Στέλιος Γκίκας - Φεβρουάριος 2010 Εκτύπωση

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 11456

Στέλιος Γκίκας - Φεβρουάριος 2010

9

Στέλιο πες μας μερικά στοιχεία για σένα: Πότε γεννήθηκες, πότε ξεκίνησες την προπόνηση;

Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 1975.Την προπόνηση με τα βάρη την ξεκίνησα το 1996.Τα πρώτα αισθητά αποτελέσματα πάνω μου άρχισα να τα βλέπω το 1997.

Το αγωνιστικό μικρόβιο πότε το «κόλλησες»;

Το 1998 και συνεχίζοντας την σκληρή προπόνηση κ διατροφή γνώρισα τον Νίκο Σιγαλα. Γίναμε φίλοι, προπονούμασταν μαζί και με βοήθησε πάρα πολύ με τις γνώσεις του. Το όνειρο μου ήταν να ανεβώ κάποια στιγμή στην σκηνή και να δείξω στο κόσμο αλλά και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. 
Θυμάμαι έλεγα στον Νίκο ότι θέλω να με ετοιμάσει και μου έλεγε «δούλεψε το σώμα σου και θα σου πω πότε θα ετοιμαστείς».Εγώ παράλληλα προσπαθούσα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου πάνω σε προπόνηση-διατροφή-συμπληρώματα από Έλληνες και ξένους πρωταθλητές και κάθε χρόνο έλεγα στον Νίκο να με ετοιμάσει!!

Τελικά πότε έγινε το βάπτισμα του πυρός;

Το 2001.Προετοιμαστηκα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΠΣΑΣΔ τότε, τωρινής ΠΕΣΔ,αλλά μια εβδομάδα πριν γινόταν και το Μr Αιγαίο στην Πάρο όπου συμμετείχα και εκει,παίρνοντας την 1η θέση στην Open κατηγορία ζυγίζοντας 91 κιλά.

Μρ Αιγαίο 2001,Παρος,1η θεση

1





Απονομη της Οpen Κατηγορίας από τον Νίκο Σιγάλα,νικητης ο Στελιος με 2ο τον Οσμαν Ελ Σαϊντ

3

Ιδανικο ξεκίνημα! Στο Πανελλήνιο τι εγινε;

Μια εβδομάδα αργότερα στο Πανελλήνιο έπαιξα στην κατηγορία +90 κιλών και βγήκα 2ος με 1ο τον Στρατή Αργυράκη σε μια πολύ δυνατή κατηγορία με πολύ καλους αθλητες.
Κατόπιν συμμετείχα και σε μια επίδειξη που έγινε 1 μηνά αργότερα με γνωστούς αθλητές.

Πανελληνιο Πρωταθλημα ΠΣΑΣΔ 2001,2η θεση +90

5




Η επόμενη σου συμμετοχή;

Η επόμενη μου συμμέτοχη θα ήταν στο Mr Οδύσσεια της Wabba το 2006 που γινόταν στην Κέρκυρα τον Νοέμβριο αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας του πατέρα μου και μετά από 2 μήνες σκληρής προπόνησης και δίαιτας αναγκάστηκα να σταματήσω 2 μήνες πριν τον αγώνα ενώ βρισκόμουν σε πολύ καλή φόρμα...



Comparisons από τον 2ο αγωνα του Στελιου,το Πανελληνιο της ΠΣΑΣΔ το 2001.Θα αναγνωρίσετε φυσικα και τον γνωριμο μας Στρατη Αργυρακη,τον Αρη Παπαδακη,τον Πίττα κτλ.

7

8



Οπότε διεκοψες την προετοιμασία σου για το 2006.. Τελικά πότε ξανακατέβηκες;

Ξαναξεκινάω προετοιμασία για τον Μάιο του 2007 για το Πανελλήνιο της Wabba.Εκει θεωρω ότι ημουν στην καλύτερη μου φόρμα.Κατεβηκα 9-10 κιλα βαρύτερος από την τελευταια μου εμφανιση και ζύγιζα 101 κιλα.Κερδίζω την κατηγορία μου (Ψηλή) και βγαίνω 2ος στον Γενικό με 1ο τον Μπαμπη Σαρακινη.
Ενώ ήταν να πάω στο Πανευρωπαϊκό στην Γερμανία 2 μέρες μετά πεθαίνει ο πατέρας μου και εκεί διέκοψα την συμμετοχή μου.

Πανελληνιο Πρωταθλημα Wabba 2007 


9


12




Επόμενη μου εμφάνιση ήταν τον Νοέμβριο του 2008 στο Μr Οδύσσεια της Wabba όπου εκεί με την βοήθεια του Νίκου Σιγάλα κερδίζω την 2η θέση στην ψηλή κατηγορία. Αυτή ήταν η τελευταία μου εμφάνιση..

Με τι ασχολείσαι αυτήν την περίοδο; Πότε σκέφτεσαι να ξανακατέβεις Στέλιο;

Τώρα βασικά κάνω personal training και ευελπιστώ ότι θα ξανακατέβω κάποια στιγμή με στόχο την πρόκριση μου σε ένα Πανευρωπαϊκό.

Αυτό το περιμένουμε !!Κάτι για το τέλος;

Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Σιγαλα για την βοήθεια του όλα αυτά τα χρόνια και το φόρουμ σας για την φιλόξενια,κανετε πολύ καλή δουλεια.
Με εκτίμηση, Στέλιος Γκίκας

Στέλιο και εγώ σε ευχαριστώ εκ μέρους του φόρουμ και να σου ευχηθώ καλή συνέχεια σε ότι κάνεις. Περιμένουμε να σε ξαναδούμε On stage !!

Σχολιασμός στο Forum