Εκτυπώστε το άρθρο

Steve Michalik

Συντάκτης: Polyneikos

Facebook
Εμφανίσεις: 936

Steve Michalik - "The Phantom Bodybuilder"

1972 Steve Michalik


O Steve Michalik o οποίος έφυγε από τη ζωή το Μάιο του 2012 αφαιρώντας ο ίδιος τη ζωή του, έμεινε γνωστός για τις σούπερ εξαντλητικές προπονήσεις του οι οποίες συμπεριελάμβαναν ακόμα και 100 σετ για ένα σημείο, και έγιναν γνωστές ως " Ένταση ή Παραφροσύνη" ('Intensity or Insanity').
Έχοντας δύσκολα παιδικά χρόνια με προσβολές αλλά και σωματική κακοποίηση από τον πατέρα του, εμπνεύστηκε από τα περιοδικά της εποχής με τους σούπερ ήρωες, από ένα οικογενειακό φίλο-γιατρό ο οποίος τον εκπαίδευσε σε θέματα ανατομίας και φυσιολογίας σε σχέση με τη μυική ανάπτυξη, καθώς και ένα θείο του, που τον μύησε στις συμπαντικές έννοιες της ενέργειας της ύλης και της Aτομικής Φυσικής και πώς αυτές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο μηχανισμό της μυικής ανάπτυξης.
Με αυτά τα όπλα και με το όραμα να γίνει Μr America και έτσι να μείνει στην ιστορία ξεκίνησε το ταξίδι του.

sm2


Στα 16 του χρόνια υπηρετώντας στο στρατό μυήθηκε από τη συναναστροφή του με Ταοϊστές μοναχούς στον αυτοέλεγχο του σωματικού πόνου μέσω της ανάπτυξης της πνευματικής δύναμης χρησιμοποιώντας την επίσης (αργότερα) στην ανάπτυξή της μυικής του μάζας και επίτευξης των στόχων του.
Το 1972 σε ηλικία 23 χρονών νίκησε στο διαγωνισμό Μr America πραγματοποιώντας το όνειρο του.
Το 1975 αφού κέρδισε και το Μr Universe ξεκίνησε την προετοιμασία του για το Mr Olympia του 1976. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι εως εκείνον τον διαγωνισμό αγωνίζοντας εντελώς Natural!
Λίγο καιρό πριν τον αγώνα ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο του από τη Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια, είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα (έπεσε ένα φορτηγό πάνω του) και έσπασε την πλάτη του σε 3 σημεία και έμεινε αρκετό καιρό σε αναπηρικό καροτσάκι (3 χρόνια)
Οι γιατροί είπαν ότι δε θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει, όμως υπολόγιζαν χωρίς την απύθμενη δύναμη της ψυχής του Steve. Το 1980 στο Grand Prix του Μαιάμι βρίσκονταν ως θριαμβευτής της ζωής ξανά στη σκηνή. Ο Michalik ονομάστηκε αργότερα "The Phantom Bodybuilder" από τον Arnold μετά την εμπνευσμένη επιστροφή του bodybuilding το 1980 !

07


Δυστυχώς στην αναζήτηση του για να μπορέσει να έχει την ίδια ενέργεια και απόδοση όπως πριν το ατύχημα αλλά και να εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός έκανε βαριά χρήση ΑΑΣ, δοκιμάζοντας χωρίς ενδοιασμούς τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες.
Στα μέσα της δεκαετίας του 80' αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγωνιστικό ΒΒ, διαγνωσμένος με όγκους στο συκώτι, καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια.
Αργότερα πρωτοστάστησε σε καμπάνιες εναντίον των επικύνδυνων ουσιών, μετανιώνοντας στην ουσία για τη δική του χρήση.
Είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Στη συνέχεια, λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα υπέστη εγκεφαλικό. Στην πορεία έκανε μεταμόσχευση νεφρού.
Εν τέλει έδωσε ο ίδιος τέλος στην ζωή του, όταν βρέθηκε στο διαμέρισμα της φίλης του, αυτοπυροβολημένος
Αμφιλεγόμενη ή μη προσωπικότητα, παράφρων ή όχι, αμαρτωλός ή άγιος, φιλόσοφος της ζωής ή τσαρλατάνος , θα παραμείνει στην ιστορία του σιδερένιου αθλήματος ως μια φιγούρα που απασχόλησε και απασχολεί ακόμα το χώρο.

 ThumbS3

 

Aφιέρωμα στο Forum