Εκτυπώστε το άρθρο

Εισαγωγή στο Bodybuilding - Volume 12

Συντάκτης: Μανώλης Καραμανλάκης

Facebook
Εμφανίσεις: 718

Εισαγωγή στο Bodybuilding - Volume 12

Αποθάρρυνση και έλλειψη κινήτρου.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε ό,τι συνιστά αυτό που περιγράφεται στον τίτλο του.
Ας είμαστε ειλικρινείς, η απόκτηση μυικοτητας και η απώλεια λίπους ταυτόχρονα είναι δύσκολη δουλειά. Απαιτεί υπομονή, επιμονή, συνέπεια και ορθολογισμό. Ιδιαίτερα δύσκολο καθίσταται στην περίπτωση και εδώ εικάζουμε ότι αναφερόμαστε στους περισσότερους όταν δεν μας καθοδηγεί η ορμή της νεότητας και η αφέλεια που τη συνοδεύει. Επίσης, όταν για μεγάλο χρόνο έχει κάποιος χάσει την ευχαρίστηση που συνοδεύει την αθλητική προσπάθεια και βρίσκεται πλέον στο σημείο που επικεντρώνεται στην επιδίωξη της καριέρας ή τις οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις.

277301828 1104202960151544 4970579741512253345 n


Συνεχίζοντας, άνδρες και γυναίκες έρχονται αντιμέτωποι με το γεγονός ότι είναι δύσκολο- σχεδόν αδύνατο-να εκπληρώσουν τους στόχους τους σε ό,τι αφορά τη φυσική τους κατάσταση. Αυτό αφού η σωματική τους κατάσταση αντικατοπτρίζει τη γενική κατάσταση στην οποία διάγουν τη ζωή τους. Ρωτήστε οποιονδήποτε και θα σας επιβεβαιώσει τη δυσχέρεια της πίστης τήρησης του προγράμματος σε καθημερινή βάση όταν γνωρίζει ότι πρέπει να βρεθεί στο γυμναστήριο,να εξαντλήσει τον εαυτό του σωματικα πριν δεί την πόρτα της εξόδου.
Από εκεί και πέρα οφείλει να υποστηρίξει την προσπάθεια που προηγήθηκε με την κατάλληλη διατροφή. Αυτό για να σε βρει η επόμενη ημέρα στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας και δέσμευσης να επαναλάβει εντεινομενα την ίδια σχεδόν προσπάθεια. Αυτό είναι άχαρο. Παρόλαυτα, η επόμενη ημέρα έρχεται, εσύ υλοποιείς..
Η προπόνηση είναι δύσκολη, σωματικά και πνευματικά. Εντονότερο αυτό γίνεται όταν.. και είναι κοινό στους Bodybuilders, Powerlifters και Weightlifters έχουν υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις από τον εαυτό τους για απόδοση "παντός καιρού" εντός και εκτός πατώματος γυμναστηρίου.


Οραματισμός και νοητική απεικόνιση.


Ο οραματισμός εδώ και αναφερόμαστε στον αθλητισμό, δεν είναι η απλή απεικόνιση της επίτευξης ενός στόχου. Είναι μια αναφορά στον καλύτερο εαυτό μας, η προσπάθεια να σταθούμε στο ύψος της περίστασης σε σχέση με το έργο που έχουμε ενώπιον μας. Αποδίδει.
Το μυαλό καθαρίζει και το σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είστε ήδη σε κίνηση. Το αίμα αρχίζει να ρέει προς τους μύες,το μυαλό εστιάζει,η πρώτη άσκηση ξεκινά. Άλλη μια ημέρα βρίσκει νόημα.
Χαλαρώνεις στο οικείο,βυθιζεσαι.. αγκαλιάζεις για άλλη μια φορά τη δυσκολία.

Υ.Γ. Δε γράφουμε ποτέ αφ'υψηλού παρα μόνο από βιωματική εμπειρία και ενδιαφέρον.