Σελίδα 1 από 9 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 134
  1. 03-03-08 01:14 #1
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή Muscleboss: The X-Factor project
    Τhe X-Factor project

    Λοιπόν...
    Αποφάσισα να δοκιμάσω ένα σχετικά νέο συμπλήρωμα και συγκεκριμένα το X-Factor από την εταιρία Molecular Nutrition του γνωστού στους περισσότερους William Llewellyn. Στα πλαίσια αυτής της δοκιμής θα διατηρήσω αυτό το ημερολόγιο ενημερώνοντας το συχνά από το πρόγραμμά μου και τις παρατηρήσεις μου. Το πρόγραμμα δοκιμής του Χ-Factor θα διαρκέσει 50 μέρες.



    Πρώτα από όλα όμως θα ήθελα να περιγράψω απλά τα βασικά στοιχεία της «υποτιθέμενης» λειτουργίας αυτού του προϊόντος.

    Το X-Factor περιέχει το ωμέγα-6 λιπαρό οξύ arachidonic acid (ΑΑ), το οποίο βρίσκεται στον οργανισμό αποθηκευμένο στις μυικές ίνες.
    Η σύσπαση των μυικών ινών κατά τη διάρκεια της προπόνησης έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση του ΑΑ το οποίο λειτουργεί ως η κύρια πηγή δημιουργίας των προσταγλανδινών.

    Αλλά γιατί οι προσταγλανδίνες είναι σημαντικές για τη μυική ανάπτυξη;

    Οι προσταγλανδίνες PGE2 και PGF2 αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μυικής ανάπτυξης καθώς αυξάνουν την ροή του αίματος στους μυς (μυικό πρήξιμο), την τοπική ευαισθησία σε ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, IGF-1 και η ινσουλίνη (αυξάνουν την πυκνότητα των δεκτών), αυξάνουν το ρυθμό της πρωτεινοσύνθεσης και γενικότερα τη μυική ανάπτυξη.
    Δεν είναι τυχαίο που το τελευταία χρόνια γίνεται από τους bodybuilders χρήση ενέσιμης PGF2a (Lutalyse).
    Η συμπληρωματική λήψη ΑΑ, λοιπόν, αυξάνει τη συγκέντρωση του στις μυικές ίνες, και αν δεχθούμε ότι αυτό αυτόματα σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα παραγόμενων προσταγλανδινών, αμέσως αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη μυική ανάπτυξη.



    Πολύ ωραίο ακούγεται όλο αυτό, αλλά δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω ότι σε 50 μέρες θα βάλω 2,3 ή 4 μυικά κιλά.
    Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε πάνω σε αυτό το συμπλήρωμα διαπιστώθηκαν κάποια ευεργετικά αποτελέσματα, όπως αύξηση στη δύναμη, αλλά καμιά σημαντική αύξηση στο βάρος της μυικής μάζας, ωστόσο το διάστημα των 50 ημερών είναι αρκετά μικρό για να βγάλει κανείς αξιόπιστα συμπεράσματα.
    Παραβλέποντας αυτή την έρευνα, θα υποθέσω ότι με τη δική μου διατροφή και προπόνηση αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να δουλέψει και να αυξήσει πέρα από τους μυικούς πόνους που είναι αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης προσταγλανδινών, τη δύναμή μου, τα πρηξίματά μου και ίσως τη μυική πυκνότητα των μυών μου.

    Δεν είμαι υπεραισιόδοξος καθώς έχω κατά καιρούς ακούσει για πολλά συμπληρώματα που έσκαγαν σα φωτοβολίδες, αλλά το X-Factor μου έχει κινήσει την περιέργεια και μιας και υποστηρίζεται από έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο σέβομαι, θέλω να το δοκιμάσω ο ίδιος στον εαυτό μου.


    Διατροφή

    Στόχος μου είναι η διατροφή μου να είναι υψηλή θερμιδικά περιέχοντας πρωτεΐνες σε μια αναλογία 3γρ ανά κιλό σωματικού βάρους, συνολικά περίπου 300γρ.
    Ωστόσο το καθημερινό μου πρόγραμμα δε μου επιτρέπει την τήρηση αυστηρού διατροφικού προγράμματος, αλλά η διατροφή μου θα έχει μία σταθερή βάση πάνω στην οποία θα σημειώνονται καθημερινές αλλαγές.

    Αυτή είναι η εξής:

    1ο γεύμα – Πρωτεΐνη ορρού γάλακτος, βρώμη και σταφίδες

    - ενεργειακό σνακ

    2ο γεύμα – Κοτόπουλο με ρύζι, τυρί και πράσινη σαλάτα

    - πρωτεϊνικό και ενεργειακό σνακ

    3ο γεύμα – Ρόφημα πρωτεΐνης ορρού γάλακτος … με πηγή υδατανθράκων

    Προπόνηση - Μετα-προπονητικό ρόφημα

    4ο γεύμα – Ασπράδια αυγών, ρύζι, σαλάτα, μικρό φρούτο

    5ο γεύμα – Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με πρωτεΐνη ορρού γάλακτος

    Φυσικά κάποιες μέρες θα καταναλώνεται και κόκκινο μοσχαρίσιο κρέας.
    Σημειώνω ότι το παραπάνω αποτελεί μόνο μια βάση η οποία γνωρίζω από τώρα ότι θα παραβιαστεί πολλές φορές λόγω διάφορων υποχρεώσεων. Σε καμία περίπτωση η παραπάνω βάση δεν είναι η ιδανική, αλλά αποτελεί ένα σκελετό για το πρόγραμμά μου.
    Γενικά πρέπει κατά τη διάρκεια χρήσης του Χ-Factor να μη χρησιμποοιούνται αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συμπληρώματα ή τροφές με παρόμοιες ιδιότητες καθώς εμποδίζουν τη μετατροπή του ΑΑ σε προσταγλανδίνες, με αυτόν το τρόπο περιορίζονται συν τις άλλοις και τροφές που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
    Ακόμη 2 φορές την εβδομάδα, λογικά Τετάρτη και Κυριακή (ημέρες ρεπό) κάνω δυο «σαβουρο»-γεύματα συνήθως pizza ή hamburgers.

    Τα συμπληρώματα που θα χρησιμοποιήσω είναι:

    - X-Factor
    - Πρωτεΐνη ορρού γάλακτος
    - Μονουδρική κρεατίνη
    - Πολυβιταμίνες
    - Βιταμίνη C
    - Απλοί υδατάνθρακες (για το μεταπροπονητικό ρόφημα)


    Προπόνηση

    Η προπόνησή μου θα γίνεται 5 φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα:

    Δευτέρα: Πλάτη – ραχιαίοι
    Τρίτη: Στήθος – κοιλιακοί
    Τετάρτη – ρεπό
    Πέμπτη – Πόδια (τετρακέφαλοι, δικέφαλοι)
    Παρασκευή – Χέρια
    Σάββατο – Ώμοι, γάμπες
    Κυριακή – ρεπό

    Κάθε προπόνηση διαρκεί ένα μέγιστο 45 λεπτών, είναι υψηλής έντασης ξεκινώντας με βασικές ασκήσεις και καταλήγοντας σε ασκήσεις απομόνωσης ή διάφορες μηχανές. Ο αριθμός των ασκήσεων ανά μυική ομάδα θα είναι 3-4 ασκήσεις και ο αριθμός των λειτουργικών σετ ανά άσκηση θα κυμαίνεται από 5 έως 3. Ο αριθμός των επαναλήψεων θα κυμαίνεται στα συνηθισμένα όρια 6-12 ενώ στη πρώτη μόνο (βασική) άσκηση θα συμπεριλάβω ένα σετ με πολύ μεγάλο βάρος και αριθμό επαναλήψεων 1-3. Οι υπόλοιπες ασκήσεις θα καταλήγουν σε ένα δι- ή τρι- σετ με κατέβασμα των κιλών.

    Η παραπάνω προπόνηση φυσικά στα πλαίσια προπόνησης bodybuilding χωρίς εξωγενή ορμονική υποστήριξη.

    Τη Δευτέρα 3 Μαρτίου θα ξεκινήσω το πρόγραμμά μου και θα σας κρατάω όσο συχνότερα μπορώ ενήμερους για τα αποτελέσματά του αλλά και την πορεία της διατροφής μου και της προπόνησής μου.

    Όποια δημοσίευση σε αυτό το topic κρίνω ως άσχετη, επιτρέψτε μου να τη διαγράφω.

    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  2. 03-03-08 02:06 #2
    away
    Εγγραφή
    03-11-2007
    Μηνύματα
    5.638
    Προεπιλογή
    για να δουμε επιτελους ενα πειραματοζωο


    αλλα κανεις και κυκλο κρεατινης τωρα

    καλα αντε να δουμε καλη τυχη






    μηπως να το δοκιμαζες χωρις την κρεατινη γιατι ολα αυτα τα ευεργετικα που δινει κατι σε δυναμη πριξημο και τα αλλα α κανει και η κρεατινη οπως και αλλα αρα πως θα εισαι σιγουρος?
    Απάντηση με παράθεση
     

  3. 03-03-08 02:09 #3
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    Ναι, έχω συμπεριλάβει και την κρεατίνη στο πρόγραμμά μου και περιμένω και από εκεί ένα σπρώξιμο. έχοντας όμως χρησιμοποιήσει πολλές φορες κρεατίνη στο παρελθόν, ξέρω το σώμα μου και τι να περιμένω από αυτή. από το x-factor περιμένω το κάτι παραπάνω.
    Συνήθως το ανέβασμα σε κιλά και δύναμη που έχω από την κρεατίνη φτάνει σε ένα όριο πλατό στις 2-3 βδομάδες. Ακόμη περιμένω μεγαλύτερα πιασίματα από τη χρήση του x-factor καθώς συνολικά μεγαλύτερη αύξηση βάρους και μικρότερη απώλεια στο τέλος του προγράμματος.

    πιστεύω με λίγα λόγια ότι θα δουλέψουν συνεργιακά και η κρεατίνη θα αυξήσει τα ευεργετικά οφέλη του x-factror. εξάλλου και ο Llewellyn προτείνει τη χρήση της μαζί με το x-factor.

    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  4. 03-03-08 02:19 #4
    away
    Εγγραφή
    03-11-2007
    Μηνύματα
    5.638
    Προεπιλογή
    βοςς παρε μια γνωμη του jiujutsu για τον προιον


    http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?t=2218


    Για την κρεατινη ειπα επειδη εχει παρομοια αποτελεσματα με αυτα που διαβασα τα απο πανω που εγραψες και γνωμη μου παντα μαλον καλυτερα βλεπεις αμα κανει κατι το περνεις μονο του
    Απάντηση με παράθεση
     

  5. 03-03-08 02:37 #5
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    Δε θα υπερασπιστώ το προιόν μέσω αυτού του τοπικ! απλά το δοκιμάζω.

    τη γνώμη του jiu τη ξέρω, όπως και έχω δεί τις μελέτες για αυτό το προιόν.

    Effects of arachidonic acid supplementation on training adaptations in resistance-trained males
    Results: Wingate relative peak power was significantly greater after 50 days of supplementation while the inflammatory cytokine IL-6 was significantly lower after 25 days of supplementation in the AA group. PGE2 levels tended to be greater in the AA group. However, no statistically significant differences were observed between groups in body composition, strength, anabolic and catabolic hormones, or markers of muscle hypertrophy (i.e. total protein content or MHC type I, IIa, and IIx protein content) and other intramuscular markers (i.e. FP and EP3 receptor density or MHC type I, IIa, and IIx mRNA expression).

    Και επιλέγω να το δοκιμάσω γιατί πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι, αμφισβητώντας την διατροφή και την προπόνηση όσων έλαβαν μέρος στην παραπάνω έρευνα, αλλά και ίσως γιατί μπορεί να βελτιώσει κάποια πράγματα που δεν εκφράζονατι εύκολα με στατιστικούς αριθμούς, πόσο μάλλον σε ένα διάστημα 50 ημερών, αλλά κάποιος έμπειρος bber μπορεί να τα καταλάβει και να τα διακρινει σε βάθος χρόνου. μη ξεχνάτε ότι πολλές έρευνες δείχνουν ότι ακόμη κ η τεστοστερόνη δε προσφέρει μυική ανάπτυξη.

    Θέλω να προσθέσω ότο στην παραπάνω έρευνα δε σημειώθηκαν στατιστικά σημαντικές διαφορές. όποιος γνώρίζει από ερευνητική στατιστική αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί, καθώς υπήρξαν διαφορες, αλλά όχι στατιστικά σημαντικές. αν το δείγμα των αθλητών ήταν 100 άτομα και όχι 30 ίσως οι διαφορές να γινόταν σημαντικές.

    εξάλλου ό Llewellyn επικαλείται το "Effects of arachidonic acid supplementation on myotube developement"
    According to the report, clear phenotypic changes were observed in cells exposed to arachidonic acid. These verified changes include increased lateral diameter in myotubes, enhanced levels of myosin deposition, and greater concentration of nuclei. Such results further reinforce our understanding of arachidonic acid as an ergogen by showing that it does indeed augment muscle's hypertrophic response through enhanced cellular myotube growth, acting as a primary hypertrophic catalyst in a complex hormonal cascade that regulates the growth of skeletal muscle tissue.

    αναμφίβολλα ευεργετικά αποτελέσματα που δεν μπορούν να εκφραστούν με αριθμούς.

    Η έρευνα γύρω από αυτό το προιόν δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να βγεί μούφα ή και πολύ αποτελεσματικό, μεχρι τότε νομιζω κανείς δεν μπορεί να το απορρίψει στα λόγια, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο όνομα πίσω του.

    Σχετικά με κρεατίνη, στο bodybuilding το stacking είναι το παν... αν το x-factor δουλεύει, η κρεατίνη θα αυξήσει τη δράση του και θα σημειώσω το κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπω πάντα με τη κρεατίνη, κάτι που δε μπορεί να κάνει ένας αρχάριος.

    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  6. 03-03-08 12:52 #6
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    Το βάρος μου μόλις σήκώθηκα σήμερα το πρωί, χωρίς ρούχα, ήταν 97.2 kg.

    MB
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  7. 03-03-08 13:04 #7
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο RUHL
    Για την κρεατινη ειπα επειδη εχει παρομοια αποτελεσματα με αυτα που διαβασα τα απο πανω που εγραψες και γνωμη μου παντα μαλον καλυτερα βλεπεις αμα κανει κατι το περνεις μονο του
    Στόχος μου δεν είναι να επιβεβαιώσω επιστημονικά ή όχι την αποτελεσματικότητα αυτού του προιόντος, αυτό είναι μεγάλη διαδικασία και χρειάζεται μεγάλο δείγμα αθλητών. Μη μπερδευόματσε.

    Μία προσωπικά άποψη θα εκφέρω στο τέλος του προγράμματος αν αυτό το πράγμα δούλεψε ή όχι πάνω μου, και σε αυτό δε με εμποδίζει η χρήση της κρεατίνης γιατί τη χρησιμποποιώ πολύ συχνά.

    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  8. 03-03-08 15:09 #8
    Weight Freak
    Το avatar του χρήστη billys15

    Εγγραφή
    29-07-2006
    Περ.
    Ptolemaida
    Μηνύματα
    3.918
    Προεπιλογή
    Καλη επιτυχια στον "κυκλο" σου ΜΒ! Θα παρακολουθω το log εννοειται!
    Απάντηση με παράθεση
     

  9. 03-03-08 18:09 #9
    Respected member
    Το avatar του χρήστη Sourlas

    Εγγραφή
    02-04-2005
    Περ.
    Πάτρα
    Μηνύματα
    332
    Προεπιλογή
    Καλή τύχη Παναγιώτη στην προσπάθεια. Εγω το μόνο που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω είναι κάθε Τετάρτη και Κυριακή στην σαβούρα.
    Bodybuilding.gr
    Απάντηση με παράθεση
     

  10. 03-03-08 22:00 #10
    Προεπιλογή
    καλη προσπαθεια παναγιωτη.περιμενουμε αποτελεσματα απο την ληψη του.
    Απάντηση με παράθεση
     

  11. 03-03-08 23:08 #11
    Προεπιλογή
    97.2kg?ποσο υψος εχεις?κ εγω εχω ακουστα παρομοια συμπληρωματα αλλα δν γνωριζω κανεναν που να τα εχει τεσταρει.Ακομα επειδη εισαι τοσο προχωρημενος αθλητης ισως να μην δουλεψει τοσο καλα αλλα απο την αλλη ειναι προχωρημενο συμπληρωμα για προχωρημενους αθλητες..ανυπομονω αντε να παρεις αλλα 5 κιλα να σε φοβομαστε 8) καλη τυχη
    Απάντηση με παράθεση
     

  12. 03-03-08 23:17 #12
    away
    Εγγραφή
    03-11-2007
    Μηνύματα
    5.638
    Προεπιλογή
    τι κιλα ομως αυτο ειναι το θεμα μας 5 μυικα αποκλειετε
    Απάντηση με παράθεση
     

  13. 04-03-08 00:01 #13
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    Niiick: έχω ύψος 1.84.

    Η σημερινή μέρα και προπόνηση πήγε πολύ καλά. Η ψυχολογία μου στο γυμναστήριο είναι ανεβασμένη και τραβάω καλά κιλά.

    Οι ασκήσεις μου για πλάτη ήταν:

    - Εμπροσθολέμιες έλξεις 5σετ. Στο μέγιστο σετ, οι επαναλήψεις ήταν 6 με βάρος όλα τα κιλά του μήχανήματος και ένα 10κιλο πιάτο, σύνολο 110. (με σποτερ το sourla )

    - Οπισθολαίμιες έλξεις 4 σετ, με λιγότερα κιλά κ μαξιμουμ κιλών 90.

    - Κωπηλατική σε τροχαλία 3 σετ, 70, 90 100 κιλά

    - Κωπηλατική με μπάρα, 50, 80, 90 κιλά και τελευταίο δι-σετ κατέβασμα από τα 90 στα 60. και εκεί τα έφτυσα.

    Μόνο και μόνο η ψυχολογία ότι δοκιμάζω κάτι καινούργιο είναι ανεβασμένη και ξέρω ότι θα με βοηθήσει.

    Στον περασμένο κύκλο που έκανα με κρεατίνη, νοέμβριο-δεκέμβριο, έβαλα γύρω στα 2.5 κιλά τα οποία λίγο πολύ κράτησα.

    να σημειώσω ότι τον αύγουστο το βάρος μου ήταν 90 κιλά, αλλά προερχόμουν από τη στραστιωτική μου θητεία κι το σώμα μου ήταν σχετικά πεσμένο.

    Στόχο στην αύξηση βάρους δέ μπορώ να βάλω, αλλά υπολογίζω να αγγίξω τα 100.

    Αυτό που περιμένω να δώ τις επόμενες μέρες είναι αυξημένο μυικό πιάσιμο.


    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

  14. 04-03-08 01:59 #14
    away
    Εγγραφή
    03-11-2007
    Μηνύματα
    5.638
    Προεπιλογή
    Γιατι κανεις και μπροστα και πησω στο μηχανημα ?(ετσι μια ερωτηση ελπιζω να μην σου λερωσω πολυ το τοπικ )
    Απάντηση με παράθεση
     

  15. 04-03-08 12:11 #15
    Bodybuilding.gr
    Το avatar του χρήστη Muscleboss

    Εγγραφή
    06-04-2005
    Περ.
    All over the World
    Μηνύματα
    10.918
    Προεπιλογή
    ruhl: καταρχάς οι ασκήσεις είναι διαφορετικές. τις εμπροσθολαίμιες τις κάνω στην αρχή γιατί πιάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πλάτης και είναι άσκηση πυ χρησιμοποιώ πολλά κιλά. στις οπισθολαίμιες προσπαθώ να συγκερντωθώ στους εσωτερικούς μυς της πλάτης και κρατώντας την κίνηση χαμηλά με βοηθάει να εστιάσω εσωτερικά και πάνω στην πλάτη. συνήθως χρησιμοποιώ ανοιχτή λαβή στην εμπροσθολαίμιες και πιο κλειστή στις οπισθολαίμιες. Ωστοσο η προπόνησή μου αλλάζει συχνά.

    Σήμερα το πρωί η μέση μου ήταν 92 cm.

    ΜΒ
    Παναγιώτης Βίτσας
    Απάντηση με παράθεση
     

Σελίδα 1 από 9 123 ... ΤελευταίαΤελευταία