Συνέντευξη Γιάννης Μάγκος - Ιούνιος 2013 Εκτύπωση

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 12371

Συνέντευξη Γιάννης Μάγκος - Ιούνιος 2013

Καλώς ορίζουμε τον Γιάννη Μάγκο στο Βodybuilding.gr για πρώτη φορά το 2013 για να μάθουμε τόσο τα αγωνιστικά σχέδια όσο και τις προσδοκίες του καθώς και τους μελλοντικούς στόχους του για το 2013, αλλά και να έχουμε και τη γνώμη του για την εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα.





1. Γιαννη καλησπέρα. Θα ήταν σωστό να συνεχίσουμε από εκεί που σε αφήσαμε την περασμένη αγωνιστική περίοδο :

Μετά το Πανελλήνιο και το Μεσογειακό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2012 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Στυλίδα όπου παράλληλα κέρδισες την κατηγορία σου και το γενικό τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ-IFBB και έπειτα τη δεύτερη θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα, διαγωνίστηκες σε έναν ξεχωριστό αγώνα στην Ισπανία, το Ευρωπαϊκό Amauter Arnold Classic.
Ποιές οι εντυπώσεις και η εμπειρία που έλαβες από αυτές τις συμμετοχές σου ,ανά αγώνα;


Γ.Μ. : Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορα το bodybuilding.gr για την φιλοξενία του προς το άτομο μου..
Θα μιλήσω περισσότερο για το Arnold Classic γιατί νομίζω ότι για τους άλλους αγώνες λίγο πολύ είχαμε μιλήσει.
Λοιπόν ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας όπου συμμετείχαν πάνω από 700 αθλητές και στην Over 100 που διαγωνιστήκαν 35 όπου το μονο που θυμάμαι πάνω στη σκηνή ήταν η έκπληξη τον κριτών!
Πολύ δύσκολη κατηγορια και ένα καλο μάθημα για μια καλύτερη προετοιμασία.......

2. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Arnold Classic είναι ανώτερο και από τα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Ερασιτεχνικά της IFBB ,με υψηλό επιπεδο και το ενδιαφέρον των κορυφαίων ερασιτεχνών αθλητών να συγκεντρώνεται σε αυτόν τον αγώνα
Πως το είδες από την δική σου πλευρα;

Γ.Μ. : Δεν έχω διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο τις IFBB για να μπορώ να συγκρίνω αλλα θα σας πω μονο ότι ο Jerom Bravo, αυτός που κέρδισε το National Canada, βγήκε 13ος. Oποτε καταλάβετε το επίπεδο που είχε.......... 

3. Η πολυπληθή αποστολή στο Amauter Arnold Classic ήταν κάτι που είχες ξαναζήσει; Ποιες οι εντυπώσεις σου για τη στάση που κράτησαν οι ξένοι βλέποντας την ελληνική αποστολή πολυπληθή σε σχέση με τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα στην Ελλάδα? Πόση σημασία έπαιξε η εικόνα της αποστολής?

Γ.Μ. : Πιστεύω ότι για πρώτη φορα μια ελληνική αποστολή σε τέτοιο αγώνα ήταν ικανοποιητικά καλή και πολλούς πόντους έδωσαν ο Φώτης Πλευρίτης και ο Γρηγορης Καραγιάννης με τις θέσεις που πήραν.
Όσο για το πως φάνηκε στους ξένους νομίζω όχι κάτι το ιδιαίτερο γιατί πραγματικά γινόταν ένας χαμός από συμμετοχές και το μονο που άκουγες ήταν ότι πρώτη φορα γινόταν αυτό......





4. Πως βλέπεις την εξέλιξη του αθλήματος αγωνιστικά τα δυο τελευταία χρόνια, εφόσον πριν λίγες ημέρες έλαβε χώρα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ-IFBB στα Μελίσσια Αττικής στις 25 Μαϊου?
Οι αθλητές είναι πιο συνειδητοποιημένοι με τις επιλογές τους και τη συμμετοχή τους σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις;

Γ.Μ. : Βλέπω ότι εξελίσσεται γρήγορα και επίσης βλέπω πολλές συμμετοχές όπως να σημειώσω ότι και το γυναικείο έχει ανεβεί πολύ και σε επίπεδο αλλα και συμμετοχές...
Τώρα εκτος του Καραμανλάκη που ήταν σίγουρη η νίκη του, είδα μονο λίγους αθλητές πιο βελτιωμένους και πιο έτοιμους για να κυνηγήσουν το άθλημα για αυτό καλο θα είναι να γίνουν πιο απαιτητικοί και πιο σοβαροί στις προετοιμασίες τους και να μην χαλαρώνουνε επειδή κάποτε κέρδισαν κάτι .
Πάντα να ψάχνουν για ένα καλύτερο επίπεδο , αγάπη, δουλειά και στόχους, πάνω από όλα 


5. Οικονομικά είναι γνωστό πως κοστίζει η ενασχόληση με το άθλημα του bodybuilding- πόσο μάλιστα όταν οι στόχοι είναι αγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο.
Έχεις κάποια βοήθεια ή στήριξη οικονομική στις προσπάθειες σου? Μπορείς να ευελπιστείς πως θα είναι πιο ευνοϊκή η αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών?

Γ.Μ. : Προσωπικά δεν έχω καμια βοήθεια από σπόνσορες - τώρα δεν ξέρω γιατί.
Αλλα βλέπω καινούργιους αθλητές και έχουν βοήθεια αυτό είναι καλο και ενα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που βοηθάνε γιατί από ότι ξέρουμε όλοι είναι το μεγάλο αγκάθι στο συγκεκριμένο άθλημα.
Εγώ πάντως ακόμα πληρώνω κανονικά τα συμπληρώματα μου.. 


6. Μας έχεις γνωστοποιήσει τους στόχους σου με συμμετοχή στο επόμενο ευρωπαϊκό Amauter Arnold Classic καθώς και το Amauter Mr. Olympia που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
Ποιες οι προσδοκίες σου από αυτές τις δυο συμμετοχές καθώς πλέον γνωρίζεις πως πρόκειται για τα ανώτερα σκαλοπάτια του ερασιτεχνικού επιπέδου bodybuilding?

Γ.Μ. : Είναι οι πρώτοι 2 στόχοι αλλα ακολουθούν και άλλοι..
Τώρα οι προσδοκίες μου είναι φυσικά η καλύτερη εμφάνιση και οι ψηλότερες θέσεις - και συνεχίζουμε. 






7. Ήδη στα μέσα διαδικτύωσης έχεις ανακοινώσει τη συνεργασία σου με τον Δαυίδ Μπαλάσα για να σε καθοδηγήσει και να σε στηρίξει.
Είναι γνωστό οι ικανότητες του ως προπονητής και το έχει δείξει έμπρακτα βοηθώντας τον πλέον καταξιωμένο IFBB PRO Μιχάλη Κεφαλιανό να φτάσει στο επίπεδο που είναι.
Θα θέλαμε να μας πεις γι’αυτή τη συνεργασία σου, τις προσδοκίες σου,τους κοινούς στόχους αθλητή-προπονητη….

Γ.Μ. : Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί ήδη είμαστε ενα μηνα μαζί και από τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που βλέπω στο σώμα μου.
Νομίζω ότι είναι ο μοναδικός που γνωρίζει καλά το να σε φτάσει ψηλά - σε υψηλά επίπεδα και το έχει αποδείξει - η ιστορία έχει γράψει David Μπαλάσας - Μike Κεφαλιανός, τι άλλο να πω.
Ακόμα θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που δέχτηκε να με αναλάβει όπως και να ευχαριστήσω και το Μιχάλη Κεφαλιανό για το push που μου έδωσε..


8. Προπονητικά η προετοιμασία σου θα διαφοροποιηθεί;

Γ.Μ. : Τα πάντα έχουν αλλάξει - προπονητικά και διατροφικά - και όλα αυτά είναι ένα καινούργιο κίνητρο 

9. Θεωρεις ότι μια σοβαρή συνεργασία-σε επίπεδο χορηγίας θα σου έδινε την απαραίτητη ώθηση για το επόμενό σου βήμα – τις παρουσίες σε αγωνες υψηλού επιπεδου-ακόμα και σε επαγγελματικούς αγώνες; Εχεις όρεξη να το «κυνηγήσεις;»

Γ.Μ. : Τα πάντα έχω όρεξη να κυνηγήσω και αυτο προσπαθώ να κάνω τώρα.
Φυσικά μια χορηγία θα μου έδινε μια ανάσα αλλα και αυτό να μην γίνει δεν με κάνει να χάνω την όρεξη και το πάθος μου για ότι καλύτερο μπορώ να καταφέρω

10. Κατι για το τέλος :Τι να περιμένουμε από τον Γιάννη Μαγκο στις επόμενές του εμφανίσεις; Εχεις υποσχεθεί κάτι στον ευατό σου;

Γ.Μ. : Καταρχήν προσεύχομαι πρώτα στον Θεό να με έχει υγιή και από εκεί και πέρα να περιμένετε έναν βελτιωμένο Μάγκο που έχει υποσχεθεί να φτάσει σε ότι ψηλότερο γίνεται, ακόμα και σε οποια εμπόδια βρεθουν.....Ευχαριστώ για άλλη μια φορά το bodybuilding.gr

Γιαννη οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις παρουσίες σου στους φθινοπωρινούς αγώνες. 
Καλη επιτυχία στην προετοιμασία σου !!


 

Σχολιασμός στο Forum