Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
 • Login:
+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 25 από 40
 1. #1
  away
  Εγγραφή
  21-06-2008
  Περ.
  Ναύπλιο
  Μηνύματα
  4.874

  Προεπιλογή Θυρεοειδής

  Αποβολές στις γυναίκες και στυτική δυσλειτουργία ή υπογονιμότητα στους άνδρες προκαλεί η κακή λειτουργία του θυρεοειδούς

  Aυξημένο ποσοστό αποβολών εμφανίζουν γυναίκες με θετικά θυρεοειδικά αντισώματα, ενώ στους άντρες με διαταραχή της θυρεοειδικής λειτουργίας (υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό) εκδηλώνεται διαταραχή στυτικής λειτουργίας ή υπογονιμότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών που παρουσιάστηκαν στο 33ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Θυρεοειδούς που πραγματοποιείται στο ''Πόρτο Καράς'' στη Χαλκιδική.

  Τρεις νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά εξηγούν γιατί μερικές γυναίκες εμφανίζουν καθ' έξιν αποβολές, ενώ ορμονικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

  Ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Λέτσε της Ιταλίας, μελέτησε 500 περιπτώσεις εγκύων γυναικών από τις οποίες οι μισές είχαν θετικά θυρεοειδικά αντισώματα και οι άλλες μισές αρνητικά. Συνέκρινε τις δύο ομάδες στο ποσοστό αποβολών στο πρώτο τρίμηνο της κύησης.

  Διαπιστώθηκε ποσοστό 10% αποβολών κατά το 1ο τρίμηνο στις γυναίκες με θετικά θυρεοειδικά αντισώματα και ποσοστό 3% αποβολών στις γυναίκες με αρνητικά θυρεοειδικά αντισώματα. Το 2007 και το 2008 η ίδια ομάδα μελέτησε 300 γυναίκες με θετικά θυρεοειδικά αντισώματα. Από αυτές οι μισές πήραν θυροξίνη και ελάττωσαν τις αποβολές στο 3,5%, ποσοστό που προσομοίαζε με την ομάδα ελέγχου που δεν είχε θετικά θυρεοειδικά αντισώματα.

  Τα τελευταία χρόνια έγινε μια πιο συστηματική διερεύνηση της επίδρασης των νοσημάτων του θυρεοειδούς στην αναπαραγωγική λειτουργία του άνδρα και συγκεκριμένα του υπερθυρεοειδισμού και του υποθυρεοειδισμού. Τέτοιες εργασίες δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, γιατί λίγοι επιστήμονες εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στον άνδρα και ειδικότερα στην αναπαραγωγική του λειτουργία, όταν αντιμετώπιζαν έναν άνδρα με θυρεοειδικό πρόβλημα.

  Σύμφωνα με μελέτη ομάδας ερευνητών του Νοσοκομείου Παναγία της Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism άνδρες με διαταραχή της θυρεοειδικής λειτουργίας υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία σε ποσοστό 85%. Μετά από θεραπευτική αντιμετώπιση της θυρεοειδικής δυσλειτουργίας η στυτική τους λειτουργία επανήλθε στα προηγούμενα φυσιολογικά γι' αυτούς επίπεδα. Στη μελέτη πήραν μέρος 45 υποθυρεοειδικοί άνδρες ηλικίας 25-60 ετών.

  Το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν για την στυτική τους λειτουργία έδειξε ότι το 85% είχε στυτική δυσλειτουργία. Μετά από ένα χρόνο επαναλήφθηκε το ερωτηματολόγιο, αφού προηγήθηκε θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό εκείνων είχαν στυτική δυσλειτουργία μειώθηκε στο 37%.

  Εξάλλου μία καινούργια μελέτη του 2008, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο, έδειξε από την μελέτη 35 υποθυρεοειδικών ανδρών ότι σε ποσοστό σε 65% είχαν διαταραχή μορφολογίας στο σπέρμα, η οποία βελτιώθηκε σημαντικά μετά την αποκατάσταση του υποθυρεοειδισμού.

  Παλαιότερες δημοσιεύσεις ερευνητών που νοσοκομείου Παναγία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism έδειξαν ότι ο υπερθυρεοειδισμός προκαλεί βλάβη στο σπέρμα του άνδρα και συγκεκριμένα διαταραχή της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.

  Το 2002 στην ενδοκρινολογική κλινική του Νοσοκομείου Παναγία, σε 50 υπερθυρεοειδικούς άνδρες έγινε ενδοκρινολογικός έλεγχος και σπερμοδιάγραμμα, που έδειξε ελαττωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων σε ποσοστό περίπου 60%. Αφού αντιμετωπίστηκε θεραπευτικά ο υπερθυρεοειδισμός, μετά από ένα χρόνο έγινε επανάληψη του σπερμοδιαγράμματος και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα στην κινητικότητα του σπέρματος εξακολουθούσε να υπάρχει μόνο στο 25% των ανδρών.

  «Συμπερασματικά οι εργασίες αυτές δείχνουν, ότι πριν από κάθε θεραπευτική παρέμβαση σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή υπογονιμότητα, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θυρεοειδικής λειτουργίας», δήλωσε ο διευθυντής της ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παναγία και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, καθηγητής Γεράσιμος Κρασσάς.

 2. #2
  Retired Admin
  Εγγραφή
  24-05-2008
  Περ.
  Cyprus
  Μηνύματα
  11.686

  Προεπιλογή

  Πολυ διαφωτιστικο το τοπικ σου slaine.
  Ειναι ενα ζητημα που πασχολει τους αθλητες/τριες bodybuilding καθως επιβαλεται στη αγωνιστικη διαιτα να ειναι τοσο αυστηροι ωστε να υπαρχουν δυσλειτουργιες τοσο του Θυρεοειδους οσο και στους υπολοιπους αδενες!
  Το προβληαμα απασχολει και τα δυο φυλα!!!

 3. #3
  away
  Εγγραφή
  21-06-2008
  Περ.
  Ναύπλιο
  Μηνύματα
  4.874

  Προεπιλογή

  Τι είναι τελικά ο θυρεοειδής;
  Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένα όργανο σε σχήμα πεταλούδας που τυλίγεται γύρω από την τραχεία, η οποία βρίσκεται ακριβώς πίσω από το «μήλο του Αδάμ». Είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του σώματος και ο ρόλος του στα προβλήματα βάρους είναι σημαντικός, επειδή ελέγχει το σύνολο του μεταβολισμού μας. Όταν δεν λειτουργεί κανονικά, μπορεί να προκύψουν πολλά προβλήματα υγείας. Οι πιο συνηθισμένες διαταραχές του θυρεοειδή είναι: Ο υπερθυρεοειδισμός, ο οποίος προκαλείται από έναν υπερδραστήριο θυρεοειδή αδένα, που εκκρίνει μεγάλη ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών, επιταχύνοντας έτσι το μεταβολισμό του σώματος. Ο υποθυρεοειδισμός, που προκαλείται από έναν υποδραστήριο θυρεοειδή αδένα, ο οποίος επιβραδύνει τις περισσότερες λειτουργίες του σώματος, νοητικές και σωματικές, και μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση επιπλέον κιλών.

  Γιατί παίρνουμε βάρος όταν έχουμε υποθυρεοειδισμό;
  Ως μεταβολικός θερμοστάτης, ο θυρεοειδής ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος, τα επίπεδα της ενέργειας και τη διαδικασία της ανάπτυξης στην παιδική ηλικία. Στέλνει χημικά μηνύματα μέσω των ορμονών σε κάθε κύτταρο, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό παλμό και τη λειτουργία των οργάνων σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένας υποδραστήριος θυρεοειδής, όμως, στέλνει λιγότερες ορμόνες, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει λιγότερες θερμίδες. «Το βάρος που παίρνουμε λόγω του υποθυρεοειδισμού σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών και όχι με τη συσσώρευση λίπους», λέει ο ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος-κλινικός διαιτολόγος κ. Ανδρέας Θωμόπουλος. «Βέβαια, επειδή ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Από τη στιγμή όμως που ο θυρεοειδής θα ρυθμιστεί από τον ενδοκρινολόγο, ο ασθενής δεν διαφέρει σε τίποτα από κάποιο άλλο άτομο που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα θυρεοειδή».

  Ανακαλύψτε τις αιτίες του υποθυρεοειδισμού
  Οι πιο συχνές αιτίες είναι η γενετική προδιάθεση, το μολυσμένο περιβάλλον, οι υπερβολές ή ο αποκλεισμός ορισμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας, συγκεκριμένα φάρμακα (όπως το λίθιο και η φαινιλοβουταζόνη) και το υπερβολικό στρες.

  Τοξικό περιβάλλον
  Η έκθεση στην ακτινοβολία, το φθόριο, ο υδράργυρος που απελευθερώνεται σταδιακά από το γκρίζου χρώματος αμάλγαμα των οδοντικών σφραγισμάτων, ο καπνός του τσιγάρου, τα πλαστικά, τα εντομοκτόνα και οι χλωριούχες συνθέσεις συμβάλλουν στην εκδήλωση υποθυρεοειδισμού. Προσοχή χρειάζεται στην εγκυμοσύνη, καθώς ακόμα και η μικρή έκθεση σε τοξικό περιβάλλον την περίοδο της κύησης μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα θυρεοειδή που εμφανίζονται αργότερα στη ζωή του παιδιού.

  Προσοχή στη διατροφή
  Οι συνθετικές και οι γενετικά τροποποιημένες ορμόνες στο κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα πουλερικά και τα αβγά μπορεί να εμποδίσουν την απελευθέρωση των ορμονών του θυρεοειδή. Τα προϊόντα σόγιας, επίσης, θεωρούνται ύποπτα για την πρόκληση διαταραχών σε άτομα που διατρέχουν ήδη αυξημένο κίνδυνο, όπως άλλωστε και η έλλειψη σε βιταμίνες και μέταλλα (ιδίως σε βιταμίνες Α και Β, ψευδάργυρο, σίδηρο, σελήνιο και χαλκό) και σε πολυσακχαρώδη λιπαρά (άφθονα στα φασόλια σόγιας και το καλαμποκέλαιο). Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμα και κάποια ωμά λαχανικά, όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βριξελών, λάχανο και τα όμοιά τους, περιέχουν συστατικά που εμποδίζουν την καλή λειτουργία του θυρεοειδή. Για να απενεργοποιήσουμε τη δράση αυτών των συστατικών, αρκεί να μαγειρεύουμε ελαφρά τα συγκεκριμένα λαχανικά πριν τα καταναλώσουμε.

  Ένοχο και το στρες
  Οι ορμόνες του στρες, η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδή, επιδρώντας στην ικανότητα του σώματος να μετατρέψει την ορμόνη Τ4 σε Τ3. Καθώς τα επίπεδα της Τ3 μειώνονται, το σώμα παράγει ακόμα περισσότερη αδρεναλίνη και κορτιζόλη για να επιταχύνει το μεταβολισμό, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο στρες και μειώνοντας ακόμα περισσότερο την Τ3.

  Η σωστή θεραπεία
  Η θεραπεία διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Ο ενδοκρινολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που θα σας δώσει την κατάλληλη για την περίπτωσή σας θεραπεία, η οποία συνήθως συνίσταται στη χορήγηση των θυρεοειδικών ορμονών που σας λείπουν και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι ο γιατρός να σας συστήσει επίσης να κάνετε ένα υπερηχογράφημα θυρεοειδή και να ελέγχετε τακτικά το θυρεοειδή σας με αιματολογικές εξετάσεις.
  Συμπτώματα υποθυρεοειδισμού
  • Κούραση
  • Επιπλέον βάρος
  • Αρθρίτιδα
  • Κατάθλιψη
  • Κρύα άκρα
  • Απώλεια μαλλιών
  • Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και επομένως αυξημένος κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και καρδιακών επεισοδίων
  Συχνότερος στις γυναίκες

  Ο υποθυρεοειδισμός εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες. Αυξημένο κίνδυνο μάλιστα παρουσιάζουν όσες έγιναν πρόσφατα μητέρες, καθώς έχει υπολογιστεί ότι ποσοστό 4-7% των γυναικών αναπτύσσουν θυρεοειδή τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα.

  Συμπληρωματικές θεραπείες
  Η καλή διατροφή, σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, θα βοηθήσει στην καλύτερη υγεία και στον έλεγχο του βάρους. Επίσης, η γιόγκα και η ρεφλεξολογία μπορούν να βοηθήσουν συμπληρωματικά, πάντα, βέβαια, με τη σύμφωνη γνώμη του ενδοκρινολόγου.

  Γιόγκα
  Συγκεκριμένες στάσεις της γιόγκα μπορούν να ενεργοποιήσουν έναν τεμπέλη θυρεοειδή και να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Επιπλέον, η γιόγκα βοηθά στη μείωση του στρες και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού.

  Ρεφλεξολογία
  Η πίεση σε συγκεκριμένα σημεία απελευθερώνει τα μπλοκαρίσματα που εμποδίζουν την ενέργεια να κυκλοφορήσει, προκαλώντας πόνο και ασθένειες. Η ρεφλεξολογία βοηθά στην αποτοξίνωση των οργάνων, όπως τα νεφρά και το συκώτι, και ενεργοποιεί τους αδένες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του θυρεοειδή.

  Ελέγξτε τώρα τις ορμόνες σας
  Ο υποθυρεοειδισμός εξελίσσεται αργά και μπορεί να παραμείνει για καιρό κρυφή ασθένεια. Όσο νωρίτερα όμως αντιληφθούμε το πρόβλημα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα το αντιμετωπίσουμε. Οι εξετάσεις αίματος είναι ο πιο άμεσος τρόπος για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση τυχόν διαταραχών. «Οι βασικές αιματολογικές εξετάσεις για να μετρήσουμε τα επίπεδα των ορμον ών του θυρεοειδή», όπως επισημαίνει ο μικροβιολόγος δρ Νίκος Δούσης-Ρασσιάς, «είναι η μέτρηση της Τ3 (τριιωδοθυρονίνης), της Τ4 (θυροξίνης), της TSH (θυρεοειδοτρόπου ορμόνης) και των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων. Μη φυσιολογική υψηλή τιμή στην TSH φανερώνει υποθυρεοειδισμό. Σε οριακές καταστάσεις, όμως, μπορεί η εξέταση των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων να είναι θετική, ενώ οι τιμές των υπόλοιπων εξετάσεων φυσιολογικές». Καλό είναι για πιο πλήρες τσεκάπ, να εξετάζουμε τακτικά και τις ελεύθερες θυρεοειδικές ορμόνες (FT3 και FT4).  Καταναλώνετε με μέτρο ορισμένα λαχανικά (ωμά), τα οποία συμμετέχουν στην παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδή. Αποφύγετε: λάχανο, μπρόκολο, φασόλια σόγιας. Περιοριστείτε στην κατανάλωση 1 φλιτζανιού μαγειρεμένων σταυρανθών λαχανικών, 3 φορές την εβδομάδα.

  Λάβετε συμπληρώματα διατροφής Οι βιταμίνες Β2, Β3 και Β6 συμβάλλουν στην παραγωγή της ορμόνης του θυρεοειδή. Παράλληλα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνουν την ενέργεια του οργανισμού. Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα που περιέχει όλες τις βιταμίνες της ομάδας Β.
  Επιπλέον, χρειάζεστε καθημερινά 1-2 γρ. ιχθυέλαιο, ένα συμπλήρωμα που περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από πόνους και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

 4. #4
  away
  Εγγραφή
  21-06-2008
  Περ.
  Ναύπλιο
  Μηνύματα
  4.874

  Προεπιλογή

  υπάρχει και ο υπερθυρεοειδισμός που θα αναφερθώ σε επόμενο ποστ μου σύντομα

 5. #5

  Εγγραφή
  26-07-2008
  Περ.
  THESSALONIKI
  Μηνύματα
  2.369

  Προεπιλογή

  ωραιο αρθρο.. εχει αρκετο ενδιαφερον...
  www.facebook.com/dpyxaras

 6. #6

  Εγγραφή
  15-02-2008
  Περ.
  Ορεστιά
  Μηνύματα
  354

  Προεπιλογή

  Η μητέρα μου έχει πρόβλημα θυροειδή και μπορώ να καταλάβω κάποιον που το ζει... τρομερό ζόρι... Βάζει κιλά και με τον αέρα ...

  οι τιμές στα jumbo
  σου φτιάχνουν πάντα το κέφι


 7. #7

  Προεπιλογή

  υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης,
  υπάρχουν άτομα (γυναίκες) που έχουν κάνει ολική αφαίρεση του θυρεοειδούς και με το κατάλληλο χαπάκι είναι απόλυτα φυσιολογικές και μπορούν να κάνουν και παιδιά,
  βέβαια χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση, εξετάσεις αίματος,,,,

 8. #8
  Moderator
  Εγγραφή
  29-11-2007
  Περ.
  ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
  Μηνύματα
  18.312

  Προεπιλογή

  έτσι είναι οταν έχεις τέτοια χρόνια προβλήματα χρειάζετε καλή ψυχολογία και μαθαίνεις να ζείς με αυτά.
  Ηλιας Τριανταφυλλου

 9. #9

  Προεπιλογή Θυροειδης

  Καλησπερα παιδια πηγα προχτες προεραιτηκα και κανα εξετασεις και βρηκαν λιγο ανεβασμενο το θυρωειδη μου θυρωειδη εχει και η μανα μου αλλα με το χαπι που παιρνει καθε πρωι ειναι μια χαρα.Λετε να φταει η πρωτεινη και τα λιποδυαλυτικα που παιρνω η να ναι κλυρονομικο?υπαρχει προβλημα αν συνεχισω να τα παιρνω?Παιρνω τη whey της on και το stuck3 και καρνιτινη υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει πριν το ψαξω καλυτερα με το γιατρο?σας ρωταω γιατι σιγουρα ο γιατρος θα μου πει να τα κοψω.

 10. #10
  Moderator
  Εγγραφή
  25-04-2008
  Περ.
  kavala
  Μηνύματα
  19.085

  Προεπιλογή

  αν έφταιγε η πρωτεΐνη οι πιο πολλοί από εδώ μέσα θα είχαν θυρωειδη.

 11. #11

  Προεπιλογή

  mipos ftaei to lipodialitiko omos?

 12. #12
  Banned
  Εγγραφή
  08-09-2009
  Μηνύματα
  1.803

  Προεπιλογή

  Δείξε μας ποιο είναι το stuck 3.

 13. #13

  Προεπιλογή

  σορυ για πριν που γραψα με λατινικους χαρακτηρες γενικα οι λιποδυαλυτεσ θερμογενεσης επηρεαζουν το θυρωειδη?

 14. #14
  Administrator
  Εγγραφή
  01-06-2008
  Μηνύματα
  23.709

  Προεπιλογή

  Ναι,για αυτο το αναφερουν συγκεκριμενα στην ετικετα τους :Απαγορευεται σε ατομα που εχουν θυροειδη.
  Κανε εξετασεις συγκεριμενες να δεις αν εχεις θεμα θυροειδους και προς το παρον σταματα την ληψη τους.

 15. #15

  Προεπιλογή

  Παιδεια τα αποτελεσματα των εξετασεων ειναι τα εξης:Τριιωδοθυρονινη-Τ3 110,Θυροξινη-Τ4 7,86 ,Θυρεοειδης ορμονη TSH 6.25,Αντιθυρεοσφαιρινικα αντισωματα 240 και Αντιμικρωσομιακα αντισωματα 29.Αν υπαρχει καποιος που γνωρισει ας μου πει αν υπρχει οντως προβλημα και αν επηρεαζουν τα συμπληρωματα που παιρνω η αν μπορω να τα συνεχισω.

 16. #16
  The Quadzilla
  Εγγραφή
  16-11-2009
  Περ.
  Βολος
  Μηνύματα
  9.185

  Προεπιλογή

  Αν μπορεις κανε ενα edit και γραψε και τα επιτρεπτα ορια να δουμε που εισαι.Στον ενδοκρινολογο πηγες?

 17. #17

  Προεπιλογή

  TSH ειναι μεχχρι 4 και τα αντιθυραιοσφαιρικα αντισωματα ως 200 τα υπολοιπα ειναι καλα..

 18. #18

  Προεπιλογή

  Eισαι σοβαρος και ζητας διαγνωση μεσω Inet,δες τις Φ.Τ που δινει το μικροβιολογικο εργαστηριο,δες τις τιμες σου και συγκρινε...και προφανως κοβεις τα παντα απο συμπληρωματα και επαναλαμβανεις τις εξετασεις σε 1-2 μηνες..και τα περισσοτερα λιποδιαλυτικα τουλαχιστον συνηθως επηρεαζουν τον θυροειδη..
  Carbs "Burn Them Or Wear Them"
  DoggCrapp follower

 19. #19

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sctp Εμφάνιση μηνυμάτων
  Eισαι σοβαρος και ζητας διαγνωση μεσω Inet,δες τις Φ.Τ που δινει το μικροβιολογικο εργαστηριο,δες τις τιμες σου και συγκρινε...και προφανως κοβεις τα παντα απο συμπληρωματα και επαναλαμβανεις τις εξετασεις σε 1-2 μηνες..και τα περισσοτερα λιποδιαλυτικα τουλαχιστον συνηθως επηρεαζουν τον θυροειδη..
  Φιλε δε ψαχνω διαγνωση απλα επειδη μεσα εδω υπαρχουν ατομα που γνωριζουν ηθελα να μου πουν αν ειναι λιγο ανεβασμενο μπορει να νε απο τους λιποδαλυτες και να κανω μια παυση να δω αν ειναι πολυ ανεβασμενο να το ψαξω ποιο εντατικα γιατι βρισκομε και σε νησι και εδω οι γιατροι δεν ειναι και πολυ καλοι και σιγουρα μολις ακουσουν για συμπληρωματα θα φερουν τη καταστροφη..

 20. #20

  Προεπιλογή

  Και γιατρος της πρωτευουσας να ειναι,αν ακουσει συμπληρωματα θα σου πει κοψτα 2 μηνες τουλαχιστον,επαναληψη τις αιματολογικες και απο εκει και περα βλεποντας και κανοντας..και γιατρους δεν εχει το φορουμ απο οσο γνωριζω,το μονο που μπορουν να σου πουνε οι περισσοτεροι ειναι αποψεις για το ποσο καλο η κακο ειναι ενα συμπληρωμα βασει προσωπικης εμπειριας.
  Carbs "Burn Them Or Wear Them"
  DoggCrapp follower

 21. #21

  Προεπιλογή

  οτι παρεις δεν επειρεαζει καθολου τον θυροειδη σου (εκτος απο μερικα θερμογενετικα λιποτροπικα τα οπια το αναφερουν στην ετικετα), το μονο που πρεπει να κανεις ειναι οσο εισαι στην αρχη που περνεις γρηγορα μιηκη μαζα να πηγενεις στον γιατρο να σου διναμονει τα χαπια ( το λεω αφου μου το εχει πει πρωτα ο γιατρος μου )

 22. #22

  Εγγραφή
  02-06-2010
  Περ.
  Inferno
  Μηνύματα
  13.702

  Προεπιλογή

  μεινε μακρια απο λιποδιαλητικα με Τ2

 23. #23
  Banned
  Εγγραφή
  17-12-2008
  Περ.
  Αθήνα
  Μηνύματα
  876

  Προεπιλογή

  Ο θυροειδής δεν εξαρτάται μόνο από τα συμπληρώματα , εξαρτάται και από την προπόνηση , από την διατροφή και από την πνευματική κατάσταση. Επίσης μία μόνο τσιμπημένη μέτρηση δεν σημαίνει παθολογική κατάσταση, απλά θέλει παρακολούθηση .
  Όντως πολλά συμπληρώματα γράφουν περί θυροειδή, και αυτό έχει μία αλήθεια, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι εμπεριέχει και λίγο marketing αυτό το θέμα , αφού για να έχει παρενέργειες κάτι πρέπει να είναι και αποτελεσματικό. Προφανώς αν κόπτονταν τόσο πολύ οι εταιρίες που τα διαθέτουν για την υγεία μας δεν θα τα έβγαζαν καν στο εμπόριο αφού και θυροειδή να μην έχεις μπορείς να κάνεις εύκολα υπερδοσολογία. Μου θυμίζει παλιότερα το ECA stack για όσους θυμούνται που έλεγε ότι δεν συνιστάται σε καρδιοπαθείς , λες και μόνο αν είσαι καρδιοπαθής μπορείς να έχεις παρενέργειες από σχετικά σκευάσματα.

 24. #24

  Εγγραφή
  23-04-2009
  Περ.
  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
  Μηνύματα
  313

  Προεπιλογή

  Παντως πιστευω το μοναδικο συμπληρωμα που επιρεαζει αμεσα τον θυροειδή ειναι οι guggulsterones.. ειναι ενα βότανο που αυξάνει την λειτουργεία του θυροειδη και υποτίθεται εχεις περισσότερες καυσεις.
  Επισης χρησιμοποιείται σαν αποκατάσταση μετα απο θεραπεια με θυροξινες ..

 25. #25

  Προεπιλογή

  ρε παιδεια να σας πω την αληθεια απο τοτε που χα κανει τις εξετασεις και ειχα ανεβασμενη το θτροειδη δε ξανακανα αλλα δεν εχω κανενα απο τα παραπανω συμπτωματα και πηρα 3-4 κιλα λογικα ολο το καλοκαιρι σουβλακια και βαφλες και με ενα μηνα διατροφη και χωρις συμπληρωματα εχασα κοντα στο 1,5 κιλο.τωρα θα ξαναπαρω 1 μηνα το lipo6 και μετ θα ξανακανω εξετασεις να δω


 
+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Web Design Premium Studio