπαλκονι...χοληστερινη εχουν αυτοι που δεν κουνιουνται απο την καρεκλα τους και τρωνε σαβουρες(εσυ ας πουμε):Pεπισης αυτοι που εχουν οργανικα προβληματα. την χοληστερινη ο ργανισμος την φτιαχνει συνηθως..αν κανεις χοληστερινη απο την διατροφη πρεπει να τρως χοντρες μαλακιες.:welcome:

καλα....μην εχεις την εντυπωση γενικα οτι με γυμναστικη ολα τα ριχνεις και εισαι ντε και καλα safe παντα...

Lucif3r
18-07-12, 19:07
51542
51543
51544

eri_87
18-07-12, 19:21
51542
51543
51544

Δε θα πας σε κάποιο γιατρό να τις δει??? Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι έχεις χαμηλό σίδηρο και φεριττίνη (είναι ο "αποθηκευμένος" σίδηρος).

Lucif3r
18-07-12, 19:54
Δε θα πας σε κάποιο γιατρό να τις δει??? Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι έχεις χαμηλό σίδηρο και φεριττίνη (είναι ο "αποθηκευμένος" σίδηρος).

ναι θα παω ..ναι το ειδα περιεργο μου φαινεται..

margarita02
18-07-12, 22:07
ναι θα παω ..ναι το ειδα περιεργο μου φαινεται..

Αυτό δεν θα είναι μάλλον τίποτα αφού ο αιματοκρίτης σου είναι πολύ υψηλός. Επίσης των ούρων δεν είναι και άριστες.

Lucif3r
19-07-12, 00:46
Αυτό δεν θα είναι μάλλον τίποτα αφού ο αιματοκρίτης σου είναι πολύ υψηλός. Επίσης των ούρων δεν είναι και άριστες.

το ξερω αυτο το καταλαβα απο πριν..παιζει να φταιει οτι ηπια αργα το προηγουμενο βραδυ πρωτεινη

TheWorst
19-07-12, 01:09
Παρατηρησεις: Αρκετα σπερματοζωαρια :turtle::turtle: Κατα τα αλλα στα περισσοτερα εισαι μεσα στα φυσιολογικα :green:

Lucif3r
19-07-12, 02:08
Παρατηρησεις: Αρκετα σπερματοζωαρια :turtle::turtle: Κατα τα αλλα στα περισσοτερα εισαι μεσα στα φυσιολογικα :green:

Xαχαχα και εγω αυτο τωρα το παρατηρησα :P ...τι σημαινει αυτο :unsure: ??

nopantas
19-07-12, 02:11
ε καλα το λευκωμα στα ουρα δν ειναι κ οτι καλυτερο..αν και σε συνδυασμο με τα ερυθρα και τα πυοσφαιρια μαλλον προερχεται απο καμια κυστη ή ουρηθρα..περασες καμια λοιμωξη προσφατα??τπτ δυσουριες , καυσουριες κλπ ειχες??

Lucif3r
19-07-12, 02:14
ε καλα το λευκωμα στα ουρα δν ειναι κ οτι καλυτερο..αν και σε συνδυασμο με τα ερυθρα και τα πυοσφαιρια μαλλον προερχεται απο καμια κυστη ή ουρηθρα..περασες καμια λοιμωξη προσφατα??τπτ δυσουριες , καυσουριες κλπ ειχες??

οχι τιποτα..

Levrone
19-07-12, 02:26
υγ συν δακτυλοσκοπηση για προστατη:P:P:P

ειναι μια τελεια εξεταση απο πολλες πλευρες!

και θα σου πω και μια ιστορια μια μερα να γελασεις!

Lucif3r
19-07-12, 02:46
γιατι πας να κανεις τετοιου ειδους εξετασεις?:unsure:


δηλαδη εξετασεις αιματος δεν κανεις μια φορα το χρονο?
ολοι κανουμε.
Μια χοληστερινη δε θες να δεις?

καπως ετσι :thumbup:

s0k0s
23-08-12, 16:06
52692

52693


Ειναι τις κοπελας μου, καποια οπως παρατηρειτε ειναι αυξημενα ή και πεσμενα.
Τι προτεινετε;
Ευχαριστω.

metz
24-08-12, 14:14
52692

52693


Ειναι τις κοπελας μου, καποια οπως παρατηρειτε ειναι αυξημενα ή και πεσμενα.
Τι προτεινετε;
Ευχαριστω.

Οι αποκλίσεις που φαίνονται δεν είναι μεγάλες.

Για να είστε σίγουροι όμως, καλά θα ήταν να δει τις εξετάσεις και ένας γιατρός ώστε να συμβουλέψει την κοπέλα καλύτερα.

s0k0s
24-08-12, 14:47
Οι αποκλίσεις που φαίνονται δεν είναι μεγάλες.

Για να είστε σίγουροι όμως, καλά θα ήταν να δει τις εξετάσεις και ένας γιατρός ώστε να συμβουλέψει την κοπέλα καλύτερα.

Γιατρος του ΙΚΑ τις ειδε και ειπε οτι ειναι ολα οκ, δεν εχει τιποτα.

metz
26-08-12, 13:26
Γιατρος του ΙΚΑ τις ειδε και ειπε οτι ειναι ολα οκ, δεν εχει τιποτα.

Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν ασχολούνται ιδιαίτερα...