Bodybuilding e-Shop

Τρώγοντας πριν τον ύπνο Εκτύπωση

Συντάκτης: Διονύσης (beefmeup)

Εμφανίσεις: 29556

Τρώγοντας πριν τον ύπνο

Το "τι" και το "ποτε" τρωμε, ειναι δυο παραγοντες που μπορουν να επειρεασουν κατα ενα μεγαλο βαθμο το σωματικο μας βαρος..Εαν τρωμε τα σωστα πραγματα τον σωστο χρονο το βραδυ, ειναι δυνατο να χασουμε λιπος κατα την ωρα του υπνου..
Εαν τρωμε τα λαθος πραγματα, και σε λαθος χρονο το μονο που θα καταφερουμε ειναι μεγαλυτερη εναποθεση λιπους..

1



Για να χασουμε επιτυχημενα λιπος, θα πρεπει να σταματησουμε να τρωμε 2-3 ωρες πριν την ωρα που πεφτουμε για υπνο..Αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι αναγκη να πεθαινουμε της πεινας μεχρι εκεινη την ωρα, απλα να υπαρχει μονο μια αισθηση μερικου κορεσμου..Οταν προσπαθουμε να χασουμε λιπος, αυτη ειναι μια καλη προσεγγσιση για να καταλαβουμε οτι το σωμα μας, μας "λεει" οτι αυτο που κανουμε μεσα στην μερα για να χασουμε λιπος, ουσιαστικα δουλευει σε ενα βαθμο..Εαν λοιπον δεν νιωθουμε ετσι, εκεινη την ωρα κατα πασα πιθανοτητα δεν χανουμε και λιπος..



Ας υποθεσουμε τωρα, πως ακουλουθυομε αυτο που μας λεει ο εγκεφαλος μας, κ κανουμε ενα γευμα κοντα στην ωρα του υπνου..Σε αυτη την περιπτωση, το σωμα δεν θα ψαξει στις υπαρχουσες λιποαποθηκες του, για να βρει ενεργεια, αλλα πιθανοτατα θα αποθηκευσει και ακομα περισοτερο λιπος..
Καθε φορα που τρωτε, ο μεταβολισμος σας αυξανεται λιγο..Αλλα αυτο το αποτελεσμα, μεινωεται στο ελαχιστο, η χανεται τελειως κατα την διαρκεια του βραδυνου υπνου..Δεν εχουμε την ιδια μεταβολικη λειτουγεια σε αυτο το ειπεδο, την ωρα πριν τον υπνο, γιατι λιγες ωρες μετα το γευμα αυτο, το σωμα ουσιαστικα θα αρχισει να μας δινει σημαδια οτι εχει αναγκη υπνο, και θα μπει σσε μια διαδικασια αναλογη..Αυτη η φυσικα επερχομενη μειωση του μεταβολικου ρυθμου, παρακαμπτει καθε μεταβολικη ωφελεια που μπορει να ειχατε απο το γευμα..
Οποτε, μολις πεσετε στο κρεβατι, οι μονες θερμιδες που θα χρησιμοποιησει το σωμα, θα ειναι αυτες οι οποιες ειναι απαραιτητες για να κραταει την καρδια σε λειτουργεια, τα πνευμονια, και τα ματια σε κινηση κατα την διαρκεια του REM υπνου..Αυτες, απο μονες τους ειναι λιγες θερμιδες καυσης.

15 Clean Eating Night Time Snacks 300x300


Ειτε το πιστευετε, ειτε οχι, το να τρωτε αργα το βραδυ, μπορει να εχει αρνητικη επιπτωση και στην διαδικασια καυσης θερμιδων απο το σωμα, την επομενη μερα..
Για παραδειγμα, ας υποθεσουμε πως κανετα ενα γευμα, με ενα σαντουιτς και fat free πατατακια, στις 9 κ μιση το βραδυ, και μετα πεσετε για υπνο μια ωρα μετα, στις 10 κ μιση..
Την επομενη μερα, το πρωι που θα ξυπνησετε, το τελευταιο πραγμα στο μυαλο σας θα ειναι να φατε πρωινο..Και αυτο, γιατι θα ειστε ακομα "γεματοι" απο τον κορεσμο που θα σας εχει δωσει το τελευταιο εκεινο γευμα της προηγουμενης μερας..Κατα πασα πιθανοτητα, δε, θα αφησετε και το πρωινο, για τον ιδιο λογο, πετοντας ετσι οποιαδηποτε μεταβολικη ωφελεια θα μπορουσε να εχει αυτο το γευμα για εσας..


Πραγματα να θυμαστε

- Το να τρωτε πολυ φαγητο, ειδικα υδαταναθρακες, αργα το βραδυ αυξανει την εναποθεση λιπους..
- Οι υ/ες υψηλου γλυκαιμικου δεικτη (μακαρονια, πατατες, ζαχαρη κλπ) το βραδυ πριν τον υπνο, θα σας αυξησουν τα επιπεδα ισουλινης, και κατα συνεπεια θα μειωσουν την παραγωγη της αυξητικης ορμονης.
- Αυτο ειναι πολυ ασχημο ,γιατι περιπου το 80% αυτης της "υπερ-ορμονης", εκρινεται κατα την διαρκεια του υπνου.
- Εαν κανετε αποχη απο γευμα για περιπου 11 ωρες (απο τις 8 το βραδυ μεχρι τις 7 το πρωι), το σωμα θα αρχισει να καιει αρκετη ποσοτητ λιπους κοντα στην 5η ωρα (περιπου 1 το βραδυ δλδ), κ θα συνεχισει να το κανει, μεχρι την ωρα που θα ξυπνησετε..

αρχείο λήψης (1)



Καποια απλα βηματα, για να κανετε το τελευταιο γευμα της μερας να δουλεψει προς οφελος σας

- Φατε περιπου 3 ωρες πριν πεσετε για υπνο-ειναι ενα καλο διαστημα να καουν καποιες απο αυτες τις θερμιδες, και δεν θα αισθανεστε πολυ πεινασμενοι την ωρα που θα πεσετε
- Τρωτε συχνα μεσα στην μερα,- μικρα, υγιεινα γευματα και σνακ, περιπου 3 ωρες μεταξυ τους, ειναι αρκετα να ελαχιστοποιησουν το βραδυνο αισθημα της πεινας/λιγουρα.
- Το τελευταιο γεμυα, θα πρεπει να περιεχει κυριως πρωτεινη απο καθαρη πηγη (οπως κοτοπουλο φιλετο), και υ/ες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη, χαμηλους σε θερμιδες (φρουτα η λαχανικα)..αποφυγετε ολους τους αμυλωδεις υ/ες πριν τον υπνο.(ψωμι, ζυμαρικα, πατατες κλπ)
- Σε περιπτωση, που οπως αρκετοι ανθρωποι, εχετε κ εσεις λιγουρες το βραδυ, μπορειτε απλα να φατε υ/ες..απλα να σιγουρευτειτε πως ειναι υψηλοι σε περιεκτικοτητα φυτικων ινων, χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη οπως μηλα, βατομουρα, βερυκοκα, δημητριακα ολικης, φρεσκα λαχανικα..
- Εαν τωρα κανετε προπονησεις με βαρη, με σκοπο την αυξηση της μυικης σας μαζας, μια καλη επιλογη για τελευταιο γευμα της ημερας, θα ηταν ενα χαμηλο σε λιπαρα cottage τυρι, το οποιο περιεχει καζεινη, μαζι με φρουτα σε κονσερβα η αποξηραμενα, αλλα χωρις προσθετα ζαχαρα..

LINK