Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 79
  1. 10-10-10 20:46 #1
    Thumbs up πρωτεινες - καρκινος των νεφρων
    καλησπερα,
    σημερα επεσε στα χερια μου ενα αρθρο του 1995, απο τη εφημεριδα απογευματινη το οποιο ελεγε για μια ερευνα που ειχε γινει σε 700 στην αμερικη σχετικα με τισ πρωτεινεσ.ηλικιεσ που ελαβαν μεροσ ηταν απο 25 εωσ 70 χρονων.

    το συμπερασμα ηταν οτι οσοι επερναν πανω απο 45 γραμ. την εβδομαδα ειχαν ειχαν 90% πιθανοτητα να εμφανισουν καρκινο στα νεφρα. η ερευνα ηταν πριν απο 15 χρονια ομως. το θεμα ειναι οτι οι περισοτεροι απο μασ περνουν πανω απο 100 γραμ την ημερα, δηλαδη περιπου 1000 γραμ την βδομαδα. τεραστια διαφορα σχετικα με τα δεδομενα της ερευνας.

    θα ηθελα οσοι γνωριζουν κατι σχετικα με το θεμα να τοποθετηθουν.

    συγχωρεστε εαν υπαρχει παρομοιο θεμα στο φορουμ.

    ευχαριστω εκ των πρωτερων.

    ADIOR...
    Απάντηση με παράθεση
     

  2. 10-10-10 20:53 #2
    Το avatar του χρήστη gmalamos

    Εγγραφή
    12-03-2010
    Περ.
    Salonica
    Μηνύματα
    2.187
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο adior Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπερα,
    σημερα επεσε στα χερια μου ενα αρθρο του 1995, απο τη εφημεριδα απογευματινη το οποιο ελεγε για μια ερευνα που ειχε γινει σε 700 στην αμερικη σχετικα με τισ πρωτεινεσ.ηλικιεσ που ελαβαν μεροσ ηταν απο 25 εωσ 70 χρονων.

    το συμπερασμα ηταν οτι οσοι επερναν πανω απο 45 γραμ. την εβδομαδα ειχαν ειχαν 90% πιθανοτητα να εμφανισουν καρκινο στα νεφρα. η ερευνα ηταν πριν απο 15 χρονια ομως. το θεμα ειναι οτι οι περισοτεροι απο μασ περνουν πανω απο 100 γραμ την ημερα, δηλαδη περιπου 1000 γραμ την βδομαδα. τεραστια διαφορα σχετικα με τα δεδομενα της ερευνας.

    θα ηθελα οσοι γνωριζουν κατι σχετικα με το θεμα να τοποθετηθουν.

    συγχωρεστε εαν υπαρχει παρομοιο θεμα στο φορουμ.

    ευχαριστω εκ των πρωτερων.

    ADIOR...
    Εχεις να παραθεσεις την σχετικη ερευνα??
    I love .
    Απάντηση με παράθεση
     

  3. 10-10-10 20:56 #3
    Moderator
    Το avatar του χρήστη giannis64

    Εγγραφή
    25-04-2008
    Περ.
    kavala
    Μηνύματα
    19.182
    Προεπιλογή
    μιλας για συμπληρωμα πρωτεινης η και απο στερεο φαγητο?
    Απάντηση με παράθεση
     

  4. 10-10-10 21:02 #4
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο adior Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπερα,
    σημερα επεσε στα χερια μου ενα αρθρο του 1995, απο τη εφημεριδα απογευματινη το οποιο ελεγε για μια ερευνα που ειχε γινει σε 700 στην αμερικη σχετικα με τισ πρωτεινεσ.ηλικιεσ που ελαβαν μεροσ ηταν απο 25 εωσ 70 χρονων.

    το συμπερασμα ηταν οτι οσοι επερναν πανω απο 45 γραμ. την εβδομαδα ειχαν ειχαν 90% πιθανοτητα να εμφανισουν καρκινο στα νεφρα. η ερευνα ηταν πριν απο 15 χρονια ομως. το θεμα ειναι οτι οι περισοτεροι απο μασ περνουν πανω απο 100 γραμ την ημερα, δηλαδη περιπου 1000 γραμ την βδομαδα. τεραστια διαφορα σχετικα με τα δεδομενα της ερευνας.

    θα ηθελα οσοι γνωριζουν κατι σχετικα με το θεμα να τοποθετηθουν.

    συγχωρεστε εαν υπαρχει παρομοιο θεμα στο φορουμ.

    ευχαριστω εκ των πρωτερων.

    ADIOR...
    Παληκάρι..Αν ήταν έτσι θα πεθαίναμε όλοι από καρκίνο στους νεφρούς..Πρόσεχε τι διαβάζεις και πολύ περισσότερο τι δημοσιεύεις..ΑΝΤΙΟ..
    Απάντηση με παράθεση
     

  5. 10-10-10 21:10 #5
    Banned
    Εγγραφή
    17-12-2008
    Περ.
    Αθήνα
    Μηνύματα
    876
    Προεπιλογή
    Fat, Protein, and Meat Consumption and Renal Cell
    Cancer Risk: A Pooled Analysis of 13 Prospective
    Studies
    Jung Eun Lee , Donna Spiegelman , David J. Hunter , Demetrius Albanes , Leslie Bernstein , Piet A. van den
    Brandt , Julie E. Buring , Eunyoung Cho , Dallas R. English , Jo L. Freudenheim Graham G. Giles ,
    Saxon Graham , Pamela L. Horn-Ross , Niclas Hεkansson , Michael F. Leitzmann , Satu Mδnnistφ , Marjorie
    L. McCullough , Anthony B. Miller , Alexander S. Parker , Thomas E. Rohan , Arthur Schatzkin , Leo
    J. Schouten , Carol Sweeney , Walter C. Willett , Alicja Wolk , Shumin M. Zhang , Stephanie A. Smith-Warner
    Background Results of several case – control studies suggest that high consumption of meat (all meat, red meat, or
    processed meat) is associated with an increased risk of renal cell cancer, but only a few prospective studies
    have examined the associations of intakes of meat, fat, and protein with renal cell cancer.
    Methods We conducted a pooled analysis of 13 prospective studies that included 530 469 women and 244 483 men
    and had follow-up times of up to 7 – 20 years to examine associations between meat, fat, and protein
    intakes and the risk of renal cell cancer. All participants had completed a validated food frequency questionnaire
    at study entry. Using the primary data from each study, we calculated the study-specific relative
    risks (RRs) for renal cell cancer by using Cox proportional hazards models and then pooled these RRs by
    using a random-effects model. All statistical tests were two-sided.
    Results A total of 1478 incident cases of renal cell cancer were identified (709 in women and 769 in men). We
    observed statistically significant positive associations or trends in pooled age-adjusted models for intakes of
    total fat, saturated fat, monounsaturated fat, polyunsaturated fat, cholesterol, total protein, and animal protein.
    However, these associations were attenuated and no longer statistically significant after adjusting for
    body mass index, fruit and vegetable intake, and alcohol intake
    . For example, the pooled age-adjusted RR of
    renal cell cancer for the highest vs the lowest quintile of intake for total fat was 1.30 (95% confidence interval
    [CI] = 1.08 to 1.56; P trend = .001) and for total protein was 1.17 (95% CI = 0.99 to 1.38; P trend = .02). By comparison,
    the pooled multivariable RR for the highest vs the lowest quintile of total fat intake was 1.10 (95% CI =
    0.92 to 1.32; P trend = .31) and of total protein intake was 1.06 (95% CI = 0.89 to 1.26; P trend = .37). Intakes of red
    meat, processed meat, poultry, or seafood were not associated with the risk of renal cell cancer.
    Conclusions Intakes of fat and protein or their subtypes, red meat, processed meat, poultry, and seafood are not associated
    with risk of renal cell cancer.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...pdf/djn386.pdf
    Απάντηση με παράθεση
     

  6. 10-10-10 21:56 #6
    Thumbs up
    δεν διευκρινιζε για φαγητα η για συμπληρωματα.

    εχει το αποκομα η μητερα μου και μου το εδειξε σημερα επειδη ξερει οτι και γω περνω αρκετη πρωτεινη.

    οταν παω παλι στο πατρικο μου, θα το βρω θα το σκαναρω και θα το βαλω να το δειτε.


    παντωσ η ερευνα ειναι πολυ παλια.
    Απάντηση με παράθεση
     

  7. 10-10-10 22:41 #7
    Το avatar του χρήστη jimmy007

    Εγγραφή
    20-09-2010
    Περ.
    Athens,Greece
    Μηνύματα
    1.522
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο adior Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν διευκρινιζε για φαγητα η για συμπληρωματα.

    εχει το αποκομα η μητερα μου και μου το εδειξε σημερα επειδη ξερει οτι και γω περνω αρκετη πρωτεινη.

    οταν παω παλι στο πατρικο μου, θα το βρω θα το σκαναρω και θα το βαλω να το δειτε.


    παντωσ η ερευνα ειναι πολυ παλια.
    Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε όσοι τρώνε κρέας θα πέθαιναν από καρκίνο γιατί 45 gr πρωτείνες έχουν περίπου 150 gr κρέας. Προσωπικά, παίρνω σχεδόν τέτοια ποσότητα σε κάθε μου γεύμα. Καλά αυτό με το 90% πιθανότητα μου φαίνεται γελοίο. Δηλαδή στούς 700 οι 630 απέκτησαν καρκίνο στα νεφρά? Μήπως η έρευνα έγινε σε κανένα κέντρο υποστήριξης καρκινοπαθών?
    Γιατί, ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συνίσταται η λήψη μεγάλης ποσότητας πρωτεινών γιατί έτσι ευνοείται ο υπερπολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων
    Eπίσης, ο καρκίνος οφείλεται συνήθως στη συσσώρευση μεταλλάξεων στο γενετικό υλικό. Μπορεί κάτι τέτοιο να προκληθεί από τη μεγάλη λήψη πρωτεινών?(Μη μου πει κανένας για καμία βακτηριακή πρωτείνη). Πολύ αμφιβάλλω. Τουλάχιστ.ον, εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο πιθανό μηχανισμό. Αν έχει υπόψη τους κάποιος κάποιον, πολύ θα ήθελα να τον ακούσω.
    Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι μερικοί άνθρωποι, ακόμα και επιστήμονες λένε μεγάλες πατάτες. 'Εχω ακούσει γιατρό(ελπίζω να μην φτάσω ποτέ να γίνω και εγώ έτσι ) να λέει στον αδερφό μου(15 χρ.) ότι το καλύτερο κρέας για την ηλικία του είναι το κατσικίσιο. Στην αρχή νόμιζα ότι το είπε για αστείο και γέλαγα αλλά μετά κατάλαβα ότι σοβαρολογούσε....

    Πολύ καλό ποστ Andriko.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimmy007 : 10-10-10 στις 22:45
    Απάντηση με παράθεση
     

  8. 10-10-10 22:45 #8
    Το avatar του χρήστη Titanium

    Εγγραφή
    01-06-2010
    Περ.
    Volos
    Μηνύματα
    4.076
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο jimmy007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε όσοι τρώνε κρέας θα πέθαιναν από καρκίνο γιατί 45 gr πρωτείνες έχουν περίπου 150 gr κρέας. Προσωπικά, παίρνω σχεδόν τέτοια ποσότητα σε κάθε μου γεύμα. Καλά αυτό με το 90% πιθανότητα μου φαίνεται γελοίο. Δηλαδή στούς 700 οι 630 απέκτησαν καρκίνο στα νεφρά? Μήπως η έρευνα έγινε σε κανένα κέντρο υποστήριξης καρκινοπαθών?
    Γιατί, ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συνίσταται η λήψη μεγάλης ποσότητας πρωτεινών γιατί έτσι ευνοείται ο υπερπολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων
    Eπίσης, ο καρκίνος οφείλεται συνήθως στη συσσώρευση μεταλλάξεων στο γενετικό υλικό. Μπορεί κάτι τέτοιο να προκληθεί από τη μεγάλη λήψη πρωτεινών? Πολύ αμφιβάλλω. Τουλάχιστ.ον, εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο πιθανό μηχανισμό. Αν έχει υπόψη τους κάποιος κάποιον, πολύ θα ήθελα να τον ακούσω.
    Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι μερικοί άνθρωποι, ακόμα και επιστήμονες λένε μεγάλες πατάτες. 'Εχω ακούσει γιατρό(ελπίζω να μην φτάσω ποτέ να γίνω και εγώ έτσι ) να λέει στον αδερφό μου(15 χρ.) ότι το καλύτερο κρέας για την ηλικία του είναι το κατσικίσιο. Στην αρχή νόμιζα ότι το είπε για αστείο και γέλαγα αλλά μετά κατάλαβα ότι σοβαρολογούσε....

    Πολύ καλό ποστ Andriko.
    μπορει να ειχε κανει σημβολεο με τον χασαπη της γυτονιας και να εγραφε και συνταγες.....ξες του τιπου"βαλε μου 2 κιλα κιμα και θα παω αυριο στον γιατρο να το γραψω..
    Απάντηση με παράθεση
     

  9. 10-10-10 23:06 #9
    Banned
    Εγγραφή
    17-12-2008
    Περ.
    Αθήνα
    Μηνύματα
    876
    Προεπιλογή
    Αυτό που κάνει κακό στα νεφρά από διατροφικούς παράγοντες είναι η χρόνια υπεργλυκαιμία. το αλκοόλ και πολύ σημαντικό το τσιγάρο από μη διατροφικούς παράγοντες. Περισσότερα εδώ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andrikos : 10-10-10 στις 23:08
    Απάντηση με παράθεση
     

  10. 11-10-10 00:38 #10
    Το avatar του χρήστη jimmy007

    Εγγραφή
    20-09-2010
    Περ.
    Athens,Greece
    Μηνύματα
    1.522
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Titanium Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπορει να ειχε κανει σημβολεο με τον χασαπη της γυτονιας και να εγραφε και συνταγες.....ξες του τιπου"βαλε μου 2 κιλα κιμα και θα παω αυριο στον γιατρο να το γραψω..

    Απάντηση με παράθεση
     

  11. 12-10-10 04:50 #11
    Το avatar του χρήστη paulakos

    Εγγραφή
    08-03-2010
    Περ.
    Ροσγουελ
    Μηνύματα
    336
    Προεπιλογή
    Σκαναρε το δημοσιευμα να δουμε που το στηριζουν αυτο,οποτε μπορεσεις
    Απάντηση με παράθεση
     

  12. 12-10-10 14:31 #12
    Το avatar του χρήστη Devil

    Εγγραφή
    02-06-2010
    Περ.
    Inferno
    Μηνύματα
    13.702
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο paulakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκαναρε το δημοσιευμα να δουμε που το στηριζουν αυτο,οποτε μπορεσεις
    δεν νομιζω να το στηριζουν αλλα τεσπα..... θα δουμε
    Απάντηση με παράθεση
     

  13. 12-10-10 16:45 #13
    Thumbs up
    ΠΑΙΔΙΑ SORY ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ.

    Η ΕΡΕΥΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΔΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ.ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΛΙΤΕΡΑ Κ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

    ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΣΚΑΝΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 1995 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΛΛΙΔΩΝΗ.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ>> ΣΕΛΙΔΑ 28.
    Απάντηση με παράθεση
     

  14. 12-10-10 17:00 #14
    Το avatar του χρήστη Titanium

    Εγγραφή
    01-06-2010
    Περ.
    Volos
    Μηνύματα
    4.076
    Προεπιλογή
    Απάντηση με παράθεση
     

  15. 12-10-10 18:32 #15
    Banned
    Εγγραφή
    17-12-2008
    Περ.
    Αθήνα
    Μηνύματα
    876
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο adior Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΠΑΙΔΙΑ SORY ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ.

    Η ΕΡΕΥΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΔΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ.ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΛΙΤΕΡΑ Κ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

    ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΣΚΑΝΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 1995 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΛΛΙΔΩΝΗ.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ>> ΣΕΛΙΔΑ 28.
    Δεν τρέχει τίποτα , ακόμα κι έτσι δίνεται η αφορμή να πούμε κάποιες αλήθειες και να δούμε από τι είδους δημοσιογραφία προέκυψε η υστερία και η αρνητική προκατάληψη για την πρωτείνη , τα συμπληρώματα διατροφής και την γυμναστική με βάρη.
    Απάντηση με παράθεση
     

Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία