Εκτυπώστε το άρθρο

Προπόνηση Άρσεων Θανάτου με τον Χρήστο Ιακώβου

Συντάκτης: Κώστας Σταμάτης

Facebook
Εμφανίσεις: 3448

Προπόνηση Άρσεων Θανάτου με τον Χρήστο Ιακώβου

Στο Stamatis Team , εγώ και οι συναθλητές μου, έχουμε καθιερώσει μια ημέρα προπόνησης δύναμης που παράλληλα βοηθάει και στην υπετροφία, έχουμε δηλαδή προσαρμόσει δυναμικές ασκήσεις-πολυαρθρικές που εκτελούμε έτσι κι αλλιώς στις ρουτίνες μας ως bodybuilders (squat, front squat, deadlift) σε ένα πρόγραμμα 1 ημέρας την εβδομάδα που περιλαμβάνει αρκετά σετ (30-40) με χαμηλές επαναλήψεις για τα δεδομένα ενός bodybuilding προγράμματος, ενώ τις καλές ημέρες, πάντα με την καθοδήγηση του Strength Coach κου Χρήστου Ιακώβου, προσπαθούμε να κυνηγήσουμε και κάποια προσωπικά ρεκόρ.

p1d1dnd7im1dkb1fefmob102kb1452

 

DSC 0411


Στόχος είναι η ανάπτυξη δύναμης και αντοχής στις βασικές μυικές ομάδες, πόδια, πλάτη, κοιλιακούς,ραχιαίους, ώστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί σε εξαντλητικά προγράμματα, αγωνιστικά και εκτός αγώνων.
Aν μιλήσουμε από την αγωνιστική πλευρά του αθλήματος, πόδια και πλάτη είναι οι μυικές ομάδες που συγκεντρώνουν τα βλέμματα των κριτών και αξιολογείται ο αθλητής πόσο ολοκληρωμένος είναι. Οπότε όταν είναι καλά δουλεμένα τα σημεία αυτά, είναι πιο εύκολο να υπερισχύσουμε στην σκηνή.
Σε αυτό το βιντεάκι εγώ και ο συναθλητής μου Γιάννης Τσούνος, εκτελούμε υπό τις οδηγίες του κου Ιακώβου για την ορθή εκτέλεση την άρσεων θανάτου.

Θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια clips!

Bίντεο#1:

 https://www.youtube.com/watch?v=0e7hqykOmhY

Bίντεο#2:

https://www.youtube.com/watch?v=a1zcFQXqXJc

Καλές προπονήσεις, Κώστας Σταμάτης